Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Himottaa, himottaa…

28.9.2016

img_20160928_183804

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_20160928_183608

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_20160928_183529

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_20160928_183441

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_20160928_183714

Monella kaverilla tai läheisellä on päällään syysflunssa ja kuume. Kuume on minullakin, nimittäin asuntokuume, himottaa ja himottaa. Olen siitä rasittava kaveri. Jos jonkun idean päähäni saan, haluan sen heti ja nyt itselleni. Asunnon kanssa on kuitenkin otettava järki mukaan. On harkittava, mietittävä ja löydettävä juuri se oikea. Se mikä kolahtaa heti ja ensi kertaa tavatessa tulee jo fiilis: WAU, tämä se on. Tätä minä tulen rakastamaan. Samahan pätee myös elämänkumppaniin. Paria olen käynyt jo katsomassa, mutta joku pieni juttu on ollut pielessä. Siis nyt puhutaan asunnoista. Toinen oli vastasaneeratussa pienkerrostalossa sijainnut minikaksio. Oli kiiltävää pintaa, aivan uusi keittiö, aivan uusi kylppäri ja aivan liian matala makuuhuone. Pitkänä miehenä jouduin melkein kumartumaan sinne astuessani, ei jatkoon. Toinen sijaitsi lähellä keskustaa. Putkiremppa tehty, mutta näytti kuvissa paremmalta. Olisi vaatinut jättirempan ja muutaman kymppitonnin, ei jatkoon.

Asuntomarkkinat ne on aikamoista arpapeliä. Itsellä, kun on takana pari hieman öö, ei niin nappiin mennyttä asuntokauppaa. Lahden asuntoa yritettiin aluksi myydä itse. Näin jälkikäteen sitä onkin miettinyt. Kuka ostaisi rivitaloasunnon tämän näköiseltä ukkelilta? Ei auttanut vaikka itse naputteli näyttökylttejä puutyöluokassa ja tarjosi näytössä vaahtokarkkeja. Toinen asunto olikin sitten erokämppä ja nehän myydäänkin sitten lienee nopeasti ”lihoiksi” periaatteella. Ei jääny kovin montaa roposta takataskuun. Nyt yritän miettiä asioita myös enemmän järjellä kuin pelkästään tunteella. Kannattaako ostaa uudehko, kannattaako ostaa remontointu, kannataako ostaa putkirempattu-vai remppaamaton ja ehkäpä tärkein: Mistä se kannattaisi hankkia? Kukapa minua näissä asioissa osaisi auttaa?

Auttaa ja auttaa. Pahimpaan ja akuutimpaan kuumeeseen on auttanut haaveilu miltä asuntoni tulisi näyttämään ja mitä sinne ehdottomasti haluaisin. Värimaailma tulee varmasti noudattamaan valkoista, neonväriä, mustaa, ruusukultaa ja tiiliseinää. Kalustus tulee varmasti olemaan minimalistinen. ”Rautatuolit” kulkevat ehdottomasti mukanani loppuikäni ja niiden seuraksi sopii kuin nakutettu nuoren suomalaisen suunnittelijan Laura Väreen tuotemaailma. Törmäsin noihin aivan sattumalta ja iskivät minuun ihan täysillä. Seinille Erasmuksen, Nikolo Kerimovin ja tietysti Ukkeli Keisterin taulut. Kuvissa sekaisin Lauran tuotteita ja omia mukanani seuraavia väriläiskiä.

Vielä ollaan kuitenkin aika kaukana siitä pisteestä, että pääsisi laittamaan taulut seinille uuteen asuntoon. Vielä ovat muuten laittamatta täällä vanhassakin. Ihan ensimmäisenä tulee tehdä pankkikierros ja kysellä se paras lainatarjous. Se itselleni ja omaan elämäntilanteeseeni sopiva. Vähän kävin jo kartoittelemassa, mutta tuokin täytyy tehdä tällä kertaa järjellä ja harkitusti. Ihan kuten elämänkumppanin valinta. Ei, ei, se vedetään tunteella.

-Esko-

// lauravare.com kuvia ottanut: Chikako Harada, Riikka Kantinkoski A-magazines, Aleksi Tikkala //

Comments (7)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Veera 29.9.2016 at 05:50

  Asuntokaupassa ehkä tärkein kriteeri on sijainti. Montaa muuta asiaa, hintaa myöten, pystyy muuttamaan, mutta sijainti on ja pysyy. Vaikka kuinka remontoisit, maalaisit seiniä tai odottaisit putkiremontin tiellä vettä taloyhtiön kellarissa, et voi sillä surkeaa sijaintia peitellä.

  Hinta on toki toinen tärkeä, mutta kun ne lopulta maksavat kaikki ihan hurjasti ja liikaa, niin onko lopulta väliä, kuinka paljon liikaa?

  Koko – no joo. Jos nyt teille kahdelle ostat, niin sellainen haluttu pikkuasunto, jonka voi tarpeen tullen vuokrata aina eteenpäin. Maksella lopun lainan sitten aikanaan vuokratuloilla pois.

  Itse en laittaisi liikaa arvoa tehdyille pintaremonteille, niitä kun voi tehdä itsekin, mutta onhan tehty putkiremontti tietysti mukavuuden kannalta aika kiva. Sellaisen tekeminen kun on useamman kuukauden “telttamajoitusprojekti” ja maksaakin vielä.

  • Reply Esko Kyrö 29.9.2016 at 17:23

   Heippa Veera!
   Todella hyviä pointteja ja tuo: ” maksavat hurjasti ja liikaa, niin onko lopulta väliä, kuinka paljon liikaa…” Näinpä, todellakin! Joo, kyllä putkirempattu olisi tavoitteena. Kiitos viestistä ja kivaa sadeiltaa!!

 • Reply Riikka 29.9.2016 at 10:33

  Samaa mieltä Veeran kanssa. Sijainti on tärkein. Ja juurikin se, mikä sijainti on itse kullekin tärkeintä. Itselle tärkeintä oli viimeksi, kun kämppää haettiin, että pääsen pyörällä töihin. Ja kun työpaikka on Helsingin keskustan tuntumassa, niin siitä 10 km säteellä. Me ostettiin pommi, saatiin suht. edullisesti, mutta taloyhtiön remppoja on tässä vuosien saatossa tullut eteen. Jos nyt ostaisin, niin ehdottomasti putkirempattu kämppä, mutta kannattaa toki katsoa paljonko siitä tehdystä putkirempasta on vielä maksamatta yhtiölainaa. Jotkut myyjät yrittävät hilata kämpän arvoa ylös sillä, että putkiremppa on tehty vaikka lainat tehdystä rempasta on maksamatta yhtiölainana. Muutaman kuukauden evakko putkirempan aikaan on kuitenkin edullisempi kuin putkiremppa tehty ja ylihinnoiteltu kämppä.

  • Reply Esko Kyrö 29.9.2016 at 17:25

   Heippa Riikka!
   Totta. Myynti-ilmotuksessa putkiremontti tehty näyttää aina todella hyvältä, mutta yhtiölaina onkin sitten ihan oma juttunsa. Kiitos viestistäsi, vinkeistäsi ja kivaa loppuviikkoa!

 • Reply ohis 3.10.2016 at 21:57

  Asuntokaupassa tärkein on sijainti – ja eroperheen vanhempien kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että asunto sijaitsee mahdollisimman lähellä lapsen koulua.

  Lapsella tulisi olla mahdollisuus viettää kummankin vanhempansa kanssa mahdollisimman paljon aikaa. Se, että toinen vanhempi on on todellinen etävanhempi, eli asuu kohtuuttoman (lue: ala-asteikäisen on vaikea kulkea sinne yksin) matkan päässä, on lapsen kannalta erittäin surkea tilanne. Asuntoja tulee ja menee, pienen lapsen arki on tässä ja nyt.

  Trust me.

 • Reply Angela 4.3.2019 at 23:37

  Juuri kun luulin olevani tänä keväänä sille immuuni niin….. noooooooooouuuuuu! Nyt se tarttui. Se kuume. Se asuntokuume.

  Ett kiitti vaan noista täydellisyyttä hipoavista kuvista ja muuttohuuman mielikuvista.
  Lopputyö meneekin rattoisasti etuovessa. Ei sentään tuulikaapissa.
  🙂
  Sapiensgeenimanipuloitu Muuttolintu

  • Reply Esko 5.3.2019 at 21:00

   Ooooooleppa hyvä Angela! Sapiensgeenimanipuloitu Muuttolintu, wau mikä sana! Kivaa viikkoa!! 🙂

  Leave a Reply

  Categories

  Archives