Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

PV= perjantain vanhat: Haluan fanittaa

10.6.2016

IMG_20151105_153237

Kesäfestivaalien lähestyessä onkin hyvä muistella hieman fanituskulttuuria.

//// Kirpputoritavaroita kaivellessani käteeni osui Rasmuksen ensimmäinen levy: Peep. Tämä levy on minulle tärkeä, koska Rasmus on ainut asia, jota olen oikeasti elämäni aikana fanittanut. Muistan, kun katselin Hyvät, pahat ja rumat talk-showta vanhempieni nahkasohvalla. Eräässä jaksossa oli esiintymässä Rasmus, veti kappaleensa Myself ja minä olin myyty. Sinisessä lippapipossa esiintynyt teini-ikäinen Lauri teki samanikäiselle kaverille jotain mitä on vaikea selittää.

Usein fanitukseen liittyy ryhmäpaine ja ystävyksillä on samoja fanituksen kohteita. Yritin kaikille mainostaa, miten kova uusi bändi on löytynyt. Ei ketään oikein kiinnostanut itsemme kanssa samanikäisten poikien soittama Funk-musiikki. En lannistunut, fanituksen liekki oli syttynyt ja Rasmuksen Peep- levynkin hankin hieman kyseenalaisella tavalla. Pyysin vanhemmiltani rahaa, jotta ostan kyseisen levyn veljelleni joululahjaksi. Tiesin, ettei hän välitä levystä yhtään ja antaa sen kilttinä veljenä minulle. Joo, myönnän. Ilkeästi tehty.

Nykyään fanituskulttuuri on muuttunut todella paljon. Sosiaalinen media ( Instagram, Snapchat ym.) tuo fanituksen kohteen todella lähelle ja pääset lähes reaaliaikaisesti seuraamaan Idoliesi tekemisiä. Toista se oli parratomalla finninaamaisella Eskolla. Odotin, että Jyrki (nuorten tv-ohjelma) alkaa koulupäivän jälkeen, jos vaikka Lauri ja kumppanit olisivat haastattelussa. Kiersin kaikilla lähialueen keikoilla ja ujuttauduin huomaamattomasti samoihin valokuviin idolieni kanssa. Tarkasti piti miettiä mitä kuvia ottaa, koska kertakäyttökamerassani ei ollut kuin kahdeksantoista kuvan mahdollisuus. Hienoja aikoja.

Rasmuksen myötä tein myös yhden valinnan elämässäni, joka on hieman kaduttanut jälkikäteen. Olin koripallon pelaamisessa aika lahjakas ja kolkuttelin jopa maajoukkueen ovia. Fanitushuumassa lopetin koripallon ja aloimme ystävieni kanssa soittamaan punkkia. Olin vielä yhtyeemme laulaja vaikken osannut laulaa yhtään. Musiikillinen kohokohtani oli, kun pääsimme Lahden legendaariselle Kasisalille lämmittelemään Rasmusta. Keikkamme loppui kuitenkin jo kolmen biisin jälkeen, koska musiikkimme ei miellyttänyt pääesiintyjän silloista manageria. Silloin ihmettelimme mikä oli musiikissamme vikana, enää en ihmettele.

Fanittaminen on hienoa. Mäkin haluan taas fanittaa jotain. Ketä te fanitatte tai olette fanittaneet?

Funky Jam!! ////

Kivaa perjantaita!

-Esko-

Comments (25)

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Anne H 10.6.2016 at 20:22

  Teininä oli xl5 . Monta vuotta yölintua. Nykyisin Anssi kelaa tai olenhan mä Anssia aina kuunnellut. 🙂
  Sit suvi teräsniska , Arttu wiskari , Juha Tapio , Jukka -poika

 • Reply Esko 10.6.2016 at 20:34

  Iltaa Anne!
  Siinä on kova kattaus…:)

 • Reply Pikkis 10.6.2016 at 20:47

  Ovela tuo joululahja. Voi veljeä!

  Teininä tuli fanitettua Apulantaa, joka iskee kyllä vieläkin.
  Muutamaa vuotta myöhemmin mukaan tuli Sentenced, Amorphis, Metallica, Paradise lost, Viikate…ja monet muut vähän raskaamman musiikin edustajat.
  Oi miten hyviä festarimuistoja tuli mieleen.

  • Reply Esko 10.6.2016 at 21:45

   Iltoja Pikkis!
   Niinpä, voi veljeä. Kaikkea on joutunut kokemaan. Sentenced, sepäs olikin kova. On muuten Ville Laihialla uus bändi-> käyppäs kuuntelee…:)

   • Reply Pikkis 10.6.2016 at 22:39

    Oho, menny ihan ohi uus bändi. Harmittelin poisonblackin “taukoa”.
    Tää S-TOOL vaikuttas olevan melkosen kova!
    Suuri kiitos!!

    • Reply Esko 10.6.2016 at 22:52

     Joo, kaveri soittaa tossa rumpuja. Tullut sitä kautta tutuksi…Hyvä, jos diggaat.

 • Reply Elisa 10.6.2016 at 21:01

  Mä fanitan sua!

  • Reply Esko 10.6.2016 at 21:46

   No nyt saa fanituskulttuuri todella erikoisia sävyjä…:)

 • Reply Anna 10.6.2016 at 21:18

  Mä oon Rasmus-tyttö päästä varpaisiin! Laitoinpa tämän ekan levyn perjantain kunniaks soimaan ☺ Rasmuksen lisäks pienestä asti on tullut popitettua Michael Jacksonia. Siinäpä ne kaks kovinta.

  Ps. Omistan tän kyseisen levyn myös perinteisenä kasettina, se on mun aarre!

  • Reply Esko 10.6.2016 at 21:47

   Iltoja!
   Now were talking about postman….:) Kova biisi…
   Vaali sinun aarrettasi. Ei o monella.

 • Reply Lalla 10.6.2016 at 21:46

  Ei vitsi, Rasmus on ainut bändi mitä oon koskaan fanittanut. Huoneen seiniä koristi suurimmaks osaks rasmuksen julisteen. Kerran oli kotona vähä kärhämää ja iso Lauri juliste pääty revittynä polttopuu koppaan. Sekin oli pakko pelastaa, teipata kasaan ja laittaa ryppysenä takasin seinälle. 😀 ♡ lähi alueella kun rasmus oli niin sinne yritettiin päästä keinolla tai toisella. Yleisöön heitetyistä rumpukapuloista on tapeltu. Ja paikallis lehestä leikattu kuvat, kun juttu oli tehty räikkä rokissa esiintymisestä. 😀 oi niitä aikoja ♡ ja rasmusta ♡ vaikka mä oon päässy tähä kelkkaa vähä myöhemmin ku sinä.

  • Reply Esko 10.6.2016 at 21:48

   Iltoja!
   Hieno kelkka oli olla mukana. Ja ajattele fiilis, kun pääsimme lämmittelemään Rasmusta punkkibändimme kanssa, ohhoh…:) Mukavaa iltaa!

 • Reply Veera 10.6.2016 at 22:08

  Jos jotain, niin Egotrippiä olen fanittanut eteenkin ensimmäisten levyjen aikaan 90-luvulla.
  Siksipä oli enemmän kuin hienoa, kun festarikesä tuli tänään korkattua Egotripin tahtiin. “Vuosi nolla” aloitti setin ja kyllä vain pyyhkäisi kylmät väreen selkäpiitä (ja kämmenselkä silmäkulmaa) ????

  • Reply Esko 10.6.2016 at 22:11

   Noniin. Vuosi nolla saa varmasti tälle pojalle myös aikamoiset väreet joka paikkaan, huh! Missäpä korkkasit festivaalikesän?…

 • Reply Outi 10.6.2016 at 22:55

  Apulanta on niin in! Ollut bändin alkuajoista lähtien. Monet,monet keikat on nähty ja matkaa jatketaan edelleen!

  Urheilufanituksesta pari sanaa (ajankohtaan sopivasti): jalkapallo, Italia 🙂

  • Reply Esko 10.6.2016 at 23:05

   Heippa!
   Apis on kyllä timanttinen. Itsekin varmaan kymmeniä keikkoja nähnyt. Miksiköhän Italia? Ettei pelaajien ulkonäkö kiinnostais…:)

 • Reply mummi 10.6.2016 at 23:42

  Minä en fanita ketään. Koska puhutte/muistelette festareita, minäkin muistelen. Olen ollut muutaman kerran työssä festareiden ensiavussa. Voi, voi ja onhan minulla muistoja niistä, monenlaisia.

  • Reply Esko 10.6.2016 at 23:48

   No, varmasti!!

 • Reply mirella 11.6.2016 at 10:37

  XL5, parasta mitä teini-iässä on ollut ???????? Ihania muistoja,keikoilta ja festareilta. Oi niitä aikoja,vieläki muistan kaikkien kappaleiden sanat ulkoa..noloa tai ei,mut aikasta siistii ????

 • Reply Esko 11.6.2016 at 12:26

  Heippa Mirella!
  No, sehän ei todellakaan ole noloa. Päinvastoin, se on JÄÄTÄ ja TULTA!!…:)

 • Reply hekku 11.6.2016 at 18:27

  Mulla on ollut lapsesta asti fanituksen kohteena Juice Leskinen, vinyylejä on pinollinen, kirjoja hyllyssä ja tyttärenkin ehdin raahaamaan keikalle vauvana. Noloimpia juttuja en taida kehdata paljastaakaan 😀 Juice ei ehkä kaikkein coolein fanituksen kohde ole ollut milloinkaan, mutta rohkeasti olen tämän ihailun kantanut 🙂

 • Reply Unelmoi, unelmoi ja nehän saattavat toteutua… | E2O 2.3.2018 at 19:58

  […] ja taivaanmerkit osuvat juuri kohdillensa. Itse olen elämässäni fanittanut ja seurannut tarkasti yhtä yhtyettä ja se oli Rasmus. Rasmus- vimma on tässä iän mukana hieman taittunut, mutta nyt elämässäni on uusi […]

 • Reply Tästä minä pidän, fanitan… | E2O 16.6.2018 at 15:58

  […] Rasmusta olen fanittanut ja nyt voin sanoa. Paperi T:tä fanitan. […]

 • Reply Isi, tää oli mun elämäni paras päivä!! – E2O 3.11.2018 at 18:55

  […] että on tähtiä. Olivat he sitten isompia tai pienempiä. Helpommin- tai vaikeammin lähestyttäviä. Tämän […]

 • Reply We love livekeikat! – E2O 29.12.2018 at 13:04

  […] tunnelma, jokainen biisi oli jollain tasolla tuttu ja hyvin nuo tähdet niitä vetelivät. Itsehän olen ollut teinipoikana todella kova Rasmus-fani ja oli mukava nähdä vuosien jälkeen Lauri livenä. Itseasiassa bändimme oli aikanaan Rasmuksen […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives