Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Olen isä ja poika, aina…

13.11.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAimg_20161113_121221OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isänpäiväni alkoi vanhemmiltani Lahdesta. Sain lauantaina ex-temporeidean, jotta ajelenpas onnittelemaan omaa isääni ja vien hänelle varmasti mieluisan lahjan. Isäni on urheilumiehiä, joten lahjaksi valikoitui Mielensäpahoittajan hiihtokirja, jossa on osuvasti vielä Lahti teema. Lahdesta huristelin suoraan Pasilaan ja radiotaloon, jossa olin Ylex:n Bäkkäri-ohjelmassa vieraana. Olipa mukava ja rento haastattelu. Suuri kiitos teille Valtteri ja Thelma. Haastiksen jälkeen poimin Pasilasta kyytiini pikkumimmin. Siitä alkoi sitten “oikea” isänpäivän vietto. F:n toiveiden mukaan mentiin. Ja nehän olivat: Mäkkäri, leffa, herkkuja ja yhteistä leikkimistä. Tietty!

Eilen, kun makailimme isäni kanssa lapsuudenkodissani, mieleeni piirtyi erään mainoksen slogan: ” Vaikka olet isä, olet aina myös poika…” Tai jotenkin noin se menee. Eilen tuli niin poikamainen fiilis. Katselimme saunan jälkeen Possea isäni kanssa ja samalla ympäriltä haihtui numerot (ikä) ja elämäntilanteet. Nauroimme yhdessä Jarpin laksatiivin aiheuttamalle pingviinikävelylle ja ihastelimme Tatu ja Patu-elokuvassa esiintyneen Eedit Patrakan huippua esiintymistä. Varmasti olemme ihan samalla tavalla katsoneet vanhaa putkitelkkaria kymmeniä vuosia sitten. Nauraneet yhdessä Tsekkiläisen savianimaation pingviinikävelylle ja ihastelleet Simo Salmisen huippua esiintymistä Spede-showssa. Edelleen tuli teinipoikamaisen kiusaantunut olo, kun aiheet sivusivat erotiikkaa. Se on aihe, josta ei kotonamme ole koskaan avoimesti puhuttu. Nyt se lienee jo liian myöhäistä.

Omasta isyydestäni tähän voisi kirjoitella monenmonta sivua ja postauksesta tulisi megapitkä. Kirjoitellaanpas tähän isänpäivään 2016 kulmalta: Kuinka valmistauduit omaan isyyteesi? Tämä vilahtelee usein erinäisissä kirjoituksissa. Minä valmistauduin omaan isyyteeni pelaamalla muiden Kalliolaisten isien kanssa perhevalmennuksessa ristinollaa sekä vertailemalla Helsingin parhaita hampurilaispaikkoja. Vetäisemällä Ilosaarirockissa hieman liian railakkaan festivaalin. Kai siinä alitajuisesti halusi vielä kerran olla se nuori pojankloppi, joka pelkäsi sen oman vapauden päättymistä ja mittaamattoman vastuun alkamista. Voiko isyyteen valmistautua?

Varmasti jollain tavalla voi, mutta itse näen, että isyyteen kasvaa ja kokemus opettaa eniten. Jokainen sieltä naisen upeasta vartalosta putkahtanut ihminen on erilainen persoona. Jokainen on täysin omanlainen ihminen, joka tulee kohdata täysin omalla tavallaan. Ei ne vauvat ole juuri niitä, jotka niissä synnytysoppaissa esiintyvät. Ethän elämässäkään kohtaa kaikkia ihmisiä samalla tavalla. Kyllä, ne lapset opettavat ihan kauheasti myös vanhempiaan. Et voi esimerkiksi luvata tikkaria ja miettiä, että ei se pikkuihminen voi tuota muistaa ja kyllä varmasti muistaa. Et voi syödä salaa karkkia, koska kyllä se pieni ihminen osaa erottaa hengityksestäsi söitkö lakritsia vai suklaata. Nämä tämmöisia pieniä arkisia esimerkkejä ja kyllähän se arkinen elämä opettaa eniten. Molemminpuolin.

Tämä F:n antama päiväkodissa tehty lahja ja siinä ollut runo koskettaa juuri tänä isänpäivänä ihan erityisellä tavalla: ” ISÄ, tässä sinulle on pienen pieni käsi. Minä, sinun lapsesi, elän lähelläsi. Kasvan, kasvan nopeasti. Tie vie toisiin kyliin. Tänään vielä aikaa on. Ota minut syliin.” No, ihan varmasti otan!!

Hyvää isänpäivää ihan kaikille faijoille!! Nyt leikkihommiin!!

-Esko-

Comments (11)

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Pauliina Kurronen 13.11.2016 at 16:56

  Näitä on niin mukava lukea, hyvää isänpäivää Esko ????

 • Reply Esko 13.11.2016 at 17:27

  Oi, kiitos ja kiitos…✌

 • Reply Outi 13.11.2016 at 17:33

  Hyvää isänpäivää Esko!

  • Reply Esko Kyrö 13.11.2016 at 18:33

   Kiitos Outi, kiitos…✌

 • Reply minttu 13.11.2016 at 20:44

  Ihanan koskettava runo tyttäreltäsi! Upeaa kun ehdit omaa isääsi myös tapaamaan. Mikään ei ole tärkeämpää kun läheisten kanssa vietty aika! Hyvää isänpäivän jo hämärtynyttä iltaa!

  • Reply Esko Kyrö 13.11.2016 at 20:46

   Kiiitos…✌

 • Reply Aika katoaa 14.11.2016 at 08:14

  Parahin Esko,

  Onnittelut ja isänpäivätoivotukset näin jälkikäteen.
  Muistelisin nähneeni sinulla jossain postauksessa sellaisen neliskanttiset valkomustan kapistuksen, jossa näkyi päivä, kuukausi, vuosi ja ehkä kellokin. Tiedätkö, kuka tai mikä näitä valmistaa? Tai vielä parempi, mistä näitä voisi hankkia?

  • Reply Esko Kyrö 14.11.2016 at 08:39

   Heippa!
   Kyllä, oikeassa olet. Kello ostettu habitatfinland.fi verkkokaupasta. Siellä niitä on ainakin ollut…:)

 • Reply Aika katoaa 14.11.2016 at 18:05

  Mahtavaa! Kiitos ja hyvää lopputalvea!

  • Reply Esko Kyrö 14.11.2016 at 20:55

   Kkitos, samoin!!

 • Reply Sinä olet maailman taitavin tyttö – E2O 11.11.2018 at 19:57

  […] Vuonna 2016 kirjoitin isänpäivänä näin. Olen isä ja poika, aina… […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives