Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Älä valita!

8.9.2016

Silmiini osui jostain Iltalehden juttu, jossa puhuttiin valittamisesta. Ja kuinka paljon vapaampaa ja helpottavampaa on elää ilman ainaista valittamista ja asioiden käsittelyä negatiivisuusperiaatteella. Eli miksi asioita tulee aina lähestyä sen pahimman mahdollisen lopputuloksen kautta. Taisipa siinä jutussa olla vielä haastekin, jossa pyritään olemaan joku aika valittamatta. Itse en tuohon osallistu, koska tiedän etten siihen pysty. Aina on jotain valitettavaa, vaikka kuinka pyrkisi sitä vastaan taistelemaan.

Tänään mietinkin mistä olen jo valittanut. Mm. kiveniskemästä tuulilasissa ja siitä seuranneesta 500 euron laskusta (Tuskin se liittymästä eteeni tulleen asuntoauton kuljettaja tahallaan yritti tähdätä nappiosuman tuulilasini yläreunaan). Liian kuumasta kämpästä (Eikös en pitäisi olla ihanaa, että syysaurinko vielä lämmittää?). Hidas netti. (Ei se minun rakas mäkkini vastaa, vaikka kuinka huudan sille TOIMI NYT PRKL!!)

Valittaminen ja varsinkin turhista asioista valittaminen on kyllä niin ärsyttävää. Kaikki sitä kuitenkin harrastavat ja keräsinkin tähän top 10 valitusaiheet, joihin olen törmännyt:

 1. Liian kuuma. Eihän Suomessa voi koskaan valittaa, että on liian kuuma.
 2. Liian kylmä. Niinpä.
 3. Liian isot annokset ravintolassa. Voiko liian isoista annoksista valittaa?
 4. Laitoin kerran aiemmassa työpaikassa kuvistöitä seinälle erivärisillä nuppineuloilla. Kollegani tuli taakseni hieman ärtyneenä ja sanoi valittaen, että tapana on ollut laittaa työt seinälle samanvärisillä nuppineuloilla. Siinäpä sitten aloin metsästämään ainoastaan valkoisia tai mustia nuppineuloja. Tämän jälkeen ymmärsin sanonnan: Koulussa ongelmien määrä on vakio.
 5. Joulu- ja kesäkilot.
 6. Joulu- ja kesäkilojen aiheuttamat jonot kuntosalin juoksumatolle tai stepperille. Yleensä kestää tammi- ja helmikuun.
 7. Liikenneruuhkat. Kyllä ne ovat pääkaupunkiseudulla aina n. 8-10 ja iltapäivällä 15-17. Perjantaisin pahimmat. Silti itsekin siellä jokaikinen kerta puren hammasta ja puristan rattia. Heittelen ikäviä katseita kanssa-autoilijoille ja he heittelevät niitä takaisin.
 8. Liian vähän purkkatyynyjä paketissa. Kerran lähetin purkkapaketin takaisin tehtaalle. Yleensä niissä on viisi purkkaa ja tässä oli vain neljä. Mahtoivat naureskella paketin saadessaan. Säälistä lähettivät karkkipussin ja purkkapaketin. Kyllä, siinä oli viisi purkkaa.
 9. Liian kiire aamuisin. Herätyksen voi laittaa soimaan viisi minuuttia aiemmin.
 10. Miksi tuo lapsi kiukuttelee ajoittain hoitopäivän jälkeen? Hän on viisivuotias. Hän on pieni ihminen, joka on tehnyt oman “työpäivänsä”. Hänelläkin saattaa olla nälkä, väsymys tai muuten vaan joku ottaa päähän.

Mitä te mukavat lukijani lisäisitte tuohon listaan?

-Esko, joka laittaa tuohon alle pari loistavaa lainausta toimimattoman netin syövereistä-

” Huomaa, että jos sinulla on aikaa nurista ja valittaa jostakin, sinulla on myös aikaa tehdä jotain asialle “ – Anthony D´Angelo-

” Jos et pidä jostain, muuta se. Jos et voi muuttaa asiaa, muuta asenteesi. Älä valita.” – Maya Angelou-

Comments (21)

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Katja 8.9.2016 at 19:27

  Tulee mieleen ne DNA:n (muistaakseni) mainokset, “en haluaisi valittaa, mutta….”????

 • Reply Pikkis 8.9.2016 at 21:11

  Mä yritän valittaa mahollisimman vähän. Elämä on paljon kivempaa silloin. Valittaminen tarttuu ja sitte kotona lojuukin kasa valittavia ihmisiä, kaikki huonolla tuulella.
  Siivoomisesta mä kyllä valitan välillä vieläkin. “Miks mä oon ainut joka siivoo, kaikki vaan jättää tavarat lojumaan minne sattuu. Mitäs jos kukaan ei siivois? Tukehduttais pölypalloihin.” Tän valituksen uhri on mies. Yllättävää!
  Oikeesti siivoominenkin -josta muuten tykkään- sujuu paljon helpommin, kunhan ei ensin tuhlaa energiaa valittamiseen ja ala pahantuulisena huseeraamaan.
  Meiän pihassa asuu yks ammattivalittaja. Pikkasen on raskasta kuunneltavaa. Lapset huutaa pihalla tai juoksee ja mikä pahinta mun muksut tuo kavereita pihaan. Sitä varten on kuulemma puistot. Pesutupa on likanen, siivooja on huono, talon vuokralaiset käyttää grilliä, jota saatas käyttää kuulemma vaan me osakkeen omistajat. Kaikesta voi valittaa.

  • Reply Esko 8.9.2016 at 23:17

   Nimenomaan, kaikesta voi valittaa jos niikseen sattuu…✌✌

 • Reply Minttu 8.9.2016 at 21:35

  No todella valitan jos tuntuu siltä, välillä kaikki vaan ärsyttää. Eikä kukaan jaksa aina olla positiivinen. Yksi tavallisia valituksen aiheuttajia on naapurit, erityisesti rivi ja paritaloyhtiöissä. Milloin naapuri on leikannut liikaa yhteistä aitaa? Grillin savut tulevat suoraan omalle pihalle ja miksi pitää savuttaa aina kun aurinko vähän paistaa? Sitten kyttää millä aktiivisuudesta osallistutaan yhteisiin talkoisiin? Liikaa ääntä tai miksi on liian vetäytyvä? Näitä esimerkkejä olisi vaikka kuinka. Huh. Olen läheltä nähnyt kuinka aluksi unelmien asunnon löytymisen jälkeen elo muuttui hankalaksi paritaloyhtiöissä. Ennen kun muuttaa kannattaa selvittää naapureiSTA jotain..

  • Reply Esko 8.9.2016 at 23:18

   Naapurit, tuo niin yleinen korvistasavunnostattaja…✌✌

 • Reply Suvi 8.9.2016 at 21:49

  Mun vakiovalitus on se, että mulla on liian kiire. “En mä ehdi edes siivoo.” “En taaskaan ehtinyt treeneihin, koska työt.” tai “Voi helvetti, pakkoko näitä koulutehtäviä on olla näin paljon?!”

  Se oon kuitenkin minä itse, joka on päättänyt opiskella ja tehdä hävyttömän määrän töitä sen ohella. Ei siis pitäisi tulla mitenkään mahdottomana yllärinä, että arki-illoista meinaa loppua aika kesken, jos kotona on ilta kahdeksalta ja seuraavan päivän herätykseen on alle 9 tuntia. 😀

  Opiskelut sekoitti taas hyvin organisoidun arjen, mutta nyt kun alkushokki on selätetty, niin valitusmääränkin voisi olettaa tästä lähtevän taas laskuun. 🙂

  • Reply Esko 8.9.2016 at 23:19

   Toivottavasti ja iso tsemppi opiskeluihin!!!…????????????

 • Reply Henna 8.9.2016 at 22:34

  Ai että mä vihaan valittamista! Teen sitä kyllä itsekin (kukapa ei), mutta liika on aina liikaa! Oon itse yrittänyt kiinnittää omaan valittamiseeni huomiota ja vähentää sitä. Oon omasta mielestäni onnistunutkin siinä. Pikkuasioista ei aina kannata tulistua.

  Mulla on lähipiirissä pari sellaista kestovalittajaa. Ihan kamalan työlästä välillä viettää aikaa heidän kanssaan. Autossa on huono istua, vastaantulevat rullahiihtäjät ottaa päähän, ruoka on liian kylmää tai liian kuumaa, järven vesi on aina kesäisin väärällä korkeudella, ilma on aina vääränlainen sateesta/auringosta/pakkasesta huolimatta, naapurit ottaa jatkuvasti päähän ja silti niille kerrotaan kaikki asiat ja koirankakka ainakin on tosi paha juttu keväisin! Välillä pitää ihan ottaa etäisyyttä, kun ei vaan millään jaksaisi kuunnella sitä, kun päähän tuntuu ottavan kaikki sellainen, mihin itse ei kiinnitä huomiota.

  Toki valittamalla (vai rakentavalla palautteella? 😀 ) voi saada hyviäkin juttuja aikaiseksi, sitä ei käy kieltäminen. Ei kai kukaan jaksa aina olla tosi positiivinen? Vai jaksaako? En minä ainakaan jaksa.

  • Reply Esko 8.9.2016 at 23:29

   Ei jaksa, eikä varmasti tarvitsekaan jaksaa…✌ kyllä hieman hymyilytti nuo sinun valitusesimerkit…????

 • Reply Marjo 8.9.2016 at 23:14

  Valitan siitä, kun ihmiset jaksaa valittaa lasten lentokoneessa matkustamisesta. Meidän lapset ei ikinä pääsisi mummolaan, jos ei saisi lentää… we love mummola too!

  • Reply Esko 8.9.2016 at 23:30

   No, johan on…mummolaa pitääkin lovettaa…❤

 • Reply piia 9.9.2016 at 13:10

  Mä valitan jatkuvasta sotkusta… Mutta yritän kyllä olla valittamatta 🙂

  • Reply Esko 9.9.2016 at 17:05

   Heippa Piia!
   Aina on hyvä yrittää ja sotku. Myös melkoisen yleinen aihe…:) Kivaa viikonloppua!

 • Reply tätio 9.9.2016 at 21:44

  Mä tänään viimeksi huusin (kärsin samalla päänsärystä joka alkoi kun työpäivä päättyi) et miks kukaan ei syö salaattia jääkaapista? Sitä pitää ostaa, se on näkyvillä ja sit kukaan ei sitä silti syö jos en oo tarjoamassa lautaselle… Itsepalvelu ei oo vahvin laji… Ja sitten kun en muista ostaa, naristaan kun salaattia ei oo koskaan jääkaapissa.. Huoh.

  Yritän olla valittamatta. Tai mulle kyllä sanotaan aika usein et valitan tai huudan tai vaadin.

  Viikko sitten valitin itsekseni että ravintolan annos oli niin suuri että ähky tuli. Se ei loppunu lautaselta vaikka kuinka söin ja ihan todella hyvää oli. Todella hintansa väärti (makaronitehdas: Pesto- annos). Suosittelen.

  • Reply Esko 10.9.2016 at 11:43

   Heippa TätiO!
   Välillä on hyvä valittaa ja vaatia…Ravintola-annoksista ei saa valittaa…:) Mukavaa viikonloppua!!

 • Reply Ina 10.9.2016 at 07:43

  Olen viime aikoina ajatellut just tota aika paljon. Koska valitan, minäkin, ns. pikkujutuista. En koko ajan tai kaikesta, mutta loppujen lopuksi turhista asioista. Kun on noita oikeita suruja ja ongelmia (vakavat sairaudet, hankalat ihmissuhteet…) niin välillä sitten jopa hävettää että jaksaa ajatella negatiivisesti esim. siitä ettei ehdi siivota tai että lasten aiheuttama sotku ärsyttää. Mutta toisaalta uskon myös siihen että pitää olla lempeä itseään kohtaan koska pitäähän kaikki tunteet (ei kuitenkaan teot!) olla sallittuja ja kuka tosiaan jaksaisi aina hymyillä vain. Mukavaa viikonloppua! ☺

  • Reply Esko 10.9.2016 at 11:44

   Kiitos Ina viestistäsi ja mukavaa viiiikonloppua!!!…:)

 • Reply Sade 10.9.2016 at 10:17

  Hyvä postaus, kiitos.
  Jos lähtökohtaisesti asennevamma on että kaikki on paskoja eikä mikään elämässä hyvää nää tyypit on ikäviä ihmisiä ja raskasta seuraa. Toisaalta heidän mussutus kaikesta avaa myös keskusteluja. Oisko niin että valitus on kuitenkin energiaa joka parhaimmillaan laittaa liikkeelle jotain mikä päätyy hyvään. I hope soo.
  Mie valitin tänään naapurin kello 6 kolinasta joka herätti koko taloyhtiön. Ja olihan se syvältä.
  Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan, tässäkin asiassa.

  • Reply Esko 10.9.2016 at 11:44

   Kyllä Sade, juuri niin!! Mukavaa viikonloppua!!

 • Reply Erika//Meilahdenmutsi 11.9.2016 at 15:14

  Ajattelin tekstisi otsikon luettuna, että jos tää on sitä samaa paskaa mitä joka paikka pullollaan “ajattele positiivisesti niin elämäkin muuttuu täydelliseksi” niin poistan koko blogisi listaltani. Muttaei! Tämä oli taas tämmönen ihana elämänmakuinen ja rehellinen postaus. Valittaminen on (tiettyyn epämääräiseen rajaan asti) tervettä ja sallittua ja vapauttavaa. Valittaminen on ihanaa ja kehittyvän kansakunnan uusien ideoitten lähde.

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives