Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Mitä minä tälle teen?

19.4.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muuttaminen ja pakkaaminen. Siinäpä kaksi asiaa, jotka eivät ole kaikkein mukavimpia hommia tässä elämässä. Noh, tulipa uurastettua ja nyt ollaankin täällä uudessa osoitteessa. Suuri kiitos kuuluu ahkerille muuttomiehille. Samat muuttomiehet olivat kanssani jo aikanaan, kun muutin Joensuusta Lahteen. Se muutto ei mennyt ihan nappiin ja siitä sainkin kuulla aika moneen kertaan. Olin silloin näet unohtanut koko muuton ja en ollut pakannut mitään. Opiskelijailta oli venähtänyt pikkutunneille. Heräsin sitten siihen, kun muuttopojat koputtelivat oveen ja pakettiauto odotteli pihassa valmiina. Noh, siinä sitten pakkailtiin ja ei taidettu puhua sanakaan 350 km:n matkalla.

Viikonlopun muutossa ajattelin ottaa vahingon takaisin ja järjestää pojille mahdollisimman helpon urakan ja mielestäni onnistuin siinä kiitettävästi. Muuttoon meni aikaa tasan 49 minuuttia. Pakkasin kaiken huolella valmiiksi ja hain pakettiauton etuajassa. Kannoin yksin kaiken minkä pystyin ja nyt puhuttiin ja naurettiin paljon. Toivottavasti tämä pyyhki pois tuon Joensuun opiskelijamuuton.

Yksiössä ollaan ja tämä on uuden alku. Nyt on vanhat käytännön asiat pyyhitty pois. Ei ole enää vanhoja haamuja kummittelemassa, eikä aina kuljeta siitä samasta ovesta, josta perheenä kuljettiin. Nyt kuljetaan tästä ovesta leuka pystyssä ja aletaan opettelemaan uutta. Pakko kyllä myöntää, että tykkään uudesta asunnosta kamalasti ja tästä tulee varmasti kiva. Tuo valkoinen lautalattia, ah.

Nyt kaikki sisustajat ja muutkin. Auttakaa Eskoa mäessä. Kuinka minä tämän sisustaisin? Toiveena minimalistinen, mustavalkoinen, neonväreillä sävytetty avara kämppä. Onkohan vähän liian vaikea yhtälö? Se jääköön nähtäväksi.

-Remppa-Esko-

Comments (44)

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply TätiOranssi 19.4.2016 at 20:44

  Sulla on Esko verhot jo ikkunois! Edistyksellistä!

  Vai oliko ne valmiina? ????
  Hyvä plääni. Jotain väriä tarttee olla, miksei sitte neonväriä. Aika hauskaa tavallaan kun saa tehdä oman mielen mukaan! Eix jeh?

  Fresh start..

  Kattelen mielenkiinnolla millasen pykäät ja millasii neuvoi saat. Mulla on ollu sama sisustus jo kymmenen vuotta! EN ole sisustusihminen, meidän rahat menee matkusteluun. Barcelona, milano, nykki.. Lue blogista vaikka ????

 • Reply Esko 19.4.2016 at 21:24

  Heippa!

  Verhot ns. väliaikaisratkaisu. Paistaa aurinko suoraan sisään ja eipä nuo paljon suojaa anna…:) Matkustelu lienee hyvä valinta. Kivaa viikkoa!!

 • Reply Nippe 19.4.2016 at 22:03

  Vitsit, ei näe tarkkaa pohjapiirrosta, mutta äkkiseltään laittaisin pari korkeaa baarijakkaraa keittiötason ja sängyn väliin. Hoituu ruokailu ja aamukahvit.
  Levitettävä sohva toisi tietysti tilan tuntua, mutta jos tuossa sängyssä saa paremmat unet, ehkä ei kumminkaan…
  Isoimman seinän vierustalle esim. 2 isoa tyynyä, joissa voi istua ja loikoilla & katsella telkkaria, pelata lautapelejä ym.
  Tyynyjen väliin matala pyöreä pöytä (esim.marokkolaistyylinen tarjotinpöytä.)
  Toimii myös rennoissa vieraskahvitteluissa =)
  Kakkosvaihtoehtona pieni musta sohva seinustalle ja pieni valkoinen pyöreä sohvapöytä eteen.
  Iso peili yhdelle seinälle. Tuo avaruutta. Kaveriksi tauluja.
  Väreistä mustavalkoinen/valkoinen päiväpeite, löytynee monenlaisia maun mukaan.
  Tyynyillä saa neonvärejä helpoiten. Mustat lattiatyynyt, samoin baarijakkarat.
  Verkkotuolit seinustoille, pois kulkuväyliltä.
  (Ja vie vaan armotta varastoon tavarat, jotka ei kaappeihin mahdu) ????
  Onnea vielä uuteen kotiin!!
  Lattia & keittiö on mieletön, vanhan talon positiivista energiaa!

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:03

   Kiitos Nippe vinkeistä!! Peili on todellakin hankittava. Pienen tilan avartaja numero yksi…

 • Reply Nippe 19.4.2016 at 22:27

  Vielä tuli mieleen: Jos telkkarin voi siirtää tuon pienen ruokapöydän tilalle (+uuteen valkoiseen lipastoon, jossa laatikot tavaroille), vanhalle tv-seinälle sopisi esim.valkoinen puoliympyrän muotoinen pöytä.
  Siihen kaveriksi tuo verkkotuoli/ tuolit, kun vieraita.
  Tyttärellesi esim. keltainen pyöreä jakkarasi/ voi ostaa uuden hänelle mieluisen tuolin☺

 • Reply taija 19.4.2016 at 22:29

  Mä sisustaisin huoneeseen myös olkkarin, vaikka tuntuu että tulee liian täyttä tekee se yksiöstä musta kotoisamman. Laittaisin juuri noin sängyn ikkunan eteen ja sohvan sijoittaisin sängyn viereiselle kokonaiselle seinälle ja työpöydän ja tv tason paikkaa vaihtaisin päittäin. Esim. Ikean Karlstad sohvat on kivan eleettömiä ja niissä on hyvä istua -eivätkä maksa juuri mitään. Saarekkeen viereen hommaisin nettikirppikseltä pari artekin baarijakkaraa ja maalaisin ne mattamustalla. Ihana koti tulee sinulle! Olen munkkivuorelainen ja mun lapsuudenkavereista useampi asusteli aikanaan yksiössä tai kaksioissa vähän lapsiluvusta riippuen, se oli 70-80-lukua ennen älyttömiä asuntolainoja 🙂

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:04

   Heippa Taija!
   Kiitos, eipä olisi huono idea…:) Toivottavasti tulee kiva koti mulle/meille…:)

 • Reply Maikki 19.4.2016 at 23:09

  Osta ensitöiksesi pimennysverho. Uniongelmaisena kiinnitin heti huomion isoon ikkunaan ja sängyn sijoitteluun,vaatii kunnon pimennysverhon.

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:04

   Hankintalistalla….:)

 • Reply lotte 19.4.2016 at 23:57

  Aloittaisin noista jätesäkkien tyhjentämisistä.. sais kummasti lisää tilaa ja avaruutta ;).

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:05

   Tämä on totta…:)

 • Reply Elli 20.4.2016 at 00:55

  Minä laittaisin tuon sängyn toisin päin, eli tuolle pitkälle seinälle. Silloin jäisi ikkunan eteen enemmän tilaa päivänvalon vierailuille ja tulisi enemmän tilan tuntua.
  Jos valo häiritsee unta, osta pimennysverhot ikkunaan. Niitä saa myös rullaversiona.
  Joku ryhdikäs päiväpeitto, jotta sänky voi päivisin tekeytyä sohvaksi. Ja taulut rohkeasti seinälle kollaasiksi aivan niin kuin mieli tekee.
  Ylimääräiset tavarat varastoon.
  On muuten kaunis koti! Hyvä energia.

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:05

   Oi, kiitos Elli! Hyviä ideoita!!

 • Reply Veera 20.4.2016 at 06:17

  Seurattuani pidemmän aikaa pukeutumistyyliäsi, uskon että silmää riittää myös oman luukun sisustamiselle.
  Keep it simple, eteenkin pienessä tilassa vähemmän on aina enemmän.
  Itse en lähtisi sänkyä naamioimaan sohvaksi sen enempää, saati vaihtamaan sohvasängyksi tai mitään, sillä eiköhän sohvalla nukkumisen kiintiö ole jo täynnä ;). Jos sängyn alle mahtuu pitkä vuodevaatelaatikko, voisi siitä (myöhemmin) tehdä F:lle oman sängyn (kts. esim. Muurame vierasvara). Sängyn päälle voisi päiväpeitoksi pedata esimerkiksi parivuoteen valkoisen untuvatäkin. Siitä saisi tarvittaessa myös peiton yövieraille. Untuvatäkki päiväpeittona on muhkea, helppo pedata, pysyy hyvin paikallaan ja ennen kaikkea ihan ykkönen lekotella myös päivällä sängyn päällä 😉

  Tuo matto jaksaa edelleen miellyttää silmääni, vaikka olen samanlaista omalla lattialla katsellut jo muutaman vuoden. Ikkunoihin ei verhoja roikkumaan lainkaan (pimennyt mustilla rullaverhoilla) tai sitten mustat pimennysverhot, jos olet “sivuverhomiehiä”. Iso matto ja sänky varmasti kuitenkin pitävät huolen siitä, että akustiikka toimii.

  Neonvärit kuulostavat huippuidealta! Niitä pikku juttuihin, vaikka julisteisiin, naulakkokoukkuihin tms. Muuten pitäisin aika musta-valkoisena kokonaisuuden.

  Luotto on kova, hyvä siitä tulee!

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:07

   Kiitos!! Joo, sohvakiintiö on tullut täyteen. Eiköhän tästä hyvä tule ja kiitos vinkeistä!!

 • Reply Veera 20.4.2016 at 06:21

  Ps. Rautakaupasta pullo valitsemaasi neonväristä spraymaalia, niin saat muutaman valikoidun esineen vanhasta kokoelmastasi muutettua uuden sisustuksesi katseenvangitsijoiksi. Vaikka joku maljakko, koukku tms. koriste-esine komiasti vaan oranssiksi… Kun yhdestä pullosta ruiskii, pysyy sävykin koko ajan juuri oikeana.

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:07

   En ole tummoista tiennytkään. Kiitos vinkistä!!

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 20.4.2016 at 09:19

  Mun mielestä paras sisustusvinkki on, että sisustat kämpän just sellaisilla jutuilla, joista itse tykkäät! Yksiö on nyt sinun valtakuntaasi, sisusta se onnelliseksi. Valoisa kämppä antaa siihen hyvän pohjan.

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:08

   Näinhän se on. Nyt saa vetää niin överiksi, kun haluaa..:)

 • Reply Em 20.4.2016 at 09:29

  Voi että hienon näköinen tiskipöytä-allasyhdistelmä! Lattia myös!
  Mustavalkoisesta neonvärisin lisäyksin tulee varmasti hieno!
  Uskon, että osaat sisustaa, pukeutumisesi perusteella.
  Osta joku iso näyttävä kulho saarekkeen päälle. Antaa paljon ilmettä.
  Ja joku viherkasvi johonkin kohtaan. Tuo kodikkuutta.

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:08

   Kyllä, tykkään paljon…Toivottavasti voi parin viikon sisään laittaa kuvia jo suhtvalmiista kämpästä…

 • Reply minttu 20.4.2016 at 12:44

  Ensin pisti silmään sängyn paikka, laittaisin ehdottomasti pitkälle seinälle. Näin ikkunan eteen jäisi enemmän valoa ja avaruutta. Ikkunalauta myös kaunis. Kiva esim vaalea päiväpeite ja isoja tyynyjä. Näin sänky toimisi päivällä ns.sohvana ja mukavana oleskelupaikkana. Tyynyissä sitten värejä esim.juuri neon värejä käyttöön. Verhoja en laittaisi ollenkaan, tuo enemmän avaruutta. Ainoastaan kunnon rullapimennysverhot. Baaripöytä on toimiva sen ympärille hyviä korkeita tuoleja. Tauluissa sitten mustavalkoista ja ryhmitelmäksi. Iso kiva peili tuo myös avaruutta. Ihanan tunnelmainen asunto, kunnon ikkunalautoineen. Lattia myös kaunis, en laittaisi mattoja kovasti sitä peittämään. Kaikille tavaroille paikkansa, ylimääräinen varastoon. Näin helpompi pitää siistinä 🙂 Onnea uuteen kotiin!

  • Reply Minttu 20.4.2016 at 18:08

   Hahahhaa! En naura sun ajatuksille vaan sille, että meillä on sama nimimerkki ja samansuuntaiset ajatukset????

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:09

   Kiitos ja kiitos hyvistä vinkeistä!!

 • Reply Merja 20.4.2016 at 12:47

  Muutama muu oli jo ehtinyt ennen mua, mutta ne pimennysverhot. Niitten valinnassa tärkeintä on selvittää pimentääkö ne oikeasti vai vaan hämärtää, molempia on. Rullaverho ei ei oo päivällä mitenkään esillä. Jos kumminkin sivuverhot passais paremmin, niin ripustustapa vaikuttaa siihen karkaako reunoilta valokiiloja. Purjerengasmallissa leveyttä pitää olla reilummin. On niitä kuosillisinakin.
  Mä elvistelin vuosikausia sillä, et osaan nukkua valoisassakin. Joko taito on kadonnut tai sitten oon nykyään rehellisempi, mutta en todellakaan osaa nukkua/nukahtaa valoisassa. Oon myös uniongelmainen. Pimennysverhoilla saa myös pidettyä porottavan auringoinpaisteen paremmin pois lämmittämästä asuntoa. Mitä pienempi asunto, sitä enemmän sillä on väliä.
  Mä rakastan pohjapiirustusten tutkailua. Sellaisen avulla ois helpompi miettiä kalustamista ja muita sisustusjuttuja.
  Sänky sulla jo on, seuraavaksi se verhoasia kuntoon.

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:10

   Juu, täytyy hankkia kunnon pimennysverho. Tänne paistaa meinaan suoraan sisään. Nukun semmoset pinkit unilasit päässä..:)

 • Reply Nippe 20.4.2016 at 13:47

  Hei, ja jotta elämä ei olisi tylsää, voi lattialle pystyttää eräteltan ja yhdelle seinälle sählymaalin, jos siltä tuntuu ????
  Vaikka perjantaisin!

 • Reply Minttu 20.4.2016 at 14:13

  Sänky pois ikkunan edestä pitkittäissuuntaisesti pitkän seinän viereen. Petaat sen aamuisin löhösohvaks isoilla ja pienillä tyynyillä. Telkkari pöydälle ikään kuin tietokoneen näytöks tai jos sellanen löytyy jo niin myy töllö veke. Sit hommaa tällaset baarijakkarat: https://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-jakkarat-pirkka-baarijakkara-ruskeamusta-p-7948.html

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:11

   Ei huono…:)

 • Reply Titta 20.4.2016 at 14:47

  Olen seurannut jo pitkään Kolmistaan blogia ja nyt siis seuraan sinun omaa blogia myös 😀 Toivottavasti et pahastu, kun Kolmistaan blogin kautta sinusta tuli hieman “aikaansaamaton” kuva 😉 MUTTA olen todella ihmeissäni ollut postauksien määrästä, Faijakornerista, kirjoittamistasi pohdinnoista ja pisteenä i:n päälle, pakkasit valmiiksi muuttomiehiä varten! Olen todella ylpeä Esko sinusta ja miten hienosti elämä yksin näyttää alkaneen, ainakin näin lukijan näkökulmasta. Olet huippu ja Faijakorneri on aivan ihana <3

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:15

   Oi, Titta!! Tämä oli kiva kuulla. Tämmöinen perusukkeli!!..:)

 • Reply Päivi65 20.4.2016 at 16:25

  Onnea uuteen kotiin.
  Tee kodistasi juuri sellainen missä itse viihdyt. Nyt saat olla itsekäs! Tietysti F on sinun luonasi ja haluat hänenkin viihtyvän, siis huomioi hiukan hänenkin toiveita.
  Kyllä siitä hyvä tulee, luota vain omaan makuusi. Joka on hyvä!
  Zemppiä sisustukseen!

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:17

   Kiitos! Kyllä, varmasti huomioin…Kiitos zempeistä!!

 • Reply Jenni 20.4.2016 at 20:08

  Hei,
  Kent-juliste. Sydän!
  Olet todella symppis ja olen Iholla-ohjelmasta alkaen seurannut Kolmistaan-blogia ja todella kiva, että päätit perustaa oman blogin, jään lukemaan innolla! 🙂
  Aika parantaa haavat, kaikkea hyvää sinun ja F:n elämään ja vähän Kenttiä vielä lopuksi: Musik non stop till slut!! 😉

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:18

   Kent on kova ja kiitos kivasta viestistä!!

 • Reply Kikaltsu 20.4.2016 at 22:03

  Äkkiseltään en osaa muuta vinkkiä antaa, mutta ainakin Jyskistä (täällä susirajalla ei ole esim. Ikea tarpeeksi lähellä..) löytyy melko edullisesti hyvä pimennysverho. On toiminut, ja on tyylikäs (mielestäni, vaikka rullaverho onkin ja musta väriltään siis).

  • Reply Esko 20.4.2016 at 23:18

   Heippa! Hyvä vinkki. Se täytyy todellakin hankkia!!

   • Reply Laura 9.5.2016 at 21:55

    Meillä on kaikissa ikkunoissa jyskin raidalliset pimennysverhot. Kivan näköiset (violetit versiot) ja pimentää todella tehokkaasti! Eikä maksanutkaan juuri mitään 🙂 onnea uuteen kotiin Esko!

 • Reply InkeriK 20.4.2016 at 22:11

  Esko, mistä toi Kentin juliste on peräisin? Haluuuu!

 • Reply Esko 20.4.2016 at 23:19

  Sain kerran eräältä mukavalta tyypiltä, joka sai tuon duuninsa puolesta. Mulla kolme erilaista ja kaikki pitäis tänne sovittaa…:)

 • Reply Johanna 25.4.2016 at 10:26

  Sänky ehdottomasti pitkälle seinälle..Pystyy paremmin tarvittaessa käyttään mysö sohvana kun laittaa just isoja muhkeita tyynyjä 🙂 Sit joku hyvä nojatuoli, jossa mukava katsella telkkaria ja tietty tyttärelle oma kiva tuoli 🙂 Tosi kiva blogi sulla ja tsemppiä!

 • Reply Sisustusvinkkejä Sunnuntaille | E2O 29.5.2016 at 08:14

  […] voisi poimia sisustusvinkkejä uuteen kotiinikin. Esimerkiksi tuon Alicia Silverstonen julisteen voisi kehystää ja laittaa paraatipaikalle. Alicia […]

 • Reply Voihan muutto!! | E2O 18.1.2017 at 04:57

  […] lauantaina taas mennään. Voisihan näin varmasti todeta, koska viimeisimmästä muutosta on aikaa tuommoinen kahdeksan kuukautta. Muutto, tuo asioista ei kaikista mieluisin. Enpähän […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives