Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Joka hetkestä jää jälki

24.8.2016

” Ootko sä joku näyttelijä? ” ” Mitä sä näyttelit? ” Kysyivät pienet oppilaat aloitellessani tänään liikuntatuokiota. Ei, en ole näyttelijä ja näyttelin silloin telkkarissa omaa elämääni. Kyselin aiemmin teiltä postaustoiveita ja eräs lukija toivoi postausta suhtautumisestani julkisuuteen. Kuinka se vaikuttaa opettajan työhöni ja muutenkin elämääni? Aamuiset oppilaiden kysymykset saivatkin minut pohdiskelemaan aihetta hieman tarkemmin.

En koe millään tavalla olevani julkisuuden henkilö, vaikka olen esiintynyt televisiossa ja kirjoitan julkista blogia. Nykyään televisiosta tulee niin paljon erilaisia ohjelmia, joihin meidän Matti Meikäläistenkin on mahdollisuus osallistua. Nopeasti unohtuu siellä kaksi vuotta sitten Cheekkiä nuotin vierestä laulanut urvelo, joka osti vääränvärisiä kakkukynttilöitä. Suomessa on varmasti tuhansia ja tuhansia ihmisiä, jotka kirjoittavat blogia. Osa ammatikseen, osa vain omaksi ilokseen. En koe olevani millään tavalla erilainen kuin kukaan muukaan. Enkä varmasti olekaan. Tämmöinen perusukkeli, joka haluaa oman siviiliammattinsa lisäksi elämäänsä rikastuttavia asioita.

Rakastan opettajan työtäni. Kaipaan kuitenkin elämääni myös muuta ja siksi tykkään tehdä juttuja, jotka ovat hyvin kaukana perusammatistani. Moni varmasti ihmetteli miksi osallistuin johonkin ihmeelliseen tositv-ohjelmaan? Miksi kirjoitan blogia? Miksi kuvailen videoita ja laittelen niitä Youtubeen? Nämä asiat antavat arkeen lisää maustetta ja pitävät mielen virkeänä. Nykypäivänä hyvin moni dokumentoi elämäänsä erilaisin nykyteknologian mahdollistavin keinoin. Iholla- sarja tallensi sen aikaisen elämänvaiheen ja nykyään sitä tallentaa tämä oma blogini. Eikä tarvitse sitten suositun suomalaisen räppärin sanoin vanhana pappana miettiä elämäänsä ja sanoa itselleen: Olispa.

Opettajan työhön kirjoittaminen ja televisiohommat eivät ole vaikuttaneet millään tavalla. Ajoittain lapset esittävät tämän aamuisen tyyppisiä kysymyksiä. Varmasti oppilaat tietävät opettajansa olevan Instassa ja Snapchatissa. Heidän opettajansa on ihan (lähes) normaali aikuinen ihminen eikä nämä asiat ole aiheuttanut minkäänlaista päänvaivaa. Koen positiivisena asiana sen, että on itsekin tietoinen näistä sovelluksista ja netti-ilmiöistä, jotka lapsia ja nuoria puhuttavat. Hyvässä hengessä mennään ja on menty tähänkin asti.

Tai no, ihan kaikki eivät ole vielä unohtaneet tätä Cheekkiä nuotin vierestä laulanutta urveloa, joka osti vääränvärisiä kakkukynttilöitä. Kyllä ajoittain ihmiset tulevat juttelemaan ja haluavat ottaa yhteiskuvia kanssaan. Sehän on ainoastaan mukavaa. On mukavaa, että on pystynyt toteuttamaan Iholla- ohjelman mainoslausetta: Joka hetkestä jää jälki. On onnistunut jättämään ihmisten mieliin jonkilaisen jäljen. Ja toivottavasti nämä blogini kirjoituksetkin jättävät jonkinlaisen jäljen. Välillä vähän kevyemmän ja välillä vähän syvällisemmän.

Keskiviikkoja!

-Esko-

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply venla 24.8.2016 at 21:03

  Tää oli hyvä. Musta julkisuus itsessään on mielenkiintoinen ilmiö, etenkin se, missä se julkisuuden ja ei-julkisuuden raja menee. On jännä lukea esimerkiksi musiikkialan ihmisistä, jotka kertovat, etteivät niin välitä julkisuudesta, mutta kuitenkin haluavat elättää itsensä tekemällä musiikkia, jolloin esiintyminen ja riittävän mittava levymyynti ovat aika tärkeitä juttuja ja niiden sivussa tulee vähän kuin väkisinkin tutuksi kaikelle kansalle. Ja sit on niitä jotka hakeutuu omatoimisesti kansan tietoisuuteen.

  Hyvin sanottu toi, ettet koe olevasi julkisuuden henkilö, vaikka sun elämää sai seurata telkkarista ja nykyään voi lukea blogista kuulumisia. Joskus aikaa sitten tein kassatyötä Helsingin keskustassa ja julkkiksiakin osui silloin tällöin kohdalle. Säkin oot osunut mun kassalle, ja kyllä siinä meni pasmat sekaisin ihan samalla tavalla kuin jonkun nimekkään näyttelijän kanssa :’D Eli joidenkin silmissä sä saatat ollakin “julkkis”, kun oot se tyyppi joka oli telkkarissa ja kirjoittaa blogia 😉

  ps. Mä ainakin olin jo unohtanut kakkukynttiläepisodin.

 • Reply Esko 24.8.2016 at 21:08

  Heippa Venla!
  Kiitos hyvästä näkökulmasta ja viestistäsi. Vai, että pasmat sekaisin, ohhoh…:) Kakkukynttilät oli siis hyvä palauttaa mieliin. Oikein kivaa loppuviikkoa!!

 • Reply Pikkis 24.8.2016 at 21:12

  Mä muistan kaikki Iholla-kaudet hyvin. Sais tulla uus kausi, tai ees jotain vastaavaa. Ite en osallistuis moiseen ikinä, mut toisten elämään kurkistaminen on kivaa & mielenkiintosta.

  Mä oonki joskus miettiny, että miten bloggaus on näkyny sun työssä…Hyvä ettei mitenkään.

  Tää blogi on jättäny mieleeni monta jälkeä, ihan niinku Iholla-sarjakin. Siitä mieleen jäi erityisesti eräät pitkät hiukset ; )

  • Reply Peura 25.8.2016 at 17:56

   Samaa mieltä! Eihän siitä ole kuin vuosi tai pari, kun hakivat uudelle kaudelle sekä miehiä että naisia. Vuosia on mennyt eikä jostain syystä uusia jaksoja ole tulossa 🙁 Pakko sanoa että Iholla on ollut mulle 100% lempparein tv-sarja ikinä, juurikin sen realistisuuden ja aitojen, “tavallisten” ihmisten tunteiden, olotilojen ja mielipiteiden takia. Harmittaa ihan älyttömästi etteivät tekijät käytä tätä mahdollisuutta hyväkseen – en nimittäin ole koskaan kuullut yhdenkään Iholla-sarjan katsojan sanovan sitä huonoksi! Jotenkin tosi hämmentävää, että sarja loppui juurikin ns. “miesten iholla”-kauden jälkeen, sillä juuri tämä kausi oli mielestäni kaikkein paras. ♥

   • Reply Esko 26.8.2016 at 18:00

    Heippa Peura!
    Kiva kuulla, että olet sarjasta tykännyt. Itsekin siitä suuresti pidin ja kyllä harmittaa, että sitä ei ole meidän kauden jälkeen enää tullut…Ehkäpä vielä joskus, toivottavasti. Mukavaa viikonloppua!!

 • Reply Esko 24.8.2016 at 21:35

  Iltaa Pikkis!
  Kyllä. Toimiva ja hyvä formaatti…Onpa mukava kuulla, että blogi antaa ajateltavaa. Ja pitkät hiukset, öö. Ehkä vielä joskus…✌????

 • Reply Katja 24.8.2016 at 22:53

  No hyvä, että menit sarjaan mukaan. ???? Nyt väsyttää niin, että kommentista ei tule pidempää.

  • Reply Esko 25.8.2016 at 06:53

   No hyvä, jotta tykkäsit. Tämä oli oikein hyvä. Mukavaa päivää!!…✌

 • Reply Johanna 24.8.2016 at 23:37

  Kiitos mielenkiintoisista näkökannoistasi ja ajatuksistasi!

  Oppilaillekin on varmasti hyödyllistä nähdä ja oivaltaa, että vaikka ope olisikin tv:stä/instasta ym. tuttu, on hän siitä huolimatta ihan tavallinen opettaja. Television ja nettimaailman ei välttämättä tarvitse automaattisesti tarkoittaa jotain superihmeellistä erikoisuutta. Tässä törmätäänkin varmaan sukupolvien väliseen eroon; tämän hetken lapset ja nuoret osannevat suhtautua näihin asioihin huomattavasti luontevammin kuin esim. allekirjoittaneen 70-lukulaiset ikätoverit… 🙂

  Kiitos postauksen toteutuksesta!

  T. kyseistä-postausta-toivonut-vakkarilukijasi 🙂

  • Reply Esko 25.8.2016 at 06:56

   Huomenta Johanna!
   Kiitos sinulle aiheideasta ja hyvistä näkökannoista. Oletettavasti nykyajan nuorille ja lapsille nämä asiat ovat helpommin oivallettavissa, koska ovat tavallaan osa heidän arkea ja elämäänsä. Toisin oli meillä lankapuhelin-sukupolvella…???? Kivaa päivää!!

 • Reply Apinanhäntä 25.8.2016 at 18:44

  Iholla -sarja oli ihana! En tiedä miksi, mutta sinun hetkistä jäi minun mieleeni vahvin jälki, vaikka kaikkia teitä Iholla -miehii oli kiva seurata..

  • Reply Esko 26.8.2016 at 18:00

   Heippa!

   Mukava kuulla!! Kivaa viikonloppua!!

 • Reply Sade 27.8.2016 at 10:30

  Loisto postaus taas, kiitos !
  Julkisuudesta tuttua henkilöa kutsutaan julkkikseksi. Julkkiksetkin ovat tavallisia ihmisiä kenellä on julkinen työ tai ketkä haluavat tehdä töitä julkisuuden kanssa. Ne ovat kaksi eri asiaa.
  Onneksi molempia on.
  Tätä kautta onneksi media ei pääse vääristelemään asioita.
  Luin tässä erään artikkelin aiheesta älä laita lastasi nettiin. Se herätti paljon ajatuksia. Mitä mieltä itse olet tästä koska F
  on paljon esillä teidän molempien blogeissa sekä julkisissa instagrameissa, ymmärtämättä asian kokonaisuutta tai laajuutta. Onko se ok ?

  • Reply Esko 28.8.2016 at 12:11

   Heippa Sade!
   Luin samaisen artikkelin ja tuota asiaa tulee kyllä tietysti ajoittain pohdittua. F on esillä, mutta linjaus on ja tulee aina olemaan se, että hän ei koskaan tule esiintymään sellaisessa valossa, että joutuisi joskus “negatiiviseen” valoon. Hän on maailman tärkein osa elämääni ja ylpeänä voin hänen kanssaan elämääni jakaa, hyvällä maulla ja hyvässä valossa. Mukavaa sunnuntaita!

  Leave a Reply

  Categories

  Archives