Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Ex-onneton vai ex-onnellinen?

14.9.2016

On tämä elämä ihmeellinen asia. Vuosi sitten jännittynein ja vapisevin käsin availin rapua elämäni ensimmäisissä rapujuhlissa. Rapujuhlissa upeassa syksyisessä hämärtyvässä illassa mökillä Keski-Suomessa, ex-appivanhempieni tarjoillessa herkullista ruokaa syötäväkseni. Alkukeväästä jännittynein ja vapisevin käsin availin nettisivua, josta etsin suoraa numeroa psykoterapeutille ja psykiatrille. Jännittynein ja vapisevin käsin pakkasin jätesäkkeihin vanhaa elämääni. Kahden viikon päästä availen rapuja elämäni toisissa rapujuhlissa ilman sen suurempaa jännitystä ja vapinaa. Kyllä kerkeää vuodessa tapahtua paljon oli rapuja tai ei.

Rankasta punttitreenistä vapisevin käsin painoin maanantaina kolmosen päälle kello yhdeksän. Sieltä alkoi Johanna Vuoksenmaan uusi sarja nimeltään Ex-onnelliset. Ystäväni soitteli minulle ja kysyi: Miltä tuntuu katsoa tuommoisia ero-ohjelmia? Tuntuu siltä, että niistä löytyy paljon yhteyskohtia omaan elämääni. Hauskoilla mausteilla. Paljon näin itseäni tuossa maanantain jaksossa. Oli urheilua nelosdivarissa, oli keskeneräisiä koteja, oli yksinäisiä itkun täyttämiä hetkiä, oli hymyä ja naurua. Oli myös todella hyvä lapsinäyttelijä. Pääosaeroperheen tyttö oli jakson parasta antia. Tyttö, joka suhtautui asioihin todella fiksusti ja kypsästi. Ajoittain tuntuukin, että nuo pienet ihmiset käyttäytyvät huomattavasti loogisemmin kuin vanhempansa.

Eilen touhutessa tyttäreni kanssa minut täytti onnellisuuden tunne. Olimme juuri laulaneet päättömästi autossa ja kämppääni päästyämme hypimme vuorotellen sängylleni pellehyppyjä keittiösaarekkeeltani. Oli sängynjouset melkoisen kovilla. Kovilla oli keväällä myös isompi hyppijä. Hyppijä oli todellakin ex-onnellinen. Ex-onnellinen, joka tunsi suurta häpeää elämäntilanteestaan. Oli noloa olla eronnut. Epäonnistuja. Epäonnistuja, joka sätti itseään tekemistä ja tekemättä jätetyistä asioista. Antoi olonsa näkyä ja kuulua. Olisiko kaikki voinut mennä toisin? Ei olisi piste. Ex-onnellisesta on tullut ex-onneton. Eilen sen taas tunsi. Hienoja tuommoiset kehontäyttävät onnellisuuden yllätyshyökkäykset.

Missäköhän syön rapuja vakaalla kädellä ensi syksynä?

– Esko ex-onneton –

Comments (7)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Nippe 14.9.2016 at 19:10

  Esko–ajattele, että syöt rapuja ensi syksynä lämpimässä ja rakastavassa tunnelmassa–vaikka Espanjan ilta-auringon alla…
  Ja kaikkina tulevina syksyinä onnellisena.
  Oli se sitten merenrantaterassi tai mökin vanha huojuva pihapöytä.
  Mielikuvat pitävät unelmat ja ihmiset hengissä ♡

 • Reply Esko 14.9.2016 at 19:31

  Ai, että! Hienoja mielikuvia…????

 • Reply Outi 14.9.2016 at 23:53

  Ei sillä niin väliä missä niitä rapuja syöt, kunhan omet onnellinen.
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  • Reply Esko 15.9.2016 at 06:27

   Huomenta Outi!
   No, näinhän se menee!!…☀☀ myös sinulle.

 • Reply Caro 15.9.2016 at 16:01

  Jokainen ero on erilainen, mutta silti niin samanlainen. Itsensä uudelleen löytäminen ei ole helppoa, vaatii rohkeutta ja uskallusta hypätä tuntemattomaan. Mutta kun sen tekee niin se fiilis on aivan mahtava, minä pärjään! On ylämäkiä ja alamäkiä, mutta lopulta elämä voittaa!

  • Reply Esko Kyrö 15.9.2016 at 18:37

   Heippa Caro!
   Se vaatii uskallusta, vaikka se pelottavaa aluksi onkin…Ja kyllä, kaikesta näemmä selviää. Kivaa torstai-iltaa!!

 • Reply Irti pyörteestä! | E2O 16.9.2016 at 01:08

  […] jatkaa eilisellä teemalla. Kaikesta selviää, olkoon se näiden tekstien lyhyt ja ytimekäs sanoma. Isku vasten […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives