Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Voi mahoton sentään!

4.8.2016

IMG_20160804_132839Herätyskello pirisee. Ei matkapuhelimen, koska sain ensimmäisen oman vasta armeijassa. Nousen ylös huoneeni sängystä. Seinillä on Michael Jordanin ja Shaquille Onealin julisteet. Lihaksikkaita koripalloilijoita tasapainottaa jo klassinen hymyilevä Alicia Silverstone. Puen päälleni kaksi kokoa liian ison flanellipaidan ja jalkoihini vedän leveät vaaleanruskeat samettihousut. Menen alakertaan. Moikkaan vanhempiani teinipojan vähän angstisen matalalla äänellä. Syön aamiaisen ja nappaan suuhuni Roaccutan-aknelääkkeen. Tämä lääkekuuri oli teini-Eskon varjeltu salaisuus. Ei kukaan teinipoika voi myöntää kenellekään syövänsä aknelääkkeitä.

Polkaisen AceBike merkkisellä maastopyörällä kohti Lahden Yhteiskoulua. Astun luokkaamme, jossa on pelkkiä poikia. Kyllä, kävin Yläasteen poikaluokalla. Tämä oli joku koulumme kokeiluluokka. Täytyisi muuten käydä kysymässä, mikä tämän idea mahtoi olla? Meitä oli (muistaakseni) seitsemäntoista poikaa. Kaikilla silmissä heräilevä rohkeus vastakkaista sukupuolta kohtaan. Siinä oli pojilla kolme  vuotta aikaa suunnitella sitä täydellistä lähestymisrepliikkiä, jonka sitten lukiossa voi jollekin saman luokan tytölle sanoa.

Teininä olin oletettavasti kiltti ja helppo heppu. En juurikaan kiristänyt vanhempieni hermoja. Tämän kaiken taustalla oli aktiivinen urheiluharrastus. Skeittasin ja pelasin koripalloa tosissani. Koulupäivien jälkeen kokoonnuimme läheisen Kansanopiston pihaan skeittaamaan ja siitä suoraan koripalloharjoituksiin. Ei ollut vielä Watsappeja tai Snapchatteja. Kotipuhelimiin soiteltiin ja kyseltiin onko Aki tai Tuomas kotosalla? Kyllähän me ne pakolliset tupakat ja kotiviinit kokeiltiin lähimetsissä, hinkattiin sormia juuriharjalla ja laitettiin sisuja suuhun.

Silloisella Yläasteella pärjäsin koulussa hyvin ja keskiarvoni mahdollisti minun pääsyn arvostettuun Lahden Yhteiskoulun lukioon. Lukiossa minulle iski vaihe, joka minua myöhemmin on kaduttanut. Saimme ystävieni kanssa idean perustaa Punk-bändin. Olin laulaja, osaamatta laulaa yhtään. Kiersimme ympäri Suomea vanhalla Opel Corsalla erinäisissä alakulttuuritapahtumissa ja alkoi tuossa vaiheessa ne kauan paitsiossa olleet tytötkin kiinnostamaan. Kouluhan siitä hieman kärsi ja koripalloharrastuksenkin lopetin Euroopan kiertueiden toivossa. Ei tullut kiertueita. Ei tullut tyttöjä (en kyllä ihmettele, kun katsoo tuota lukioaikaista ulkoista olemusta). Tuli vain huono ylioppilastodistus.

Juttu jatkuu ja voi mahoton sentään, olihan ne aikoja!

-Esko-

(Tämä kirjoitus oli lukijavinkkaus, kiitos ja kiitos…)

Comments (11)

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Karoliina 4.8.2016 at 20:18

  Voi jeesus, että naurattaa ja tulee niin fläsärit omiin teinivuosiin. Kiitos, että otit vinkin vastaan…. ????????

 • Reply Esko 4.8.2016 at 20:35

  Heippa Karoliina!
  Eihän tuohon voinut olla tarttumatta ja ohan nuo kuvat melkosia. Huh ja huh! Mukavaa iltaa!!

 • Reply Tiia 4.8.2016 at 21:33

  Terve vaan tolle ylä-aste ikäiselle Eskolle! Semmosena mä sut muistan 😀 Oltiin samalla luokalla ennen ku siirryit sinne poikaluokalle. Olis tosiaan kiva tietää mikä Idea oli perustaa se luokka…

  Niin ja terveisiä tälle aikuis-Eskolle myös! Kiva lukea sun kuulumisia 🙂

  /Tiia

  • Reply Esko 4.8.2016 at 22:24

   Heippa Tiia!
   Kiva, kun kommentoit. Terve vaan sinullekin vanhalle luokkakaverille. Niin ja terveisiä Aikuis-Tiialle myös. Mukava, kun tykkäät lueskella ja oikein hyvää loppukesää!!…☀????

 • Reply Pauliina 4.8.2016 at 21:49

  Nauroin ääneen, kuvat on mahtavia ja mä oon vieläkin loukkaantunut meidän äidille, koska pakotti mut kuorimaan sulle perunat valmiiks????????
  Sun käsi oli kipsissä ja mutsin mielestä sä olit niin hellyyttävä sen kipsin kanssa.
  Hyvää syksyä Esko, näitä on kiva lukee ✌????️

  • Reply Esko 4.8.2016 at 22:22

   Iltoja Pauliina!
   Voiko tuonnäköinen teinipoika olla hellyyttävä vaikka olisi kipsit jokaisessa raajassa? …mutta siis kiitos, kun kuorit ja mukava, jos tykkäät lueskella. Oikein hyvää loppukesää ei vielä syksyä sinulle!!…????????

 • Reply Nippe 5.8.2016 at 09:52

  Apua, poikaluokka! Ja tuossa iässä, kenenkähän idea? ????
  Punk-vuodet on varmaan valmistaneet eniten elämänkouluun…
  Ei voineet siis mennä hukkaan!????

  • Reply Esko 7.8.2016 at 11:26

   Moikka Nippe!
   No ei tosiaan ole menneet hukkaan…:) Siis poikaluokka ja punkki.

 • Reply Nippe 5.8.2016 at 11:45

  BTW: Mikä olikaan pohjoisin paikkakunta, johon kurvasitte Opelilla?
  Muistikuvia soittopaikan nimistä? ????

 • Reply Esko 7.8.2016 at 11:27

  Kuopio taisi olla pisin keikkamatka Marshallin vahvari sylissä sillä Opel Corsalla…:) En kyllä muista noita keikkapaikkoja…:)

 • Reply Kaira 12.9.2016 at 10:39

  Näytät ihan koulukiusaajalta. Tuolta ne meidän koulussa näyttivät.

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives