Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , , ,

Minne katositte?

29.11.2016

Olen viettänyt tietoisesti musiikkivalinnoissani nostalgia-viikkoa. Musiikkilistalleni olen etsinyt bändejä, jotka ovat olleet ihan siellä Suomen musiikkimaailman kirkkaimmassa kärjessä, mutta sitten on tapahtunut jotain. Minä en tiedä mitä, mutta jotain. Tokihan aikaakin on kulunut ja harva yhtye pystyy tekemään enää Eppu Normaaleja tai Apulantoja. Usean näistä bändeistä olen nähnyt livenä isoilla areenoilla ja biisejä kuunneltuani lauloin lähes kaikki kertosäkeet ulkoa mukana.

Minä en ole mikään musiikin asiantuntija, mutta oletettavasti “musiikkiskene” elää melkoista mullistuksen aikaa. Suoratoistopalveluiden merkitys on kasvanut valtavasti. Youtube on taas nostanut  musiikkivideot todella merkitykselliksi. En tiedä kuinka moni enää ostaa ihan originelleja cd-levyjä?Minä pyrin ajoittain näin tekemään. Varsinkin lempibändieni tai ystävieni tuotokset haluan mielelläni ihan konkreettisena pakkauksena. Vaikka eihän minulla ole kotona enää edes paikkaa, jossa levyjä voisi luukuttaa. Noh, autossa kyllä.

Kuinka moni muistaa ohjelman nimeltä: Jyrki? Itse seurasin ohjelmaa paljon. Pizza Pekkarinen, Minna O., MolliOlli ja kumppanit juonsivat iltapäivisin tullutta suoraa lähetystä ihan Helsingin ytimestä. Tämä oli todellinen näytön paikka ja ponnahduslauta monelle suomalaiselle yhtyeelle. Jyrki löysi paikkansa nuorison sydämissä ja voikin varmasti sanoa, että ohjelma oli osa sen aikaista nuorisokulttuuria. Jyrkin ajoista mieleeni on painunut ainakin Rasmus, Apulannan Tonin rastat, Bomfunk Mc´s, Speakers corner ym…

Näitä bändejä olen lähiaikoina kuunnellut. Laittakaapa rallit soimaan:

Huh. Kovia bändejä, kovilla biiseillä.

Mitäpä lisäisitte listalle?

-Esko-

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Veera 30.11.2016 at 05:40

  Voi, cd-levyjen ostaminen on tehty niin vaikeaksi, kun ei niihin enää kaupassa helposti törmää. Sama juttu taitaa olla jo dvd-elokuvien kanssa, kun “kaikki muut” osaavat jo käyttää sähköisiä virtuaaliarkistoja.

  No, kotona voi vielä pyörittää levyä lautasella, oikein vinyyleitäkin, joten meillä kuunnellaan paljon musiikkia vuosien takaa. Esimerkiksi Don Huonot kuuluvat tuo HIMn kanssa niihin, joista rääpitään voimia kasaan, kun on oikein synkkää. Nylon beat tai Ultrabra taas toimivaan kepeään tunnelmaan.

  • Reply Esko Kyrö 30.11.2016 at 16:32

   Oi Veera, vinyylejä…????
   Don huonothan tekikin minicomebackin sen ohjelman siivittämänä. Kyllä, kuuluu ehdottomasti klassikoihin. Ultra bra ja Naikkarit tietysti myös…✌✌

 • Reply Nippe 30.11.2016 at 15:34

  Alkuun: Kaipaan Helsingin Asematunnelissa iäisyyden ollutta, sittemmin mennyttä Tunnelin Levyä!!
  Sieltä ostin säännöllisesti levyjä ja hlökunta oli auttavaista.
  Heti oven vieressä vasemmalla oli käytetyt, edullisimmat cd:t. Tallessa ovat kaikki helmet!
  Kun Asematunnelia alettiin myllätä uuteen uskoon, häipyi monia kultaisia muistoja, jotka liittyivät ihan teini-aikoihin asti. Silloin en näin etelässä vielä asunutkaan.
  Kun yöjuna saapui pohjoisesta Helsinkiin, menimme ensimmäisenä kahvilaan Asematunneliin, jossa nykyään toimii saippuakauppa. Sitä ennen taisi olla R-kioski.
  Katukuva muuttuu, vuodet vierii…
  Itse seurasin aika tiiviisti myös Jyrkiä. Todellakin, missähän Molli-Ollit ja muut nykyään luuraa?
  Biisejä laitan tähän bändeiltä, jotka näin myös Ilosaarirockissa 1995 ????
  Ovat myös Jyrkissä piipahtaneet!
  WALTARI: SO FINE!
  KYYRIA: GIFT
  SUB-URBAN TRIBE: FIRST SPRING DAY

  • Reply Esko Kyrö 30.11.2016 at 16:30

   Moikka!
   Itsekin muistan hyvin Tunnelin levyn…tullut sieltä aikanaan osteltua. Vaikkakin enemmän vierailin Fredalla sijainneessa Spinefarmin putiikissa…Hyviä nostoja ja varsinkin Sub urban tribe, je!!

  • Reply Veera 30.11.2016 at 17:29

   Voi Waltari!
   Miten olin unohtanut!

   • Reply Esko Kyrö 30.11.2016 at 18:44

    ????

  Leave a Reply

  Categories

  Archives