Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Irtiottoja

6.9.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syksy, tuo villasukkien ja kynttilänpolttelun vuodenaika. Syksyyn liittyy vahvasti myös televisio, osalle Netflix tai elokuvat. Itselläni ei ole Netflixiä, tai muitakaan sovelluksia, josta leffoja tai sarjoja voisi seurata. Täytyisi varmaan hankkia. Tai en tiedä. Minä vanhan koulukunnan miehenä käytän vielä videovuokraamoja, vaikkakin niiden määrä alkaa olla jo minimaalinen. Ja karamellitiskien osuus liikkeiden pinta-alasta on jo suurempi kuin vuokrattavien elokuvien. Syksyhän tuo tullessaan myös hyviä tv-sarjoja. Täytyyhän Johanna Vuoksenmaan uusi Ex-onnelliset, Possen kolmoskausi ja Vain elämää tietysti katsoa. Hieman harmittaa televisioyhtiöiden kilpailuasetelma. Viihdeohjelmat laitetaan tulemaan samaan aikaan ja kädet ristissä toivotaan kumman ohjelma valloittaa katsojat puolelleen. Tuo on vähän erikoista. Jokaiselle laadukkaalle kotimaiselle viihdeohjelmalle soisi paikan kansalaisten sydämmissä ilman kilpailuasetelmia.

Tämä syksy sai minut kaivelemaan esiin myös mielestäni kaikkien aikojen parhaan kotimaisen tv-sarjan dvd-boksin. Tämä sarja on Irtiottoja. Olen niin iloinen, että aikanaan tämän boksin hankin pitkiä Lahti-Kajaani junamatkoja varten. Irtiottoja on Mikko Koukin ja Paavo Westerbergin käsikirjoittama 12-osainen sarja. Irtiottoja esitettiin ensimmäisen kerran Nelosella vuonna 2003. Silloin jo sarjaa seurasin, mutten ehkä silloin saanut vielä ihan kaikkea hienoutta irti upeasta kerronnasta. Olen aloittanut sarjan seuraamisen uudestaan ja voi, että. Nyt henkilökuvat, monologit ja kaikki aukeavat ihan eri tavalla.

Irtiotoissa seurataan noin kolmekymppisiä ihmisiä heidän elämänsä taitekohdissa ja mullistuksissa. Osa onnistuu ja osa vajoaa tahtomattaan tilanteisiin, jotka omassa synkkyydessään muistuttavat elämän varjopuolista. Kuinka veitsenterällä ja kuinka pienestä voi olla kiinni se, mikä on elämäsi suunta. Tarinan henkilöhahmot nivoutuvat toisiinsa upeasti toteutetulla tavalla. Henkilöiden lukemat monologit ovat puhuttelevia ja kyllä, omaan elämäänkin on löytynyt monia ja monia vertauskohtia. Mikko Koukin esittämä Otto ja hänen vierailunsa hahmoterapiassa ovat samalla koomisia, mutta myös niin surullisia. Janne Virtasen esittämän Vellun luisuminen perheen jouluruokailua kuvaavasta onnellisesta perheenisästä täydelliseen alamäkeen on todella puhutteleva.

Sarjasta löytyy varmasti jokaiselle jotain. Sarja on karu, synkkä ja samalla niin kaunis. Kannattaa katsoa, jos vain jostain sen käsiinne saatte.

Irtiotto, tietyssä mittakaavassa hyvä ratkaisu!

-Esko-

Comments (7)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Pikkis 6.9.2016 at 20:42

  Irtiottoja oli mahtava. Parhaiten jääny mieleen juurikin Vellu.
  Ex-onnellisia ja Possea meinaan minäki kattoa. Vain elämää ei iske välttämättä tällä kaudella samoin ku muutamalla muulla kaudella on tehny.
  Mulla oli hetken Netflix, onhan siellä hyviä sarjoja. Esim. Making a Murderer oli tosi mielenkiintonen. Nyt pidän taukoa, ku ei oo aikaa katella.
  Mukavaa viikkoa! Tää(kin) oli hyvä postaus.

  • Reply Esko 6.9.2016 at 23:19

   Iltaa Pikkis!
   Kyllä, mahtava sarja. Kyllähän Vellun kohtalo oli aikasen karu. Kiitos ja kivaa viikkoa sinullekin..Ja kiitos myös sarjavinkistä, jos tuon Netflixin joskus innostuu lataamaan.

 • Reply Outi 7.9.2016 at 06:34

  Hih, täälläkin yksi netflix vammainen makuunin vakiokäyttäjä ilmoittautuu 🙂

  • Reply Esko 7.9.2016 at 07:48

   Huomenta Outi!
   Videovuokraamot kunniaan..:) Mukavaa päivää!!

 • Reply I 7.9.2016 at 11:41

  Hei, hyvä kun muistutit. Minäkin seurasin Irtiottoja-sarjaa. Täytyisikin saada se taas jostain käsiin.

  • Reply Esko 7.9.2016 at 16:24

   Koitappa löytää!!! On meinaan todella kova. Kivaa loppuviikkoa!!

 • Reply Näistä on varmasti kaikilla muistoja, hyviä tai niitä julkaisukelvottomia – E2O 6.3.2019 at 17:06

  […] ystävä. Nyt voin tunnustautua myös suureksi kotimaisten sarjojen ystäväksi. En ole sitten Irtiottojen oikein innostunut mistään kotimaisesta tuotannosta. Nyt on Yle laittanut semmoista viihdettä […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives