Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, ,

Kenellä on kettu kontissa?

17.10.2016

sdr

img_20161017_171134

cof

sdr

Ei, ei kenelläkään ole täytettyä kettua takakontissaan. Näin ajattelin tänään, kun pakkailin autoani työpäiväni jälkeen. Hieman sain parkkipaikan muilta ihmisiltä oudoksuvia katseita, kun asettelin autoni takakonttiin täytettyä kettua, kyllä täytettyä kettua. Kettu oli tulossa siis vain hetken lainaksi erääseen animaatioprojektiin, mutta päätinkin tehdä sen mielummin tyttäreni pehmolelulla. No, sainpas taas elämääni erikoishetken, kun seisoin parkkipaikalla kettu autoni takaosassa. Mieleeni tulikin Facebookista bongaamani Marja Hintikka Liven videopätkä, jossa tuunattiin vuoden ” Family Ride”. Katselin autoani ja olihan se aikamoinen family ride. Muuten samantyyppinen kuin videossa. Ilman eritteitä ja lastenvaunut korvattuna täytetyllä ketulla.

Esittelenkin tässä oman family rideni perusasiat. Peruutuspeilin karvanopat ja Wunderbaumit on korvattu pehmolelulla. Aikaisemmin siinä roikkui Tenavista tuttu Kaustinen, mutta isän unohdettua lelupäivälelun, tuli korvaajaksi chihuahua nimeltään Pablo. Hieno on kyllä ja muistuttaa isää ajoittain tästä hieman haastavasta aamusta, kun se maailman tärkein lelupäivälelu pääsi unohtumaan.

Tästä tavasta pääsin jo eroon, pääsin siitä kokonaan eroon. Jostain se riippuvuus taas palasi. Juon aivan liikaa energiajuomia. Ja, tiedän arvon hammaslääkärisetä ne kuluttavat kiillettä. En kuitenkaan malta mennä ajoissa nukkumaan ja herätykset tuntuvat usein niin aikaisilta, liian aikaisilta. Kyllä, liian helppo on kurvata työpaikan vieressä olevan huoltamon pihaan. Ostaa aina siltä samalta ystävälliseltä myyjältä energiajuomatölkki. Hävettää jo hakea niitä päivittäin. Mitä lie minusta myyjäkin miettii?

Piirustus on hieno harrastus ja olen todella iloinen, että tyttäreni on asiasta innostunut. Innostunut, niin paljon, että päiväkodin laatikko täyttyy päivittäin näistä taideteoksista. Jos haen lapseni esimerkiksi vuoden aikana noin 100 kertaa päiväkodista, kertyy piirustuksia noin tuhat kappaletta. Päiväkotiuran aikana voisi tehdä siis aika kattavan taidepläjäyksen. Jotenkin näitä piirustuksia aina kertyy myös autoni takapenkille. Hienoja ne ovat ja rakkaudella tehty.

Tyhjien pullojen ja pähkinäpussien kaatopaikka. Miksi autoon aina kertyy noita tyhjiä pulloja ihan hirveät määrät. Juommeko lapseni kanssa keskimääräistä enemmän vai mistä ihmeestä tämä johtuu? Pähkinäpussit ymmärrän, koska meille on muodostunut traditio, että ostamme aina uimakoulun jälkeen pähkinät uimahallin puhelinvälipala-automaatista. Mikäköhän semmoisen virallinen nimi muuten on? Muistan puhelinnumeron jo ulkoa ja pähkinäpussi löytyy painikkeesta numero 11.

Tänään ajellessani töistä kotiin tein myös itselleni yhden pakkohomman kohta alkavalle syyslomalle. Puunaan ja siivoan autoni lattiasta kattoon ja odottelen kuinka kauan menee, jotta autoni on taas tuommoinen perinteinen ”family ride”.

Mites teidän autonne? Siistejä vai siivoamisen tarpeessa?

-Esko-

Comments (13)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Elli 17.10.2016 at 21:12

  Hahaha…oma auto näyttää pitkälti tuolta, miinustetaan kuitenkin toi täytetty kettu ja roikkuva pehmolelu.???? Muuten mun autosta löytyy perus take-away kahvikuppeja, piirustuksia (kuopuksen eskariajoilta, aloitti nyt koulun ????) , pari sporttijuomapulloa jossa edellisten futistreenien vedet (puoliksi kumimatolle valuneina) ja varmaan kilon verran tekonurmi rouhetta. Toki sieltä saattaa bongata myös suklaapatukan kuoren jos toisenkin kuskin ovilokerosta (miten niin salasyöppö). Lasten kanssa siistinä pitämistä ei tietysti helpota vaalea verhoilu (mutta kun se oli niin nätti) sanottakoon vaikka ettei se enää ole kovin vaalea…vaan käytännössä laikukas. Täys auton pesu siis täälläkin tiedossa…sisältä ja ulkoa. Tsemppiä meille siis siihen ????

  • Reply Esko 17.10.2016 at 21:34

   Tsemppiä meille Elli ja kuulostaa niin tutulta nuo mainitsemasi asiat…???? Vaalea verhoilu, se oli niin nätti…just hyvä…????????

 • Reply Mia 17.10.2016 at 21:18

  Älä huolehdi turhasta! Tuskin haet kuitenkaan lastasi joka toinen päivä päiväkodista ja hoitopäiviähän kertyy kuussa noin 20 🙂 🙂 Eli äläpä suotta maalaa piruja seinälle 🙂

  • Reply Esko 17.10.2016 at 21:36

   Iltaa Mia!
   Kiitos tarkennuksesta. Luokanopettajalle tullut siis selkeä laskuvirhe…???? Mitäpä niitä piruja suotta maalailemaan…????

 • Reply Daniella 17.10.2016 at 23:12

  Yllättävää kyllä, vaikka meille kotiin astuessa tajuaa tuntematonkin ihminen, että siellä asuu lapsiperhe, samaa ei voi sanoa autosta. No joo, onhan siellä kaksi istuinta ja yksi kaukalon telakka, mutta autoon ei ole tapana jättää mitään, mikä sinne ei kuulu. Silloin tällöin saattaa löytyä rutistettu nenäliina, mutta sekin saa nopeasti lähtöpassit. Mieheni on siisteysasioissa todella pikkutarkka. Kodin kaaosta ei pysty normiarkena hallitsemaan, mutta autosta ei tingitä. Enkä minäkään kyllä “osaa” sitä sotkea roinalla. Hiekkaa ja kuraa sieltä aina löytyy, mutta ei juuri muuta. Olenkin aina ihmetellyt, miten joillekin kertyy esim. tyhjiä pulloja autoon.

  • Reply Esko 18.10.2016 at 14:29

   Hei Daniella! Jos jotain itselleni haluaisin lisää, olisi se terve määrä pikkutarkkuutta. Ja nimenomaan siisteysasioissa. Ei saisi päästää asioita ikinä räjähdyspisteeseen, mutta miten se onkaan niin vaikeaa? Ja, ne pullot. Ne perhanan pullot. Aina niitä sinne kertyy, tahtomattaan. Mukavaa syyslomaa teidän poppoolle!

 • Reply Eve 18.10.2016 at 12:31

  Hei, olisi kiva kuulla mielipiteesi tähän artikkeliin viitaten: https://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001932716.html

  Tytötteletkö ja pojitteletko itse oppilaitasi, ja mitä mieltä siitä, että niin ei enää voisi tehdä. Entä mielipiteitäsi siitä, että sanoille esim lakimies ja palomies pitäisi keksiä synonyymit. Kiinnostaisi kovasti kuulla opettajan näkemystä asiasta.

  • Reply Esko 18.10.2016 at 20:54

   Täytyy hieman mutustella asiaa…Kiitos ideasta!

 • Reply Veera 18.10.2016 at 12:58

  Lapsuudessani ajeltiin autolla, jossa ei ollut mitään ylimääräistä. Se ainoa c-kasetti mahtui soittimeen ja lumiskrapa oven sivustaskuun.
  Välillä toivon, että omakin autoni näyttäisi aina samalta.
  Valitettavasti vaan perheen yhteinen auto on milloin kenenkin toimisto, kahvila tai välipalapöytä. Ärsyttävä tapa autossa syöminen ja juominen!
  Samoin kuin tietysti se, kun autosta tulee roskis ja varasto.

  • Reply Esko 18.10.2016 at 20:54

   No, niinpä Veera!! Niinpä…Ja senhän aiheuttaa vain ne samat henkilöt. Tässä tapauksessa minä itse.

 • Reply Mmimmu 18.10.2016 at 15:00

  Mitä mieltä oot karoliinan uudesta miehestä? Oletteko nähneet toisinne?

  • Reply Esko 18.10.2016 at 20:55

   Heippa!
   Varmasti oikein mukava ja sydämellinen mies. Tuskin hän toista Törppöä heti perään ottaisi elämäänsä…:)

 • Reply S 20.10.2016 at 13:44

  Itsellä ei vielä lapsia ole, mutta sekainen auto on tuttu juttu 😀
  Etenkin edellinen auto tuppasi keräämään kaikkea roinaa, oli kirpparille menevää tavaraa ja treenikamoja, vesipulloja ja karkkipapereita.
  Vuosi sitten auto vaihtui ja sen jälkeen suunta muuttui! En tiedä onko kunnioitus uudempaa autoa kohtaan sitten se suunnankääntäjä. Myös ne suklaapatukat ovat jääneet kauppaan… Tällä hetkellä auto putsaantuu säännöllisesti roskista ja tulee myös pestyä tarpeen tullen! Vielä, kun saisi tämän jatkuvan…

  Auttaisiko roskis autossa pitämään roskat aisoissa…? 🙂

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives