Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Future goal: Martti

25.10.2016

cof

Niin, unohdinkin ihan täysin eilisestä lomatekstistä leffakokemuksemme. Kävimme katsomassa odotetun hittileffan: Tatu ja Patu-kanelia kainaloon. Tämä oli hyvä lastenelokuva. Paljon toimintaa, värejä, musiikkia ja oikea pituus. Reilu tunti on juuri sopiva aika tyhjentää iso popparirasia ja puolen litran vesipullo. Miksei muuten poppareita saa pienemmissä rasioissa?

Minä liikutuin. Kyllä, minä liikutuin kyyneliin elokuvassa, nimeltään Tatu ja Patu-kanelia kainaloon. Liikutuin Sulevi Peltolan esittämälle talonmiehelle Martille. Martti oli juuri sellainen vanha mies, joka minä haluan tulevaisuudessa olla. Hän ei kyseenalaistanut pikku-Veeran mielikuvituskavereita, vaikka kaikki muut niin tekivät. Hän keskusteli niistä kiinnostuneesti. Hän ei tuominnut väärään taloon menneitä sankareita. Hän käveli rauhallisin ja varmoin askelin. Hän suhtautui lapsen maailmaan ihailtavasti ja tuon taian ja taidon haluaisi nähdä kaikilla ihmisillä, ihan kaikilla. Lapsenmielisyyttä ei saisi kadottaa. Olit sitten juristi, opettaja, toimitusjohtaja, tai uuden lumilingon saanut talonmies.

Lapsellisuus ja lapsenmielisyyshän ovat täysin eri asioita. Lapsenmielisesti elämään suhtautuvalla ihmisellä on mielenkiintoa tutustua asioihin,”hurtti” huumori seuraa mukana ja elämään ei voi suhtautua liian vakavasti. Jos otat jokaisen asian tosissaan, vakavasti, ilman hymynkarettakaan kasvoilla. On elämäsi varmasti hyvin paljon mutkikkaampaa. Pipohan saa ajoittain kiristää, mutta hyvä on se hattu välillä heittää naulakkoon ja antaa mennä. Heittää kärrynpyöriä ja laulaa Johanna Kurkelaa nuotinvierestä.

Martti on minun future goal. Samanlainen punainen pipo minulla jo onkin.

Mitäs tykkäsitte leffasta? Jos siis olette nähneet.

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen ja F:n Tatun ja Patun ihmeellinen joulu, kirjasta napattu kuva //

Comments (7)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Outi 25.10.2016 at 21:29

  Joo. Sunnuntaina kävin katsomassa elokuvan. Ukko-joukkueeni rakasti mutta minusta se oli vähän läpijuoksu niistä kirjoista. Tatu ja Patu kirjat ovat minun ja poikieni suosikkeja ja ne on luettu niin moneen kertaan läpi, että bongasin kyllä leffasta kaikki kirjaviittaukset. Olisin toivonut leffaan itsenäisempää juonta.

  Mutta samaa mieltä Martista. Se oli symppis. <3

  • Reply Esko Kyrö 26.10.2016 at 13:25

   Heippa Outi!
   Kirjathan ovat ihan huippuja. Ei leffa ihan kirjojen tasolle päässyt, mutta viihdyttävä ja oikeanpituinen…:) Martti oli niin symppis!!

 • Reply Mirva 25.10.2016 at 21:34

  Itse pidin valtavasti. Holma ja Nieminen vetivät roolit hienosti eikä haitannut pätkääkään että olivat ns. “kuluneita naamoja”. Leffassa oli paljon huumoria myös aikuisille ja Veeran (en tiedä näyttelijän nimeä) roolisuoritus oli mielentäni todella onnistunut. Siitä tytöstä kuullaan vielä ja paljon 🙂

  Tsufet vaan Esko sulle ja F:lle! 🙂

  • Reply Esko Kyrö 26.10.2016 at 13:24

   Tsufeet, tsufeet!
   Kyllä Veera oli ihan huippu ja toivottavasti kuullaan. Joo, toimintaa oli koko ajan ja jaksoi kyllä katsoa pitkästymättä…

 • Reply Mukkinatsi 26.10.2016 at 13:37

  Esko! Ei tää liity Tatuun eikä Patuun eikä mihinkään muuhunkaan leffassa, vaan tässä Marja Hintikan Areenasta katsellessa piti tulla sanomaan ihan ex tempore ja täst näin vaan: oot kyllä huippu! En usko hetkeäkään, että filmaisit yhtään, vaan vilpittömän aito sä oot.

  Hyvyyttä, Eze!

  • Reply Esko Kyrö 26.10.2016 at 14:04

   Heippa, heippa!
   Mitäpä tässä filmaamaan? Kiitos, sinulle viestistäsi.

 • Reply Katja 26.10.2016 at 23:41

  Martti???? Kävin siskon lasten kanssa katsomassa leffan ja tykkäsin siitä kyllä. Ehkä tykkäsin enemmän edellisestä elokuvasta, jonka kävin heidän kanssa katsomassa, oliskohan se ollut Risto Räppääjä…

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives