Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Kuka sinä olet?

24.4.2016

Oma blogi on nyt nähnyt päivänvalon ja muutama viikko kirjoittelua on takana. Tämmöistä starttia ja vastaanottoa en olisi ikinä osannut odottaa. Kirjoittaminen on ollut hyvin antoisaa ja teidän aktiivinen kommentointi on antanut minulle paljon.

Nyt olisikin mukava tietää kenelle blogiani kirjoitan ja minkälaisia ihmisiä siellä ruudun toisella puolella mahtaa olla? Kerroppas siis itsestäsi eli kuka sinä olet?

Toivottavasti vuorovaikutteinen meininki jatkuu. Olkaa aktiivisia.

Mukavaa alkavaa viikkoa!!

-Esko-

 

Comments (242)

You Might Also Like

242 Comments

 • Reply Veera 24.4.2016 at 19:02

  Ruuhkavuosien runtelema äiti. Aviomies, lapset, omakotitalo ja farmariauto.
  Päivät töissä, illat auton ratissa kuskaamassa lapsia harrastuksiin.
  Kahviaddikti, jonka kahvi jäähtyy useimmiten kuppiin kaikessa kiireessä.
  Kiire on aamulla (kun se kuuluisa metatöiden lista tuntuu vain kasvavan, vaikka kuinka yrittää sitä loppuun suorittaa), kiire on töissä päivällä, kun yrittää olla kaikkea sitä, mitä ne perheettömätkin työkaverit. Skarppi, tehokas ja järkevä. Kiire on illalla, kun pitäisi ehtiä saattamaan vanha päivä valmiina maaliin valmistautuneet samalla tulevaan. Vain öisin ei ole kiire. Silloin valvon ja ajattelen…
  Olen kiireen kierteessä, jossa varsinaista omaa aikaa on kovin vähän.
  Jaksan silti uskoa, että tämä kaikki on vain väliaikaista. Lapset kasvavat ja joskus on taas aikaa niin, ettei tiedä, mihin sen kaiken tuhlaisi. Siitä hetkittäin myös haaveilen.

  Olen vanha Kolmistaan-blogin lukija jo ajalta ennen Iholla-sarjaa. Olen aina pitänyt kovasti tyylistä, jossa myös lukijoiden kommentit huomioidaan ja niihin vastataan. Ehkä siinä salaisuus, miksi lukijakuntasi on niin aktiivista ja osallistuvaa. Pidän tyylistä, jolla kirjoitat: mustissakin pilvissäsi on aina kultareunus.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:09

   Kiitos Veera!

 • Reply Elina 24.4.2016 at 19:42

  26v nainen, toista vuotta töissä pätevänä luokanopettajana. Kotona avomies ja koira. Tällä hetkellä ärsyttää, koska häviän miehelle aina lautapeleissä. Just äsken oli scrabble-ottelu. Mut on kuitenkin kiva pelata yhdessä:D

  Kiitos tästä blogista, rehellisyys on hienoa ja niin elämänmakuista!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:09

   Kiitos Elina!

 • Reply Hanna 24.4.2016 at 19:50

  Hanna 31 (kesällä 32) kahen pojan viikarin (7 ja 4) äiti ja yhen miehen vaimo jo 11 vuoden ajan keski-suomesta. Meen huomenna ekaa päivää töihin ja se meinaa vähön jännittää. Tykkään sun tyylistä kirjottaa, jatka samaan malliin ja tsemppiä elämääsi.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:10

   Kiitos Hanna!

 • Reply Anne 24.4.2016 at 19:54

  Tuoreen avioeron runtelema melkein keski-ikäinen kahden alakouluikäisen pojan äiti. Mitä muuta olen? Intohimoinen salilla kävijä, pitkiä kävelylenkkejä ystävien kanssa kävelevä, välillä yksin luonnossa taapertava. Irtokarkit ja hömppäsarjat intohimoina. Toiveena se päivä, kun hymy taas palaa huulilleni. lähellä päivä, kun ammatillidrn open paperit on taskussa.Kiitos blogistasi.

 • Reply Anu 24.4.2016 at 19:59

  24v opiskelija, arkeen kuuluu töissäkäymistä, koiraa sekä avopuoliso. Elämä on aalokkoista parisuhteen osalta ja tällä hetkellä kovassa karikossa. Tästä jos selvitään niin hyvä juttu 🙂 Lisäksi arkea hankaloittaa keskivaikea masennus, mutta sen kanssa on kunnioitettavasti on vedetty kandin paperit pihalle ja nyt väkerretään tuskaisesti gradua. Lisäksi käyn tiiviisti töissä. Eniten tästä on kärsinyt ja kärsii parisuhde, kun oma itsetunto ja -luottamus on nollissa. Mutta eiköhän tästä nousta 🙂 Yrittänyt asennoitua, että ei pahaa ilman hyvääkin. Henkireikä on tuo koira karvakaveri.
  Tuuppaan olemaan sellainen, että sulkeudun omien kuorieni sisälle, muut ei tiedä mitä tunnen oikeasti ja mitä ajattelen oikeasti. Olen super huono puhumaan tunteista tai ylipäätänsä asioista. Vellon tuntemuksissa ja ajatuksissa itsekseni, eikä se auta asiaa yhtään. Lisäksi tuuppaan hamstraamaan itselle yltiömäärän tehtäviä sekä auttamaan jokaista läheistäni ja antamaan heille aihetta iloon ja hymyyn. Jännästi en kuitenkaan ole saanut samaa vastana itselle vaikeina hetkinä.. Ehkä sitten, kun osuu kivipohjaan ja se näkyy. Uskon kovasti siihen sanontaan, että mitä tahtoisit ihmisten tekevän sinulle, tee sinä heille. Ja monta karikkoa nähneenä uskon myös siihen, että kun tarpeeksi monta kertaa saa lapiosta lärviinsä, lopulta onnikin osuu kohdalle ja kovasti 🙂
  Mun historia, mistä oon nyt sua seuraamassa juontaa juurensa ylläri Iholla -sarjaan, jossa jotenkin “ihastuin” sun asenteeseen ja olemukseen, siitä jatkumona Kolmistaan -blogi ja voi että mikä kriisi tää teidän ilmotus oli. Siis tuntu, niinkun joku mun läheinen pari ois ajautunu karikolle!!! Mut ihan mahtavaa, että sä jatkoit tätä sun bloggaamista ja oot vahvasti nousemassa ylös kuopasta! Oot aivan mahtava tyyppi, ja ois ihan huippua jos aivan oikeasti voisi sanoa tuntevansa sut. Sillä hassusti siltä jo tässä tovin seuranneena vähän tuntuu… 🙂 heh…

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:10

   Kiitos Anu!

   • Reply Salla 26.4.2016 at 10:47

    Kuulostat Anu melkein mun kopiolta! Ainut ero, että ite en ollut avoliitossa, eikä suhde kestänyt. Mutta muuten aika samalta kaikki sun keskivaikea masennus, oman kuoren sisälle kääriytyminen ja siinä et eniten vaikuttanut parisuhteeseen kuulostaa ihan samalta kuin itselläni. Sain suhteen aikana valtavasti aikaan opiskeluiden ja työelämässä etenemisen saralla, mutta parisuhde ei kylläkään kestänyt. Eron jälkeen olen ekoja kertoja rehellisesti kertonut kuinka pahalta tuntuu ja puhunut paljon myös eroon johtaneista syistä kavereilleni. Voi kuinka onkaan helpottanut. Vaikeaa on edelleen elämä ilman rakastamaa henkilöä, mutta miten eri ihminen olenkaan nyt! Paljon olen kuullut, että jonain päivänä helpottaa, ehkä se pitää paikkansa. 🙂 Tsemppiä teidän suhteelle ja sinulle itsellesi!! Kerro ystävillesi miltä sinusta tuntuu, se helpottaa. He hyväksyvät sinut kyllä sellaisena kuin olet! 🙂

    • Reply Anu 26.4.2016 at 17:22

     Voi kiitos! 🙂 Ehkä sitä joskus rohkenee raottaa kuorta jollekin ja puhua 🙂 todellakin on harmi, jos tähän omaan olotilaan suhde kaatuu, kun toisesta kuitenkin välittää ja on pysynyt vierellä niin kauan ja todella vaikeinakin hetkinä.

 • Reply Piitu 24.4.2016 at 20:03

  45.v lastenhoitaja Helsingistä. 12.v tyttö ja kissa asustaa kanssani. Erosimme mieheni kanssa, mutta olemme yhdessä edelleen. Omat asunnot tuovat tärkeää rauhaa ja omaa aikaa ja koska emme vietä arkea yhdessä, aika jolloin olemme yhdessä, on ihanaa♡ olemme olleet yhdessä 28v… ylä ja alamäkiä käyty läpi, mutta rakkaus ei ole sammunut ikinä. Nyt haluamme elää meidän näköistä elämää, ilman että kukaan siihen vaikuttaa.
  Harrastan mindfulness harjoituksia, liikun päivittäin ja rakastan katsoa tvtä (sohvaperuna ).

  Kiva seurata sun elämää ja lukea miehistä näkökulmaa ????????

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:11

   Kiitos Piitu!

 • Reply Hanna 24.4.2016 at 20:04

  Täällä lahdesta kotoisin oleva nykyään hyvinkääkäinen äiti ihanalle 7v pojalle ja vaimo ihanalle aviomiehelle. Tällä hetkellä pitkällä sairauslomalla. Seurannut Eskoa Iholla ohjelmasta asti. Tykkään Eskon tavasta kirjoittaa ihan tavallisesta arjesta. Ja tarinat lahdesta on lähellä sydäntä.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:11

   Kiitos Hanna!

 • Reply Sonja 24.4.2016 at 20:05

  23v nainen, tehny töitä vuoden koulunkäynninohjaajana ja nyt opiskelemassa lähihoitajaksi. Tarkoituksena suuntautua lasten ja nuorten pariin. Suurena toiveena olis olla joku päivä luokanopettaja 🙂
  Kiitos että jatkoit kirjoittamista omassa blogissa. Oot mahtava!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:12

   Kiitos Sonja!

 • Reply Laurrra 24.4.2016 at 20:13

  Täällä yksi savolainen 27v nainen, pessimisti mutta silti samalla ikuinen haaveilija ja hömppäromantikko. Hiukan(saattaa olla lievä ilmaus) vaateaddiktin vikaa. Eronnut vähän aikaa 7 vuotta kestäneestä parisuhteesta, ja nyt itseään etsimässä ja määrittämässä kuka minä edes olen ilman parisuhdetta. Raskas viimeinen puolivuotinen takana mutta nyt alkaa valoakin toisinaan pilkottaa. Uusin perheenjäsen on koira jonka otin nyt kun kukaan ei enää ole sanomassa, ettei voida koiraa ottaa. Päivän piristyksiin kuuluu nämä sun kirjoittelut – sulla on vaan niin aito tyyli kirjoittaa asioista ja siksi aikanaan teidän kolmistaan-blogiinkin jäin koukkuun.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:12

   Kiitos Laurrraa!!

 • Reply Hentta 24.4.2016 at 20:13

  Hei Esko! Olen 24-vuotias vastavalmistunut naispuolinen insinööri, joka muutti juuri Helsinkiin töiden perässä. Kotoisin tosiaan Keski-Suomesta. Hankasalmen kautta on tullut Kolmistaan ja Aurooran blogit tutuiksi, sekä nyt sitten sinun omasikin 🙂 Jatka vain samaan malliin!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:12

   Kiitos Hentta! Hanksu rules!

 • Reply Ouna 24.4.2016 at 20:17

  Ihanan rehellistä blogiasi seuraa 36v nainen, äiti kolmelle, kaksi koiraa ja mies. Yksi kolmesta lapsesta edellisestä liitostani ja asuu isänsä luona. Rivitalokoti metsän laidassa, intohimona sisustus, harrastuksena koirien rapsutus ja lenkitys sekä blogien lukeminen. Työpaikka sairaalassa.

 • Reply Piia 24.4.2016 at 20:18

  24-vuotias kahden ja puolen lapsen äiti. Puolikas lapsi siis miehen puolelta joka vierailee viikonloppuisin meilä, ikähaarukkaa lapsilta löytyy 5kk, 5wee ja 12wee. Just laitettu ja rempattu rivarinpätkä vähän kauempaa keskustasta. Äitivapaita viettäen ja miettien miksi sitä isona haluaisikaan.

 • Reply Tuulikalliainen 24.4.2016 at 20:19

  23v nainen Oulusta. Yliopisto-opintoja, puoliso, koira, kavereita, kulttuuria. Pukkasin juuri esikoisrunokirjani pihalle, jonka teemana on vaikea masennus. Olen puhunut mielenterveysongelmista ja häpeän eri muodoista avoimesti lehdille ja yleisölle. En aio vaieta. Moni on ottanut yhteyttä ja olen pystynyt avoimuudellani ja rehellisyydellä auttamaan muita, mikä oli tavoitteenani 🙂 lapsuudesta alkaneet itsemurha-ajatukset ja elämän suorittamispakko, rankaisevuus ja pessimismi ovat hiljalleen karisseet. Nyt jäljellä on tyytyväinen ja onnellinen tyyppi. Ilo ei ole itsestäänselvyys, siksi halaan sitä lujasti enkä päästä irti 🙂 blogisi on persoonallinen, rehellinen ja aito. Kirjoitustyylisi on timanttia 🙂 kaikkea hyvää sinulle jatkoon!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:13

   Kiitos Tuuli!

 • Reply Hanna 24.4.2016 at 20:20

  Täältä löytyy 31v hoitoalan ammattilainen Turusta. Perheessä mies ja tyttö 1v3kk. Rivarissa asutaan ja kotoa löytyy myös koira. Hoitovapaalla olen syksyyn asti, jonka jälkeen palaan kutsumusammattiini eli vanhusten pariin ????.

  Kolmistaan-blogia aloin Iholla sarjan myötä lukemaan. On ihan lemppariblogi, nyt tämä sun blogi on tullut toiseksi lemppariksi ja käyn aina lukemassa kuulumisia. Tykkään sun tavasta kirjoittaa asioista juuri sellaisina, kuin ne on.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:14

   Kiitos Hanna!

 • Reply Hanna 24.4.2016 at 20:21

  Kahen pojan äippä 31vee ja yhen miehen vaimo. Huomenna meen ekaa päivää töihin ja meinaa jänskättää. Luen sun blogia mielenkiinnolla, kiva tyyli sulla kirjottaa. Jatka samaan malliin.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:14

   Kiitos Hanna!

 • Reply Reetta 24.4.2016 at 20:23

  Juuri 36 täyttänyt perheenäiti (muksut 13 ja 9) ja luokanope Lohjalta. Liikunnallinen näprääjä, mukavuudenhaluinen esteetikko, sosiaalinen erakko. Asun jo kahdeksatta vuotta keskeneräisessä omakotitalossa, jossa öisin kuuluu jos jonkinmoisia ääniä, jotka saavat mielikuvituksen laukkaamaan. Koti on kesken saunan osalta; lauteet löytyy, mutta kiuas on paketissa, suihkuhuonekin on hanoja vaille valmis ja keittiön pistorasiat puuttuu. Siksi sosiaalinen erakko. Ei tänne enää kehtaa ketään kutsua, kun en saa taloa kaiken muun arjen ohella valmiiksi. Muu arki on siis lasten kuskailua harrastuksiin ja omaa salitreenausta ja lenkkeilyä.

  Mielenkiinnolla luen kollegan arkea ja arvostan rehellistä tyyliäsi, jossa on kuitenkin aina ripaus pilkettä toivosta.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:14

   Kiitos Reetta!

 • Reply Riikka 24.4.2016 at 20:41

  Täällä Lahdessa sinullekin tutuissa nurkissa blogiasi seuraa pienen tytön äiti. Perheeseeni kuuluu myös avomies ja pari karvaturria. Iholla-Eskon lisäksi Eskoa on näkyillyt myös työkuvioissa hetken. Blogia seuraillaan ehdottomasti elämänasenteesi takia. Tähän onkin hyvä sauma kiittää sinua mahtavista kirjoituksista! Toivottavasti rehellinen, avoin ja positiivinen asenteesi tarttuisi mahdollisimman moniin tätä(kin) kautta!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:15

   Kiitos Riikka!

 • Reply mummi 24.4.2016 at 20:54

  Mummilla on nimimerkin mukaan takanaan elämää, että voisin olla teidän kaikkien mummi!! Eläkkeellä olen ollut noin 10v hoitoalalta. Mieheni kanssa elelemme Pirkanmaalla. Aviossa olemme olleet 48v. Teille nuoret sanon, että ei löydy sellaista puolisoa että voisi sanoa, elämä on ihanaa. Ehkä me vanhat “jäärät” emme pienistä ja isoistakaan vastoinkäymisistä ole kuin päivän puhelakossa ja taas jatketaan.
  Meillä on vapaa-ajankoti 40min ajomatkan päässä järven rannalla. Siispä kaksi omakotitaloa on aika työlästä. Olemme molemmissa kodeissa joka viikko muutaman päivän.
  Poikamme ovat lähellä ja kaukana. Toista tapaamme vain kerran vuodessa. Lapsenlapset ovat onneksi samalla paikkakunnalla.
  Minulla on paljon ystäviä ja tapaamme usein. Harrastan lukemista, luen joka päivä, olen kirjaston suurkuluttaja. Lisäksi lenkkeilemme lähes päivittäin.
  Olen elämääni tyytyväinen. Aika vaan rientää niin nopeaan. Pitäisi muistaa olla kiitollinen että on näinkin hyvässä kunnossa.
  Eskoon “tutustuin” jo iholla sarjassa ja siitä lähtien olen seurannut elämäänne.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:15

   Kiitos Mummi!

 • Reply p 24.4.2016 at 20:54

  23 vuotias, yhden miehen vaimo ja neljän karvaisen lapsen äiti. lähihoitaja ja lapsettomuusblogin kirjoittaja.

  nautin pitkistä kävelylenkeistä, teen juomisesta terassilla, takkatulen lämmöstä, syvällisistä keskusteluista ja mun työstä.
  ikuinen kahvin inhoaja ja tasa-arvon puolestapuhuja.

  suurin osa ajasta menee töissä ja googlea selaillessa. lapsettomuuden syyt on googlen hakukentässä liiankin usein. lapsettomuushoitoihin ikuinen säästäminen käynnissä. km vuonns 2013 ja toive omasta lapsesta enemmän kun suuri.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:16

   Kiitos P ja tsemppiä!

 • Reply Tilda 24.4.2016 at 20:54

  Tällänen lukija täällä; 39vee, kolmen mukelon äiti (18v,16v ja 9v) ja yksi ukkeli löytyy kanssa. Asutaan eri osotteissa ja tällä hetkellä tää tuntuu parhaalta ratkasulta.Oon aikasta introvertti luonne ja se myös näkyy sosiaalisissa suhteissa.Sairastuin kolme vuotta sitten vakavasti ja silloin hävisi ne muutamatkin “hyvät ystävät” . Elämän tilanne tällä hetkellä se, että mulla ei ole muita läheisiä ihmisiä kuin mies ja lapset. Kaipaan kovasti ystäviä elämääni vaikka tällänen kotihiiri olenkin….mutta olisi kiva joskus keittää teetä ja turista jonkun kanssa. Elämä on kohdellut kovalla kädellä, mutta suunta on ylös…hitaasti, mutta varmasti.Työt on koulumaailmassa ja se on mun kutsumus, toukokuussa valmistun lopullisesti ja näin yksi haaveeni toteutuu.
  Iholla-sarjaa seurasin ja kolmistaan blogia sen jälkeen, nyt seurailen sun kirjoituksia ????

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:16

   Kiitos Tilda!

 • Reply MariaKoo 24.4.2016 at 20:57

  46v. nainen, kolme aikuista tytärtä ja yksi lapsenlapsi 2v, Syön riittävästi suklaata ja jäätelöä. En omista vaakaa, enkä käsilaukkua. En seuraa muotia, enkä pidä sisustamisesta. Harrastan polkujuoksua ja muuta liikuntaan liittyvää, opettelen valokuvaamaan, En kiellä itseltäni mitään ja juon aamukahvini rauhassa. En omista parisuhdetta, enkä toivo sitä myöskään joululahjaksi.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:16

   Kiitos MariaKoo!

 • Reply Johanna 24.4.2016 at 20:59

  Kohta 34 vuotta vanha kahden alle kouluikäisen lapsen äiti. Aviomieskin löytyy. Asutaan Porissa. Perus ruuhkavuosia eletään ja ihmetellään miten nuo mukulat niin nopeaan kasvaa. Vaikka välillä tuntuu että eikö tää vaihe menis jo nopeammin ohi. Silti vielä miehen kanssa ollaan suht järjissämme ja yhdessä :).
  En edes tarkalleen muista koska aloin lukea Kolmistaan-blogia, mutta huomasin nopeasti jääneeni koukkuun. Koska tykästyin myös sun tapaasi kirjoittaa asioista ja miehen näkökulmasta, halusin ehdottomasti tätä sun blogia alkaa lukea. Ilmoitus erostanne tuli puskista, mutta onneks saan jatkossakin lukea sun arjen ajatelmia.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:17

   Kiitos Johanna!

 • Reply minttu 24.4.2016 at 20:59

  Täällä hienoa blogiasi seuraa reilu kolmikymppinen kolmen lapsen äiti ja upean miehen vaimo. Kaikenlainen liikunta, kodin sisustaminen ym kiinnostaa. Vielä olen hoitovapaalla nuorimmaisen kanssa. Aikanaan palaan opettamaan hieman nuorempia lapsia, heidän kanssa harjoitellaan kouluvalmiuksia 🙂 Kolmistaan blogia olen seurannut jo pitkään. Mahtavaa, että jatkoit kirjoittamista oman blogin muodossa. Tämä on aivan huippu hyvä blogi! Pidän todella tavastasi kirjoittaa avointa pohdiskelua, onnistut pitämään lukijan mielenkiinnon yllä kerta toisensa jälkeen omalla persoonallisella otteellasi 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:18

   Kiitos Minttu!

 • Reply Päivi65 24.4.2016 at 21:00

  Olen kotoisin Lahden ja Mikkelin välisestä kaupungista. Minulla on aikuiset lapset, aviomies ja karvainen lemmikki.
  Aikuisella iällä olen vaitanut alaa. joka on paras päätös ikinä. Parempi myöhään ku ei milloinkaan. Työkseni olen tekemisissa lasten kanssa niin kui sinäkin. Voisin olla vaikka työparisi! (En siis opettaja, vaan…)
  Seurasin aktiivisesti Iholla-sarjaa ja jäin suorastaan koukkuun siihen. Annoit itsestäsi miellyttävän kuvan tv-sarjassa.
  Kolmistaan blogia rupesin seuraamaan heti tv-sarjan jälkeen, johon myös jäin koukkuun. Nyt kun sinulla on oma blogi, niin Kolmistaan blogin seuraaminen on selkeästi jäänyt kakkoseksi.
  Sinun kirjoittaminen on jotenkin niin elämisen makuista , joka antaa aina ajattelemisen aihetta. Jatka samaan malliin.
  Jotenkin tunnut niin tutulta, vaikka olet täysin vieras minulle.
  Teidän eroilmoitus tuntui niin epätodelliselta. Ajattelin aina että olette onnelline perhe jolla on kaikki hyvin. Mutta asiat olivatkin jotain aivan muuta, harmi.
  Mukavaa viikkoa Sinulle!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:18

   Kiitos Päivi!

 • Reply A-K 24.4.2016 at 21:04

  20-v lastenohjaajaopiskelija Pirkanmaalta, jonka sydäntä lähellä on keikat, teatteri ja tanssi. Iholla-sarjasta aloin seurata, sitten blogia silloin tällöin ja joku aika sitten instassa, josta tännekin löysin ja aktiivisesti seurannut postauksia. 🙂

 • Reply kurrbiili 24.4.2016 at 21:06

  Kyselyissä ruksaan kohdat 25-30, nainen, avoliitossa ilman lapsia, Pohjois-Suomi, sosiaali- ja terveysalalla. Elämänasenne toiveikas. Arkea jäytää yksinäisyys. Minulla ei ole yhtään ystävää. Ainoat keskustelukumppanini ovat töissä ja eräässä yhdistyksessä jonka hallituksessa olen, vain työaikana ja jälkimmäisen kohdalla kokouksissa. Minulla ei ole aavistustakaan kuinka saada ystäviä ja pitää ne. Facebookissa minulla on noin 200 ystävää, en juttele heistä kenenkään kanssa. Puheluhistoriassani toistuvat numerot ovat äiti, isä, avopuoliso ja nettikauppojen toimituksia hoitavat lähetit. Blogit ovat minulle kuin ystäviä. Aloin lukemaan blogiasi sillä olet mielestäni rehellinen ja aito. Toivottavasti bloggaaminen jää osaksi arkeasi. Iloa päiviisi!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:19

   Kiitos Kurbiili!

 • Reply Mari 24.4.2016 at 21:06

  23-vuotias ensi kuussa valmistuva, iäkkäiden mielenterveys ja päihdepuolella työskentelevä (melkein) sairaanhoitaja Helsingistä! Töissä lähes aina, muuten kotoisassa kaksiossa avopuolison kanssa asuva suuren kaupungin hurmaava ja matkustelua rakastava introventti realisti, josta ajoittain löytyy myös romantiikkaa ja idealismia 🙂 Ja tottakai blogisi innokas lukija!

 • Reply Suvi 24.4.2016 at 21:11

  Mä olen Suvi, 27 ikävuosi pyörähtää mittariin tiistaina ja ens viikon lopulla on eka vuosi takana rakennusmestariopintoja. Kesäksi palaan raksalle töihin, mutta päässä keikkuu ekaa kertaa se valkoinen kypärä keltaisen sijasta. Lievästi pelottaa, että mitähän tästä tulee, kun vasara, piikkauskone ja ruuviväännin on tullut vuosien aikana aika paljon tutummiksi työvälineiksi kuin aikatauluohjelmat tai TR-mittauskaavakkeet… 😀
  Tykkään liikkua ja vapaalla mut usein löytääkin juoksemasta, rullaluistelemasta, potkunyrkkeilytreeneistä tai toisinaan kiipeilyseinältä ja kesäksi ilmoitin itseni pelaamaan höntsä-pesistä! Koitan myös aina päästä reissuun kun aika-raha -kombinaatio osuu yksiin. 🙂

  Ja miten mä tänne blogiin sitten päädyin? Sattumalta. Mun Facebookin aikajanalle ilmestyi Kolmistaan-blogin Ero-postauksen linkki, johon eräs mun vanha lukiokaveri oli käynyt tykkäyksen iskemässä ja jostain kumman syystä Facebook päätti tän sisällyttää sitten mun feediin, vaikka normaalisti en kyseisen tyypin FB-liikkeistä saa mitään tietoa… Mä olin itse saanut kaksi päivää aiemmmin kuulla avopuolisolta, että tää suhde on nyt tässä, joten sen postauksen ajoitus oli ihan uskomaton.
  Tykkäsin tosi paljon Karoliinan ja etenkin sun tyylistä kirjoittaa ja varsinkin tällä sun blogin puolella postaukset on ollut ihan äärettömän hyviä ja puhuttelevia. Mä kuljen pari askelta jäljessä tän oman elämänkriisini kanssa ja voin kyllä sanoa, että oon saanut toivoa ja uskoa siitä, että ne paremmat päivät oikeesti tulee vaikka välillä mennäänkin ihan pohjalla. Kiitos, tästä blogista! 🙂

 • Reply Miia 24.4.2016 at 21:12

  Täällä satunnainen lukija 27v äiti Helsingistä. Kotona 1 ja 2 vuotiaat lapset, kaksi koiraa ja ainiin mieskin. Elämme tällä hetkellä hyvin kiireistä elämää omassa rivitalossa, opiskelen, käyn töissä ja yritän olla hyvä äiti lapsilleni. Parisuhteelle tai omalle ajalle ei tällä hetkellä juuri jää aikaa. Mieheni kanssa jaksamme kuitenkin rakastaa ja odottaa “rauhallisempia” vuosia. Aloimme seuraamaan kolmistaan blogia iholla jakson myötä mieheni kanssa ja nyt kun kiireiltämme tänne keretään niin käydään lukemassa sinunkin blogiasi. Ihanaa kesän odotusta!

 • Reply Outi 24.4.2016 at 21:14

  Olen se outo hiippari lähialepasta torstai-iltana. Tyylikkäänä treenin jälkeisessä varustuksessa lökö-trikoissa, keltaissa sukissa ja villa myssyllä suojattuna juuri suihkun kastelemat hiukset. Sinä olit kyllä lähes yhtä edustava juoksukamoissasi 🙂 Sori, en voinut olla tuijottamatta kun näin “julkkiksen” livenä. En myöskään voinut tulla moikkaamaan, olisi ollut kamppeista jotuen varmasti meille molemmille hieman noloa. Olen myös lääkäri, kuusivuotiaiden kaksosten äiti ja urheiluhulluttelija. Hienosti on lähtenyt blogisi lentoon! Mielenkiinnolla seuraan! (Ja lupaan etten jatkossa tuijota jos alepassa kohdataan…)

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:31

   Kiitos Outi! Olisit tullut nykäisemään hihasta…:)

 • Reply ReettaK 24.4.2016 at 21:33

  24v äiti kolmelle. Ihana aviopuoliso ja 3v-hääpäivää juhlitaan pian. Pohdiskelija, tunteilija ja höpöttelijä olen. Todella hyvä blogi, päivittäin tykkään käyä kahtoon!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:31

   Kiitos ReettaK!

 • Reply Adaira 24.4.2016 at 21:36

  27v sairaanhoitaja Helsingistä, avopuoliso ja pienen pojan äiti. Olin niin iloinen kun Sara Parikka blogissaan mainosti uutta, miehen kirjottamaa blogia, jossa Mikko oli käynyt vierailevana tähtenä ja heti tiesin että sähän se siellä olet polkassu uutta vaihdetta elämään 🙂 ainut Iholla-kausi, josta katoin ihan jok’ikisen jakson, oli se teikäläisten kausi ja kun sarja loppui, seurailin epäsäännöllisen säännöllisesti Kolmistaan -blogia ja harmitti kun jäit niiltä langoilta pois, mut osasin odottaa että kyllä susta kuullaan vielä 🙂 tsemppiä jatkoon!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:31

   Kiitos Adaira!

 • Reply Esmes 24.4.2016 at 21:42

  Minä; 28-vuotias lastenohjaaja länsi-suomesta, kolmen pienen lapsen äiti ja himourheilija. Naimisissa nuoruuden rakkauden kanssa ja ruuhkavuosissa suunnistetaan yksissä tuumin. ???? Nautin kevät aamuista, sateen ropinasta, lasten kikatuksesta masua pöristäessä, juokselenkeistä sateella, hiljaisesta kämpästä illalla ja erittäin erittäin mielenkiintoisista blogeista! ????

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:32

   Kiitos Esmes!

 • Reply Mintze 24.4.2016 at 21:45

  Olen 35v kotiäiti, lapset melkein kolme ja 5 1/2 vuotiaita. Naimisissa olen ollut kohta kuusi vuotta, yhdessä melkein 20 vuotta. Olen asunut koko elämäni itä-Sveitsissä, Suomessa kerkesin elää vaan ensimmäiset puolitoista vuotta. Koska puhun päivittäin enemmän saksaa kuin suomea, on suomenkielen sanavarastoni osittain huono ja varmasti löytyy paljon kirjoitusvirheitäkin. Sori siis siitä, opettajana sulla saattaa nousta niskakarvat pystyyn….

  Löysin aikoinaan kolmistaan-blogiin varmaan lähiömutsi-blogin kautta. Tykkäsin kovasti myös Iholla-sarjasta. Sinun blogia seuraan mielellään, kivaa lueattavaa ja sympaattinen tyyppi kirjoittana!

  Jatka siis samaan tyyliin, mä tykkään!

  T: Mintze

  Ai niin: aina kivaa saada jotain Lahti-vinkkejä. Tulee usein käytyä, vanhemmat asuu siellä…

  • Reply M 24.4.2016 at 22:41

   Mintze! Täällä toinen Itä-Sveitsistä, kohta 4-vuotiaan kotiäiti. Blogiin päätynyt Iholla-sarjan ja Kolmistaan-blogin kautta.

   • Reply Esko 25.4.2016 at 17:33

    Kiitos Mintze!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:32

   Kiitos Mintze!

 • Reply Milla 24.4.2016 at 21:48

  Heippa, Esko! Terkut Oulusta. 33-vuotias 5-veen äiti ja keski-ikäistyvän miehen vaimo. Nautin ruuanlaitosta, lapseni kanssa puuhailusta, kesästä, raparperipiirakasta ja työstäni. Työskentelen erityisoppilaiden parissa. Kohta asumme perheeni kanssa omakotitalossa. Jännittäviä aikoja. Kiitos kun jaat avoimesti ja rehellisesti elämääsi kanssamme. Faijakornerit ovat huippuja, tyyliäsi hauska seurata. Kivaa kesää toivotellen.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:33

   Kiitos Milla!

 • Reply Susanna 24.4.2016 at 21:51

  Olen 27-vuotias nainen ja minulla on 2-vuotias lapsi.
  Olen kokenut aika paljon elämänmuutoksia, onnellisia ja ikäviäkin. En ole aiemmin lukenut blogeja sillä yritän olla mahdollisimman paljon pois internet maailmasta mutta eksyin blogiisi viikko sitten ja jäin hieman koukkuun.
  Rakastan tanssimista, kesäiltoja ja ufo-karkkeja. ☺️
  On ihanaa lukea avointa ja rehellistä blogiasi! ???? Mukavaa kevättä!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:34

   Kiitos Susanna!

 • Reply Laura 24.4.2016 at 22:05

  Moikka! Täältä löytyy 22v. opiskelijatyttö (tai kai sitä pitäs jo sanoa nainen…) Etelä-Suomesta. Koirani kanssa asustelen, ja perheeseeni kuuluvat myös vanhemmat ja veli.

  Tänne sun blogiin päädyin Kolmistaan-blogin kautta, jota aloin seuraamaan viime vuoden puolella. Tykkään tästä sun blogista ihan älyttömästi! Vaikka olen täysin eri elämäntilanteessa, niin silti (tai juuri sen takia) tulee päivittäin sun blogia luettua. Lisäksi on mukavaa lukea myös teidän miesten kirjoittamia blogeja! 😀

  Kivaa vikkoa sulle!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:35

   Kiitos Laura!

 • Reply Laurakoo 24.4.2016 at 22:07

  25v lastensuojelu työntekijä Turusta. Kolmistaan blogia lukiessa odottelin aina sinun postauksia, joten nyt on superihanaa, että kirjoittelet kokonaan omaa. Arkeen kuuluu koira, avomies, ulkoilu, terveellisen elämän metsästys ja netflix.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:35

   Kiitos Laurakoo!

 • Reply Hekku 24.4.2016 at 22:14

  42-vuotias nainen,äiti,sisko,ystävä,hoitaja,sinkku,keittiöpsykologi. Muutosta hakeva, hentoisesti utelias, välillä uupunut, useimmiten liian vahva. Juon liikaa kahvia, jään suustani kiinni, nauran omille vitseille, unelmoin tarpeeksi ja uskallan liian vähän.
  Elämäni aikana en ole vielä oppinut ymmärtämään mitä miesten päässä liikkuu,siksi kirjoituksiasi mukava lukea,jospa siitä oppisi jotakin ????

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:35

   Kiitos Hekku!

 • Reply Anne 24.4.2016 at 22:15

  Anne 32v löytyy mies ja koira ja pupu. Oon jonkun aikaa ollut työtön.

 • Reply Kotiäiti joka käy töissä 24.4.2016 at 22:25

  Moi! Olen DI 35v kahden taaperoikäisen äiti. Samantyyppistä säätöä ollut kuin teillä, luulisin – ensin hätäpäissään landelle rivitaloon, kun lapsi syntyi. Sit takasin Helsinkiin, ja siltikään mikään ei tunnu oikealta ratkaisulta, missään ei ole hyvä. Jäin miettimään, oliko teilläkin se muutto parisuhteen ongelmien pakenemista, oliko vika sittenkään siinä Lahdessa ja rivarissa.

  Nyt olen sitten vaihtamassa vielä työtä, jos se auttais. Mutta luulen, että tässä on pohjimmiltaan kysymys parisuhteen syvenemistä ongelmista. Tai sitten ne on vaan nää kaikki ongelmat yhteensä, tämä uusi elämänvaihe. Tai sitten vika on minussa. Katsotaan selvitäänkö tästä eroamatta. Ja ainiin – en ole kovinkaan hyvissä väleissä mieheni perheen kanssa.

  Ajattelin jossain vaiheessa, että teidän blogista voisi saada jotain vinkkejä arjen ja perhe-elon järjestämiseen, vähän samassa veneessä kun tunnuttiin olevan. Mutta menitte pirulaiset sitten eroamaan..!

  Hyvä blogi, tsemppiä!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:36

   Kiitos kotiäiti!!

 • Reply Reetta 24.4.2016 at 22:26

  Olen 27-vuotias äitiyslomalla oleva puolivuotiaan pojan onnellinen, vuosi sitten lastentarhanopettajaksi valmistunut nainen. Vauvanhoidon ohella rakastan juoksemista!

  Katsoin Iholla -sarjaa, jonka kautta löysin Kolmistaan -blogin. Tämä sun ikioma blogi on raikas ja muutenkin aivan huippu.

  Paljon jaksamista sinulle uuteen elämäntilanteeseesi ja onnea sekä iloa kevääseen ja kesään! 🙂
  Jatka mielenkiintoisia juttujasi ja syvälliset pohdinnatkin on tosi jees.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:36

   Kiitos Reetta!

 • Reply Nippe 24.4.2016 at 22:27

  Ikinuori nainen Uudeltamaalta. Lievästi kapinallinen, matkustelusta aina haaveileva, taiteellinen, parisuhteessa tasa-arvoon uskova, lapsirakas yksilö.
  Alanvaihtoa suunnittelen vanhusten pariin. Lapsiakin on, nuorin 5-vuotias tyttö.
  Pidän lukemisesta, kävelylenkeistä erityisesti luonnossa, musiikista ja olen melkoinen esteetikko.
  Olen sekä pikkutarkka että suurpiirteinen. Riippuen kai asiasta????
  En pidä mustavalkoisesta ajattelutavasta, nipottamisesta tai katkeruudesta.
  Aurinko, lämmin uimavesi ja huumori virkistävät!

  -Nuoruuden unelmat ja lapsuudenusko
  eivät milloinkaan
  kokonaan kulu pois.-

  Juhani Aho

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:37

   Kiitos Nippe!

 • Reply Marjo 24.4.2016 at 22:27

  Täällä nelikymppinen naimisissa oleva lähihoitaja Hankasalmen kupeesta.. Iholla-sarjaa seurasin ja tykkäsin sinun reippaudesta, iloisuudesta ja huumorista 🙂 Myös Kolmistaan-blogia on tullut seurattua.. Ja nyt tietenkin luen blogiasi.. Osaat kirjoittaa hyvin.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:37

   Kiitos Marjo!

 • Reply Reetta 24.4.2016 at 22:28

  Jestas kun tuli huonoa suomea ???????? Puolivuotiaan pojan onnellinen äiti ja vuosi sitten lto:ksi valmistunut nainen.. Ehkä paremminkin. ????

 • Reply Annika 24.4.2016 at 22:34

  Täällä 23 vuotias terveydenhoitajaopiskelija! Lahdesta kotosin, tällä hetkellä opintojen vuoksi Joensuussa asustelen. Opintojen vuoksi myöskin etäsuhteessa, joka ajoittain tuntuu raskaalta. Onneksi enään puoli vuotta ja muutamme taas saman katon alle. Suurena toiveena oma perhe lähivuosina, kunhan tuon miähen saa innostumaan asiasta! :DD Kolmistaan blogin kautta tänne löytänyt. Kiitos rehellisestä tyylistäsi kirjoittaa!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:38

   Kiitos Annika!

 • Reply Enni 24.4.2016 at 22:35

  30 vuotias kotiäiti täällä terve!

  Meillä on aviomieheni kanssa kolme vilkasta alle viisi vuotiasta muksua, 2 poikaa ja rinsessa. Olemme pitäneet mieheni kanssa 10 vuotta yhtä. Asumme omakotitalossa 22 000 asukkaan kunnassa, viihdytään mainiosti! Kotoisin olen vielä paljon pienemmältä kylältä, maalta suorastaan. Tykkään tuunailla ja näpertää kaikenlaista (jos ehdin) ja liikunta on henkireikäni, pääsen hetkeksi pois äidin roolista. Henkinen mummo ????????☺️

  Iholla sarjan ajoista lähtien olen lukenut Kolmistaan blogia ja tämä blogisi on oikein mielenkiintoinen uusi blogi seurattavaksi.

 • Reply ANKKU 24.4.2016 at 22:39

  Täälä Oululainen 24v. liiketalous opintojen loppuvaiheen opiskelijasinkku. Mun elämään kuuluu urheilua, kavereita, perhe, vähä lukemista ja joskus käsitöitäki. Oon kova shoppailija, joka luokin aika kovat haasteet opiskelijabudjetilla elämiseen. Mulle on tärkeää pitää arki kiireettömänä ja huolehtia, että joka päivä on mahollisuus ja aikaa tehä jotain, edes pientä mukavaa. Nythän se on tietenkin vielä suhteellisen helppoa kun ei omaa perhettä ole, mutta haluaisin säilyttää kiireettömän elämänasenteen elämäntilanteen muuttuessakin. Just nyt ootan kovasti uutta perheenjäsentä tänne 30 neliön yksiööni. Melkein 5 vuotta riitti järki-ihmiselle pelkkä haaveilu omasta kissasta, ennen kun tunteet puhu järjen yli. Nyt sitten kova ja malttamaton odotus, kun pentu kotiutuu vasta kesäkuun alusa.

  Miesten Iholla-kausi oli ainoa jonka katsoin ja siinä ihastuin teidän elämäntyyliin ja -asenteeseen ja sitä kautta tutustuin Kolmistaan-blogiin. En oo oikein blogi-ihmisiä (jos niin voi sanoa?), mutta Kolmistaan-blogia oon seurannu siitä asti (ehkä oon jonkun lastenvaate postauksen saattanu skipata välistä :D). Tykkään teiän tyylistä ja sisustusjutuista älyttömästi ja sen takia jäinkin ihan koukkuun blogiin, vaikka se ei niin mun elämäntilanteeseen sopiva olekaan. Nykyään luen sitten kahta blogia, joista tämä on ehottomasti toinen parhaista. 😀 Aitous, välittömyys ja tietynlainen ilo, joka sun persoonasta jotenkin oudosti huokuu tämän raskaan ja vaikean elämäntilanteenkin keskellä, ja tietenki se sun persoonallinen tyyli saa mut niin innokkasti aina odottamaan uusia juttuja ja kuulumisia.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:39

   Kiitos Ankku!

 • Reply Noora 24.4.2016 at 22:40

  Moi oon Noora. Alatko mun kirjekaveriks?

 • Reply Emma 24.4.2016 at 22:44

  Positiivinen yllätys tällainen postaus.:) täällä 29-vuotias tanssija ja tanssin- ja luokanopettaja (taidepainotteinen) sekä 7-vuotiaan tytön äiti.

 • Reply Martta 24.4.2016 at 23:01

  38-v kolmen lapsen äiti, joka tasapainottelee töiden, lasten ja rempan täyttämässä elämässä. Rakastan musiikkia, tanssia, elokuvia ja kesällä festareita (joille tosin ei enää ole niin paljon mahdollisuuksia kuin ennen mutta kyllä kerran kesässä täytyy:=) Luen kolmea blogia, joista tämä on yksi, koska tykkään tavastasi kirjoitella.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:39

   Kiitos Martta!

 • Reply Maiju 24.4.2016 at 23:01

  Moi Esko! Tämän ruudun takaa elämääsi pällistelee 23-vuotias neitonen ja maisteriopiskelija Tampereelta. Elän onnellisessa, jo nyt monta vuotta kestäneessä parisuhteessa, käyn salilla, iloitsen ja samalla tuskailen aikuistumisen paineiden keskellä. Sinuun “tutustuin” Iholla- sarjan kautta ja asenteesi iski: olet silminnähden aito ja jotenkin niin elämänmakuinen mies, että on ollut hienoa päästä lukemaan ajatuksistasi nyt myös oman blogin välityksellä. Oot ihan mahtava just noin 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:40

   Kiitos Maiju!

 • Reply Malla 24.4.2016 at 23:39

  Hieman päälle 30 nainen, kahden pienen lapsen äiti ja jo nuoruudesta asti rakkaan miehen vaimo. Keski-Suomessa asustellaan ja tällä hetkellä hoitovapaalla. Lähempänä talvea olisi tarkoitus palata töihin terveydenhuoltoalalle. Pidän kirjoista, kokkaamisesta, matkustelusta, puutarhan hoidosta, auringosta, kesästä, kukista, syvällisistä/ ajattelemaan haastavista keskusteluista, musiikista ja ehdottomasti valokuvauksesta ja kauniista valokuvista! Kolmistaan blogia olen seurannut ehkä pari vuotta ja ihastuin erityisesti Karoliinan tyyliin kirjoittaa ja Keski-Suomi kytköksiin. Sinun blogissasi pidän myös pohdiskelevasta tyylistä, joka on kuitenkin varustettu ripauksella huumoria ja valoa! Vuorovaikutus blogissa on myös minusta tärkeää ja lukijoiden kommentit ja niiden vastaukset nostaa postauksen aina uudelle tasolle.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:40

   Kiitos Malla!

 • Reply Lotta 24.4.2016 at 23:59

  Lotta 25v Jns. Vasta eronnut 10 vuoden suhteesta. Yksin elämään opettelua(ja sitä itsensä etsimistä), töitä ja urheilua. Matkustelu on intohimo. Pääkopassa aikamoista mylläkkää, mut ehkä tää tästä jossain vaiheessa. Kesää odottelen myös.
  Tykkään sun blogista, ihanan aitoa ja maanläheistä, mikä on nykypäivänä hukkuva luonnonvara :D!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:40

   Kiitos Lotta!

 • Reply Henna 25.4.2016 at 00:28

  Vaimo yhdelle, sisko neljälle ja käly kolmelle. Kolkuttelen kolmenkympin rajapyykkiä eikä kriisiä ole näkyvissä. Opinnot loppusuoralla ja elämä auki. Hyppy tuntemattomaan on edessä. Tunteet vaihtelevat innostuksesta, odotuksesta ja epätietoisuudesta ahdistukseen. Omistan maailman ihanimman ja samalla ärsyttävimmän koiran, joka on pelastanut mut masennukselta vaatimalla joka päivä ulkoilutusta ja rapsuttelua. Mulla on myös maailman paras isä, johon voin aina luottaa. Tykkään ajaa autoa ja luukuttaa suomenkielistä musiikkia ajaessa. Ratin takana laulaminen on ihan parasta. Haluaisin matkustella mieheni kanssa, mutta budjetti ja aika eivät tällä hetkellä anna periksi. Opin juoksemaan pitkää matkaa vasta 22-vuotiaana. Haaveilen puolimaratonista, mutta vielä itsekuria en ole löytänyt tarpeeksi harjoitteluun.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:40

   Kiitos Henna!

 • Reply Laura 25.4.2016 at 01:33

  Blogisi yölukijana nelikymppinen, kahden alle 3-vuotiaan pikkumurusen äiti ja taiteilijan vaimo. Telkkarista luovuttiin 7 vuotta sitten joten kaikki Iholla -hommat on menneet ihan ohi. Kolmistaan -blogin löysin sattumalta aikoja sitten ja jäin sitä seuraamaan kun myös meillä oli siinä vaiheessa myös yksi pieni tyttönen perheessä ja monia perhearjen pohdintoja oli – ja on tietysti vieläkin – kiva lukea sekä äidin että isän näkökulmasta. Hoidan lapsukaisia nyt kotona ja vedän henkeä hektisestä työelämästäni lastenpsykiatrialla. Tykkään blogisi aidosta, rohkeasta ja elämänmakuisesta meiningistä. Tämä aktiivinen kommentointi on myös kiinnostavaa ja kommenttiosio tulee luettua yhtä huolella kuin itse blogipäivityskin. 🙂 Ihan mahtavaa että joukkoon mahtuu niin omaa aikuiselämää aloittelevia opiskelijoita kuin ihana mummikin (oon jo ihan “mumminkin” fani!). Naislukijat on nyt jättäneet tänne puumerkkinsä, mutta eiköhän noita mieslukijoitakin ole… Kiitos blogistasi ja aurinkoisia kevätpäiviä Esko! Kuulolla ollaan!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:41

   Kiitos Laura!!

 • Reply Aino 25.4.2016 at 04:37

  Ulkomailla asuva suomalainen, joka yrittää säilyttää juuret kotimaahan ja itselle tutumpaan arkeen lukemalla suomalaisia blogeja. Iholla-sarjan jälkeen yritin lukea Kolmistaan-blogia, mutta en tykännyt sen kaupallisuudesta ja tietynlaisesta pinnallisuudesta. Tässä blogissa täysin eri asenne, tykkään kovasti.

 • Reply Merja 25.4.2016 at 08:29

  Minä olen 37-vuotias äiti 4-vuotiaalle tyttölapselle, vaimo, diplomi-insinööri ja kohta myös ammattivalokuvaaja. Tunteellinen, herkkä, myötäeläjä. Teidän erostakin lukeminen toi kyyneleet. Kolmistaan blogin pitkäaikainen lukija, mutta viime aikoina on kyllä tullut enemmän luettua tätä sinun blogiasi. Kirjoitat rehellisesti oikeista asioista ja se koskettaa. Kirsti Paakkanen on joskus sanonut viisaasti: “kaikki mikä lähtee sydämestä, osuu sydämeen”. Kiitos!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:42

   Kiitos Merja!

 • Reply Heidi 25.4.2016 at 08:49

  24-vuotias ruotsin ja enkun opettaja. Asun Pohjois-Savossa ja vapaa-aika menee tällä hetkellä aika pitkälti koiranpennun kanssa touhutessa. Antaa hyvää vastapainoa opettajan työlle. Isoimpana juttuna tällä hetkellä mun elämässä on se, että koetan saada selvää siitä mitä itse haluan. Olen ollut nyt hieman reilu vuoden sinkkuna ja tämän ajan olen käyttänyt pohdiskeluun – mitä haluan parisuhteelta, millainen ihminen olen ja mitkä ovat minulle tärkeitä asioita. Olen ollut omasta halusta sinkku, koska halusin saada vähän selvyyttä eron jälkeisiin tunteisiin ja ajatuksiin. Tuntuu, että nyt tiedän paremmin mitä haluan ja kuka olen 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:42

   Kiitos Heidi!

 • Reply Ida 25.4.2016 at 08:55

  Tällänen 20v sairaanhoitajaopiskelija Tampereelta! Tykkään tuunailla ja kokkailla, sekä viettää aikaa ystävien kanssa! Mukana ollaan oltu iholla- sarjasta asti, sitten siirryttiin kolmistaan- blogiin ja nyt tänne! Hienoa miten avoimesti oot kertonu sun tunteista, ja uudesta elämänvaiheesta! Jatka samaan malliin 🙂

 • Reply jenna 25.4.2016 at 08:57

  25-vuotias lastenhoitaja Savosta. Olen aiemminkin varmaan kommentoinut, että seurailin teidän meininkiä jo kolmistaan-blogin puolella. Ja nyt sinua täällä oman blogin puolella. Pidän sisustamisesta, mustaa ja valkoista. Mutta myös sopivassa suhteessa maalaisromantiikkaa. Viherpeukaloksi itseäni en vielä kutsu. Mutta hyvää vauhtia selkaiseksi harjoitellaan. Hyvää jatkoa blogin parissa. Pidetään lippu korkealla!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:42

   Kiitos Jenna!

 • Reply taru 25.4.2016 at 09:50

  Täällä blogiasi seuraa kohta 26-vuotias lastentarhanopettajaopiskelija. Aika kuluu tällä hetkellä tiiviisti opiskelujen ja kandin parissa. Kotoa löytyy kaksi kissaa ja avomies. Rakastan luonnossa liikkumista ja kirjojen lukemista. Tällä hetkellä odotan kesän festareita ja matkoja. Kiitos blogistasi ja aurinkoista kevään jatkoa!

 • Reply Clarissa 25.4.2016 at 10:06

  Täällä nainen, parhaassa iässä, ruuhkavuodet ohi. Pienistä lapsista on kasvanut jo isoja, äitiään pidempiä nuoria naisia. Elelen parhaani mukaan hidasta elämää, vaikka vuorotyö saakin valvomaan ja nukkumaan outoina aikoina, ja välillä on kiirekin. Entinen ‘vanhan liiton bloggari’, joka lopetti kun halu kirjoittaa julkisesti loppui. Nyt kirjoitan pöytälaatikkoon, koneen uumeniin, ja luen ahkerasti. Matkustelu on intohimona, entisenä nuorena inter-reilaajana teen nyt omatoimimatkoja Euroopassa. Onko hienompaa tunnetta kuin olla anonyymi ulkomailla, ja kulkea vailla aikatauluja !
  Koti on silti ihmisen paras paikka, olen luonut pesän, johon on aina ihana tulla, ja jossa on ihmisiä & eläimiä, jotka tuntevat sinne kuuluvansa.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:43

   Kiitos Clarissa!

 • Reply Anni 25.4.2016 at 10:07

  Terveiset Espanjasta! Teen aurinkorannikolla markkinoinnin töitä freelancerina. Kotona kaksi koiraa, mutta muuten päiviin kuuluu ystäviä, aurinkoa, ulkoilu ja hyvää ruokaa ja viiniä. Elämäntarkoitusena nauttia siitä. Kiva kun jatkoit kirjoittamista!

 • Reply Saanukka 25.4.2016 at 10:25

  22-vuotias nainen, äiti ja vaimo Kokkolasta. Välillä elämä harmaata arkea ja kolmivuorotyötä, lapsen sotkua ja uhmaikää. Välillä taas aurinkoisia vapaapäiviä, lapsen halauksia, antoisia juoksulenkkejä, kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa.
  Teihin tutustuin Iholla-sarjassa ja jäänyt seuraamaan blogia ja nyt tätä sinun antoisaa blogia. Ihania miehen ajatuksia!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:44

   Kiitos Saanukka!

 • Reply Inni 25.4.2016 at 10:27

  Jaksatkohan sä näitä kaikkia lukeakkaan, toivottavasti ainakin hymyilyttää kommenttien määrä!
  Lapseton ja miehetön, mutta onnellinen kissanainen! Ravintola-alan töitä takana 9 vuotta ja pääsykoetuloksia ammattikorkeakouluun odotellessa. Tästä blogista saa aina hyvän mielen, vaikka aiheetkin olisivat välillä surullisempia. Arkeeni en ole vielä saanut vastaavanlaisia persoonia kuin mitä itse olen, olen positiivinen ja pirteä ja en vietä huonoja päiviä vaan teen niistäkin päivistä paremman vaikka askartelemalla kivat eväät töihin tai kuuntelemalla raivoiloista-musiikkia. Koen saavani sinusta samankaltaista heimolaisseuraa ja odottelen, että joku samoja asenteita vaaliva joskus tuolta maailmalta tarttuisi mukaanikin.
  Kiitos, kun kirjoitat niin avoimesti itsestäsi, olen saanut siitä paljon ja itsekin pohtinut pitäisikö sitä parin vuoden maton alle lakaistua eroa kuitenkin vähän läpi käydä. Voi olla, että maton alle jää mutta ensi kerralla sitten muistan mieleeni, että mitäs se Esko-setä sanoikaan niin viisaasti..

 • Reply Inna 25.4.2016 at 10:43

  Blogiasi seuraa juuri 40- vuotta täyttänyt nainen. Avioliittossa, kolme lasta, kaksi koiraa ja yksi kissa. Iholla-sarjan addikti heti ensimmäisestä kaudesta lähtien. Blogimaailmaan eksynyt vasta teidän Iholla-kauden jälkeen. Edelleen luen vain Kolmistaan-, ja nyt tätä sun blogia.

 • Reply Hanna 25.4.2016 at 10:57

  Kakskymppinen savolainen naisenalku, joka luuli välivuoden Tukholmassa ratkaisevan kaiken. Nyt tuskailen ope vai kauppis vai liikunta. Luen kauppiksen pääsykokeisiin mutta kaipaan jotain ihan muuta kuin kotona lukemista. Kuukausi rutistusta jäljellä ja sormet ristissä ootan kutsua (tai vaan kiitos mutta ei kiitos -kirjettä) Tukholman yliopistolta.
  Iholla sarjaa seurasin ensimäistä kertaa kun tuli miesten vuoro ja siitä sitten aloinkin seurailemaan Kolmistaan blogia ja oli ihan luonnollista jatkaa seuraamista täällä! ????

  Ps. Bongasin sut ja F:n Tukholman kaduilla talvella ja voi juku kun ei uskallus riittänyt tulla moikkaamaan!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:45

   Kiitos Hanna! aina pitää moikata!!

 • Reply Maarit 25.4.2016 at 11:07

  Moro! Entinen perushoitaja Tampereelta nääs. 55 vee tuli lasiin tässä kuussa. Jäin pois työelämästä v. 2009 reumani vuoksi,ollut kaverina kohta 26 vuotta ja vaihtelevaa on ollut,ei ole käynyt elämä tasasen tylsäks 😉 Mulla on kaksi koiraa seuranani,terrierivanhuksia. Tytär on ollut jo omillaan aikapäiviä,mutta meillä on läheiset välit ja pidämme yhteyksiä lähes päivittäin. Ukkoo ei ole,semmoinen oli 16vuotta,mutte erosimme kohta 20 v. sitten ja uutta ei ole tullut hommattua. Tyytyväinen näin ja ilmeisen mukavuudenhaluinenkin 😉 Kiva,kun aloit blogata! Hyvää kevättä!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:45

   Kiitos Maarit!

 • Reply heidiaa 25.4.2016 at 12:05

  Olen 34 v kotiäiti espoosta. Kaksi alle kolmevuotiasta lasta. Omakotitalo ja aviomies. Pahalla univelalla elävä. Haaveilen hyvin nukutuista öistä. Ehkä lasten kasvaessa sitten niistä pääsen nauttimaan.
  Löysin kolmistaan blogin iholla sarjan myötä. Tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja myös Karoliinan. Olenkin Karoliinan jossain blogijutussa tavannut livenäkin.
  Eronne oli kurja juttu ja vaikka itse en voi tilanteeseen samaistua pysäyttävä.
  Tsemppiä sulle kevääseen ja ihana että jatkoit itse blogin pitämistä.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:46

   Kiitos Heidi!!

 • Reply Susanna 25.4.2016 at 12:53

  Ikähaarukalla 36-43 työssäkäyvä kahden teini-ikäisen äiti ja naimisissa miehen kanssa jonka oon tavannut 1990-luvulla netissä! Tykkään salibandysta, kuntosalilla käymisestä ja terveellisestä ja ekologisesta elämäntavasta. Kirjoittelen kirjeitä ja pidän postimiehen muutenkin liikkeellä. Oma blogi löytyy joka päivittyy satunnaisesti.
  Haaveilen opiskelusta…
  Tykkään työstäni paljon mutta uusia haasteista täytyy olla aina..

  Loput persoonasta selvinnee kommenteista joita tulet kyllä saamaan jatkossakin 🙂

  TätiO

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:46

   Kiitos Susanna/TätiO!

 • Reply Frida 25.4.2016 at 13:00

  24v naikkonen Turusta, päiväkodissa töissä. Omistan kaksi silräksarvaista collieta ja diggaan räppiä!????????????

  • Reply Frida 25.4.2016 at 13:01

   *sileäkarvaista

   • Reply Esko 25.4.2016 at 17:46

    Kiitos Frida!

 • Reply Viivi 25.4.2016 at 13:19

  23-vuotias opiskelija, joka seilaa kahden kaupungin väliä. Toisessa työt ja toisessa koulu. Taloudessa yksi ihana koira ja avopuoliso, joka tosin muuttaa syksyllä toiselle paikkakunnalle opiskelujen perässä. Tällä hetkellä askarruttaa mitä tuleva muutos tuo tullessaan, kun toinen lähtee ja minä jään. Mutta valoisin mielin kohti kesää mennään! 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:47

   Kiitos Viivi!

 • Reply Pikkis 25.4.2016 at 13:58

  Kolmekymppinen nainen, joka vuosia sitten muutti Lahteen ihastuttuaan erääseen pitkätukkaan. Sama mies pyörii nurkissa, tosin lyhyellä tukalla. Ihastus muuttunu rakkaudeks, vuokra-asunto omaks asunnoks ja kaks ihanaa poikaa pölähtäny elämään mukaan.
  Lastenhoitaja, tosin nyt puhaltaa uudet tuulet ja ois tarkotus ryhtyä yrittäjäks.
  Festarit on lähellä sydäntä. Oi, miten mahtavia muistoja saanu vuosien varrelta.
  Tykkään raskaamman puoleisesta musasta, toki kuuntelen monenlaista musaa.
  Tässä nyt jotain!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:47

   Kiitos Pikkis!

 • Reply Jonna 25.4.2016 at 14:18

  Päivää Esko. Täällä mielenliikkeitäsi seuraa turkulainen 39-wee daami. Virka-aika kuluu järjestötyöntekijänä – horisontissa parempi maailma. Kotona ihqu avomies ja kaksi maailmalta pelastettua koiraa. Luonto ja elämän hämmästely harrastuksena + mielenkiinnon jatkuvana kohteena.
  Olen seurannut säännöllisen epäsäännöllisesti Kolmistaan-blogia Kaksplussasta lähtien. Säännöllisesti, koska se oli ekoja blogeja joissa tuli myös miehen ääni kuuluviin. Epäsäännöllisesti, koska pinnallisuus ja kaupallisuus puskivat liikaa läpi omaan makuuni.
  Pidän tyylistäsi kirjoittaa. Rehellisyys ja suoruus ovat näinä päivinä arvokasta valuuttaa.
  Kaikkea hyvää & kaunista sinulle.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:47

   Kiitos Jonna!

 • Reply Minde 25.4.2016 at 14:28

  Melkein 23-vuotias tuleva musiikinopettaja, joka rakastaa tuijottaa merelle ja auttaa muita. Juon aina aamukahvin samasta mukista, eikä mikään voita saunomista ja valoisia kesäöitä. Mottoja minulla on niin paljon, että voisin kirjottaa niistä kirjan, mutta kaikista eniten uskon mahdollisuuksiin, joihin pitää tarttua ja siihen, ettei mikään hyvä tule helposti. Kaikkea hyvää sinulle Esko.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:48

   Kiitos Minde!

 • Reply pauliinao 25.4.2016 at 14:43

  Täältä löytyy 22-vuotias flikka, kotosin Tampereelta ja tällä hetkellä Raumalla opiskelen luokanopeksi! Harjottelu päällä, minkä johdosta hommia riittää. Kovasti tykkään blogistasi ja paljon kiinnostaisi kaikki opettajuuteen liittyvät jutut, kun itsekin alaa opiskelen 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:48

   Kiitos Pauliina!

 • Reply Heini 25.4.2016 at 15:07

  Olen 32-vuotias tyttö (vai nainen?) Vantaalta. Seurasin Iholla-sarjaa satunnaisesti, mutta tykkäsin siitä ihan kympillä! Seuraan paljon blogeja, ja silloin tällöin pyörähtänyt Kolmistaan-blogin puolela, jos jossain on siihen viitattu, mutten jäänyt koskaan koukkuun. Nyt kun jostain (taas linkitettynä) huomasin sinun aloittaneen oman blogin, niin jo ensimmäiset kirjoitukset sai hymyn huulille ja tiesin, että näitä juttuja haluan kuulla lisää! 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:48

   Kiitos Heini!

 • Reply Carita 25.4.2016 at 15:13

  Viittäkymppiä lähentelevä housewife Yhdysvaltojen Floridasta.
  Lapsosia on siunaantunut kolmen pojan verran, joista kaksi on jo aikuisia.
  Kosolti elämää takana ja toivottavasti tosi paljon vielä edessäkin,
  unelmia riittäisi vielä toteutettavaksi.

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:49

   Kiitos Carita!

 • Reply Pihlis 25.4.2016 at 15:29

  Upeeta, että aloit kirjoittamaan blogia ja etenkin sisällöllisesti ihan älyttömän rikasta ja monipuolista 🙂 Jotenkin tekstit on aitoja ja kertoo muustakin kuin vain tiettyjen tuotteiden testauksesta ja arvonnoista. Niitä blogeja on tarpeeksi. Täällä sinun tekstejä lukee 28v kasvatustieteen kandi, joka on lastentarhanopettajana täällä pääkaupunkiseudulla. Lahdesta kotoisin ja monien mutkien kautta Helsinkiin päätynyt tyttönen 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:49

   Kiitos Pihlis!

 • Reply Iunau 25.4.2016 at 15:43

  Syksyllä 26v tamperelainen. Perheeseen kuuluu poikaystävä (vai onkohan se jo miesystävä tässä iässä) ja hänen syksyllä eskarin aloittava tytär, sekä koira vanhus. Elän elämää psyykkisen sairauden kanssa ja on ollut rohkaisevaa lukea siitä kuinka elämä voi myös voittaa. Oon seurannu sua Iholla-sarjasta alkaen täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Pidän hirveesti sun tyylistä, joka asiassa. Tuntuu että kirjotat erittäin rehellisesti ja avoimesti. Sun kirjoituksista huokuu suurimmaksi osaksi sellainen ihana positiivisuus, jo Kolmistaan-blogin puolella. 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:50

   Kiitos Iunau!

 • Reply Petra 25.4.2016 at 16:56

  Pian vasta täysi-ikäinen tyttö Helsingistä, taidampa olla nuorimmasta päästä lukijoidesi joukossa, haha! Mutta eihän se mitään haittaa 🙂 Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta lukiossa, pitkää matematiikkaa, fysiikkaa, biologiaa sekä kemiaa painottaen; suurin unelmani lääkikseen pääsystä olisi ensi vuonna tavoitettava, sitä odotan suurella innolla! Eroperheen lapsena olen läpikäynyt yhtä sun toista, mutta positiivinen asenne, perhe sekä ystävät ovat aina auttaneet jaksamaan. Sua Esko olen seurannut jo Iholla-ajoilta asti, sun jutut on aina kiinnostanut ja innostanut mua kaikessa aitoudessaan. Kaikkea hyvää sulle ja hauskaa kevättä 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:50

   Kiitos Petra!

 • Reply Pia 25.4.2016 at 17:07

  26 vuotias 2 pienen lapsen äiti (1,4v sekä 3v.), naimisissa ollu 3 kk. Lähihoitaja, kehitysvammaisten ohjaaja tällä hetkellä. En aikaisempia iholla kausia katsonut ennen miesten kautta mutta teidäb kauteeb koukutuin täysin. Tykkään kirjoitustyylistä, kirjoitat oikeata elämää miten sen elät ja näet. Miehen näkökulmaa kun on aina kiva kuulla ja lukea! Sen verran eri planeetoilta ollaan! 😀

 • Reply Sonja K 25.4.2016 at 17:42

  28 -vuotias tyttö tai nainen(?) pk-seudulta. Ei lapsia, poikaystävä, joka työskentelee 2h ajomatkan päässä Helsingistä. Lähinnä tulee vietettyä vkl:t yhdessä! 🙂 Tylsää ei kerkeä arkisin olemaan, sillä arki koostuu opinnoista & töistä! Ekalta koulutukseltani farmaseutti ja tällä hetkellä opiskelen toista tutkintoa! Blogia seuraan tiiviisti, hyvä syy pitää breikki gradusta 😀

  Oon kattonu kaikki Iholla -kaudet, mutta miesten kausi oli ehdoton suosikkini. Sitä kautta eksyin Kolmistaan -blogiin ja jäin koukkuun! Nyt tosin tullut seurattua tätä blogia hivenen enemmän(!) 🙂 Johtunee ehkä siitä, että kirjoitat rehellisesti & avoimesti + faijakorneri! 😀 Ja vaikutat niin symppikseltä tyypiltä!! Blogissasi on myös suhteessa enemmän kaikkea muuta, kuin kaupallisia postauksia 😉

  Hauska idea tää postaus, oon lukenu mielenkiinnolla keistä lukijakuntasi koostuu! Ja apua miten paljon kommentteja!! 🙂

  Aurinkoista kevään & kesän (+loman!!) odotusta, jään oottelemaan taas mielenkiinnolla uusia postauksia! 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:51

   Kiitos Sonja K!!!

 • Reply -N- 25.4.2016 at 18:11

  Olen 31v, kaikkea mitä “Veera” osuvasti alussa kirjoitti 🙂 Lisäksi olen keskisuuren kunnan lapsiperhetyön päällikkö, omasta blogista haaveileva maalaistyttö, pienten? neliöiden sisustaja harrastuksena kaikkia vihermetodeja rikkova puutarhanhoito. Ihana lukea elämänmenosta siellä suurkaupungin sykkeessä!

 • Reply Elinamaikki 25.4.2016 at 18:32

  Täällä 22-vuotias nuori nainen Joensuusta seurailee blogiasi. Iholla-sarjaa tuli katsottua silloin aikoinaan ja sitä kautta löysin Kolmistaan-blogin. Nyt sitten löysin tieni myös tänne, ja ilolla olen lukenut postauksiasi! 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 19:51

   Kiitos Elina!

 • Reply Sarlotta 25.4.2016 at 20:31

  Parikymppinen terveydenhoitajaopiskelija, joka tykkää lukea kirjotuksiasi. Iholla sarjassa sua seurasin ja sen jälkeen aloin lukemaan Kolmistaan blogia. Mahtavaa, että jatkoit kirjoittelua, sillä osaat kertoa todella avoimesti ja ilmaista tunteesi hienosti. Omassa elämässä käyn myös eroa läpi ja vaikeaa tällä hetkellä. Jotenkin sun blogi tekstit piristää aina kun niitä lukee. Ehkä se elämä joskus helpottaa.
  Kivaa kevättä sulle! 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 20:38

   Kiitos Sarlotta!

 • Reply Kaisa 25.4.2016 at 20:36

  Moi Esko! Minä 22-vuotias tuore äiti ja pian puoli vuotta täyttävä tyttöni täällä sängyn päällä makoillen luemme blogiasi. Haaveilen tälöä hetkellä siitä, että jonain päivänä tyttöni on jo taapero, lapsi ja lopulta teini. Silloin en ehkä ole enää näin väsynyt ja ohut varjo entisestä itsestäni. Seurasin aikoinaan Iholla-sarjaa ja sen jälkeen satunnaisesti Kolmistaan-blogia. Sieltä päädyinkin sitten tänne lukijaksi.
  Tykkään rehellisestä ja avoimesta kirjoitustavastasi! Blogisi on myös kivan “arkinen”, aiheisiin on helppo samaistua eikä tule tuntua että elät jossain toisessa todellisuudessa blogimaailman loistossa. Toivottavasti saamme lukea tekstejäsi vielä pitkään!

  • Reply Esko 25.4.2016 at 20:38

   Kiitos Kaisa!

 • Reply Säde 25.4.2016 at 21:06

  25 vuotias TunturiLapin tyttönen, hoitoalan ammattilainen, arvoituksellinen avopuoliso, joka lukee Eskon blogia viltin alla pimennysverhon hämärtämässä huoneessa työvuorojen päätteeksi, yövuorosta tullessa ennenkuin aamuun nukahtaa ja kiitos blogin.. hymy huulillaan.. 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 21:37

   Kiitos Säde!

 • Reply Tinttu 25.4.2016 at 21:22

  Moikka!
  Justiinsa 30vee täyttänyt yhden melkein 5veen yh äippä Kainuusta. Hoitoalalla ja opiskelen rtg hoitajaksi.
  Mukava lukea yh isienkin blogeja. Saa vähä eri näkökulmaa asioihin 🙂

  • Reply Esko 25.4.2016 at 21:37

   Kiitos Tinttu!

 • Reply Meri 25.4.2016 at 21:31

  28 vuotias nainen. Alun perin pohjois-pohjanmaalta ja nyttemmin Rajamäeltä. Perheeseen kuuluu kolme vuotias suomenlapinkoira ja mies, jota saan virallisesti nimittää kesän jälkeen miehekseni. Sinuun tutustuin alunperin iholla sarjan kautta ja jäin koukkuun Karoliinan blogiin. Shokkina tulleen eronne jälkeen yhden hyvän blogin sijaan seuraan kahta.

 • Reply Sanna 25.4.2016 at 21:36

  Nainen 28v. Hoitaja. Äiti yhdelle lapselle. Aviovaimo.
  Nainen, joka löysi sinut aikoinaan kolmistaan blogista, myöhemmin iholla sarjasta.
  Esko, olet hieno mies. Kaikkea hyvää tulevaisuuteesi. 🙂

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:14

   Kiitos Sanna!

 • Reply Taija 25.4.2016 at 22:14

  35v nauravainen virkamiesnainen. Ei lapsia, ei miestä, mutta koira ja kaksio. Intohimona elämä, jääkiekko (kyllä, viimeyönäkin herätty katsomaan pikku-leijonien mm- finaalia), musiikki, sisustaminen, ihmiset, elokuvat, blogit. Huonot jalat, hyvät jutut. Yllättävän nopea hämäläiseksi. Kova puhumaan, hyvä kuuntelemaan. Kaikelle avoin, vaikka vähän varautunut. Ei tylsä, mutta tavallinen.

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:14

   Kiitos Taija!

 • Reply Maija 25.4.2016 at 22:16

  22-vuotias tuleva luokanopettaja. Opepostausta odotellen!

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:14

   Kiitos Maija!

 • Reply Jutta 25.4.2016 at 22:27

  Tämä lukija ihan kohta 27-vuotias opo ja opettaja, tosin tällä hetkellä oon työtön opo ja opettaja. Muutin hetki sitten uudelle paikkakunnalle rakkaasta opiskelukaupungista ja alkuvuosi on mennyt vähän ihmetellessä. Ainakin uusi koti on kiva jos ei muuta ???? Harrastan liikuntaa, lukemista ja vapaaehtoistyötä. Oon tosi iloinen ja onnellinen sun blogista, kiitos siitä!!! ????

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:15

   Kiitos Jutta!

 • Reply Eimi 25.4.2016 at 22:43

  Olen 28-vuotias opinto-ohjaaja. Aloin lukemaan blogiasi kun kaverini linkitti opettajuudesta kertovan päivityksesi. En ole lukenut kolmistaan-blogia, vaan hyppäsin mukaan nyt, kun elämäntilanteesi alkoi muistuttaa enemmän omaani. Itse mahdun hyvin 36:een neliöön. Tyyli, taide, festarit ja leffat kiinnostavat. Juttujasi on kiva seurata, etenkin niitä, missä kaikki ei mene ihan putkeen. Ne alaspäin kasvavat tulppaanit saivat hymyn huulille! ???? Tuttuja fiiliksiä.

 • Reply Duett 25.4.2016 at 22:43

  Moro!
  Muuta en tampereen murteella osakkaan sanoa,vaikka täällä asustelen. Edessäni on viimeiset päivät ennen kuin ikäni alkaa numerolla 3,jännää muttei katastrofi. Samalla mietin mikä minusta tulee isona,vaikka vielä muutama vuosi sitten ajattelin,että olen unelmieni työssä. Elämä on kuljettanut minua ja tuonut matkalle niin karikoita kuin aurinkoisia satamia,mutta ei ole vielä saanut asettumaan aloilleen. Ystävät, perhe,musiikki ja urheilu pitävät siinä määrin kiireisenä ettei vielä ole ollut perheen aika. Sinut löysin Iholla -sarjan myötä,en ollut aiempia kausia katsonut,mutta teidän Äijien meininki sai istahtamaan paikalleen joka jakson kohdalla ja etenkin sinusta jäi positiivinen fiilis. Siinä on suomalainen mies joka uskaltaa avoimesti ja rennolla meiningillä puhua niin positiivisista kuin negatiivisista fiiliksistä, ajattelin. Sitä olet edelleen, ja on ollut mukava jatkaa tuon rennon meiningin seurailua tämän blogisi myötä. Ja erityisen hyvälle mielelle tulen noista sun Kent-tauluista. Kun ne vilahtavat kuvissa,huomaan alkavani hyräilemään milloin mitäkin biisiä,monet muistot tulvahtavat mieleen ja syksyn keikan odotus vain kasvaa. Mukavaa kevättä ja tulevaa festarikesää,ehkä törmätään siellä!:)

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:15

   Kiitos Duett!

 • Reply Tingeling 25.4.2016 at 23:13

  Iltaa,
  Tarkkaa ikää en sano, mutta olen pari kertaa jo täyttänyt 25 😉
  Olen palkanlaskija. Minulla on punainen tupa ja farmari auto. 16 vuotta sitten löysin mieheni, kesällä vietämme 10-vuotishääpäivää. Muutama vuosi sitten olimme asumuserossa, onneksi löysimme toisemme uudelleen. Voi sanoa, että nyt olemme onnellisempia kuin aiemmin. Silloin päätimme, että kalenterista raivataan tilaa kahdenkeskiselle ajalle. Niinpä meillä on treffit aina silloin tällöin 🙂 Meillä on 2 lasta, 14v ja 10v. Elämämme on täynnä jääkiekkoa! Sitä jokainen meistä harrastaa jollain tavalla => 2 pelimiestä, tuomari ja katsoja.
  Aloin seuraamaan Kolmistaan blogia vajaa vuosi sitten. Usko tai älä, silloin aloin ylipäätään lukemaan blogeja. En ollut koskaan aiemmin niitä yhtään edes vilkaissut. Pidän tästä sinun blogistasi, kirjoitustavasta ja ajattelustasi ja kaikesta 🙂 Voimia sinulle jaksamiseen! Ja muista, että “Asioilla on aina tapana järjestyä!”

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:16

   Kiitos Tingeling!

 • Reply Janette 25.4.2016 at 23:17

  23 vuotias opiskelija Joensuusta. Ammattikorkeassa luen tradenomiks toista vuotta ja syksyllä lähden Saksaan vaihtoon. Tykkäilen katella elokuvia, kuunnella musiikkia ja lukea. Moikattii viime kesänä Ilosaarirokissa ja muistan ku aattelin, että oot tosi pitkä! Kiva, että kirjoitat 🙂
  Ps. En vieläkään ymmärrä Paperi-T:tä 😀

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:16

   Kiitos Janette!

 • Reply -M 25.4.2016 at 23:26

  Täällä 27v rouva Keski-Suomesta. Äiti yhdelle huipputyypille, pienelle pojalle ja loppuvuodesta (jos kaikki menee hyvin) äiti myös toiselle lapselle.

  Juttujasi lukee herkkä, syvällisiä keskusteluita rakastava pohdiskelija. Joskus yllättäen jopa vähän ujo, toisaalta kovastikin sosiaalinen ja helposti ihmisten kanssa juttuun tuleva puhelias nainen. Ystävä, joka välillä liikaakin ottaa omakseen toisten murheita välittäessään paljon. Puoliso, joka näyttää tunteitaan avoimesti, rakastaa ja herkistelee, kokee ajoittain huonoutta hyvänä vaimona. Ja äiti, joka päivittäin tuntee kiitollisuutta pienestä ihmeestä ja tulevastakin. Miten oma lapsi voi olla niin järjettömän rakas? Miten ihmeessä meille suotiinkin lapsi(a), joita odotimme niin kauan, vuosia ja luovuimme jo toivosta, hyväksyimme, elämämme ilman biologisia lapsia. Odotimme jo lasta muualta, mutta nyt tässä tilanteessa. Elämä joskus yllättää!

  Työni on lasten parissa. Nyt kotiäitinä. Asumme miehen omin kätösin rakentamassa omakotitalossa ja mukana hyörii myös yksi koira.

 • Reply Arska 25.4.2016 at 23:42

  Täällä ruudun takana blogiasi lukee 18-vuotias opiskelijatyttö Keski-Suomesta. Tykkään liikkua luonnossa sekä tehdä paljon käsitöitä. Klarinetin ja pianon soittaminen on myös lähellä sydäntä. Suurin haaveeni on valmistua ammattiin, josta pidän. Harmi vaan, että niitä on niin monta.

  Tuli seurattua iholla -sarjaa ja fiilisteltyä sitä, että oot vähän erilainen opettaja. Nyt vähän aikaa sitten löysin sun somet ja tää blogi on noussut kyllä ihan uusiin svääreihin. On mukava seurata vähän vanhemman ja miehen ajatuksia elämästä. Että ei muuta, kun leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! Vai miten se meni? 😉

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:17

   Kiitos Arska!

 • Reply -M 25.4.2016 at 23:52

  Ja kiitos Esko, kun tartuit ideaani! On ollut mukava lukea ketkä muut juttujasi seuraa 🙂

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:17

   Tämä oli hieno idea, kiitos!

 • Reply Marjo 26.4.2016 at 08:31

  Joensuulainen 43v perheen äiti joka arvostaa avoimuuttasi ja rehellisyyttäsi.
  Sinusta huokuu sympaattisuus ja aitous.
  Tulit “tutuksi” iholla sarjasta ja sen jälkeen kolmistaan blogista.
  Luen todella innolla uutta blogiasi, sen miehistä näkökulmaa arkeen ja juhlaankin. Tätä kautta saa näkemystä ja ymmärrystä moniin omankin miehen ajatuksiin. 🙂
  Tykkään lukea perusasioita, uudesta arjestasi iloineen ja suruineen, myös siustus ja huikea pukeutumistyylisi kiinnostaa! Ujutan sieltä vinkkejä myös mieheni vaatekaappiin.. 😀
  Kiitos että jaksat raapustaa kuulumisia, säikähdin eronne jälkeen, hävisitkö kokonaan blogimaailmasta.
  Ero kosketti tosi monia lukijoita, niinkuin huomasit. Tuntui kun ystävät olisivat eronneet.
  Mutta mahtavaa kuinka upeasti käsittelet asiaa, siitä voi tulla vaan hyvä lopputulos ja hyvä elämä tästä eteenpäin! Paljon lämpöisiä halauksia ja aurinkoa sinulle! 🙂

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:17

   Kiitos Marjo!

 • Reply Hanna 26.4.2016 at 08:34

  29v palvelusihteeri Kuopiosta. Kuukausi sitten erosin poikaystävästäni ja nyt opettelen elämään taas sinkkuarkea. Sen arjen täyttää tällä hetkellä todella hyvin nyrkkeily, kuntosali, ystävät ja perhe. Rakastan kahvia ja edelleen unelmoin omasta perheestä. Seurasin Iholla-ohjelmaa ja olit mun suosikki. Kolmistaan blogi ei missään vaiheessa saanut minusta otetta mutta nyt sinun blogi sen teki. Tsemppiä kevääseen! 🙂

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:18

   Kiitos Hanna!

 • Reply tiiakertsi 26.4.2016 at 09:49

  Hurjasti kommentteja täällä jo, mutta minäkin haluan! Täällä 21-vuotias oululaistunut, alunperin Kajaanista lähtöisin oleva ensimmäisen vuoden luokanopettajaopiskelija! Olen myös jonkin sortin urheiluhullu, mutta tykkään myös irtokarkeista sekä suklaasta. Mukavaa kevättä sulle Esko! 🙂

 • Reply Apinanhäntä 26.4.2016 at 10:51

  Täällä 24-vuotias nainen seurailee sinun ajatuksia elämästä. Tätä sinun blogia on kiva lueskella; kirjoitat NIIN hyvin ja aiheesi koskettavat omaa elämäänikin. Olet eka mies jonkaan blogia olen alkanut seuraamaan!

  Kysymys lopuks sulle: Jos saisit valkata itsellesi jonkun eläimen hännän, minkä ottaisit ja miks?

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:18

   Kiitos ApinanH!

 • Reply Tiia 26.4.2016 at 11:19

  Täällä lukee 25-vuotias nainen Espoosta. Tällä hetkellä työtön merkonomi, vapaa-ajalla treenaan, luen ja kirjoitan. Yksin asun ja elän, joskaan en toivottavasti ikuisesti. 😀

  Iholla-sarja oli aivan paras ja sitä kautta löysin ensin Kolmistaan-blogin, jota on tullut luettua niistä ajoista asti, sekä nyt sitten tätä myös. 🙂 Tykkään rehellisestä tyylistäsi ja joka päivä innolla odottelen uusimpia postauksia! 😀

 • Reply Suvi 26.4.2016 at 12:45

  Parikymppinen luokanopettajaopiskelija joka on parhaillaan seurailee blogiasi Etelä-Koreasta opiskeluvaihdosta johtuen.

 • Reply Jene 26.4.2016 at 13:46

  25-vuotias sateenkaariperheen toinen äiti suomen Kajjjaanista. Arkeen olennaisena osana kuuluvat 8kk poika, vaimo sekä työ kehitysvammaisten parissa.

 • Reply Annaliina 26.4.2016 at 15:00

  28-vuotias syömishäiriöstä toipuva nainen, joka on rakastunut ensimmäistä kertaa elämässään.

  • Reply Esko 26.4.2016 at 16:19

   Onnea Annaliina!

 • Reply Eveliina 26.4.2016 at 16:45

  45- v. tamperelainen, perheeseen kuuluu aviomies, 21-v. ja 19-v. pojat & 17-v. tytär sekä 2 koiraa. Perusarkea elellään eli iloa, rakkautta, surua, onnistumisia, murhetta, onnellisuutta, huolia ja kaikkea siltä väliltä. Tuntuu että niistä arkisista asioista se onni loppuen lopuksi löytyy ja arjella en tarkoita tylsää elämää ????

  • Reply Esko 26.4.2016 at 17:31

   Kiitos Eveliina!

 • Reply Heli 26.4.2016 at 23:27

  22-vuotias tamperelainen puutarhuriopiskelija. Bloggaaja ja “aloitteleva” vloggaaja. Innostunut salilla käymisestä ja puutarhanhoidosta (ihmekös..). Ihastuin ensinäkemältä juttuihisi Iholla-sarjan aikaan ja siitä lähtien ollut messissä mukana.

 • Reply Laura 26.4.2016 at 23:38

  Hei Esko,
  Tutuksi tulit tv:stä ja sitä kautta löysin kolmistaam bloginkin aikoinaan.
  Olen 29v äiti ja sairaanhoitaja, Espoosta.
  On ollut mielenkiintoista uppoutua blogisi teksteihin. Arvostan avoinmuutta ja itsetutkiskelua.”Mikään ei kestä ikuisesti,eivät edes vaikeudet”. Kaikkea hyvää sinulle, jatkaa samaan malliin.

  • Reply Esko 27.4.2016 at 23:37

   Kiitos Laura!

 • Reply Annikki 26.4.2016 at 23:44

  37-v luokanopettaja, naimisissa ja 4,5-vuotiaan tytön äiti. Nipistän aikaa itselleni myöhään iltaisin, joten nukun liian vähän. Nautin lämmöstä ja auringosta. Juon paljon teetä. Jos ehtisin, lukisin enemmän kirjoja. Lempivärini on sininen. Ehkä.

  • Reply Esko 27.4.2016 at 23:37

   Kiitos Annikki!

 • Reply Tiiti 27.4.2016 at 22:41

  Vielä miekin tuon korteni tähän loputtoman kommettivirran suohon… 😉 Mitäs läksit ja kysyit? 😀 Olen alunperin Etelä-Karjalasta piskuisen maitotilan kasvatti ja Kotkan kautta elämä toi Helsinkiin. Ikää 30 vuotta ja olen varma, että tämä nykyinen vuosikymmen on paljon parempi kuin edellinen. Opiskelin alunperin metsätalousinsinööriksi, mutta niissä hommissa ja monien muiden sattumien summana sairastuin masennukseen. Masennus oli kuitenkin parasta mitä miulle on tapahtunut, uskalsin pysähtyä ja kohdata itseni ja huomasin, että kun riisuin naamioni ja olin rehellisesti läsnä ystävilleni, heistä tulikin entistä läheisempiä. Aiemman elämän epäonnistumisen pelko ja hylätyksi tulemisen kammoaminen kaikkosivat. Ei toki helposti ja kepeästi, vaan ahtaan polun kautta. Niinpä uskalsin toteuttaa unelmani ja nyt olen toimintaterapeutti. Rakastan! Mielen särkyminen selittää osaltaan, miksi niin kovasti symppaan ja täältä etäältä tsemppaan siuta. Vaikka oma romahdus tuli muista syistä, niin joihinkin tuntoihin pääsee käsiksi silti, ahdistuksiin, pelkoihin ja ennen kaikkea häpeään. Ja vaikka elämä heittelee, niin kyllä se siitä. Rakas ystäväni aina sanoo: Kyllä se lakkaa helpottamasta 😉 Mitäpä muuta, matkaasi päädyin samalla kaavalla kuin täällä niin moni, ensin oli miesten Iholla, sitten Kolmistaan ja nyt nämä molemmat blogit. Aito, turhia kaunistelematon tyylisi iskee kuin se kuuluisa metrinen halko! Toivottavasti bloggaaminen sytyttää vielä pitkään. 🙂 Omassa arjessa elän konkreettisessa paskamyrskyssä, sillä lemmikkinä on kani… 😀 ja elämään kuuluu myös toista ammattiaan opiskeleva mies. Harrastuksina wrrc rock`n`roll (laji, joka tarjoaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita) sekä rauhallisempana kuorolaulu. 🙂 Ihanaa kevättä! Kesä on aivan nurkan takana jo….

  • Reply Esko 27.4.2016 at 23:37

   Kiitos Tiiti!

 • Reply Jwoman 1.5.2016 at 12:20

  Täällä blogiasi lukee 25 -vuotias parin viikon päästä valmistuva luokanopettajan alku. Blogissasi viehättää sen arkisuus ja aitous. Koruton ja kaunistelematon kirjoitustyylisi vetää puoleensa ja kirjoitukset herättelevät usein pohtimaan. 🙂

  • Reply Esko 1.5.2016 at 19:35

   Heippa JWoman! Kiitos…

 • Reply Sara 3.5.2016 at 17:30

  Moikka! Oon vuosimallia -79 ja kahden teinin (15v tyttö ja 13,5v poika) äiti ja samaa vuosimallia olevan miehen vaimo. Yksissä ollaan tallustettu jo 18 vuotta. Katselin Iholla- sarjan ja sitä kautta löysin ” Karkin” blogin ja sittemmin sun. Oon nähnytkin sut livenä (korispelissä Lahden suurhallilla) ja joskus sinne ex- puolisosi blogiin jätinkin kommentin, että mieheni tietää sut korispiireistä, sillä Lahessa asustellaan. Hän siis on ollut Namikan aikoina apuvalmentajanakin joskus ja harrastusmuotoisesti pelaillut LAKOssa. Tsemppiä uuteen elämän vaiheeseen ja oikein hyvää alkavaa kesää!!

 • Reply Kuka minä olen? | E2O 14.1.2017 at 23:01

  […] kuvissa nykyään hymyilee, nauraakin ihan aidosti. Aloittaessani kirjoittelua postasin aiheella: Kuka sinä olet? Näin vuoden 2017 alkuun on hyvä laittaa vastaiskupostaus aiheella: Kuka minä olen? Eli, kuka on […]

 • Reply Melkein kolme miljoonaa, siis kolme miljoonaa! | E2O 17.12.2017 at 20:32

  […] lukijoiltani. Tehnyt omaa pientä lukijatutkimustani. Ensimmäinen olikin melkoisen suora kysymys: Kuka sinä olet? Kommentteja luettuani sain hyvin kuvaa, että suurin osa lukijoistani on naispuolisia. Salaa haluan […]

 • Reply Pitäisikö järjestää? | E2O 29.1.2018 at 19:34

  […] kerennyt tapahtumaan. Elämässä, eli siis myös täällä päiväkirjassani. Paljon on teitä lukijoita ollut mukana alusta asti ja paljon on varmasti hypännyt mukaan myös matkan varrella. Nyt olisi […]

 • Reply 88% naisia | E2O 13.3.2018 at 19:36

  […] toiseen asiaan. Paljon olen itse kartoitellut blogini lukijakunnasta. On tullut kyseltyä suoraan kuka sinä olet? Missäpäin blogiani lueskellaan ym…? Olette varmasti huomanneet, että saapuessanne […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives