Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Viisari ylös!

16.8.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittelin tuossa aiemmin aiheesta, kun kaikki lähti. Kaikki ylimääräinen lähti tästä vartalosta. Ja niin lähti myös kehon sisäinen tasapaino aivan omalle matkalleen. Keväällä olin tuntenut jo pidemmän aikaa itseni uupuneeksi, vaikka nukuinkin ihan ok. Peilistä katsoi harmahtavat kasvot tummansinisillä silmänalusilla (saattoi elämäntilannekin hieman vaikuttaa asiaan). Marssin lääkäriin ja äijälle tehtiin kokovartaloskannaus. Näin tarkkoja tutkimuksia minulle ei ollut koskaan tehty. Hyvä se on tuommoinen skannaus tehdä ainakin kolmenkymmenen vuoden välein. Viikko oli jännittävä, kun odottelin testien tuloksia. Tulokset olivatkin yllättävät. Negatiivisesti yllättävät.

Hemoglobiini minulla on aina ollut melkoisen alhainen, mutta nyt mentiinkin jo todella alas. Hemoglobiini-arvoni oli 131. Kolesterolit olivat kohollaan. Kehon suolatasapaino oli mennyt aivan sekaisin. Olo oli vähän järkyttynyt. Olen aina pitänyt itseäni hyväkuntoisena kaverina ja yhtäkkiä lääkäri sanookin, että marssihan poika apteekkiin ja hae tarvittavat rohdot, jotta keho saadaan takaisin balanssiin. Onneksi ja toivottavasti tästä selvittiin vain apteekkireissulla.

Raudan imeytymisen kanssa tulikin sitten seuraava ongelma. Söin aluksi Retafer-tabletteja ja en huomannut olossani mitään eroa. Vaihdoin merkkiä ja seuraavana kokeilin Obsidan-tabletteja. Edelleenkään en huomannut olossani mitään eroa. Kuin sattumankaupalla tuli ystäväni kanssa puhetta ongelmastani ja hän vinkkasi Maltofer-nimisestä rautavalmisteesta. Maltofer on purutabletti ja tämä oli minulle se oikea valmiste. Kesän olen Maltoferia pureskellut ja pureskelen edelleen. Hemoglobiini-viisari on saatava ylös.

Kesän olen myös popsinut suolatabletteja. Ennen kovia ja pitkäkestoisia urheilusuorituksia olen tipauttanut veden sekaan lisäksi nesteytys-poretabletteja. Alkavaan syksyyn starttaakin mielestäni  virkeämpi ukkeli. Loma teki hyvää mielelle ja nämä apteekin rohdot ovat ladanneet vartalon parempaan kuntoon. Syksyllä täytyykin mennä kontrollikäynnille ja mennä katsomaan ovatko arvot oikeasti parantuneet? Värähtääkö hemoglobiini-viisari toivottuihin lukemiin ja joko suolat ovat alkaneet imeytymään? Onko Benecolit ja sata syötyä pähkinäkiloa saaneet kolesterolit kuriin? Vahvasti näin uskon.

Kaikennäköstä!

-Esko-

Comments (12)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Mini 16.8.2016 at 21:40

  Paras tapa saada kolesteroli kuriin on tehdä hyvää kotiruokaa, jossa voi kontrolloida kovan rasvan määrää. Pelkkä Benecol ja pähkinät eivät auta, jos ruokailu ei muuten ole kohdallaan. Olet ilmeisesti ainakin kesän aikana kuvista päätellen syönyt paljon ulkona? Asia korjaantunee kuitenkin nyt työhön palaamisen myötä ja pitäähän sinun tehdä taas ruokaa pikku-neidillekin.

  • Reply Esko 16.8.2016 at 21:53

   Heippa!
   Kuvista päätellen…Siis tarkoitat varmaan useita ruokakuviani…:)
   Kyllä, totta puhut. Töiden alettua saan nauttia terveyssuositusten mukaista maittavaa kouluruokaa ja kokkitaitoni pääsevät taas kukkimaan arjen alettua…Kivaa loppuviikkoa!…

 • Reply Nippe 16.8.2016 at 21:54

  Mielenkiintoista.
  Juuri nuo vitamiinien ja hivenaineiden imeytymisongelmat ovat todella tärkeitä saada selvitettyä.
  Itsekään en ole sitä vielä tehnyt.
  Viime syksynä jokin terveysauto opiskelun puolesta olisi sen tarjonnut, mutten ikäväksi silloin sairastelun vuoksi päässyt mukaan.
  Röntgen ( joka ei näytä mm.kalsiumin imeytymishäiriöitä) paljasti kyllä selän skolioosin, joka oli aika shokki. (Vaikka en ole maitoa juonut yli kahteen kymmeneen vuoteen.) Tosin, tuskin se yksin selittää.
  Sekin on luultavasti ollut jo syntymästä, eli rakenteellista.
  Rautatableteista Retafer laittaa monelle mahan sekaisin, Obsidan ei yleensä. Se imeytyminen…well ????
  Siksikin oli hyvä, että vinkkasit tästä imeskeltävästä merkistä.
  Käyn suhteellisen säännöllisesti verenluovutuksessa, ja viimeksi vihjasivat, että kannattaa tankata rautaa.
  Oli hemoglobiinit laskeneet viime kerrasta. Ja unohtui ne tabletitkin syödä ????
  Tuo suolojen tankkaaminen on myös ihan uutta mulle, hyvä huomio!
  Rautaista tulevaa syksyä!! ????

  • Reply Esko 16.8.2016 at 22:14

   Kiiitos samoin sinulle Nippe! Ja kiitos kattavasta kommentistasi…????

 • Reply Veera 16.8.2016 at 22:08

  Kun nyt kerran itsekin olet täällä kertonut syöväsi mielelläsi ulkona ja laittavasi vain vähän ruokaa kotikeittiössäsi, kääntäisin myös minä huomioni apteekista jääkaappiin.
  Suomalainen kouluruoka on toki ilmaista, kiitos siitä, mutta kaiken säästämisen keskellä en sen varaan ravitsemustani laskisi. Itsekin siis tuota laitosantia lounaakseni syön, tyhjää parempi, mutta kyllä kotiin jää paljon paikattavaa, jos mielii ruokaympyrää kuroa umpeen. Marjoja, hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja proteiinia. Puhdasta ja mahdollisimman käsittelemätöntä.

 • Reply Esko 16.8.2016 at 22:15

  Iltaa Veera!
  Olet oikeassa. Jääkaappikin tulee olla kunnossa. Marjat ja vihannekset kunniaan. ✌ Kivaa iltaa!!

 • Reply Laura 16.8.2016 at 23:45

  Heippa!
  Ite olen syönyt obsidania ~18 vuotta ja itselläni ne on toiminut. Kerran kokeilin retaferia kun hemoglobiini droppassi sinne 65 hujakoille (noh, kävinpä myös jorvin sairaalassa imemässä pari pussia vertakin.. ???? Läksy opittu: aneemisen ei pidä jättää rautatabuja pois vaikka ei “jaksais” niitä syödä!) ja sen seurauksena sain aivan jäätävät sydämentykytykset! Luulin saavani sydärin ja ikää oli sillon 20..! Joten jätin sen pois suosiolla ja palasin obsidaniin.
  Itse vedän välillä sellaisia tupla-annos kuureja viikon verran jos tuntuu että jalat on maitohapoilla tai muuten puhti pois ????
  Kyllä hyvä tulee kun vaan jaksat popsia niitä vitamiineja ym. säännöllisesti ????

  • Reply Esko 17.8.2016 at 23:04

   Iltaa Laura!
   Kiitos viestistäsi ja täytyy muistaa popsia…????✌????

 • Reply mariamne 17.8.2016 at 20:16

  Mulle kaikkein parhaiten anemiaan on toiminut Floradrix-luontaistuote yhdistettynä nestemäiseen rautasvalmiste Maltoferiin. Rautatabletteja minun maha ei kestä. Kannattaa myös muistaa rauta tarvitsee C-vitamiinia imeytyäkseen ja toisaalta kalsium estää raudan imeytymistä. Parempaa vointia!

  • Reply Esko 17.8.2016 at 23:05

   Iltaa!
   Olen kokeillut tuota nestemäistä, mutta sekään ei oikein auttanut. Yhdistettynä Maltoferiin voisi kyllä auttaakin. Kiitos viestistä ja infosta!!…????

 • Reply karo 18.8.2016 at 11:22

  Hb 131 on 3 alle miesten viitearvon. Tämäkö on todella alas vajonnut hb? Itse sairastin anemiaa pari vuotta ja pahimmillaan hb oli 84 – jatkuvasta rautakuurista huolimatta. Naisten viitearvo toki on hieman miesten arvojen alle, mutta pudotusta oli reilut 30 yksikköä. Tykkään blogistasi, mutta nyt kyllä herätti melkoisen ärsytyksen.

  • Reply Esko 18.8.2016 at 18:35

   Heippa Karo!
   Eikö ole hyvä, että välillä vähän ärsyttääkin?…Puhuin tässä vain henkilökohtaisesta olostani ja minulla noin nuo arvot vaikuttivat jo vahvasti yleisfiilikseen. Toivottavasti sinulla on jo hommat korjaantuneet. Kivaa loppuviikkoa ja toivottavasti tykkäät blogistani edelleen…edes vähän…:)

  Leave a Reply

  Categories

  Archives