Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, ,

PV= perjantain vanhat. Ja vuoden huonoin kasvattaja on…

29.4.2016

// Tämmöisillä vanhoilla, mutta ajankohtaisilla mietteillä perjantaihin.//

”Se on sitten vain yksi karkki.” ”EEEEIIIII, ISIII HALUAAAAN KAKSI!!” ”No, okei saat, kaksi karkkia.” ”Tänä yönä nukut sitten omassa sängyssä!!” ”…mutta isi, pelottaa…” ” No, okei minä voin nukkua sohvalla.” ” Hesestä et saa sitten lelua!!” ” ISIIII, TARVITSEN TUON KOIRAMÄEN TUUBIHUIVIN!” ” Joo, totta. Syksy on tulossa ja kaulaan saattaa vihmoa. Saat sen.” Ennen lapseni syntymää taisin miettiä mielessäni, että olen sitten jämäkkä kasvattaja, enkä anna helposti periksi. Kappaleen alussa esitetyt esimerkit ovat kuitenkin suoria lainauksia tästä neljän ja puolen vuoden isyystaipaleelta.

Jokaikinen kerta, kun annan F:lle periksi tiedän toimineeni väärin. Miksi sitten teen niin? Niinpä. F alkaa olla jo niin fiksu mimmi, että hän alkoi tiedostaa isänsä heikon kohdan. Pusu poskelle, koiranpentuilme ja muutama rakkaudentunnustus. Isä on myyty ja tekee mitä vaan. Mutta ei tee enää. Kesäloman alkaessa päätin, että vaikka ollaan vapailla ja meininki on hieman rennompaa aloitan F.n kanssa tiukemman linjan. Olemme ottaneetkin aika rajusti yhteen tässä menneinä kuukausina. On itketty, huudettu, paiskottu ovia, mutta välimme ovat jopa paremmat kuin koskaan. Suurinta rakkautta on asettaa rajat. (ja pitää niistä kiinni) Toki olen tämän aina tiennyt, mutta mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa niin kasvaa tämän lauseen merkitys samassa suhteessa.

Ihan yhtä hyvä isä minä olen lapselleni vaikka en anna kuin yhden karkin. Ihan yhtä hyvä isä minä olen vaikka käännytän lapseni omaan sänkyyn neljältä aamuyöllä. Ihan yhtä hyvä isä minä olen vaikka Mauri Kunnaksen tuubihuivi jääkin sinne Hesen tiskille. Loppuun vielä yksi huomio, jonka olen tehnyt tässä vuosien varrella. Yleisimpiä paikkoja joissa törmäät toisiin isiin tyttäriensä kanssa: McDonalds, videovuokraamo ja Br-lelut. Mikä lie näissä paikoissa vetää isiä puoleensa?

Hymyä alkavaan syksyyn!//

Mukavaa viikonloppua!!

-Esko-

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Nippe 29.4.2016 at 17:33

  Hei Esko ja F!
  Minä en edes kuvitellut olevani jämäkkä kasvattaja ÷)
  Taidan olla niitä puolivapaan kasvatuksen ihmisiä…
  Turvallinen olo on tärkeä ja keskustelen paljon lasten kanssa.
  Saavat aika vapaasti leikkiä, mutta rajat on tietysti oikealle ja väärälle. Luontoretket niitä antoisimpia.
  Juu, ovat saanet nukkua vieressäkin.
  Isä ja tytär -tunnistan oman lapsuuteni merkkejä. Kyllä isi hankki ja osti, ja etsi Barbien huonekalutkin vaikka ympäri Suomea matkoiltaan…Oli ne kyllä hienojakin.
  Hyvä, kun tunnistit, mistä lankoja vedellään????
  Mieti, mitä lie murrosiässä?????
  Hauskaa viikonloppua!!

 • Reply Esko 29.4.2016 at 19:42

  No, niinpä…:) Oikein kivaa viikonloppua!!

 • Reply nimetön 29.4.2016 at 19:48

  Miksi Esko näytät nykyisin joka kuvassa kieltä? Aika teiniä.

  • Reply Esko 30.4.2016 at 16:07

   Heippa Nimetön! Ikuinen teini…:)

 • Reply Susanna 29.4.2016 at 21:34

  Kyllä lapset kasvatetaan ennenkuin täyttävät 11-12 vuotta! Sitten alkaa se irtautuminen ja teinimeininki -plääh. Ja haluu itse päättää asioistaan. Siinä sitten vikistään vaan vieressä.

  Nyt tsemppiä vanhemmuuteen. Auttaa paljon jos vanhemmilla samat säännöt. Eritoten nyt… Niinku perussäännöt. Kotiintuloajat (tarkoitan toki,kun F on vanhempi!!), milloin ne läksyt tehdään, ruoan syöminen , oman huoneen siisteys ja kotityöt näin muutamia mainitakseni…

  Nim. Äitee jonka lapset on samaan aikaan teinejä.. Pitäiskö mun olla se aikuinen!

 • Reply Esko 30.4.2016 at 16:09

  Heippa Susanna!
  Kiitos tsempeistä ja nimenomaan samat säännöt on oltava. Hyvää vappua!!

 • Reply Sanna 30.12.2016 at 08:51

  Kuulin tällaisen ammattikasvattajan suusta: valitse asiat, mistä haluat/jaksat lapsen kanssa vääntää.

  Itse neljän lapsen äitinä (kaksi jo aikuista) oppinut olemaan välittämättä monesta turhia riitoja aiheuttavasta asiasta. Esim. jos teinin huone on sikolätti, anna onna, itsehän hän siellä asuu. Ainoastaan kun meiltä loppui puhtaat astiat keittiöstä, huusin teinille, että tuopa likaiset astiasi tiskiin.
  Esim. läksykirjat saa lojua ihan rauhassa keittiössä, pääasia, että lapsi tekee läksyt ja itsekin voi samalla olla valmiudessa auttamaan ja olemaan kiinnostunut läksyistä. Jos vaatteet ei itsestään mene pyykkikoriin eikä lapsi niitä (tietty jo sen ikäinen lapsi, että tää homma osataan ja voi vastuuttaa…) itse sinne vie, äkkiä loppuu puhtaat vaatteet ja sitten voi vaikka opettaa lapsen itse pyykkäämään 🙂
  Esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon.
  Kunhan asialliset hommat hoituu, muuten voi olla kuin ellun kanat! Tämänkin lausahduksen olen kuullut joltain minua viisaammalta 😀

  • Reply Esko Kyrö 30.12.2016 at 12:38

   Moikka Sanna!
   Tämä oli hyvin lohdullinen viesti…:) Tuo viimeinen kappale oli ihan huippu…:)

  Leave a Reply

  Categories

  Archives