Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

…nyt se pahin sitten tapahtui. Uusi äijä!

6.11.2016

unspecified-4Tämä seuraava kirjoitus ei ole enää fiktiivistä mielenmaalailua, kuten puoli vuotta sitten kirjoitin. Lukaisin äsken tuolloin kirjoittamani tekstin läpi ja myönnän. Noihin aikoihin minulla oli vielä osittain mustat sukat jalassa. Suhteissani olen ollut terveen mustasukkainen, mutta kevättalvella minusta tuli katkera kyttääjä. Tuntui kauhealta ajatukselta, että joku tulee vastaan kotikadullani äitini ostamista Marimekon lakanoista heränneenä. Tuntui, etten koskaan voi sisäistää ajatusta, että joku ottaa minun paikkani minulle rakkaassa perheessäni. Entisessä perheessäni.

En ole koko prosessin aikana halunnut oikeasti kenellekään mitään kurjaa. Vaikka itselläni on ollut aivan kauhea olo, en ole halunnut kuin tulla takaisin elämään ja nauttia siitä. Olen todella yllättynyt ja yllättyneen onnellinen kuinka pystyn tällä hetkellä ajattelemaan. Minä en näe mitään syytä kokea uusia ihmisiä uhkana tai vihollisena. Jos näin ajattelee ja haikailee niiden yhteisten Alepa-reissujen tai uuniperunaillallisten perään, on elämä aika vaivalloista ja vaikeaa. En minä kenenkään onnen edessä halua seistä. Onnellinen ihminen luo onnea myös ympäristöönsä ja läheisiinsä. Näen, että on hienoa, että ihminen saa kokea sen huuman ja onnen, jonka itsekin sain kokea vuosia sitten. Lapseni saa uusia ihmisiä elämäänsä. Lapseni, jolle asiat on tehty mahdollisimman hyvin ymmärrettäväksi.

Keskustelumme uusista ihmisistä ovat täysin luonnollisia ja minulle ei tulisi pieneen mieleenikään alkaa ketään mustamaalaamaan. Tästä olen vilpittömän ylpeä. Koska juuri tämä uusi kumppani oli minulle yksi vaikeimmista asioista silloin eron akuuttivaiheessa. Lähes joka ilta nukkumaan mennessäni mietin: Mitä sitten? Mitä jos? Unohdunko kokonaan? Milloin se pahin tapahtuu? Uusi äijä, ei helvetti! Olisihan tässä mahdollisuus alkaa sättimään ja arvostelemaan. Mihin se johtaisi? Ei varmasti yhtään mihinkään. Eihän nämä uudet ihmiset ole kenellekään mitään tehneet. Rakastavat, pitävät huolta ja jakavat arkea entisen kumppanisi kanssa. Sehän on ainoastaan hienoa se.

Asuntoa myydessämme keskustelin kiinteistövälittäjämme kanssa. Hän sanoi, että mukavat ex-puolisot helpottavat elämää sataprosenttisesti eron jälkeen. Tämä lause jäi hyvin mieleeni. Kukaan ei varmasti eron pahimmassa kriisissä pysty olemaan hyvä ex-puoliso, mutta ajan parannettua ainakin minä haluan semmoinen olla. Jos en ollut suhteessa maailman paras puoliso, niin nyt on mahdollista olla maailman paras ex-puoliso. Siihen minä pyrin. Eilen paiskatessamme “uuden äijän” kanssa yläfemmat, tuli minulle niin hyvä mieli. Ei käyty läpi Sm-liigakierrosta, kuten aikaisemmassa tekstissä ennustin. Jääkiekosta kyllä puhuttiin. Vielä en kerennyt jauhelihakastikettani tarjoamaan, toivottavasti joskus.

Yhteen hiileen puhalletaan!

-Esko-

// Kuvat: Amanda Aho //

Comments (73)

You Might Also Like

73 Comments

 • Reply Riikka - Hunajaista 6.11.2016 at 10:17

  Isoja juttuja

  Kohti uusia tuulia <3

  JaTIEDÄN tunteen…

  • Reply Esko 6.11.2016 at 11:01

   Moikka Riikka!
   Uusia tuulia kohti, kyllä! Kiitos viestistäsi ja kirpeää sunnuntaita!…✌

 • Reply Outi 6.11.2016 at 10:19

  Tosi hyvä asenne, upeaa! Kyllä se on totta, aika todella parantaa haavat!

  • Reply Esko 6.11.2016 at 11:01

   Totta se Outi on, niin totta!…✌

 • Reply bloPPshop-Heidi 6.11.2016 at 10:39

  Sä olet kyllä viisas mies!

  • Reply Esko 6.11.2016 at 11:03

   Heippa Heidi!
   Tuossa, kun meni muutama kuukausi hulluuden ja elämän rajapinnalla,niin tämmöinen terve, normaali ja ajoittain viisaskin ajattelu tuntuu aika hyvältä…mukavaa pakkaspäivää!!…✌

 • Reply Titta 6.11.2016 at 11:52

  Karoliina saa olla onnellinen fiksusta ex-puolisosta 😉

  • Reply Esko 6.11.2016 at 11:55

   Heippa Titta!
   Alkukeväästä ei fiksusta ei ollut tietoakaan. Touvottavasti nyt voisi noin jo ajatella. Kivaa sunnuntaita!…✌

 • Reply Mini 6.11.2016 at 11:54

  Ei jumalauta Esko! Miten voit iso mies olla noin typerä, että menet kirjoittamaan omaan blogiisi eksäsi uudesta suhteesta, kun hän ei ole itsekään siitä muuta kirjoittanut kun että se on olemassa! Jotain kunnioitusta sitä pitäisi kai kuitenkin olla vai voisitko edes kuvitella että eksäsi kirjoittaisi blogissaan sinun suhteistasi??? Tarkoituksesi on ilmeisesti vain yrittää näyttää lukijoille kuinka jalo ihminen olet! Hyvä on jos olet erosta selvinnyt, mutta jossain kulkee hyvän maun raja blogikirjoittamisessakin. Luulin jo tässä, että tekstit tervehtyvät, mutta ilmeisesti olin väärässä.

  • Reply Esko 6.11.2016 at 12:01

   Terve taas Mini!
   Tässä ei ole mitään syytä mitään jaloutta todistella. Avata itseään ja fiiliksiä siitä kuinka voi aika muuttaa ajattelutapaa. Iso mies on todella typerä ajoittain, kyllä myönnän sen. Kiitos, olen selvinnyt ja harmi, että koet jokaisen tekstini noin negatiivisessa valossa. Mukavaa päivää!

 • Reply Mini 6.11.2016 at 12:16

  Minusta se, että mieleesi edes tulee ajatus “Olisihan tässä mahdollisuus alkaa sättimään ja arvostelemaan” (lainaus teksistäsi), osoittaa jotain ajattelustasi. Jos todella olet uusille vesille selvinnyt ilman katkeruutta, niin tuollainen MAHDOLLISUUSKAAN ei pujahtaisi päähäsi. Sättiä ja arvostella – mistä??? Mutta olkoon. Hienoa että homma toimii ainakin käytännön tasolla.

  • Reply Nippe 7.11.2016 at 22:19

   Voi Mini.
   Aina ei voi ymmärtää, ja oppimista elämä täynnä.
   Tämähän oli hyvän tuulen kirjoitus.

 • Reply Esko 6.11.2016 at 12:23

  Kiitos Mini! Hienoa, että toimii. Edes käytännön tasolla.

 • Reply Mimosa 6.11.2016 at 12:45

  Onko sulla lupa exältäsi näihin juttuihin? Aika hurjaa, että hän tuntuu pitävänä monet asiat aikuisen ihmisen tavoin yksityisinä, mutta sinä revittelet hänen elämäänsä kaikelle maailmalle. Taisi olla vain postaus, jolla haluat itsellesi kehuja. Jos oikeasti haluaisit olla hyvä exä, et keräisi blogirahaa lavertelemalla toisen ihmisen asioista.

  • Reply Esko 6.11.2016 at 12:52

   Heippa Mimosa!
   En halua kehuja, en mielestäni revittele, enkä ole “blogirahojen” perässä. Tämä oli henkilökohtainen kirjoitus, omasta elämästäni, prosessistani.

 • Reply napsu 6.11.2016 at 12:59

  No eihän toi uusi mies mikään uutinen ole, Karoliinahan on toitottanut miehestään kaikissa mahdollisissa medioissa! Mä olen enemmänkin ihmetelyt miksi Karoliina ei enää voi mainitakaan Eskoa teksteissään, vaan kirjoittaa “F:n olleen muualla”, miksei voi vaan sanoa lapsen viettävänsä aikaansa myös isänsä luona?Se kai nyt on itsestään selvää erotilanteessa.
  Ihanaa kuulla Esko, että olet selvinnyt hyvin. Ja hienoa huomata ettet ole joutunut ottamaan laastaria paikkaamaan suruasi, vaan odotat oikeaa uutta rakkautta. Kaikkea hyvää sinulle!!

  • Reply Mimosa 6.11.2016 at 13:14

   Katsoin ihan. Karoliina on tehnyt yhden postauksen, jossa kertoo rakastumisesta. Ja toisessa F on maininnut hänet. Instagramista löytyy yksi kasvokuva miehestä ja toinen tämän jaloista. “Toitottanut kaikissa medioissa” my ass!!

   • Reply Mimosa 6.11.2016 at 13:16

    Niin ja. Onko tullut mieleen, että on joku syy, miksi K ei halua mainita E:ta? Ehkä häntä nolottaa jo että hänet yhdistetää tällaiseen exään. Minua ainakin hävettäisi vaikkei se enää hänen häpeä pitäisi ollakaan. Toisaalta ehkä K haluaa olla korrekti E:lle eikä retostella hänen asioilla. Aivan toisin kuin Esko tässä TAAS tekee. Hanki Esko oma elämä ja lopeta kalastelu exäsi kustannuksella !

    • Reply Esko 7.11.2016 at 15:29

     Kiitos näkemyksistäsi…????

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:29

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Janika82 6.11.2016 at 13:04

  Olen täällä taustalla lueskellut ja välillä muistellut omaa eroani ja sen jälkeistä aikaa ..ne jotka täällä kommentoi tätä postausta negatiivisesti on kyllä melko ulapalla elämästä ja bloggauksesta, miksi edes luette jos ei miellytä ? Blogi kertoo kirjoittajan elämästä ja tämän rehellisempää kirjoitusta on vaikea tehdä, myöntää julkisesti mitä eronneen mielessä oikeasti pyörii aika ajoin..ero on prosessi jossa monilla mennään yksi askel eteen ja kaksi taakse, toinen jatkaa helposti eteenpäin kun taas toisella prosessi kestää kauemmin… Itse kyllä samaistuin täysin näihin fiiliksiin ja musta tämä kirjoitus ei mitenkään ole hänen exänsä asioiden revittelyä vaan omasta elämästään kertomista ja uusien tilanteiden pohtimista (kuten juuri tämä uuden kohtaaminen).

  • Reply napsu 6.11.2016 at 13:27

   Oivoi…Mimosa taitaa olla parempikin tuttu Karoliinan kanssa kun ottaa tämän noin vakavasti. Jos tämä Eskon blogi on niin huonoa luettavaa niin miksi luet?
   Mun mielestä on hienoa että Esko kertoo avoimesti miten on päässyt eteenpäin elämässään. Näistä teksteistä on varmasti apua samanlaisissa tilanteissa painiville. Ja eiköhän toi suhde tulisi ilmi vaikka kumpikaan osapuolista ei olisi siitä missään vihjannut? Tämä ex-pariskunta on kuitenkin päättänyt tehdä elämästään julkista siinä vaiheessa kun osallistuivat Iholla-ohjelmaan ja alkoivat pitää julkista blogia.

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:30

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Esko 6.11.2016 at 13:32

  Tervehdys!
  Ihmisten kirjoittaessa julkista blogia elämistään, muodostaa se näemmä hyvin vahvoja kantoja. Kirjoitukseni on luonnollista jatkumoa elämääni, eroprosessiini. Kenenkään asioita retostelematta.
  Toivon, että tänne ei muodostu negatiivisuuden kehää…
  Kirpeää sunnuntaita!
  -Esko-

 • Reply Mini 6.11.2016 at 13:44

  Vielä kerran työnnän lusikkani soppaan. Erosta saa kirjoittaa ja omista tuntemuksistaan, tietenkin. Se, mitä kirjoittaa tuntemuksistaan eksän uuden kumppanin suhteen menee mielestäni jo hyvän maun rajoilla. Sen sijaan toisen osapuolen yksityiselämästä ja siihen liittyvistä käytännön asioista vaikka itse olisi siinä jotenkin mukanakin, ei mielestäni ole soveliasta kirjoitaa – jos haluaa toisen linjaa kunnioittaa.
  Karoliina ei ole “toitottanut medioissa” uutta kumppaniaan, sen sijaan monet muut ihmiset ovat sitä keskustelupalstoilla ym. retostelleet. Myöskään Esko ei ole sanonut sanaakaan julkisesti uusista kumppaneistaan jostain syystä, mistä syystä hänen olisi fiksua kunnioittaa myös toisen linjaa…

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:30

   Kiitos näkemysestäsi…????

 • Reply Kotiäiti joka käy töissä 6.11.2016 at 13:51

  Esko mielestäni tämä kirjoitus oli erittäin fiksu. Ja varmasti vaan rehellinen. Mitään uusia paljastuksia tässä ei tullut, ei tästä voi suuttua. Hyvä kun sanoit kaikki tunteesi ääneen, ne pikkasen epävireisetkin, niin pääset niistä eroon, peittelemällä et. Olet hyvällä suunnalla ja jo reippaasti matkalla kohti omaa uutta elämääsi! Toivottavasti onnellista sellaista! Tsemppiä Esko!!

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:30

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Heli 6.11.2016 at 15:06

  Kattoppas kun muut tietää paljon paremmin sinun elämän kuin sinä itse 😉 No, en ole nähnyt Iholla sarjaa, enkä tiedä ex-vaimostasi mitään, satuin vain törmäämään tänne kun katsoin tulevia Marja Hintikan jakson aiheita ja sieltä eksyin tänne, no en kyllä nähnyt sitten sitä jaksoakaan 🙂 vaikka kuinka tavaan tuota tekstiä, en siinä kyllä mitään pahaa nää ja eipä minua harmittais jos minun ex-mies kirjoittaisi noin. Tuohan on vain yksi vaihe erosta topumiseen, tulee niitä vielä lisääkin 😉

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:31

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Myy 6.11.2016 at 15:30

  Mielestäni Esko paljastaa tässä samanverran kuin Karoliinaitsekin on, keväästä asti vihjailut ja mitä nyt viime viikkoina paljastanut yhteiskuvina ja tekstinä. Ja eihän Esko tekstissä entistä puolisoaan tai hänen uuttaa kumppaniaan parjaa- pohtii vain omia tunteita tilanteessa.

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:31

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Heippa! 6.11.2016 at 15:42

  Tuli paha mieli että tästäkin tekstistä tuli noin negatiivisia tulkintoja. Minusta tämä oli rehellinen ja rohkea kirjoitus omasta eroprosessista, johon varmasti moni itsereflektioon kykenevä eron kokenut voi samastua. Hieno asenne ja suhtautuminen. Mukavaa sunnuntaita!

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:31

   Kiitos viestistäsi….????

 • Reply Mirka 6.11.2016 at 15:46

  Ihan mahtava asenne Esko!!:)Tällä asenteella teet todella suuren palveluksen eritoten lapsellesi <3 Hyvää loppu vuotta toivotellen!

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:32

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply mummi 6.11.2016 at 15:47

  Esko, yritä olla välittämättä negatiivisista kirjoituksista. Pidä oma linjasi ja mielipiteesi, siihen sinulla on oikeus. Mitään pahaa et ole kenestäkään kirjoittanut. Minä ( vieras ihminen ) olen monesti loukkaantunut sinun puolestasi…..joistain sanoista, lauseista. Miten ne satuttavatkaan sinua.

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:32

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Piitu 6.11.2016 at 16:12

  Hyvä kirjoitus !

  Hyvää joulun odotusta ????????

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:32

   Kiitos samoin…????

 • Reply Henna 6.11.2016 at 17:52

  Yllättävää tämä negatiivisten kommenttien vyöry. Minusta tämä ei ollut mitään “parjausta” tai “levittelyä”. Ei tästä paljastunut yhtään mitään sellaista, jota ei jo K:n blogista tiedettäisi.

  Mutta hienoa Esko! Onnittelen kypsästä ja aikuisesta suhtautumisestasi asiaan. Paitsi että te vanhempina hyödytte hyvistä keskinäisistä (+nykyiset puolisot) väleistänne, eniten niistä hyötyy pikkulikka, jonka ei tarvitse miettiä, kumman puolelle minäkin hetkenä asettuu. Toivottavasti sinäkin löydät vierellesi jonkun arkeasi jakamaan <3

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:33

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Emmi 6.11.2016 at 21:31

  Hyvin samanlaisia tuntemuksia on täälläkin aikoinaan läpi käyty!

  Ajan kanssa.. Päivä
  Sulla on aivan mahtava blogi !

  Reipasta viikkoa! 8)

  • Reply Emmi 6.11.2016 at 21:32

   Päivä kerrallaan siis 😀

   • Reply Esko 7.11.2016 at 15:33

    Kiitos viesteistäsi…????????

 • Reply Ellen 6.11.2016 at 23:08

  Oot kyllä upea ja fiksusti ajatteleva mies. Itsellä sellainen tunne että pystynköhän ikinä kohtaamaan exäni uutta naista. Pelkkä ajatus jo ahdistaa. Täytyy vaan luottaa että aika tekee tehtävänsä ja jonain päivänä olen sinut asian kanssa ja valmis tähän kohtaamiseen.

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:33

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply ohis 7.11.2016 at 11:05

  Lapsen kannalta on kaikkein parasta, jos kaikki lapsen arjessa mukana olevat aikuiset tulevat hyvin toimeen toistensa kanssa. Vanhemmat ovat aina lapsen vanhempia ja se läheisyys ei mihinkään häviä, jos vain osaa arvostaa lasta ja niitä kaikkia muitakin aikuisia, jotka juuri tälle lapselle ovat tärkeitä. Erosta jäänyttä katkeruutta tai omaa pettymystään eroon ei pidä purkaa lapsen kautta. Jos ero on ollut yllätys ja rankka kokemus, niin on erittäin tärkeätä että vanhempi käy läpi nämä kaikki tunteensa ja oikeasti pohtii mitä niistä kannattaa viedä mukaan “uutta äijää” tavatessa. Voi olla että siellä jossain syvällä vielä kaihertaa, mutta jos onnistuu laittamaan lapsen onnellisuuden ja ilon päällimmäiseksi, voi päästä niiden synkkien sävyjen yli. Aina lapsi ensin. Ihan hyvin te vedätte! 🙂

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:33

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Nippe 7.11.2016 at 13:21

  Rakas Esko,
  Kirjoitan useiden erojen kokemuksella.
  Myös vanhempieni erot mukaan lukien.
  Lapsuudestani nousee pintaan jäätävä muisto.
  Minulle ja siskolleni on kerrottu kotona aiemmin päivällä, että vanhemmat eroavat.
  Iltaan mennessä isäni on pakannut jo auton täyteen tavaraa ja ajaa kohta pois, kauas pois eri kaupunkiin.
  Mummin pitsivirkatut lakanat hän kantaa viimeisenä mukanaan.
  Halaamme ja itkemme yhdessä.
  Se ero oli äitini puolelta vuosikausia mustamaalaamista.
  Isäni ei äitiämme haukkunut.
  Hän keskittyi rakastamaan meitä.
  Rakkaus- ja tunne-, että sinua rakastetaan.
  Se on se tärkein.
  Muistetaan rakastaa toisiamme.
  Viha tai katkeruus ei meitä enää koskaan saa satuttaa.

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:34

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply -M 7.11.2016 at 13:55

  Mä kans tuntemattomana ihmisenä pahoitan usein sun puolesta mieleni näistä negatiivisista ja ilkeistä kommenteista. Tsemppiä sulle, toivottavasti kestät, mutta ymmärrän, jos satuttaa! (Tässä ei tosiaan ollut mitään uutta paljastelevaa mikä ei olisi jo kuukausia sitten käynyt selväksi toisen osapuolen eri somemuodoissa. Siltikään et mielestäni puhunut hänen asioistaan vaan OMISTA tunteista prosessissa.) Mun mielestä taas kerran asiallista ja rakentavaa, pohtivaa, koskettavaa, aitoa tekstiä omasta eroprosessistasi. Herranen aika, jos tämä teksti oli “toista osapuolta parjavaa” mitä on ne oikeasti haukkuvat, ilkeilevät, haistattelevat jutut avioeroista on?! Harvemmin me suomalaiset kirjoitamme henkilökohtaisista vaikeista asioista asiallisen rakentavasti ja vielä julkisesti. Hatunnosto Eskolle, että olet poikkeus! Iloa hetkiin tyttäresi kanssa! 🙂

  • Reply Esko 7.11.2016 at 15:34

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Pikkis 7.11.2016 at 17:19

  Eihän tässä postauksessa paljastunut mitään, mitä Karoliina itse ei ole kertonut. Kuvia ja vihjeitä suhteesta on ollut jo kauan ennen tätä postausta.
  Kai tässä nähtiin hyvä tilaisuus päästä mollaamaan Eskoa.
  Ja vielä pitäs hävetä, että Esko on exä. Noh, mielipiteensä kaikilla.
  Eipä me lukijat tiedetä eron oikeita syitä. Esko ei oo niitä täällä riepotellu.
  Toki joistakin postauksista saa tietyn kuvan, mutta se onkin lukijasta kiinni, millaisen kuvan. Koskee Eskon ja Karoliinan blogeja.

  Tässä postauksessa oli ajatuksia, mitä moni eronnut käy läpi. Voin myöntää, että jos eroaisin miehestäni, niin mulle ois tosi vaikee paikka, jos ja kun mieheni löytäisi uuden kumppanin. Lähinnä lasten takia. Kyllä mä miettisin, että millanen uus kumppani on, miten kohtelee lapsiani jne.
  Osaisin kuitenkin käyttäytä tilanteessa kunnolla.

  • Reply Esko Kyrö 7.11.2016 at 17:27

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Anna 7.11.2016 at 19:23

  Voit kukkea Esko rinta rottingilla kohti uusia tuulia. Olet asettunut vaikean ja todella kipeän asian yläpuolelle ja ajattelet lapsesi etua. Moni ei pysty tuohon. Respect.

  • Reply Esko 8.11.2016 at 14:57

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply M-Rouva 8.11.2016 at 12:18

  ..Oho! Juuri kommentoin uudempaan postaukseesi kiitokseni elämänmakuisesta ja avoimesta blogista. Tulipa paha mieli puolestasi, kun eksyin lukemaan näitä negatiivisia ja ilkeitä kommentteja. Onneksi väliin mahtui muutama kannustavakin. Tsemppiä!

  • Reply Esko 8.11.2016 at 14:58

   Kiitos viestistäsi…????

 • Reply Niin vt**** kyllästynyt lukja 8.11.2016 at 14:00

  Minusta tämä kirjoituksesi oli todella syvältä! Millä oikeudella sä kirjoitat ex:si liittyvistä asioista, jotka eivät enää millään lailla koske sinua!!! Onneksi löysi uuden miehen ja nopeasti, ei tuollaista itsesäälissä surkuttelevaa laiskaa miestä jaksaisi kukaan järkevä nainen. Toivottavasti pysyt sinkkuna hyvin pitkän aikaan ja lopetat tämän blogisi, jossa et tee muuta kun surkuttelet omaa kohtaloasi. Ihmiset eroavat big deal, get over it already!!

  • Reply Esko 8.11.2016 at 14:58

   Kiitos näkemyksestäsi ja mukavaa päivänjatkoa!…✌

  • Reply Dilledong 8.11.2016 at 17:21

   Siis whaaaat, painu hiivattiin täältä lukemasta jos noin syvästi halveksit toista ja tuollaista tekstiä kehtaat tulla anonyyminä toiselle suoltamaan! Todella noloa ja törppöä.

 • Reply Henrietta 8.11.2016 at 14:35

  Hei Esko!

  Halusin tulla jättämään viestin ja kiittämään siitä, että sinunlaisiasi ihmisiä on olemassa.
  Olen itse lähes kolmekymppinen eronneiden vanhempien tytär. Avioerolapsi en koskaan ollut, sillä vanhempani erosivat vasta, kun olimme molemmat pikkusiskoni kanssa jo parinkympin paremmalla puolella. Silti vanhempieni ero on jättänyt minuun traumat, jotka heijastuvat omiin ihmissuhteisiini.
  Itse eroa en surrut, sillä vanhemmillani oli huono liitto ja olin ehtinyt toivoa eroa jo vuosikaudet. Viimeiset avioliittovuodet asuin jo poissa kotoa ja vieraillessani vanemmillani, tuli tunne, kuin olisin astunut jääkaappiin. Ilmapiiri oli niin jäinen ja tulehtunut, ettei sellaisessa paikassa kukaan voinut hyvin.
  Siitä huolimatta isäni vastusti viimeiseen asti eroa, käyttäytyi lapsellisesti ja väitti äitini pilanneen meidän, aikuisten lasten, elämän.
  Vielä nytkään, vuosien jälkeen, isäni ei ole kyennyt päästämään irti katkeruudestaan vaan syyttelee edelleen äitiäni. Valitettavasti se on tehnyt minusta hieman kylmän ihmisen. Äitini ei ole virheetön, mutta jos joku on ns. pilannut elämäni, on se juurikin isäni vihallaan ja katkeruudellaan. Isäni on aina ollut todella hyvä isä ja tiedän minun ja siskoni olleen hänelle aina maailmassa tärkeintä, mutta silti minun on nykyisin todella vaikeaa kunnioittaa isääni. Katkeruus ja toisen halveeraaminen ovat järkyttävän rumia piirteitä ja valitettavasti muuttavat ihanankin ihmisen sietämättömäksi.

  Siksi minusta onkin ollut ihana seurata prosessiasi, ja sitä, miten hienosti olet osannut tunnistaa negatiiviset tunteet ja hakea apua niiden käsittelyyn. Paras mahdollinen teko sekä tytärtäsi että itseäsi ajatellen. Vieläpä osaat ja uskallat puhua avoimesti tästä kaikesta omalla nimelläsi, asiallisesti ja rakentavasti. Isäni ja monen muun miehen sekä naisen pitäisi ottaa sinusta mallia!

  Tuollaisesta eksästä ja isästä minä olisin maailman ylpein.

  • Reply Esko 8.11.2016 at 14:59

   Kiitos viestistäsi…✌

 • Reply J 8.11.2016 at 17:30

  Pakko kommentoida, että on kyllä todella hienoa tekstiä. Upeaa, että osaat ottaa asiat noin hienosti. Harvat siihen pystyy vastaavassa tilanteessa. Lapsen kannalta on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, että hänellä on noin fiksuja aikuisia elämässään. ????

  En kyllä ymmärrä, miten tästä(kin) voi joku mielensä pahoittaa.

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2016 at 18:37

   Kiitos viestistäsi…

 • Reply r 8.11.2016 at 17:42

  Ihme vinkumista kommenteissa. Tottakai uusioperheissä lapsen molempien kotien tärkeät asiat kuuluu molemmille vanhemmille! Se on lapsen arkea, jota hän saa jakaa molempien vanhempien kanssa. Ja sitä kautta ne uudet puolisot ovat vanhempienkin arkea, jota jokainen saa blogissaan jakaa. Sitä haluaako elämästään julkista on varmasti jo mietitty ennen tosi tv-ohjelmaa ????. Yhtä lailla se ex on omassa blogissaan aika loukkaavia tietoja ja vihjauksia erosta jakanut. Ei se niin mene, että toinen tekee ja vielä sanelee mitä muut saa tehdä.

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2016 at 18:37

   Kiitos viestistäsi…

 • Reply minttu 8.11.2016 at 21:42

  Ensinäkin vau, todella kypsää ajattelua ja upeasti ajattelet kaikessa tyttäresi parasta. Vain harva pystyy eron jälkeen noin upeasti ajattelemaan. Olet todella käsitellyt asioita. Ei ole todellista kuinka jotkut laittavat käsittämättömän ilkeitä ja negatiivisia kommentteja. Huh, ihan kun tietäisivät elämästäsi paremmin kuin sinä itse. Mikään paljastuskirjoitus tämä ei todellakaan ollut. Vaan kirjoitit selkeästi omista tuntemuksistasi ja tälläkin kirjoituksella annat varmasti tukea muille jotka painii samojen asioiden kanssa . Kaikkea hyvää!!

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2016 at 21:46

   Kiitos viestistäsi…✌

 • Reply Päivi65 8.11.2016 at 23:41

  Upea kirjoitus! ????
  Jatka samaan malliin. ????????
  Kirjoitat niin tai näin aina jonkun mielestä menee väärinpäin. (????Ihan sama)
  Mutta älä välitä, pysy valitsemallasi tiellä.
  Mukavaa viikkoa.????

  • Reply Esko Kyrö 9.11.2016 at 17:25

   Kiitos viestistäsi…✌

 • Reply elli 9.11.2016 at 23:50

  Hihhhhhh ????
  miten voikin ihmiset lukea saman tekstin nii. eri tavoin! Ei voi kuin ihmetellä. Mutta niin se eletty elämä kai resonoi meistä ja värittää tapaamme katsoa maailmaa.

  Samalla kun tulin onnelliseksi elämäntilanteestasi ja valoisuudestasi
  (joskus kauan sitten sinulle kirjoitin, että vielä tämä päivä koittaa) , tulin itsekkäästi myös onnelliseksi siitä, että luen viestissäsi valon ja onnen. Taidan siis itsekin olla valon ja onnen ympäröimä.

  On iso juttu, että on rakastanut. Jotenkin vielä isompi, että sallii toisen olevan rakkauden ympäröimä jatkossakin. Että voi hyvillä mielin antaa toisen jatkaa matkaa.

  (hyvin sekava kirjoitus multa) ylävitonen Esko!

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives