Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Kuka Urpo jakaa elämäänsä kaikelle kansalle?

27.11.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

” On parempi luoda jotain, mitä muut arvostelevat, kuin olla luomatta mitään ja arvostella sitä mitä muut tekevät.” Tämmöinen hieno lausahdus tuli eteeni Instagramia selatessani. En tiedä, kenen alkuperää tämä sanonta mahtaa olla. Hienosti kuitenkin sanottu ja varmasti moni luovaa työtä tekevä tuon pystyy allekirjoittamaan. Itseäni tuo koskettaa tämän kirjoittamishomman kautta. Tuli siellä telkkarissakin pyörähdettyä ja se oli kyllä semmoinen valmennuskurssi näihin ulkopuolisiin arvosteluihin, että oksat pois.

Kyllähän sen jokainen omaa elämäänsä avoimesti jakava ihminen ymmärtää, että siinä heittäydyt kehään. Kehään, jossa ei ole mitään sääntöjä. Jos yrität nostaa ja heiluttaa valkoista lippua, saatetaan sekin repiä riekaleiksi. Olet vapaasti arvosteltavissa. Itselläni tämä luova työ on oma elämä. Oma elämä erilaisine kiemuroineen. Kiemuroineen, joista kirjoittamisessa on kuitenkin järki ja yksityisyyden kunnioitus mukana. Moni varmasti ihmettelee, miksi jotkut haluavat omia asioita jakaa julkisesti? Blogirahojen toivossa, taisi jossain kommentissa lukea. Ei, sitä se ei ainakaan kohdallani ole.

Kirjoittaessa havainnoi ympärillä vilisevää elämää huomattavasti tarkemmin. Tarttuu aiheisiin. Aiheisiin, jotka herättävät ajatuksia. Näitä aiheita tulee sitten mietiskeltyä tarkemmin ja niitä kirjoittaessa prosessoi asioita ajoittain huomaamattaankin. Voin jo lyhyen ”kirjoittamisurani” perusteella todeta, että olen nykyään paljon rohkeampi ja avoimempi ihminen kuin esimerkiksi vuosi sitten. Viisaampikin saatan olla. Tai, no siitä en tiedä. Minulle tämä ”reality”-blogin kirjoittaminen tekee hyvää. Monella tavalla.

On parempi luoda jotain mitä muut arvostelevat…Näinhän se varmasti on ja osa teksteistäni on herättänyt hyvin kiivasta kommentointia puolesta ja vastaan. Hyvä niin. Jatkakaa ihmeessä kommentointianne. Myös itsetuntooni tämä kirjoittaminen on vaikuttanut hyvin positiivisesti. Iholla-sarjan aikainen pyörähdys Vauva.fi:ssä antoi hyvän preppauksen ja nykyään minua koskevat ilkeät kommentit eivät suoraan sanottuna tunnu juuri missään. Parannusehdotukset otan tietysti tosissani, mutta suoranaiset minuun kohdistuneet haukut osaa jo ottaa toisesta korvasta sisään ja päästää toisesta ulos. Joillakin niitä on aina tarve kirjoittaa ja kasvottomana on helppo yrittää satuttaa sitä lukevaa ihmistä, jolla on kasvot, ihan oikeat semmoiset.

Paras kommentti, jonka olen joskus itsestäni lukenut kuului juurikin näin: ”Ultimate-inhokki. Näyttää takaapäin ihan Marilyn Monroelta ja edestä ihan Esa Pakariselta…”

Lentävä kalakukko ja hyvää sunnuntaita! On muuten hieno biisi…

-Esko-

// Kuva: Jere Lehtonen //

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Eevis 27.11.2016 at 10:20

  Blogisi on aivan mahtava! Jatka samaan malliin! Ja Lahtijuttuja lisää, kiitos????

  • Reply Esko Kyrö 27.11.2016 at 10:46

   Kiitos Eevis!!…???? Kyllähän Lahesta aina ajoittain tulee. Se on varma!

 • Reply Otäti 27.11.2016 at 10:22

  Mulla on kyllä jääny omaan blogiin kirjoittaminen tyystin. Aiheita varmasti olisi. Pienen lukijakunnan omaavana ja tietoisesti hieman anonyyminakin kirjoitettu ei ole koko kansan suosiossa ja silti mietin mitä sinne kirjoittaa. Jäähän ne sitten sinne ikuiseksi ajoiksi.
  Hienoa että edelleen jatkat kirjoittamista. Mä aina ajattelen niin että kommentoin kuten sulle päin naamaa sanoisin, koska joskus sanonkin. Tänne on kiva piipahtaa välillä. Hyvä meininki.

  Perjantaina kävelin sun hampparipaikan ohi ❤ nyt tiedän missä se on, ja aion mennä joku kerta. Tunnelmalliselta näytti! Ja täynnä..

  • Reply Esko Kyrö 27.11.2016 at 10:48

   Heippa O!
   Järkevästi ajateltu. Koitahan jotain kirjoitella. Sinulla on hyviä juttuja varmasti varastossa.
   Ja menkää ihmeessä burgerille. Ette varmasti pety! Kivaa päivää!!…????

 • Reply Nippe 29.11.2016 at 19:42

  Pakarinen+Monroe! Mikä yhdistelmä????
  Kevyt kommentoija ihan kevyessä…????
  Ja henkevä loppusilaus:
  “Todellinen tutkimusmatka ei ole uusien maisemien etsimistä, vaan uusin silmin katsomista.”
  -Marcel Proust-

  • Reply Esko Kyrö 29.11.2016 at 21:11

   Nippe!!! Kiitos…:)

 • Reply Dooris 4.12.2016 at 18:02

  Tämän tekstin kannustamana paljastin pienen blogiviritelmäni muutamalle kaverille. Jännitti vähän, mutta halusin jakaa asian mihin olen yllättäen tykästynyt, koska en ole pitänyt itseäni luovana ihmisenä. En saanutkaan naureskelua, että mikäs Carrie Bradshaw yrität olla vaan kuulla, että minun satuilut olivat oikeasti hymyilyttäneet. Kaverini opiskelee äidinkielenopettajaksi, joten sieltä suunnalta on mahdollista saada myös rakentavaa palautetta! Ilman tätä postausta en olisi saanut ylpeänä ja innostuneena jakaa tätä puolta kavereilleni 🙂

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:58

   Wau Doris!! Kiva kuulla ja tsemppiä blogiviritelmään…:)

  Leave a Reply

  Categories

  Archives