Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Voiko joku olla kaunis, jos hän on kaunis, mutta paha?

31.10.2016

sdr

Marraskuu huomenna ja kellot siirtyivät. Keskiviikoksi luvattu lumimyräkkää. Kunpa se tulisikin lumena eikä kaiken kastelevana ärsyttävänä loskana. Viikot hurisevat kamalan nopeasti. Viime viikko olikin todellinen Eskon mediaviikko. Marja Hintikasta, Seiskan kautta Iltalehden nettiin, kaikennäköistä. Mediasta ja netistä tulikin mieleeni, että nämä netistä löytyvät linkit on laitettava jakoon tänne bloginkin puolelle. Näistä sarjoista on varmasti iloa opettajille, vanhemmille, pohdiskelijoille…

FANNY

Yle Areenasta löytyvä 28-osainen nuorten draamasarja. Sarja kertoo 11-vuotiaasta Fannysta. Fanny on todella hyvä sarja. Kuuntelin, kun uuden opetussuunnitelman myötä myös ruotsin opetus on ajankohtaista jo alakoulussa ja opehuoneessa keskusteltiin tästä sarjasta. Bongasin sarjan nimen heidän keskustelustaan ja katsoin muutaman jakson kotonani. Sarjaa voi hyvin käyttää myös opetuksen tukena. Kotona tai koulussa.

Sarjaan on hienosti upotettu teemoja, jotka liikkuvat 10-11 vuotiaiden ihmisten maailmassa. Ihastumisia, bestiksiä, vaikeuksia, onnistumisia, pohdintoja. Hyvin yleinen kysymys luokassani onkin ollut: Milloin ope katsotaan Fannya? Suosittelen. 5/5

AJATTELEN SIIS OLEN

Sarjassa on haastateltu 8-12 vuotiaita lapsia ja heitä on haastettu pohtimaan erilaisia filosofisia kysymyksiä. Sarjaa on rikastettu piirustuksilla ja toteutus on todella onnistunut. Kollegani vinkkasi tästä sarjasta minulle. Ajattelen, että katsonpas yhden jakson nopeasti läpi. Enpäs katsonutkaan yhtä, vaan katsoin kaikki. Lapset pohtivat ja ajattelevat asioita todella rikkaasti ja ohjelmaa katsoessa haastaa väkisin itseäänkin pohdiskelemaan erilaisia kysymyksiä. Esimerkiksi: Voiko joku olla kaunis, jos hän on kaunis, mutta paha? Millainen maailma olisi, jos kaikki olisivat samanlaisia? Voiko ajatella kahta asiaa samaan aikaan? Saanko valehdella, jos hyödyn siitä, mutta en vahingoita ketään? Minne ihminen päätyy, kun se kuolee?

Näihin kysymyksiin ei ole oikeaa vastausta. Ja vastauksia on varmasti ihan yhtä monta, kun on vastaajiakin. Suosittelen. 5/5

Pipo silmille ja pohdiskelemaan. Syysilta. Kynttilät. Ajattelen siis olen. Ei aina mitään Netflixejä.

-Esko-

// Kuva: Amanda Aho, paita: DannyWu //

Comments (4)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Heidi 1.11.2016 at 06:56

  Itse opetan ruotsia ja englantia alakoulussa ja meilläkin katsotaan ruotsin tunneilla Fannya. Uskon, että oppilaita kiinnostaa sarja juurikin sen takia, että aiheet ovat tarpeeksi lähellä heitä kuten kirjoitit. Muutto, ihastumisia, riitoja kavereiden kanssa, vanhempien ero, sopeutuminen uuteen paikkaan, koulukiusaaminen… Välillä oppilaita naurattaa ja välillä he taas vakavoituvat ja katsovat hiljaisena sarjaa. Sarja nostaa hyvin esiin ajankohtaisia teemoja joista on helppo puhua myös jakson jälkeen yhdessä. Lisäksi oppilaat innostuvat kun sarjassa tulee esiin sanoja, joita olemme opetelleet ja he tajuavat ymmärtävänsä puhetta. Sitten jää mieleen myös sanoja joiden tarpeellisuutta voidaankin miettiä (esim. sana “pest” jäi mieleen jostain kumman syystä todella hyvin ja he ovat kyselleet toisiltaan, että mikä on rutto ruotsiksi… :D) Laskeskelin, että hyvin ehtii katsoa koko sarjan tässä syyslukukauden aikana. Oppilaat kyselevät sarjan perään ja moni kuulemma säästelee jaksoja eikä katso niitä kotona, koska haluaa katsoa ne koulussa yhdessä muiden kanssa 🙂 huippusarja kyllä opetustarkoitukseen ja muutenkin!

 • Reply Esko 1.11.2016 at 13:14

  Heippa!
  Huippua, että täällä on muitakin Fannyn kannattajia. Minullakin oppilaat säästelevät jaksoja ja yrittävät olla katsomatta niitä kotona…????✌ Kivaa syysjatkoa!!!

 • Reply Suvi 2.11.2016 at 14:55

  Kiitti vinkistä, oli pakko katsoa eilen eka jakso Areenasta ja jäin ehkä koukkuun 🙂 Hyvin tehty sarja, jotenkin tosi aito ja todentuntuinen. Voin kuvitella, että uppoaa alakoululaisiin! Valmistun pian ruotsinopeksi, tällaiset matskut on aina tervetulleita ja jos oppilaat tykkää, niin mikäs sen parempaa!

  • Reply Esko Kyrö 2.11.2016 at 19:22

   Kiva Suvi, että vinkki oli hyödyllinen…Ja onnea valmistumiseen…????

  Leave a Reply

  Categories

  Archives