Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

We love kesäHesa! (Designmuseo)

27.7.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

” Isi, mikä on design? ” ” No, se on semmoinen jonkun suunnittelijan suunnittelema teos, esine, asia.” Ah, niin vaikea yrittää selittää viisivuotiaalle. ” Onko Rainbow Dash ja Apple Jack designeita? ” No, onhan ne, tavallaan. Tavallaan myös My little Ponytkin ovat designia. Tai, ainakin sitä kautta tämä vaikea sana edes jollain tavalla aukeaa myös pienelle ihmiselle.

Kesämme tavoitteena oli F:n kanssa tutustua kattavasti Helsingin kulttuuritarjontaan. Tämä kaupunkihan tarjoaa vaikka mitä koettavaa ja nähtävää. Otan tästä kyllä hieman syitä niskoilleni, koska tavoite ei ole oikein toteutunut. Linnanmäki, Linnanmäki, Kumpula, Kumpula. Näitä paikkoja F rakastaa ja näissä paikoissa on sitten tullut myös käytyä. Kyllä, helpoimman kautta on faija vetänyt tässä asiassa.

Onneksemme saimme mahdollisuuden päästä tutustumaan Helsingin Punavuoressa sijaitsevaan Designmuseoon. Bussilla huristelimme melkein oven eteen ja pihalla sijainneet Eero Aarnion värikkäät eläimet saivat jo pikkumimmin innostumaan. Tällä innostuksella melkein jaksoikin kierrellä ensimmäisen kerroksen, jossa oli koottuna suomalaisten suunnittelijoiden merkkiteoksia. Merkittävimmät teokset F:n mielestä olivat äidin sakset seinässä (Fiskarsin oransseista saksista tehty teos) ja Angry Birds- peli I-padilla. Itselleni mieleen jäi parhaiten vanhan ajan sairaalahuone. Karu ja kaunis.

Kapusimme toiseen kerrokseen, jossa oli esillä Eero Aarnion näyttely. Näyttely oli todella hienosti toteutettu ja teokset oli laitettu liikkumaan ympäri kerrosta robottien avulla. Pienelle ihmiselle tämä homma ei tyylikkyydessään ihan auennut ja museo-oppaan kanssa pidättelimme hymyä, kun F kysyi oivallisesti: ” Miksi nuo robotti-imurit siivoaa täällä koko ajan?” Aika arvokas robotti-imuri tuo Eero Aarnion klassikko: Pallotuoli.

Alin kerros olikin sitten nappilöytö. Puuhahuone, jossa sai itse väritellä, rakennella ja ihastella Aarnion eläinaiheisia esineitä. Alakerrassa vierähtikin lähes tunti ja reissusta piirtyi molemmille oikein mukava kuva. Ja piirtyi myös hienoja kuvia museon seinälle. Meistäkin tuli hetkeksi suunnittelijoita, designereita. Pieni ja iso.

Kannattaa käydä pyörähtämässä ja katsomassa Suomen arvokkainta robotti-imuria…:)

Hellettä!

-Esko ja F-

P.S. F on niin taitava tuon kameran kanssa. Melkein on parempia kuin isänsä ottamat kuvat.

// Sisäänpääsy saatu: Kiitos Riikka (Lasten PR.) ja Designmuseo //

Comments (12)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Oranssia 27.7.2016 at 22:04

  Huh hellettä!

  • Reply Esko 28.7.2016 at 10:23

   No, niinpä. Mahtavaa!!…☀☀

 • Reply Veera 27.7.2016 at 22:32

  Museot ovat lasten kanssa ihan mahtavia! Meillä on tapana käydä muutaman kerran vuodessa taidenäyttelyissä ja museoissa myutenkin laidasta laitaan. Luonnontieteellinen museo on tietysti yksi lemppareista, samoin nykytaiteenmuseot. Edelleen myös linnat ja kirkot sopivat lasten ohjelmistoon (toisin kuin aikuiset monesti olettavat). Kannattaa rohkeasti rikkoa omia rajojaan! Yksi “kulttuurikohde” joka sunnuntaille, niin johan maailma aukeaa lapsellekin ihan eri tavalla!

  • Reply Esko 28.7.2016 at 10:24

   Heippa Veera!
   Kyllä, olet ihan oikeassa. Suomenlinnaan täytyykin vielä suunnata tänä kesänä. Kivaa aurinkopäivää!!

 • Reply mummi 28.7.2016 at 12:06

  Suurkaupungissa on mahdollisuus moniin kivoihin ja monipuolisiin nähtävyyksiin ja kulttuuritarjontaan.
  Veera tuossa edellä mainitsee linnat ja kirkot. Hyvä!
  Minulla on tapana käydä lastenlasten kanssa mökkikuntamme kirkossa. Useat kirkot ovat arkisin auki kesäisin. Kun lapset olivat pienempiä, heitä kiinnosti vain takapenkin lelulaatikko. Nykyään istumme siellä hetken ja minä kerron heille alttaritaulusta ym minulle tärkeitä asioita lapselle ymmärtävällä tavalla. Tämä on minun hengellinen perintönä heille. Aikuisena he tekevät näistä asioista omat johtopäätöksensä.

  • Reply Esko 28.7.2016 at 12:45

   Heippa Mummi!
   Hienoa. Mekin kävimme Fn kanssa Lahdessa ollessamme katselemassa Hollolan jylhää kivikirkkoa. Vaikuttava näky, vaikka tien toisella puolella ollut jätskikioski veikin voiton loppupeleissä. Kivaa päivää!!

 • Reply Nippe 28.7.2016 at 20:58

  Nuo kuuluisat Ponyt tuttuja täälläkin 😉 Pallotuoli oma suosikkini. Näistä kuvista tuo retro-osasto varsinkin! Väitän, että lasten aistit ovat designille enemmän auki kuin aikuisille. Aikuiset näkevät itsestäänselvyyksiä, lapset mahdottomia ja hauskoja ratkaisuja 😀
  Meillä seuraavaksi vuorossa lasten kesäteatteri. Vuohia ja kanoja käytiin moikkaamassa ja syöttämässä. Eläimet rauhoittivat lapset täysin. Suomenlinna on myös mahtava seikkailu laivamatkasta lähtien!

  • Reply Esko 29.7.2016 at 08:39

   Heippa Nippe!
   Ponyt taitavat olla tuttuja melko monessa kodissa…:) Kuulostaapa hyvältä teidän kesähommat. Mukavaa loppukesää..!!

 • Reply Ohis 28.7.2016 at 23:27

  Suosittelen hommamaan Museokortin! Se on voimassa ympäriämpäri Suomea, mutta erityisesti Helsingissä on hirmu hauskaa pamauttaa lapsen kanssa museoon just silloin kun hotsittaa ja vaikka seuraavana päivänä uudestaan. Ja lomareissuillakin madaltaa kummasti museokynnystä. https://www.museot.fi/museokortti

 • Reply Laura 29.7.2016 at 07:09

  OOtko jo uuden naisen löytänyt tämän blogisi kautta, kun sellainen viba on lähes jokaisessa postauksessasi? Tai edes käynyt treffeillä, jonkun lukijasi kanssa?

  • Reply Esko 29.7.2016 at 08:41

   Huomenta Laura!
   En ole löytänyt. Enkä ole käynyt. Tämä blogi ei ole perustarkoitukseltaan seuranhakusivusto. Kiitos viestistäsi ja hyviä viboja loppukesään!…:)

 • Reply Esko 29.7.2016 at 08:39

  Heippa Ohis!
  Kiitos vinkistä!! Mukavaa kesää!!…:)

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives