Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Makea, kirpeä, yllätyksellinen ero vai vetelä huuma?

27.10.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vierailin maanantaina Marja Hintikka Liven lähetyksessä. Lähetyksen ohessa järjestettiin myös erojuhlat. Juhlat, joissa itse en juhlinut eroani, todellakaan. Siinä ei ollut, eikä ole mitään juhlittavaa. Itse juhlin siitä puolen vuoden helvetistä selviämistä ja uutta alkua. Uutta ja toivottavasti valoisaa elämää. Juhlissa oli tarjolla Annin uunissa– blogin Annin tekemä erokakku. Makea, kirpeä ja yllätyksellinen ero oli kakun nimi. Hienosti nimetty ja kakun nähtyäni mietin ensinnäkin, että miten joku pystyy tuommoisia tekemään? Kakussa oli kaksi puolta tumma ja pinkki. Itse upotin veitseni pinkkiin puoleen. Kuvastaa paremmin tämänhetkistä fiilistä. Ja maku. Noh, taivaallinen. Marjan kysyessä miltä maistuu, pääsi suustani sana: Vapauttavalta.

Vapauttava on olotilakin ja se tuntuu hyvältä. Viime viikolla tuli palattua puolen vuoden aikaisiin tuntemuksiin. Joku kysyikin, että eikö ole jo tämä asia käsitelty? On varmasti osittain, mutta kun blogia elämästään kirjoittaa, nousee asia varmasti kirjoituksiin vielä tulevaisuudessakin. Ja vapautuneen olotilan johdattelemana asioiden kirjoittaminen ja avaaminen on huomattavasti helpompaa. Eikä minulla ole kirjoituksissani tarvetta ketään syyllistää tai piikittää. Omista tunnoistani avoimesti puhua ja kertoa kuinka positiivinen ja sosiaalinen ihminenkin voi tarpeeksi kovan vastoinkäymisen sattuessa muuttua ilottomaksi, kalpeaksi haamuksi.

Hirveästi olen ohjelman jälkeen saanut palautetta kuinka rohkea olen ja kuinka on hienoa, että myös mies uskaltaa tuoda julki kipeitä tuntemuksiaan. En pidä itseäni mitenkään erityisen rohkeana. Aiemmin olen ollut ihmisenä hyvinkin sulkeutunut ja ongelmia kohdatessani olen vain puskenut hymy huulilla ihmisten ilmoilla. Tämä prosessi sai minut ymmärtämään, että tunteitaan ei voi eikä tarvitse piilottaa. Ihmiselle voi tapahtua mitä vain ja haluan olla esimerkkinä ihmisille, että kaikesta selviää ja apua täytyy uskaltaa pyytää. Sitä varmasti saa, ihan varmasti. Rohkeutta on hakea apua ja mitä nopeammin asiat ja solmut aukeavat, on tulevaisuus paljon helpompaa.

Ihmissuhteethan ovat elämässä äärimmäisen suuria asioita ja kyllä minä sen myönnän. Tottakai minä haluan ihmissuhteen elämääni. Mielummin minä kirjoittaisin uudesta alusta, kun edellisen loppumisesta. Niistä jännittävistä tuntemuksista joita uusi alku tarjoaa. Valvottuja öitä, tuhansia viestejä, ensimmäisiä suudelmia ja sitä oikeaa polvien vetelöitymistä muustakin kuin ylipitkästä sunnuntailenkistä. Sitä se on, elämä. Loppuja ja uusia alkuja, uusia alkuja pakottamatta. Täytyykin sitten onnen potkaistessa tehdä itse oma kakku, nimeltään: Vetelä huuma. Siltä minun tekemät kakut ovat aina näyttäneet. Valmis kakkupohja. Päälle pakastemansikoita ja kermavaahtoa suoraan paineistetusta putkilosta.

Otin muuten tuota kakkua kolme kertaa lisää. Onneksi ei näkynyt telkkarissa.

-Esko-

// Kuvat: Annin uunissa-blogi //

Comments (20)

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Maari 27.10.2016 at 20:20

  Pakko kyllä myöntää, et joka kohdassa ku vilahdit taustalla, oli lusikka suussa tai vähintään matkalla sinne. Mietinkin jo, että kuinka hitonmoisen palan otit… mutta nytpä selviski! Hyvä Esko! ????

 • Reply Esko 27.10.2016 at 21:14

  Heippahei!
  Jäin siis kiinni…????????????

 • Reply Mini 27.10.2016 at 22:44

  Ihan samaa edellisen kommentoijan kanssa. Olit koko ajan taustalla ja ahmit kakkua. Tosi on.

  • Reply Esko Kyrö 27.10.2016 at 22:47

   Noniin. Eli näkyi telkkarissa…???? #salasyömäri

 • Reply Heippa! 28.10.2016 at 01:18

  Moi! Oon seurannut juttujasi Iholla-kaudesta asti. Varmaan siksi että sieltä välittyy niin sympaattinen, aito, fiksu ja hölmö mies. Tapasi kirjoittaa on nokkela ja juttujasi hauska lukea. Samastun ja jään seurailemaan. Kivaa viikkoa ja tulevia viikkoja ! ✨

  • Reply Esko 28.10.2016 at 07:14

   Huomenta, huomenta!
   No, onpas mukava kuulla. Varsinkin tuo hölmö kuvaa minua oikein hyvin…????
   Kiitos, samoin sinulle!!

 • Reply Milla 28.10.2016 at 14:22

  Täälläkin Iholla -sarja sai seuraamaan sinua ja juttujasi,koska olet (mielestäni) hyväntahtoinen, ehkä hieman “höntti” ajoittain ????ja sydämellä varustettu tyyppi.
  Ja kun blogia rupesit kirjoittaan, niin pakkohan sitä on lukea. Elämänmakuista, hauskaa ja syvällistäkin tekstiä. Ps.seur kerralla kokeile vatkata kerma kakkuun itse,niin huuma voi olla kevyttä ja ihanaa, vaikka polvet menisikin veteläksi ????

  • Reply Esko 28.10.2016 at 18:03

   Heippa Milla!
   No, höntti ainakin. Sydämellinen pyrin parhaani mukaan olemaan…Tietty!
   Kiva, että tykkäät ja täytyypä sitten vatkailla ja oikein kunnolla…:) Mukavaa viikonloppua!

 • Reply Minna 28.10.2016 at 22:45

  Pystyykö sitä haastista katsoon netistä?

  • Reply Minna 28.10.2016 at 22:46

   Siis ulkomailta käsin 🙂 Areena ei valitettavasti toimi. Täytynee tsekata youtube

   • Reply Esko Kyrö 30.10.2016 at 19:37

    …no en tiedä muutes…

  • Reply Esko Kyrö 30.10.2016 at 19:36

   Areenasta ja tänään tulee uusinta illalla…:)

 • Reply Anna 29.10.2016 at 10:53

  Katsoin ohjelman jälkikäteen. Mielestäni asiaa katsottiin hieman liian kevyesti (ja nyt en tarkoita huumoria) ja yksipuolisesta näkökulmasta. On muitakin osapuolia kuin lapset, joita ero satuttaa. Missä oli henkilön näkökulma joka ei olisi halunnut eroa? Kaikki pöydässä istuvat olivat itse olleet eron kannalla. Siksi otos oli yksipuolinen. Kun myös toisenlainen tarina olisi tullut kuulluksi, olisi keskustelu tuntunut uskottavammalta. Onneksi Mukana oli lyhyt Kiianmaan puheenvuoro. Ja sinun.

  • Reply Esko Kyrö 30.10.2016 at 19:38

   Heippa Anna!
   En ole jaksoa kerennyt vielä ihan kokonaan ajatuksella katsoa. Täytyy tänään katsoa uusinta illalla. Kivaa alkavaa viikkoa Anna!

 • Reply peppi 29.10.2016 at 14:30

  Moikka ! Ja kiitos näistä teksteistäsi! 🙂 Kommentti tuohon, että kuinka kauan eroa ikään kuin “saa” vatuloida, niin mielestäni esim. puoli vuottahan on oikeasti tosi lyhyt aika. Erityisesti, jos ero on tullut yllätyksenä, se voi olla hyvin traumaattinenkin kokemus. Joten kirjoita ihmeessä edelleen ja eihän tässä mikään kiire ole ja ne joita asia ei “enää” kiinnosta, voivat varmaan skipata eroa käsittelevät kirjoitukset. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 30.10.2016 at 19:35

   Heippa Peppi!
   Kyllä, lukijallahan on siitä kiitollinen tilanne, että voi valita lukemisensa. Kyllähän minä ajoittain asiasta kirjoittelen. Mukavaa viikkoa!!

 • Reply Ellen 29.11.2016 at 22:05

  Moi Esko!

  I so feel you, kun olen seurannut teidän tarinaa tässä ajan mittaan! Uusioperhekuviot exineen ja nyxineen on tosi raskaita rakentaa, joten tekee ihan hyvää vähän puhaltaa ja katsella maailmaa eron jälkeen. Puhtaalta pöydältä on helppo rakentaa uutta ja aitoa. Kuulostipa fraasimaisilta.

  F näköjään tulee vastaan tämän tästä myös uuden ihmisen somessa. Itselleni oli iso loukkaus se, ettei exäni nyxä kysellyt lupia lapseni kuvien ja tietojen julkaisemiseen.

  • Reply Esko Kyrö 30.11.2016 at 16:36

   Heippa Ellen!
   Hyvähän tuota on vähän puhallella ja pohdiskella…????

   Uskon ja luotan tuossa kuvahommassa aikuisten, fiksujen ihmisten omaan harkintakykyyn. Kivaa viikkoa!!

 • Reply Sammuneet televisiotähdet – E2O 11.12.2018 at 19:56

  […] Iholla-sessioiden jälkeen olen saanut mahdollisuuden osallistua Jaksa Paremmin- sarjaan, Marja Hintikassa kävin syömässä erokakkua ja Samassa liemessä oltiin Pipsa Hurmerinnan ja Meri-Tuuli Lindströmin kanssa. Niin hienoja […]

 • Reply Ero pelastaa perheen? – E2O 28.1.2019 at 20:06

  […] Ero pelastaa perheen. Ei helvata! Minähän olen/olin siellä itse vieraana loppusyksystä 2016. Erokakkua söin ja drinkkiä lipittelin. Eksätikkaa en suostunut heittämään, koska en nähnyt sitä itselleni […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives