Tietoa mainostajalle ›
, , , ,

Maailman paras parisuhde

14.1.2018

Ihan heti tähän alkuun haluan kirjoittaa nämä seuraavat lauseet. Toivon, että näitä kirjoituksiani ei enää peilattaisi elämäni menneisiin parisuhteisiin. Ne ovat elettyä elämää. Arvokasta ja hienoja muistoja tarjonnutta elettyä elämää. Kamerat ovat sammuneet ja nyt minulla on ihan oma elämä. Kirjoitan omista tuntemuksistani uuden tilanteen edessä. Sivubannerissani lukee: ”Unohtamatta syvällisiä pohdintoja täysin uuden elämäntilanteen edessä.” Elämä on mennyt eteenpäin. Banneriteksti ei. Täytyisi sekin päivittää, vaikka tuo lause sopii hyvin vielä tänne vuoden 2018 alkuunkin.

En ole myöskään antamassa kenellekään mitään parisuhdevinkkejä tai ohjenuoraa kuinka tulla täydelliseksi rakastajaksi. Ei minulla ole semmoiseen kompetenssia. Ei minulla niinsanotusti ”riitä” ihan sinne Maaret Kallion tasolle. Tässä ihastumisen alkuhuumassa kirjoittelen, koska haluan, että myös tämä elämänvaihe tallentuu tänne julkiseen päiväkirjaani. Voi sitten vanhana pappana hienoisella myötähäpeällä lueskella, hörppiessään Chai Lattea kiikkustuolissa. Yksin tai toivottavasti yhdessä.

Olen siitä jo aiemminkin naputellut, että tavoitteeni on rakentaa seuraavasta suhteesta se maailman paras parisuhde. Olla maailman paras mies juuri sille tietylle henkilölle. Kaikki aiemmat suhteenikin ovat olleet omalla tavallaan niitä maailman parhaita, mutta joku niissä on mennyt kuitenkin vikaan, koska kengät ovat lopuksi eri suuntiin lähteneet kävelemään. Kaikki ovat kasvattaneet, kaikki ovat opettaneet ja olen saanut elämääni sen maailman arvokkaimman asian, tyttären.

Huomaatko kuinka murheet ne kaikki menee piiloon, tätä tunnetta uutta ei pääse Esko pakoon…” Taas lainaan Jenni Vartiaista (yhden sanan muutin). Tuosta asiasta juttelin eilen lenkillä ystäväni kanssa. Juuri tällä hetkellä ne asiat, joita silloin aiemmin täällä kotona yksin ollessaan mietti. Tuijotteli kattoon ja mietti. Ei antanut asioille mahdollisuutta tapahtua. Ei avannut sydämensä päälle kuorittua vakuumipakkausta. Täytyi uskaltaa avata ja antaa mennä. Juuri tällä hetkellä se tuntuu todella järkevältä ja hyvältä ratkaisulta. Murheet ovat Kyrössä. Esko Sakari Kyrö on valoisa ja onnellinen ihminen. Tämä tunne on uusi tai ainakin unohdettu. Tätä tunnetta ei Esko halua päästä pakoon. En halua taistella sitä vastaan. Ottakoon nyt ukkelin valtaansa. Hyvältä se tuntuu.

Kirjoittelin menneellä viikolla kuinka suru on subjektiivinen kokemus. Myös parisuhdeodotukset ovat hyvin subjektiivisia kokemuksia ja oletettavasti juuri siksi niiden rakentaminen ja sen täydellisen vastakappaleen löytäminen on tehty niin vaikeaksi. Ei ole ihan helppoa löytää täältä noin seitsemän miljardin kanssakulkijan joukosta ihmistä, joka on kanssasi samalla viivalla. Samalla viivalla ja samoilla odotuksilla. Itse toivon, että nyt olisin semmoisen löytänyt. Ihmisen, jonka kanssa voisi lähteä rakentamaan sitä maailman parasta parisuhdetta. Samalta lähtöviivalta lähdettäisiin rakentamaan sitä yhteiseloa, jossa ne kengät kulkevat samaan suuntaan, vierekkäisillä poluilla. Molempien reittivalintoja kunnioittaen. Eivätkä koskaan kääntyisi eri suuntiin.

Vähän lemmenlaivaa tähän sunnuntaille ja oikein mukavaa alkavaa viikkoa!!

-Esko-

Comments (20)

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply TätiO 14.1.2018 at 21:35

  Mä niin sydämestäni toivon että saat elää sellaista elämää kuin toivot. Jokainen ansaitsee. Ympärille perheen, ystäviä, sukulaisia että saat olla oma itsesi. Me lukijat ollaan se pikkulisä mikä tulee blogin myötä. Toivottavasti tuetaan ja kannustetaan alusta loppuun. Ainakin minä. Se mitä tapahtui aiemmin on muokamnu sua tähän. Ole onnellinen. Tutustu ja rakastu. Mä tuen sua

 • Reply Esko 14.1.2018 at 23:07

  Iltaa O!
  Sitä samaa minäkin toivon, todellakin. Ystävien viestit ovat lämmittäneet mieltäni, teidän lukijoiden palaute on ollut pääsääntöisesti tosi kivaa. Se myös lämmittää mieltäni niin kovasti. Nimenomaan, eletty elämä opettaa ja muovaa. Nyt pitää nauttia ja tutustua ihan täysillä. Kivaa viikkoa!!!

 • Reply sari 15.1.2018 at 09:00

  Pyydät ettei nykyistä perisuhdettasi peilattaisi enää entiseen/entisiin suhteisiin. Kuitenkin jo otsikossa arvotat: maailman paras parisuhde. Hoh hoh.

  • Reply Mia 15.1.2018 at 11:33

   Tekstissähän nimenomaan kirjoitettiin aiempienkin suhteiden olleen omalla tavallaan maailman parhaita, mutta jonkin menneen vikaan koska eri teille lähdettiin..? Mielenkiintoisia tulkintaeroja saman tekstin lukijoilla, itse näen erittäin luonnollisena ja inhimillisenä toiveena uuteen parisuhteeseen astuessa suhteen olevan ”se maailman paras”, ilman että sillä sen erityisemmin peilataan mitään edellisiä parisuhteita. 🙂

   • Reply UncleSam 15.1.2018 at 13:09

    Sarihan tässä nyt perinteiseen tapaan hakee sitä riidanjyvää kylvettäväksi. Kuten näyttää tekevän aika usein.

    • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 17:25

     Mukavaa päivää UncleSam!…:)

   • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 17:26

    Heippa Mia!
    Kaikki tulkitsevat tekstejä omalla tavallaan…Oikein mukavaa päivää…:)

  • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 17:34

   Heippa Sari!
   Kiitos mielipiteestäsi. En tiedä luitko tekstiä otsikkoa pidemmälle, mutta sinulla on toki oikeus tulkita tekstiä juuri omalla tavallasi.
   Olet tässä nyt noin parin vuoden aikana kommentoinut nimimerkeillä Sami, Merina, Mesi, Nimetön, Sossu, Alli, Ansa, Reija ja erään nimerkkisi mukaan asut kanssani samassa talossa. Tätä rohkenen epäillä. Tai jos asut, niin tule toki alakertaan kahville. Olisi mukava vaihtaa kuulumisia ennen kevään yhtiökokousta. Oikein mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!!

 • Reply Jamppa 15.1.2018 at 11:40

  Lämpöiset onnittelut Eze. 👫 Toivon uuteen elämänvaiheessen kaikkea hyvää, lempeitä aamuja ja kauniita iltoja. Voi rakkaus.

  Kaunis ja toivoa antava teksti. Ehkä minäkin vielä joskus. Täällä elelen sitä kattoon tuijottamis-vaihetta.

  • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 17:11

   Heippa Jamppa ja kiitos!!..:) Todellakin. Ajoittain on hyvä vähän tuijotella kattoon ja mietiskellä, ajoittain. Kaikkea hyvää ja johan se kevät sieltä saapuu ryminällä…

 • Reply Nippe 15.1.2018 at 14:35

  Olisikohan kaikille meille vihdoin tulossa paremmat ajat….ainakin rakkausrintamalla? ♡Sydämet sille!

  • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 17:09

   Kiitos Nippe, toivottavasti! Mukavaa päivää ja kaikkea hyvää!…:)

 • Reply majje 15.1.2018 at 16:30

  Toivottavasti uusi kumppani ei saa paineita kun sulla tuntuu olevan kauhean suuret odotukset ja tavoitteet. Itseäni vähän ahdistaisi.

  • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 17:09

   Heippa Majje!
   No, toivottavasti. Ihan perusodotus olisi olla onnellinen, elää virikkeellistä ja iloista elämää. Nauraa aidosti, ettei ahdista…:) Oikein mukavaa päivää!!

 • Reply Muffin 15.1.2018 at 18:59

  Mukavaa, että teillä näyttää menevän ruokamieltymykset yksiin ☺️ Mä pelkään, että kun joku sopiva itelle löytyy, se onkin joku supernirso tai ideologinen äärifanaatikko ruoan suhteen! Se ois kauheeta! 😄

  • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 21:12

   Moikka Muffin!
   Hampparit yhdistää…:) Löytyy, löytyy…

 • Reply Jossu 15.1.2018 at 19:03

  Hei Esko, olet rohkea kun avaat näinkin henkilökohtaista ja samalla ihanaa asiaa blogiisi, vaikka ihmiset välillä inhottavia kommentoivatkin. Kaikkea hyvää teille ja vaaleanpunaisia ajatuksia 😊

  • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 21:11

   Kiitos Jossu! Ihmisillä on toki oikeus kommentteihinsa, kaikki tyylillään…Mukavaa viikkoa!!…:)

 • Reply Riikka 15.1.2018 at 19:43

  Ihanaa! Oon iloinen lukiessani että vihdoin tärppäsi…ja taidatte olla tosi ihastuneita, kun jo aika paljon jaat julkisuuteen. En tiedä kauan olette tunteneet, mutta aika nopeaa toimintaa? Ehkä sitä juuri siinä alkuhuumassa haluaakin huutaa koko maailmalle että ”hei mä oon onnellinen ja tässä syy!”

  Ei se väärin oo… Mutta toivottavasti muistatte alkuhuumassa pitää myös mielessä, että ihan kaikkea ei kannata heti iskeä tiskiin ja julkisuuteen 🙂 näin lukijanakin mielellään ei halua liikaa infoa, sopiva verho siinä yksityisyydessä on myös ihan jees! Tutustukaa rauhassa toisiinne ❤

  • Reply Esko Kyrö 15.1.2018 at 21:10

   Heippa Riikka!
   Kiitos, mukavaa, että asia on sinua ilahduttanut. Niin minuakin. En halua, että vaikka kirjoitan julkista blogia, joutuisin rajoittamaan elämääni. Aikuisia ihmisiä, jalat maassa ja kyllä tässä verhoa on vielä hyvinkin paljon edessä ja tulee varmasti myös olemaankin. Nyt kun lähtee, niin lähtee ja ei kai se väärin oo..:)

  Leave a Reply