Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Ihan pihalle

4.5.2016

12985386_568871523276637_915561830192427166_n

Jes, mökin piha siintää jo. Pikkupoikana vietin lähes kaikki kesät isovanhempiemme mökillä Orimattilassa. Mökille kerääntyi aina myös serkkumme ja naapurissa asui maalaispikkuserkkumme. Voiko pieni poika mitään muuta toivoa kesälomalta? Mummon tekemiä lihapullia, soutelua papan kanssa ja pihapelejä veljeni sekä serkkujemme kanssa.

Olimme lähes koko ajan ulkona. Pelasimme jalkapalloa, kiipeilimme puissa, uimme ja kirkkaimpana muistona: kesäolympialaiset. Lajeina; pitkän matkan juoksu risteyksessä olevalle koivulle ja takaisin. Aitajuoksu, aidat tehtiin viininpunaisista sohvatyynyistä. Pikajuoksu, kaivolle ja takaisin. Ja viimeisenä oma lempilajini: keihäänheitto. Pappa vuoli keihään katajasta, terotti pään huolella, että näyttävä kaari päättyi keihään täydelliseen pystyynjäämiseen. Tässä lajissa pidän edelleen sukumme ennätystä. Lipputangolta pitkälle pellonpientareelle. Serkkuni väitti ja väittää edelleen yliastutuksi, ei varmasti ollut.

Nykyään näillä kesäolympialaisilla on pahoja haastajia. Call of duty, Super Mario, GTA ja monet monet muut. Ammattini puolesta seuraa ajoittain huolestuneena nykylasten liikuntatottumuksia. Liian usein konsolit ja tietokoneet vievät voiton kunnon pihapeleistä. Näin aikanaan jutun, jossa vanhemmat olivat asentaneet Xboxiin generaattorin. Generaattorin, joka varastoi sähköä, kun polkee tietyn ajan kuntopyörää. Eli peliaika korreloitui poljetun ajan kanssa. Fiksut vanhemmat, laittoivat lapset likkeelle, jotta saavat koneensa toimimaan.

Hyvä ystäväni Nurmen Vili mietti muutamia vuosia sitten tapoja saada ihmisiä liikkumaan. Näin syntyi PIHAPELIPÄIVÄ. Pihapelipäivä järjestetään kaksi kertaa vuodessa: tapaninpäivänä ja helatorstaina. Ideana on saada ihmiset liikkeelle. Kerätä porukka kasaan ja lähteä ulos pelaamaan. Laji voi olla ihan mikä tahansa. Huomenna luvattu upeaa keliä, joten kaivakaa se vanha Selectin pallo vintiltä ja lähtekää potkimaan. Haastakaa puoliso juoksukisaan. Heittäkää naapurin kanssa mölkkyä. Menkää läheiselle kentälle ja  pistäkää lasten kanssa koripallo ilmaan.

Pihalle siitä ja hymy huulille!

-Esko-

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply rr 5.5.2016 at 12:05

  Ihanat muistelut lapsuuden liikuntaleikeistä! Itselläkin lapsuuden kesistä muistan parhaiten juhannuksen mökkiolympialaiset ja aikuiset vs lapset futispelit. Oi kultaiset muistot 🙂

  Kommentoimaan tulin tuota Xboxin yhdistämistä generaattoriin, mikä mielestäni ohjaa lapsen ajattelua väärin. Liikunnan pitäisi olla se palkinto, jota saa suorittaa kun lapsen omat velvoitteet on hoidettu. Liikunnalla ei tulisi missään nimessä rankaista tai kiristää lasta (1h pihalla niin saat pelata 30min jne). Kuinka kasvattaa lapsista luontaisesti liikuntaan suuntautuneita aikuisia, jos liikuntaan on kotona yhdistetty pakote?

 • Reply Esko Kyrö 5.5.2016 at 19:59

  Heippa RR!
  Kyllä, tuo oli hyvä pointti. Pakko sana ei koskaan ole hyvä. Tuo esimerkki oli vaan jotenkin jäänyt mieleeni. Toivottavasti tänään oli liikunnallinen ja aurinkoinen päivä!! Mukavaa helatorstai-iltaa!!

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives