Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Kuinka paljon on liikaa?

2.5.2016

F:n kasvaessa isommaksi tytöksi alkavat myös vapaa-ajan harrastukset tulla kuvioihin mukaan. Siinä tapauksessa olemme onnekkaita, että F:n päiväkodissa on hoitopäivien sisälle järjestetty todella paljon aktiviteetteja. Tiistaisin tanssitunti, maanantaisin soitinmuskari (kantele) ja ajoittain liikuntatuokioita viereisen koulun jumppasalissa. Tämä on todella arvokasta toimintaa ja helpottaa vanhempien arkea merkittävästi.

F:llä on viikolla iltaisin kaksi mieluisaa harrastusta. Tämä on mielestäni riittävästi viisivuotiaalle mimmille. Temppukerho, jossa harjoitetaan koordinaatioita, motoriikkaa ja pallopelien alkeita sekä ehdoton viikon kohokohta uimakoulu. Molemmat aktiviteetit palvelevat hyvin tulevaisuuden mahdollista urheiluharrastuksen aloittamista. Väkisin ei voi mitään lajia tuputtaa, mutta kyllähän me ensi syksynä käymme vähän koriskerhossa kokeilemassa.

Keskustelin menneellä viikolla tuttuni kanssa ja hän kertoi molempien poikiensa pelaavan jääkiekkoa. Mielenkiinnosta kysyin kuukausittaista kustannusta. Kustannukset pyörivät sadoissa euroissa, siis kuukausitasolla. Todella raakaa todeta, mutta kyllä nykyään tietyt harrastukset vaativat vanhemmilta hieman paksumpaa lompakkoa. F:n harrastukset maksavat vuodessa yhteensä 350e. Tämä on todella kohtuullinen summa, jopa edullinen.

Harrastavan lapsen vanhempana täytyy kyllä antaa omalle isälleni maailman suurin hatunnosto. Veljeni kanssa pelasimme samaan aikaan koripalloa, jääkiekkoa ja jalkapalloa. Se kuljettamisen määrä. Ei sitä silloin osannut ymmärtää, mutta nyt osaa ja jos isältäni olisi kysytty kysymys: Kuinka paljon on liikaa? Mitäköhän olisi vastannut, vaikka urheilumiehiä onkin.

Liikunnan iloa!

-Esko-

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Tingeling 2.5.2016 at 20:36

  Täällä nuorempi poika pelaa jääkiekkoa (talvisin), sählyä (ympäri vuoden) ja jalkapalloa (kesäisin).
  Vanhempi poika pelaa jääkiekkoa “tosissaan”. Nyt on menossa jo 8 vuosi! Ensi kaudella hän pelaa joko C-junnujen Mestistä tai Suomi sarjaa. Harjoituksia on joka päivä + pelit päälle.
  Eli tämä perhe elää jäähallilla, rahaa ei riitä mihinkään muuhun :/ Talkoillaan kaikki vapaa-aika. Mutta niin kauan kuin lapset haluaa harrastaa niin näin mennään. Eipähän pyöri kaupungilla 🙂

  • Reply Esko 2.5.2016 at 21:31

   Iltaa Tingeling!
   No, teillä riittää hulinaa. Hieno ajattelumalli ja omistautuminen lasten harrastuksille. Tsemppiä ja hyvää kevättä!!

 • Reply Nunu 2.5.2016 at 21:11

  Äitini totesi kerran, että mun harrastukseen on mennyt yksiön verran rahaa. Valitettavasti siinä on yksi syy, miksi en ole omille lapsilleni paljon luisteluistani puhunut. Joku järki pitää noissakin olla 🙂
  T: ex-taitoluistelija

  • Reply Esko 2.5.2016 at 21:32

   Heippa Nunu!
   Kyllähän joissain lajeissa kustannukset ovat nousseet jo melkoisen koviksi. Kiitos viestistäsi ja mukavaa kevättä!!

 • Reply Susanna 2.5.2016 at 21:57

  Lasten tulisi liikkua kaksi tuntia Päivässä. Monillakaan tämä ei täyty kun autolla viedään tarhaan tai kouluunkin. Istumista on liikaa ja tv/tietokoneen ääressä töllöttämistä.

  Sitten kun laps sanoo stop, sitten on liikaa. Kohtuus kaikessa. Vielä kun ei ole koulua niin pari harrastusta on ok. Mutta ei joka päivä tarvii olla eri harrastusta. Kotonakin voi,keksiä liikkumisia mitä ollaanki nähty.

  Liikkumisen iloa!

  • Reply Esko 3.5.2016 at 17:35

   Heippa Susanna!
   Kyllä, kohtuus täytyy aina muistaa. Telkkari ja pleikat ovat nykyään kovia kilpailijoita ulkona liikkumisen ja pelaamisen kanssa, se on harmi homma…
   Mukavaa päivää!

 • Reply Outi 2.5.2016 at 23:44

  Tuossa juuri tein laskelmia, että meidän pojan jalkapalloiluun menee rahaa 2000-3000€ vuodessa. Onhan tuo paljon, mutta mielellämme se maksetaan, kun poika tykkää. Vanhempina pidetään myös hyvänä!ajatuksena teini-iässä harrastaa jotain, on vähemmän aikaa hengailla ostareilla 😉

  • Reply Esko 3.5.2016 at 17:36

   Kyllä, tämä on hieno ajattelumalli!! Mukavaa iltaa Outi!!

 • Reply Nepatee 9.5.2016 at 18:22

  Minun 6-v poikani ei halua harrastaa mitään ryhmässä (kokeiltu on useamman kerran) joten arkena pyöräilemme, kävelemme ja pelaillaan sählyä höntsäillen. Talvella riehutaan pulkkamäessä ja luistellaan. Tarpeeksi liikuntaa saa helposti kun emme omista autoa. Olen luopunut ajatuksesta että jokaisen lapsen on pakko olla mukana jossain ryhmäliikuntaporukassa. Jokainen tyylillään!

 • Reply Aamu 12.5.2016 at 22:28

  Minun vanhempani halusivat panostaa lasten harrastuksiin. Lajit valitsimme itse ja tykkäsin kyllä kaikesta, mitä harrastin. Jälkeenpäin olen vasta tajunnut, että ala-asteikäisenä treenit 5 x viikossa oli mulle aivan liikaa. Ei multa koskaan kukaan kysynyt, enkä uskaltanut sitä sanoa, että olisin tarvinnut aikaa olla kotona. Ei harrastukset aina oo pelkästään hyvä juttu. Olisin nimenomaan tarvinnut vanhempien läsnäoloa. Harkkoihin yleensä kuljettiin pyörällä. Vain toisessa kaupungissa olevaan harrastukseen vanhemmat kuljettivat autolla.

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives