Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Rakkaudelliset tavoitteet

28.8.2016

_DSF2292

_DSF2325

Olen ihminen, joka ei hirveästi tykkää suunnitella tulevaa. Ja onpas tässä tullut lähiaikoina hyvä ja oiva esimerkki siitä, ettei sitä kannata liikaa suunnitellakaan. Asiat, kun eivät aina mene ihan suunnitelmien mukaan. Tavoitteita on kuitenkin hyvä asettaa itselleen. Ei mitään liian tarkkoja, vaan sellaisia hienoisia kehyksiä, joita kohti on hyvä mennä ja iloita jos ne toteutuvat. Opiskeluaikojeni yrittäjyyskurssilta mieleeni painui termi, KISS: Keep it simple stupid. Pidä asiat tarpeeksi yksinkertaisina. Tee perusasiat hyvin, niin hyvin kuin pystyt. Niiden onnistuttua jotain isompaa ja hyvää varmasti tulee tapahtumaan. Tähän minä uskon ja listaanpa tähän oman elämäni tavoitekehyksiä. Nämä tapahtuvat tai ovat tapahtumatta.

AMMATILLISET TAVOITTEET: Jatkaa samalla hyväksi todetulla otteella. Olla aidosti läsnä ja kohdella oppilaita samanarvoisesti. Luoda luokkiini positiivinen ja hyvä henki. Luoda luokasta paikka, jonne on aina turvallinen tulla. Luokka, jossa ei tarvitse pelätä epäonnistumista.

Kääntää opettajaminä kohti uutta opetussuunnitelmaa. Pienin askelin varmasti hyvä tulee, koska koulun ja opettajienkin on aika uudistua muuttuvan maailman mukana. Ammatissamme ylenemismahdollisuudet ovat melkoisen rajalliset. Tavoitteenani olisi ehkäpä joskus hakeutua koulumme johtoryhmään. Toteuttaa käytännössä käymiäni Opetushallinnon ja johtamisen opintoja. Nuo opinnot sisälsivät kaksi opiskeluhistoriani vaikeinta tenttiä. Ne lakitentit, huh.

FYYSISET TAVOITTEET: Tuntea olonsa hyväksi. Olla semmoisessa kunnossa, että jaksaa aina juosta tunnin lenkin. Sitä olen aina pitänyt hyvänä mittarina. Vaikka joku herättäisi keskellä yötä, niin jaksaisi ilman suurempaa tuskaa juosta kympin lenkin. Saada ruokavalion ja liikunnan suhde oikeaksi. Nyt se ei ole sitä ollut ja tämä asia vaatii harjoittelua.

Hoitaa uniasiat kuntoon. Parempaan suuntaan ollaan menty ja se tunne, kun heräät virkeänä. Sen haluaisi kokea lähes jokaisena aamuna. Unikulman Vesaa haluan tästä asiasta kiittää suuresti. Hänen sanat ja hänen apunsa sai minut oikeasti heräämään tämän asian tärkeyteen. Toivon, että ne pahat unettomuusjaksot eivät enää koskaan palaa.

TALOUDELLISET TAVOITTEET: Rahaa käytän mielestäni järkevästi. Yritän aina laittaa palkastani pienen siivun säästötilille. Pyrin siihen, että säästötililläni olisi aina kuukausipalkkani verran “puskuria” yllättäviä menoja varten. Omasta asunnosta haaveilen, mutta asuinkaupunkini Helsinki luo omat ongelmansa tähän asiaan. Asuntojen hinnat ovat melkoisen korkeita ja varsinkin pienempien (yksiöt, kaksiot) hinnat ovat suhteessa kaikkein kovimpia. Ehkä vielä joskus…

KIRJOITUKSELLISET TAVOITTEET: Ylläpitää tämä positiivinen ja hyvä vire, joka blogini ympärillä on tällä hetkellä. Nostaa nuo videohommat ihan uudelle tasolle. Pitää E2o-blogi aitona ja itseni näköisenä. Saada lisää mieslukijoita tai ainakin saada miehet tunnustamaan, että lukevat blogeja. jotenkin tuntuu, että miehille tämä “blogiskene” on vielä vähän kaukainen asia. Kiitos muuten sinulle NaughtyBrgrin edessä juttua heittäneelle ukkelille. Sanasi lämmittivät mieltä suuresti. Niin ja kiitos teille kaikille miehille, jotka ovat tulleet jakamaan asioita kanssani. Tiedän, teitä on siellä ruutujen toisella puolella…:)

ISÄLLISET TAVOITTEET: Olla maailman paras ja rakastavin isä. Hullu, hauska ja turvallinen. Tarjota syliä aina tarvittaessa. Turvata onnellinen ja ikimuistoinen lapsuus. Sitä ei voi antaa kuin yhden kerran.

RAKKAUDELLISET TAVOITTEET: Olla sinkku tai suhteessa. Tärkeintä minulle on olla aidosti onnellinen. Tällä hetkellä minun on hyvä olla näin. En koe, että minun on pakko löytää äkkiä joku ihminen rinnalleni. Varmasti se upea ihminen vielä jostain tupsahtaa elämääni tai sitten ei, aika näyttää. Treffi sanasta en tykkää yhtään ja käytänkin mielummin sanaa tapailu. Tapaileminen pitää mielen virkeänä ja sitä täytyy tietysti harjoittaa. Johtaa ne sitten johonkin tai ei. Paineettomasti ja rauhallisesti. Tässä olin aiemmin todella huono, jopa naurettavan huono. Nyt sitä osaa jo laittaa vähän jäitä hattuun. Ei lepertele ja lupaile liikoja niin hyvä tulee, toivottavasti.

Opettajahuoneessa eräs kollegani kysyi millainen on unelmieni nainen. Kyllä, opehuoneessa puhutaan ajoittain muustakin kuin pilkkusäännöistä ja kertolaskuista. Unelmieni nainen. Siinäpä onkin mietittävää. Täytynee kirjoittaa ihan kokonainen kirjoitus aiheesta. Rakkaudellinen tavoite- kappale onkin hyvä päättää näin: Olisi mukava olla se unelmien mies jollekin.

Suvi Teräsniskan sanoin. ” Elämä on sekoitus onnea ja surullisia vaiheita. ” Tavoitteena täydellinen elämä. Siinä on tavoitetta kerrakseen.

Mukavaa alkavaa viikkoa!!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (13)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Katja 28.8.2016 at 14:04

  Hyvä teksti juuri tähän hetkeen. Pitääpä itsekin rustata omat tavoitteet paperille. Oon vaan tajunnut, että omalla kohdalla uni, ruokailu ja liikunta on sellaiset, jotka on saatava eka kuntoon ennen kuin voin alkaa suunnistaa kohti “korkeampia” tavoitteita. Monet aina sanoo, että tavoitteet on helpompi saavuttaa, kun ne kirjoittaa ylös, joten teenpä niin. Aurinkoa ja iloa viikkoosi! ????????

 • Reply Esko 28.8.2016 at 14:10

  Heippa Katja!
  Kiva, että teksti osui elämääsi. Iloa ja aurinkoa myös sinun viikkosi!

 • Reply Veera 28.8.2016 at 16:36

  Noista taloudellisista tavoitteista: Helsingissä asuntojen hinnat ovat toki korkeita, mutta asunnot hyvin todennäköisesti myös pitävän arvonsa hyvin. Perushyvästä asunnosta perushyvällä paikalla saa todennäköisesti rahansa takaisin hyvinkin vaivattomasti. Kuukausittainen lainanmaksu vie toki ison osan tuloista, mutta toisaalta niin se vie omakotiostajalta muuallakin Suomessa. Ja sitten maksaa kuukausittain itselleen, ei vuokraan toiselle…
  Sinällään en kuvittele omistamisen tuovan onnea, mutta asuntomarkkinoilla pääkaupungissa ehkä lähinnä turvaa ja hyvää sijoitusta.

  • Reply Esko 28.8.2016 at 21:47

   Heippa Veera!
   Olet oikeassa. Pidemmän päälle omistusasunto on varmasti järkevä sijoitus…Kyllähän sitä aina mielummin itselleen lainaa lyhentää. Asuntoon “kiinnipääseminenkin” vaatinee nykyisin hieman pääomaa. Täytyisi mennä pankkiin kyselemään hieman asioita. Mukavaa viikkoa!!

 • Reply Ina 28.8.2016 at 18:48

  Ihan sama reaktio täällä, kuin Katjalla. Tosi hyvä idea kirjoittaa omat tavoitteet elämässä ihan paperille ylös. ☺ Jospa ne jopa tuntuisi sen jälkeen selkeimmiltä. Muutenkin kiva postaus, siitä tuli hyvä mieli. Osaat kirjoittaa kauniisti elämän isoista asioista.

  • Reply Esko 28.8.2016 at 21:49

   Iltaa Ina!
   Kiitos, kiva kuulla! Kivaa viikkoa!!

 • Reply Heidi 28.8.2016 at 20:30

  Kolahti! Pitääkin heti alkaa miettiä myös omia tavoitteita, etenkin tuon oman hyvinvoinnin eteen 🙂 Mukavaa iltaa!

  • Reply Esko 28.8.2016 at 21:49

   Hyvä, että kolahti Heidi! Mukavaa iltaa ja viikkoa!!

 • Reply Mini 28.8.2016 at 20:58

  Kuukausipalkan verran puskuria tilillä… hmmm…. Lienet saanut lottovoiton tai myyntivoiton jostain, koska tavallisella luokanopettajan palkalla ainakaan lapsellisella perheellä tuo tuo kovin harvalla onnistuu pääkaupunkiseudulla.

  • Reply Esko 28.8.2016 at 21:51

   Heippa Mini!
   Pyrin saamaan palkan verran puskuria. Välillä se onnistuu ja välillä ei. Lottovoittoa tai muita ei ole vielä tullut. Tai kerran viisi oikein ja 58euroa. Aina on hyvä yrittää hieman säästää. Mukavaa viikkoa!!!…????✌

 • Reply Tuulipau 28.8.2016 at 21:36

  Hyvältä kuulostaa tavoitteet! Kivaa ja tunnelmallista syksyä 🙂

  • Reply Esko Kyrö 28.8.2016 at 21:52

   Heippa Tuulipau!
   Kiitos ja samoin sinullekin!!

 • Reply Aina voi haaveilla… | E2O 29.8.2016 at 20:21

  […] oli rohkaista itsensä ja soittaa yksityisnäyttö. Ainahan voi käydä katsomassa ja haaveilla (juuri eilen sivusin aihetta). Tästä ei siis vielä […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives