Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , , , ,

Laastarisuhde ja muutama muu

23.4.2016

Iltoja!

Vastailin taas muutamiin kysymyksiin. Edelleen kiitos kysymyksiä lähettäneille. Opettajan työhön liittyviä kysymyksiä tuli paljon. Teen niistä kokonaan oman jutun.

Kirjoita niistä tunteista, jotka liittyvät eroon ja erosta selviämiseen/toipumiseen. Ja vielä syvemmälle tuosta, että miksi tunsit niin?

Prosessi on mennyt minulla järjestyksessä: järkytys, shokki, suuri suru, viha, ymmärrys, toipuminen.

En koskaan voinut kuvitellakaan millaisen tunteiden mylläkän tämä sai aikaan. Mieli ei pysynyt mukana siinä pyörityksessä ja tipuin kyydistä. Nyt muutaman kuukauden jälkeen askeleita ylöspäin on otettu. Se tuntuu todella hyvältä ja vapauttavalta. Elämä voittaa. Ei ole sellaista voimaa, joka tämän uskomuksen murskaisi.

Onneksi tein pohjakosketuksen. Tuli ainakin käsiteltyä asioita huolella ja toivon, ettei ne enää tulevaisuudessa pulpahtele pintaan. Nyt kirkkaamalla mielellä asioita näkee monelta eri kantilta ja nyt jo hymyilyttää. Taas lainaan Jenni Pääskysaarta: ”Jonain päivänä huomaat hymyn viivähätävän huulillasi, joten tiedät, että se tulee uudestaankin”

Onko tämä koko tilanne opettanut sinulle täysin jotain uutta jostakin, esim.itsestäsi?

On opettanut paljonkin. Tämä on opettanut minulle avoimen keskustelukulttuurin tärkeyden. Asioita ei voi varastoida sisälleen, vaan ajoittain täytyy keskustella ja puhua ne ulos sieltä.

Jo tällä hetkellä olen jo varmasti parempi ihminen kuin aiemmin. En halua toistaa vanhoja virheitä ja useat omat ”ärsyttävät” piirteet ja heikkoudet osaa tunnistaa ihan eri tavalla.

Tämä on myös opettanut sen, että kaikesta selviää.

Harrastatko ”laastarisuhteita”?

En harrasta laastarisuhteita. Laastarisuhteeseen hyppääminen on todella väärin ennenkaikkea sitä toista ihmistä kohtaan. Jos asioiden käsittely on täysin kesken, kaatuu ne helposti tämän uuden laastarisuhteen niskaan. Ei ole reilua, mutta en kyllä mieltäisi mahdollisesti tulevaa suhdettani ”laastarisuhteeksi”. Juuri tämän takia asioiden huolellinen prosessointi oli tärkeää. Ettei ne pompahda pintaan tulevaisuudessa.

En harrasta oikein mitään muitakaan suhteita. En osaa käydä treffeillä ja uskon siihen, että oikea ihminen tulee vain jostain ja vie mukanaan. Toivottavasti tämmöinen ihminen löytyy. Vahvasti näin uskon.

Mitä aiot tehdä kesällä?

Kesälomahan tuo kohta jo alkaakin. Tulee kyllä todella hyvään saumaan. Ollut aikamoinen kevät. Kesällä vietän varmasti paljon aikaa F:n kanssa. Yritän tarjota hänelle paljon elämyksiä Suomen kesästä. Uimarantaa, puistoja, pyöräilyä ja tietysti paljon jätskiä.

Ja vastapainona aion käydä useilla rokkifestivaaleilla: Sideways, Provinssirock, Ruisrock,  Ilosaarirock ja Flow. Saa nähdä jaksaako vanha mies enää…

…niin ja tietysti matkustaa Barcelonaan. Aurinko, shoppailu ja Gaudin arkkitehtuuri. Siihen ei kyllästy millään.

Mukavaa viikonloppua!

-Esko-

Comments (15)

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply karkkiofficial 23.4.2016 at 16:57

  Esko! Riveiltä huomaa, että olet tosiaan tilannettasi paljon ja syvästi analysoinut. Rivien välistä taas tulee esiin, että jollaon tavalla syyllistät itseäsi aika armotta. Muista, että jonkun toisen mielestä ne asiat joihin nyt viittaat vikoina eivät olisi kummoisia ärsyttävyyksiä olleet laisinkaan. Ei se välttämättä ole niin, että sinussa oli joku virhe tai vika, vaan ehkäpä niin, että toiselle et vain enää kelvannut, etkä olisi kelvannut vaikka niitä sinulle kerrottuja “vikoja” ei lainkaan olisi ollutkaan. Kukaan ei ole täydellinen ja rakkaus hyväksyy epätäydellisyydeen. Jos hullun lailla lähdet miettimään miten muutat itseäsi “paremmaksi” ensi kertaa varten saatat menettää osan itseäsi. Be your authentic self, sen ehkä antaisin neuvoksi. Koska sellaisena olet itsellesi tuttu ja varmasti täysin rakastettava sen oikean tyypin mielestä

  • Reply Malla 24.4.2016 at 08:34

   Kyllä rakkaus hyväksyy epätäydellisyyden, mutta se ei mielestäni suinkaan tarkoita sitä, että ihmisen ei kannattaisi pohtia itseään. Minun mielestäni elämä ylipäätään on jatkuvaa itsensä kehittämistä. Kun on suhteessa ja rakastuminen muuttuu rakkaudeksi,niin se muuttuu siitä kaikenhullaannuttavasta tunteesta syväksi ja arvokkaaksi. Mutta ennenkaikkea rakastaminen on tahtomista! Ja jotta se tahto kantaa on kyettävä katsomaan peiliin, peilaamaan itseään toisesta, kehitettävä itseään, kehitettävä suhdetta ja vielä toivottava,että kehitytään kumppanin kanssa samaan suuntaan. Kun mukana on lapsia, niin se muuttaa jälleen kaiken, on äiti ja isä ja taas muututaan ja pitääkin muuttua tai enemmänkin taas kehittyä. Lapset kasvattaa vanhempiaan. Ja avain tässä kaikessa on juuri tuo Eskon mainitsema keskusteleminen, puhuminen! Kannattaa kuunnella Samuli Putron “Älkää unohtako toisianne”, se kuvaa hyvin sen, mitä yritän tässä sanoa. Kaikesta huolimatta, yrittämisestä huolimatta aina ei onnistuta yhdessä, mutta silloin voidaan onnistua yksin tai myöhemmin jonkun toisen kanssa. Ja oman itsensä tunteminen ja henkinen kehittäminen on aika antoisa tie ???? Voimia Esko kevääseen edelleen!☀️

   • Reply Esko 24.4.2016 at 08:40

    Huomenta Malla!
    Kiitos viestistä ja olen kanssasi hyvin pitkälti samaa mieltä. Mukavaa sunnuntaita!

  • Reply Esko 24.4.2016 at 08:39

   Huomenta, huomenta!
   Oma itseni tulen varmasti olemaan, mutta omia huonoja käyttätymismalleja on hyvä tunnistaa. Ja niiden mahdollisia alkuperiä. Ei itsetutkiskelu varmasti huonoa tee kenellekään. Kiitos viestistäsi ja oikein mukavaa, näemmä sateista sunnuntaita!!

   • Reply karkkiofficial 24.4.2016 at 09:57

    Ei tee huonoa, päinvastoin. Ja ammattilaisen avulla siitä saa vielä paljon enemmän irti kuin yksikseen. Mutta itse ajattelen, että se itsensä syyllistäminen ei ole hyvä juttu. Ja meistä jokaisella on sellaisia tapoja tai vaikka sellainen temperamentti, että vaikka niissä sinällänsä ei olisi oikeasti mitään pahaa, niin jotakuta toista ne vain riipoo. Enkä mä ole ihan varma onko vikaa silloin kenessäkään.

    (Ja jos kyse ei ole väkivallasta, petollisuudesta, henkisestä alistamisesta, juoppoudesta tms. niin who cares, kaikki muu on “pikkuvikoja”. Näin nelikymppisen sinkun silmin sitä ei enää odota löytävänsä täydellisyyttä ja mieluummin ottaisin lämminsydämisen sohvaperunan tai ärsyttävyyteen asti ylivireän suorittajan kuin olisin ihan yksin…. Vanhemmiten se vaatimustaso alenee kai, varsinkin kun odotukset ihmisistä on jo suht realistiset ja se liian kriittisyydeen aiheuttama yksinäisyys on tullut kovin tutuksi.)

 • Reply Päivi65 23.4.2016 at 20:12

  Nämä sinun kirjoitukset pistävät todella ajattelemaan, pohtimaan, analysoimaan jopa omaa elämää. Onko se sellaista mitä haluan? Aika näyttää…
  Uskon, että sinulla on vankempi pohja lähteä uuden elämän alkuun kun olet pohtinut näinkin syvällisesti mennyttä/tulevaa.
  On hienoa, että sinulla on suunnitelmia kesän suhteen.
  Barseloona on hyvä valinta lomakohteeksi. Myös yksi minunkin suosikeista, paljon nähtävää, lämpöä , menoa ja meininkiä. Varmasti upea reissu tulossa! Otatko F reissulle mukaan?
  Mukavaa viikonloppa!

  • Reply Esko 24.4.2016 at 08:41

   Heippa Päivi!
   Se on mukava kuulla, että tekstit herättävät fiiliksiä. Barcelona on kyllä mahtava kaupunki. Tuonne reissulle lähden ihastelemaan kulttuuria ilman pikkumimmiä. Mukavaa sunnuntaita!

 • Reply Mariakoo 23.4.2016 at 21:58

  Ihminen, joka saa sinusta parhaimmat puolet esiin, on rakkautesi arvoinen. Näin se vaan menee.
  Pieni tarina omasta jo vuosia sitten edesmenneestä suhteesta. Pohdittiin kampaajani kanssa asioita, jotka parisuhteessa ärsyttivät. Kerroin et kiipeilin suurinpiirtein seinille, kun silloinen avomieheni minun tehdessä ruokaa, kulki rätti kädessä perässä ja siivosi jälkiäni. Hänen mielestään se oli erittäin huomaavaista ja romanttistakin. Hän sanoi et olisi tosi onnellinen, jos hänen vaimonsa siivoaisi hänen jälkiään keittiössä, kun hän kokkaa.

  • Reply Esko 24.4.2016 at 08:42

   Näinhän se menee…:) Kiitos viestistä ja mukavaa sunnuntaita!!

 • Reply Elinapelina 23.4.2016 at 23:11

  Oman kokemuksen perusteella laastarin tunnistaa vasta jälkeenpäin, toivottavasti annat surutyölle riittävästi aikaa ennen uutta vakavaa suhdetta. Ja ainahan Ruissin yössä voi pussailla jotain kivaa ilman sen suurempaa syytä 🙂

  Ps. Kokeile Barcelonassa Kioskon gourmet-burgereita, väitän että peittoavat jopa Naughtyn 😉 Ja Barcelonetan La Malandrinasta saa kaupungin parhaat pihvit, ehkä jopa parhaat ikinä. Hyvä ruoka, huikee mieli!

  • Reply Esko 24.4.2016 at 08:43

   Kyllä, Ruissi ja Via Dolorosa…:) Kiitos Barcan vinkeistä. Jos joku pystyy NaughtyBrgr:n peittoamaan, niin se on todellakin testattava. Mukavaa päivää!!

 • Reply Nippe 24.4.2016 at 12:34

  BARCAAN, JUHUU!!
  Sunnuntaibiisi sulle: Prince: LET’S GO GRAZY !

 • Reply Saara 24.4.2016 at 13:27

  Karoliina kertoi ettei seuraa blogiasi. Seuraatko sinä enää Kolmistaan blogia?

  • Reply Esko 25.4.2016 at 17:51

   Heippa Saara!
   Kyllä minä seuraan. Hieno blogi!

  Leave a Reply

  Categories

  Archives