Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Maissihampaasta jenkkihymyyn?

25.11.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hammashommia, hammashommia. Osa on Netflixin kuukausijäsen, osa kirjakerhon, osa maksaa kuukausijäsenyyttä kuntosalille. Minä olenkin erään Helsinkiläisen hammaslääkärikeskuksen kuukausiasiakas. Kyllä, minulta menee kuukausittain tietty summa suoraveloituksena hammaslääkäriin. Hammasterveys on asia, johon heräsin kunnolla vasta kaksi vuotta sitten. Menin päivystykseen näyttämään kipeää takahammasta. Sieltä löytyi reikä, mutta vierestä löytyi huomattavasti vakavampi juttu.

Hammas oli juuresta niin tulehtunut, että tulehdus oli levinnyt jo osittain poskiluuhun asti. Ei muuta, kun lähete yksityiselle lääkärille. Maailman kivulian operaatio ja koko hammas pois suusta. Sattui niin älyttömästi. Kovan tulehduksen takia puudutus ei tehonnut kunnolla. Harvoin sitä kivusta itkee, mutta silloin itketti ja kunnolla. Nyt on oikealla takana muisto (kuoppa) tästä Hakunilalaisen kerrostalon alakerrassa tehdystä hampaanpoistosta.

En tajua mikä minun hampaissani on. Aamuin illoin harjaan hampaat mielestäni hyvin. Lisäksi käytän joka ilta hammaslankaa. Silti minulta löytyy reikiä tasaisin väliajoin ja kuukausimaksulle tulee tarvetta. Myönnän, että napostelen aika paljon. Lisäksi F:n syntymän jälkeen litkin etuhampaideni kiilteen lähes kokonaan pois energiajuomilla. Olihan se kuitenkin hereillä pysyttävä. Sitä vaan hetkautti korviansa väitteelle, että liikaa käytettynä sokeri tuhoaa purukalustosi. Kyllä, tässä väitteessä on perää.

Lähiaikoina on vastaani tullut useassa paikassa tämä täysin luonnollinen hampaidenvalkaisu ja hoitojauhe. Olin Jumbossa ostamassa melatoniinia ja uskaltauduin kysymään, josko heillä olisi tätä mustaa kultaa, (eri mistä JVG laulaa). Heiltähän löytyi yksi purkki ja en voinut olla ostamatta. Nyt olen pari päivää tuota Warpaintia iltaisin käyttänyt. Pesun aikana näytät lähinnä Uuno Turhapurolta, mutta pari minuuttia harjattuasi suusi on yllättävänkin raikas. En ole vielä suuria muutoksia huomannut ja minun keltainen hammasluuni tuskin ihan jenkkihymyyn tulee koskaan taipumaan, mutta pitäähän kaikkea luonnollista ja kehuttua kokeilla.

Oletteko testailleet?

Black friday, suussa.

-Esko-

Comments (12)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Eveliina 26.11.2016 at 08:52

  Mulla ikää vasta himpun väälle parikymmentä, mutta itsekin olen herännyt hammasterveyteen vasta, kun koko suu oli niin kipeä aftoista ja hampaita särki. Nyt aamuin illoin tulee harjattua, langattua ja purkkaa kuluu huolella. Nyt oma “ongelma” on enemmän esteettinen, juurikin muutaman hampaan värjäytyminen. Tilasin samaa mustaa kultaa eilen mustan päivän kunniaksi ja odottelen sen saapumista innolla. Saa nähdä lähtevätkö värjäymät lätkimään. Oisko mahdollista saada jossain välissä päivitystä miten sulla toimi tämä Warpaint? ????

  Mukavaa viikonloppua Esko!????

  • Reply Esko Kyrö 26.11.2016 at 08:59

   Huomenta Eveliina!
   Minä raportoin, minä raportoin…:) Mukavaa viikonloppua sinullekin!!…

 • Reply lotte 26.11.2016 at 11:39

  Yksi helppo vinkki hampaiden hyvinvointiin. Sähköhammasharja. Aluksi tuntuu että koko pää irtoaa siitä tärinästä, mutta siihen tottuu ihan parissa päivässä. Sen jälkeen siitä ei luovu enää ikinä! Suosittelen koittamaan (ja heti jotain ihan kunnollista, itse suosin Oral-B:n tehokkaampia malleja).

  • Reply Esko Kyrö 26.11.2016 at 12:42

   Heippa Lotte!
   Kiitos vinkistä…Täytyykin laittaa pukin toivelistalle. Mulla on yksi halppissähköhammasharja. Se on suoraan sanottuna surkea. Osaatko suositella oikesti hyvää?….

 • Reply Tanja 27.11.2016 at 10:12

  Apua.. Ehdottomasti minäkin suosittelen hyvän sähköhammasharjan hankintaa pikimmiten! Oma elämäni mullistui pari vuotta sitten, kun pukki toi tuon maailman parhaan lahjan.:) hammaskiven syntyminen väheni huomattavasti ja parin vuoden takaiset reiän alut ovat pysyneet alkuina.. Omistan myös maailman surkeimmat hampaat sekä huonon tavan makean syömiseen, joten kunnon pesu kunnon koneella on ehdoton. Ja nimenomaan ehkä satsaisin kunnon koneeseen tai ainakin sitten vaikka niihin eri tarkoituksiin oleviin harjanpäihin, mm. Valkaiseva, hammasväleille oma, pehmeämpi, 3d..:D Omassani tuli varmaan viisi erilaista mukana ja niillä menty pari vuotta päivittäin vaihdellen. Nyt Esko ehdottomasti sähköhammasharjatoivetta pukille esittämään! Ihan varmasti on isona apuna suun terveydenhuoltoon! -Tanja

  • Reply Esko Kyrö 27.11.2016 at 10:45

   Heippa Tanja!
   Kiitos viestistä ja vinkistä! Tuo minun oma ollut niin huono, että ajoittain meni usko koko sähköhammasharjoihin. Oletettavasti vuosien saatossa on siis kehitystä tapahtunut…???? Saitte vakuuttuneeksi. Hankin kunnon sähkiksen, tai siis pukki saa hankkia!!

 • Reply susu 8.12.2016 at 01:13

  Hei! Tuli mieleen postauksestasi että keliakia voi olla tällä tavalla piilevä: ainoa näkyvä vaiva on reiät hampaissa. Mulla oli sama tilanne: aina vaan reikiäreikiäreikiä, ja löytyihän sille lopulta syy.

  • Reply Esko Kyrö 8.12.2016 at 20:04

   Heippa Susu!
   Ai. Tuommoista en tiennytkään. Täytyykin asia tarkistaa. Kiitos ja kiitos!!

 • Reply Sanna 30.12.2016 at 10:24

  Entisenä hammashoitajana tiedän, että mm. syljen koostumus vaikuttaa hampaiden reikiintymiseen. Ja myös napostelu lisää happohyökkäysten määrää. Myös mm. virvoitusjuomat ja muut happamat syötävät ja juotavat ei oo hyväksi hampaille. Hampaita ei kannata harjata heti syönnin jälkeen, koska se ei tee hammaskiilteelle hyvää, vaan kuluttaa sitä. Harjaa hampaat aamulla ennen syöntiä. Syönnin jälkeen voi ottaa hieman hammastahnaa ja vettä suuhun ja purskutella suuta. Joillekin vaan tulee reikiä enemmän kuin toisille.
  Tuommoisesta kuukausijäsenyydestä en ole ennen kuullutkaan, mutta onpas hyvä, että tuollaisiakin on!

  • Reply Esko Kyrö 30.12.2016 at 12:35

   Heippa Sanna!
   Kyllä, reikiä vain tulee ja siksipä kuukausijäsenyys on ihan ässä homma. Ja, kiitos viestistäsi. Oikein hyvää uutta vuotta!!!

  Leave a Reply

  Categories

  Archives