Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Rakas, sinusta on tullut liikkuja

19.10.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinäpä uusi tv-formaatti. Liikkuminen ja siitä saatu energia on ainakin minulle yksi elinehdoistani. En pysty olemaan edes kahta päivää tekemättä mitään. En niinkään liiku painonhallinnan tai täydellisen vartalon takia. Liikun ainoastaan siksi, että siitä tulee yksinkertaisesti mielettömän hyvä olo. Tätäkin rullaavaa syyslomaa odotin myös senkin takia, että pääsen tekemään arkisen aamulenkin. Aamulenkin tuolla aivan upeassa, kirpeässä syysilmastossa. Usein olen haaveillut, että miksipä ei juoksisi ennen työpäivän alkua, mutta se ei vaan kohdallani toimi. En varmasti nauttisi siitä ja liikunnan tulee olla miellyttävää. Ei pakkopullaa.

Lenkkareiden nauhat kiinni. Oikeanlaiset juoksukamppeet päälle ja lempimusiikki soimaan. Tunnin lenkki menee kuin itsestään. Näinhän ei todellakaan aina ole ollut. Korisuran loputtua vihasin juoksemista. En nauttinut lenkkeilystä tippaakaan ja se aloittaminen. Se oli kyllä tuskaista hommaa. Kymmenen minuuttia jaksoi juosta. Ja sitten pisti, särki polveen, juoksin liian kovaa ja se loppui siihen. Aloittaminen tulee tehdä rauhassa ja mieluiten kaverin kanssa tai porukassa. Ja myös oikeanlaiset liikuntavarusteet lisäävät motivaatiota lähteä ulkoilemaan. Aikaisemmin kirjoittelin hyvinkin samasta kulmasta ja annoin hienoisia vinkkejä juoksuharrastuksen aloittamiseen. Ja eihän liikunnasta voi koskaan kirjoittaa liikaa.

Porukassa, kyllä porukassa se on mukavaa. Lanseerasin kesällä Eskon lenkkikerhon. Ystäväni sanoivat, että perustin sen ainoastaan tavatakseni viehättäviä naishenkilöitä. Ei, perustin sen ainoastaan sen takia, että saisi ihmisiä mukaan liikkumaan. Aloittamaan kuntoilun pienin askelin. Olikin mahtava huomata, että sinne tuli myös liikkujia. Osa aloittelevia ja osa jo enemmän juosseita. Useimpien pelko oli se, että en minä pysy perässä. Kyllä, kaikki pysyivät ja hienosti. Koska lenkeillä voi myös kävellä. Kävellä ja pitää koko ajan hymy huulilla. Hymy huulilla on avainsana. Jos johonkin tekemääsi asiaan tulee mukaan sana: pakko, olet väärillä vesillä.

Itse olen lähtenyt juoksuharrastukseen mukaan melkoisen nollapisteestä. Tottakai minulla on vahva urheilutausta, mutta juoksua en ollut juurikaan harrastanut. Nautin juoksemisesta suunnattomasti (edelleen). Maailman helpoin harrastus. Voit tehdä ihan milloin vaan, periaatteessa ihan missä vaan ja ihan mihin tahtiin vaan. Mikäpä muu asia olisi samanlainen? Yhden keksin, no se ei suoranaisesti liity urheiluun.

Täytyykin alkaa hahmottelemaan seuraavaa lenkkikerhoa!

-Esko-

P.S. Tänään oli kyllä yksi parhaista lenkeistä aikoihin. Aurinko ja ruskan värittämä luonto, wau!

Comments (7)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply piia 20.10.2016 at 13:28

  Tossahan olis ainesta pullukka-ohjelmien jatko-osaksi 😀 Kun kaikkihan tekee hirrrrveän suuren elämäntapamuutoksen niin esim. puolen vuoden päästähän ne edelleen juoksee/käy salilla/mitä ikinä ihan vapaaehtoisesti? 😉
  Mutta ihan vakavasti, olen niiiin samaa mieltä. Varsinkin aamulla tai aamupäivällä juostun lenkin jälkeen sujuu kaikki aika paljon leppoisammin.
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  • Reply Esko 20.10.2016 at 21:37

   Iltaa Piia!
   Olisi hyvä jatko-osa. Kyllä, päivä lähtee käyntiin ihan eri tavalla. Tai ainakin minun kohdalla…✌ Samoin sinulle!

 • Reply Tiina 20.10.2016 at 18:43

  Milloin Eskon lenkkikerho kokoontuu Lahes? ????

  • Reply Esko 20.10.2016 at 21:38

   Itseasiassa olen juuri Lahessa ja juuri vetäsin iltaisen Sataman lenkin. Oiskohan semmoseen tulijoita? Järkkään toki!!..????????????

   • Reply Tiina 22.10.2016 at 13:57

    Ois ainakin yksi tulija! ????

 • Reply Veera 20.10.2016 at 21:29

  Milloin tapahtui käänne, että lenkki-inhosta tulikin lenkki-intoa?

  • Reply Esko 20.10.2016 at 21:39

   Moikka Veera!
   Oppi juoksemaan tarpeeksi rauhallisesti. Peruskunto kehittyi siihen kuosiin, ettei juurikaan pistänyt enää lainkaan. Ja huomasi, että tämähän rullaa. Se oli hyvä käännekohta…????

  Leave a Reply

  Categories

  Archives