Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Hyvät eväät hyvään elämään, hyvällä meiningillä!

19.8.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikko töitä takana ja leveä hymy huulilla. Kyllä, minä todellakin pidän tästä työstä. Toivottavasti tämä sama hymy on huulilla vielä marraskuun pimeinä aamuisina tunteina. En anna sen hyytyä, en. Uusi lukuvuosi on aina uusi mahdollisuus, niin opettajalle kuin oppilaille. Tämä lukuvuosi alkaakin hieman erilaisista asetelmista kuin aiemmat. Maailma muuttuu kovaa vauhtia ja nyt on koulun aika vastata tähän muutokseen. Työmme ohjenuora: Opetussuunnitelma uudistui ja tästä syksystä alkaen noudatamme uunituoretta opetussuunnitelmaa. Useasti tullaan menemään metsään, useasti tullaan varmasti onnistumaan, sopivassa suhteessa. Tulenkin tämän vuoden aikana kirjoittelemaan tästä uudistuvasta koulumaailmasta.

Ensimmäisellä viikolla keskustelemme aina oppilaiden kanssa, kuinka rakennamme luokkaan hyvän, avoimen ja hyväksyvän ilmapiirin? Kuinka teemme luokkahuoneesta paikan, jonne kaikkien on turvallinen tulla? Luokkahuoneen, jossa ei tarvitse pelätä epäonnistumista. Luokkahuoneen, jossa kaverit kannustavat ja tsemppaavat. Luokkahuoneen, jossa jokainen oppilas yrittää parhaansa oman tasonsa mukaisesti. Jokaisena syksynä saan olla yhtä ylpeä lapsista ja heidän vastauksistaan. Hyvin usein esille nousee seuraavanlaisia asioita:

 • Ei saa kiusata!
 • Kunnioitan muita oppilaita.
 • Tottelen aikuisia.
 • Huolehdin läksyistä ja kirjoista.
 • Kannustan kaveria.
 • En naura, jos joku vastaa väärin.

Usein esitän tähän perään kysymyksen: Mitä toivoisitte opelta?

 • Ei läksyjä.
 • Ei saa huutaa ja rageta.
 • Kohtelee oppilaita tasapuolisesti.
 • Antaa aina kokeista kymppejä.
 • Saadaan valita itse istumajärjestykset.
 • On kiva.

…ihan kaikkia näitä ei opettaja pysty kyllä toteuttamaan. Tämän opettajan omakeksimä motto on aina ollut ja tulee olemaan: HYVÄT EVÄÄT HYVÄÄN ELÄMÄÄN, HYVÄLLÄ MEINIGILLÄ!

Kivaa viikonloppua!!

-Esko ja kuvista vastannut F-

Tällä todellisella klassikkobiisillä kohti syyslukukauden kiemuroita. Se on muuten erityisen mukavaa, että perjantai sai arjen myötä taas ihan uuden merkityksen.

 

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Pikkis 19.8.2016 at 22:23

  Hyvä motto!

  On tullu luettua paljon uudesta opetussuunnitelmasta, koska meillä on ihan tuore ekaluokkalainen. Vanhempi muksu on jo kutosella ( siitä tuli yhtäriläinen 😀 ) ja vaikuttaahan tuo hänenkin opiskeluunsa.
  Ihanaa, että huolehdit luokan ilmapiiristä.
  Mä toivon, ettei yhdenkään muksun tartteis pelätä kouluun menemistä. Ikävä kyllä näin on..
  Muksaa viikonloppua!

 • Reply Esko 19.8.2016 at 23:16

  Iltaa Pikkis!
  Yhtäriin, jes! Siellä minäkin vetäsin kutosesta ylioppilaaksi. Täytyisikin mennä joskus käymään siellä verestelemässä muistoja ja katsomassa onko vielä vanhoja opeja. Tsemppiä lapsillesi koulutaipaleelle uuden opsin johdattelemina…✌

 • Reply Ina 20.8.2016 at 00:44

  Olen lukenut opsia jo koko viime lukuvuoden. Välillä tuntuu että noinhan minä olen aina ajatellut ja opettanut. Välillä ajattelen että muutan kaiken, teen tästä lähtien kaiken eri tavalla kuin ennen… Luulen kuitenkin että pääasia on että sekä opettajat ylipäänsä kyseenalaistavat tapojaan ja toivon mukaan kehittyvät parempaan suuntaan. ☺Mekin teimme yhdessä ‘säännöt’ luokkaan ja aika samoja aiheita meillä kuin teillä. Tokaluokkalaisten kanssa kiteytimme tärkeimmät asiat puhekupliin jossa (koulu)arjen tärkeät sanat käyvät ilmi. Hienosti osasivat sen ainakin teoriassa. ???? Joudumme toki varmasti palaamaan kupliin muutanan kerran lukuvuoden aikana …

  (Kivaa muuten kun kirjoittelet myös työstäsi!)

  • Reply Esko 20.8.2016 at 07:29

   Huomenta Ina!
   Kyllä ja tuskinpa kukaan opettaja kertarysäyksellä vetää kaikkea uusiksi. Pikkuhiljaa muuttaa ajatteluaan ja päivittäisiä toimintatapoja uuden opsin suuntaan.
   Oletettavasti tulette palailemaan kupliinne ajoittain…:)
   Kiitos viestistäsi ja kaikkea hyvää kouluarkeen ja muutenkin!!

 • Reply Maija 23.8.2016 at 16:31

  Heh, useasti tullaan menemään metsään – kirjaimellisesti! Sitähän sillä OPSilla haetaan. Mennään sinne metsään ihmettelemään ja tutkimaan itse. (Oli pakko tarttua tähän, oli niin oivallisesti sanottu :D)
  Olin sijaisena aloittelemassa lukuvuotta ja kyllä on uusi OPS pistänyt opehuoneessakin keskustelut pystyyn. Kohti uutta, pienin askelin 🙂

  • Reply Esko 23.8.2016 at 17:23

   Heippa Maija!
   Kyllä. Tuon kirjoitettuani tajusin itsekin, jotta tulipas osittain vahingossa sanottua oivallisesti. Nimenomaan…pienin askelin. Kivaa lukuvuotta!!

  Leave a Reply

  Categories

  Archives