Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Minä vs. Pikachu

2.8.2016

Ensimmäistä kertaa kirjoitan  aiheesta, josta en tiedä mitään. En kertakaikkiaan mitään. Aihe on Pokemonit ja todellinen villitys eli Pokemon Go- peli. Tai onhan minulla vanhempieni seinällä vuonna 1998 annettu kortti lukioaikaiselta ihastukseltani, jota koristaa Pikachu. Tuohon aikaan Poke-stopit tarkoittivat jotain ihan muuta. Jossain näinkin meemin, jossa mainittiin Pokekouluttajana Henry Saari. Nämä eivät lienee liity suoranaisesti tähän Pokemon Go- villitykseen.

Kaupungilla, maalla, ihan missä vaan voit nykyään törmätä kännyköiden kanssa vaeltaviin ihmisiin. Ihmisiin, jotka metsästävät Pokemoneja. Aluksi minulla oli hyvin skeptinen suhtautuminen koko hommaan. Varavirtalähteetkin olivat ostaneet loppuun läheisestä elektroniikkamyymälästä. Mutta, käsitykseni on muuttunut. Jokainen asia, joka liikuttaa ihmisiä. Saa lapsia ulos ja liikkeelle. Saa aikuisia ulos ja liikkeelle. Saa ihmiset aidosti kiinnostumaan jostain asiasta. Sehän on todella hienoa (järkevissä rajoissa). Tämä on minun lenkkikerhonikin idea. Saada ihmisiä innostumaan ja kiinnostumaan liikkumisesta. Taitaa tuo Pokemon Go olla vielä hieman suositumpi kuin Eskon lenkkikerho.

Ammattini puolesta on tutustuttuva tähän uuteen ilmiöön. Koen, että opettajana minun on tiedettävä mikä tämä homma on. Uskoisin, että tulevasta luokastani lähes kaikki pelaavat Pokemonia. Olenkin tässä jo pohdiskellut kuinka hyödyntää tätä lapsia motivoivaa ilmiötä opetuksessani. Pikachun matematiikkakerho. Pokepallojen heittoa liikunnassa ym. Luokkaan astuessani parin viikon päästä minun on voitettava taistelu Pikachua vastaan ja matkapuhelimet tulevat koulupäivän ajan pysymään repuissa.

Nyt siis Google Playhin ja lataamaan Pokemon Go puhelimeen. Jos näette Munkkiniemessä hattupäisen vaeltajan, niin tulkaa moikkaamaan. Oletteko te tai jälkikasvunne hurahtaneet Pokemoniin?

Pokepallot ilmaan!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen, Pikachu (knowyourmeme.com) //

Comments (16)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Henna 2.8.2016 at 19:51

  Pystyisikö sitä hyödyntämään myös maantiedossa, biologiassa, tai historiassa? Esim. Vesipokemonien elinympäristö tai sitten joku työ lähialueen nähtävyydestä tms.? Tämmösiä nopeita ideoita, kun ilmeisesti siinä sovelluksessa on paljon tietoa erilaisista paikoista. Kiva lukea, miten nappailet omaan työhösi ajankohtaisia ideoita.

  Terv. Toinen ope

 • Reply Esko 2.8.2016 at 20:02

  Heippa Henna!
  Joo, eiköhän tämä ilmiö ole napattava, niin tietää vähän mistä puhutaan. Hyviä vinkkejä!!. Kiva, kun tykkäät lukea ja oikein hyviä viimeisiä lomapäiviä!! Niin ja tsemppiä alkavaan lukuvuoteen…:)

 • Reply Sade 2.8.2016 at 21:41

  Ihan loistavaa E.
  Kun oot tutustunut peliin ( ja mikäli et koukutu ja joudat vielä bloggaamaan ) kirjoita aiheesta ja pelin idiksestä.
  Teet palveluksen sillä monelle.
  Jään oottamaan. T: Amatööri

 • Reply Esko 2.8.2016 at 21:58

  Heippa Sade!
  Toivottavasti en noin pahasti koukutu…Uskon selviäväni.
  Toki kirjoitan-> lyhyen ABC:n aloittelijalle…:)

 • Reply Terhi 3.8.2016 at 00:08

  Pojallani on ollut viime vuosina todellista motivaation puutetta liikkumisen saralla, ja painoakin on alkanut huolestuttavasti kertymään. No nyt on liikuttu. Päivät viuhtoo fillarilla ja kävellen Pokemonien perässä, tänäänkin tuli kilometrejä toistakymmentä. Lisäksi liikkuvat porukassa, tutustuen uusiin tyyppeihin pokestopeilla (tai jtn sinnepäin????). Peli ansaitsee kyllä tunnustuksen vuoden terveystekona.

  • Reply Esko 3.8.2016 at 08:22

   Heippa Terhi!
   No nyt on liikuttu ja sehän on vallan hieno homma!!! Pojallesi terveisiä, jotta viuhtoo menemään jatkossakin samalla tavalla. Kivoja kesäpäiviä!!!…☀☀

 • Reply susanna 3.8.2016 at 07:12

  Olemme kenties onnekas perhe kun meidän puhelimiin ei peliä saa. Lapsia harmitti alussa mutta heillä on sitten kyllä muut mihin koukuttuvat.

  Olenkin kommentoinut useaan paikkaan että liikennesäännöt on käytävä lasten kanssa läpi. Ja ala-asteilla taitaa olla sääntö että kännykkä pysyy repussa koko päivän. Yläasteella eri juttu, saas nähdä miten siellä käy, varmaan tulee joku tiedote.

  Mutta on se on hyvä jos pystyy sujauttamaan hahmoja vaikka opetukseen, uuden opetussuunnitelman joukkoon ????

  Kivaa viikkoa sulle! Työt alkaneet täällä…

  • Reply Esko 3.8.2016 at 08:25

   Heippa Susanna!
   Kyllähän juuri noita asioita teroitetaam lukuvuoden alkaessa varmasti joka luokassa. Kännykät ovat tähän asti pysyneet hyvin repuissa. Toivon ja uskon, että jatkossa on sama homma. Aurinkoista päivää! Minä lähden pomppimaan Malminkartanon portaisiin. ✌

 • Reply Myy 3.8.2016 at 13:02

  Olen ollut vieressä todistamassa, kun eräs aikuinen tuttavani näytti, että siinäkin pelissä pystyy huijaamaan ja pelaamaan ilman, että lähtee ovesta ulos:( Sitten kun lapset sen tajuaa ja sana leviää miten se tapahtuu voi olla, että ulkona juokseminen vähenee…

  • Reply Esko 4.8.2016 at 13:36

   No, johan on. Kaikessa sitä pystyy näemmä huijaamaan. Outoa.
   Kivaa loppuviikkoa!!

 • Reply Lomaope 3.8.2016 at 15:02

  Meillä lapset ovat erityisesti innostuneet autoajeluista, mutta kaikkia pokeja ei saa kiinni siinä vauhdissa. Tänään tyttö pyysi treenikyytiä mahdollisimman pitkää reittiä. Ovat toki innostuneet liikkumaan ulkona myös enemmän. Voisiko poke-stoppeja tehdä luokkiin ja aina sinne, missä pitää olla paikalla. Uuteen ympäristöön tutustuminen onnistuisi pelillisesti. Minä lähden tänään juoksemaan stadin ytimeen! Senaatintorin portaille ym.

  • Reply Esko 4.8.2016 at 13:37

   Heippa Lomaope!
   Oliko hyvät juoksut?…:)

 • Reply Veera 3.8.2016 at 20:01

  Minä pelaan yhdessä ala-asteikäisten lasteni kanssa. Tai he pelaavat, minä liikun mukana ja tarkkailen turvallisuutta.
  Pokemonissa on erityisen paljon paikkoja matemaattisiin haasteisiin (joilla lapsiani usein kiusaankin). Esimerkiksi munat, joiden kuoriutumiseen tarvitaan tietty matka kävelyä. Munan yhteydessä on myös laskuri, joka näyttää, paljonko on vielä kävelemättä. Kuinka paljon on siis jo kävelty? (Esim. Viiden kilometrin muna, josta jäljellä vielä 2,8 km). Samoin matemaattisia tehtäviä kasaan löytyneiden hahmojen ominaisuuksista, niillä kun on jotain voimia kans…

  Eilen kulkiessamme opettamimme samalla tien laidassa kasvavia niittykukkia.

  On tämä ainakin taas hetken tapa saada lapset itse liikkeelle. Ei haittaa minua, vaikka sitten pelin voimalla.

  • Reply Esko 4.8.2016 at 13:38

   Heippa Veera!
   No, siinähän on hienoa tekemistä perheen voimalla ja samalla tapahtuu opetustakin. Kätevää…:)
   Kivaa loppuviikkoa!!

 • Reply Emmi 5.8.2016 at 21:11

  Nyt on ihan pakko ihmetellä, kun mielestäni jatkuvasti käytät tavuviivaa virheellisesti kaksiosaisten sanojen kanssa. Pokemon Go -peli (ei Pokemon Go- peli). Viivan tarkoitus oikeaoppisesti on ottaa ko. esimerkissä molemmat sanat mukaan viittaamaan pelin nimeä. Tavuviiva siis vain välin toiselle puolelle 🙂 Kiitos ja anteeksi!

  • Reply Esko 7.8.2016 at 11:28

   Moikka Emmi!
   Oikein hyvä korjaus. Opettajan aivot vielä kesäterässä. Mukavaa sunnuntaita!!

  Leave a Reply

  Categories

  Archives