Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Olenhan minä ihan h######N laiska!

2.11.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuori aikuinen on juuri opetellut ensimmäiset vanhuuden salat. Nan ykkönen on tuttua. Nenä-Fridan vaahtomuovi vaihtuu kädenkäänteessä. Ikeasta ostettujen töpselisuojien punainen poistokappale on aina hukassa, kun pitäisi laittaa puhelin lataukseen. Vaippojen vaihto onnistuu niin auton takapenkillä kuin ostoskeskuksen ei aina niin siistissä lastenhoitohuoneessa. Yhteinen ruokahetki ja leikkihetket ovat realisoituneet päähän. Tiimityöllä on menty ja ping!! Onkin aika opetella ihan uudenlainen vanhemmuus.

Kyllä tiedän, että osaan osoittaa lapselleni rakkautta. Osaan tehdä hänelle rakastetun ja hyväksytyn olotilan. Osaan istua epämukavassa asennossa lattialla ja keksiä Rainbow Dashin häihin erilaisia hääpukuja nenäliinoista ja hiuslenkeistä. Osaan kiukutella, osaan sietää kiukuttelua ja tärkeimpänä. Osaan sopia kiukuttelut. Osaan katsoa sylikkäin Possea ja Vain Elämää. Ja osasin ottaa myös aika huonon omatunnon itselleni eräästä ruokamainoksesta. Siinä sanottiin jotenkin näin. Kannattaa jo pienestä pitäen tehdä lapsen kanssa ruokaa. Se vahvistaa yhteistä sidettä ja yhteiset ruoanlaittohetket ovat lapselle tärkeitä. Ah, tunsin piston sydämmessäni. Olen minä kyllä ajoittain ihan h#####N laiska.

Joka ikinen kerta, kun syömme naapurin ravintolan lohiannoksen muusilla, huono omatunto. Naapurin Nepalilainen, huono omatunto. Mummolan ylijäämäruoat, huono omatunto. Lähikaupan einesruoka, huono omatunto. S-marketin lämmintiskin lihapullat muusilla, huono omatunto. Minun ja F:n syömät ruoat eivät varmasti ole sen epäterveellisempiä kuin itsetehdyt, mutta mainoksissa mainostettu yhteinen ruoanlaitto on jäänyt kyllä minimiin. Onneksi mikään ei ole vielä myöhäistä. Täytyy hankkia kunnon kokkaustarvikkeet. Serkkupojaltani sain jo Mielensäpahoittajan keittiössä- kokkikirjan, siinäkö olisi hyvä lähtösyke ruoanlaittohommiin?

Toinen asia missä olen täysin onneton on nuo pikkumimmin hiushommat. Äidiltä tullessaan on hiuksissa mitä upeampia virityksiä, kuten kuvissa näkyy. Isältä lähtiessä yleensä päätä koristaa vain perusponinhäntä ja usein päiväkodin tädit ovat laittaneet senkin hieman paremmin. Olin toissakesänä letitysopissa ja jo silloin huomasin miten huono olen tuossa hommassa. Kieli keskellä suuta tehty kuplaletti ei ollut ihan samanlainen kuin vieruskaverilla.

Läpivetoletistä minulla on hieman toisenlaisia kokemuksia ja liekö sieltä jäänyt tämä lettiheikkouteni? Olimme hyvän ystäväni kanssa ysiluokan TET-harjoittelussa eräässä leipomossa Lahdessa. Istuimme letityslinjastossa ja letitimme pullapitkoja. Linjaston päässä istui tarkastaja, joka tarkkaili laatua. Tuntien urakoinnin jälkeen kaverini huikkasi minulle, että katsoppas tuota tarkastajaa. Katsoin ja totesin hommamme olleen melko turhaa. Yksikään letittämistämme pitkoista ei läpäissyt tarkastusta ja taikinat menivät uudestaan linjaston päähän. Olihan sekin eräänlainen läpivetoletti, kirjaimellisesti.

Onneksi on aikaa tätäkin vanhemmuutta opetella ja heikkouksia osaa jo tunnistaa. Nämä nyt ovat tähän alkuun nousseet esille. Mitäköhän vielä luvassa? Varmasti vaikka mitä!

Lumiterveisin!

-Esko-

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Misspitkomestari 2.11.2016 at 22:24

  Eikä!! Pakko komentoida tuohon letitykseen. Ja siis tuohon pitkojen letitykseen nimenomaan 😀 Itse pääsin oululaiselle Lahteen kesätöihin 17v:nä letittämään pitkoja :DKiitos vaan iskälle kun hommasi tyttärelleen suhteilla ensimmäisen kesätyöpaikan, mutta se kesä pitkojen parissa riitti. Veri veti opetuksen pariin. Ja se oli kauheaa kun aina hitto mun pitkot heitettiin roskiin 😀 ja ei kun uudet säikeet käsittelyyn. Hyvää syksyä!

  • Reply Esko Kyrö 3.11.2016 at 22:38

   Kiitos samoin sinulle Pitkomestari…:) Joku muukin ollut letittämässä ja vieläpä samalla lopputuloksella…

 • Reply Rokkimamma 3.11.2016 at 12:21

  Uudenlaista vanhemmuutta saan edelleenkin opetella minäkin vaikka lapset jo 20, 16 ja 13 v.

  Melkein 20 vuoden letityskokemuksella… kolme pitkähiuksista tytärtä… otan osaa. 😉
  Kaikilla kolmella täysin erilaiset hiukset, joten tekniikka letitykseen kaikilla oltava erilainen. Vanhimmalla luonnonkihara paksu hiuslaatu ja hiusta on PALJON, keskimmäisellä suora mutta valtavan paksu ja jäykkä hiuslaatu ja nuorimmaisella enemmän tällainen suomalainen ohuehko hiuslaatu joka takkuuntuu helposti…

  Joten ei oo helppoa meikäläisellekään tuo letitys. Sormet solmussa aika usein. Ja tämä vaikka olen nainen, jonka kai pitäis osata nämä…varsinkin tämän lähes 20 vuoden harjoittelun jälkeen.

  Ja ne “bad hair dayt” sattuu aina just sellaselle päivälle kun lettien pitäis olla parhaita eli johonkin juhliin jne.

  • Reply Esko Kyrö 3.11.2016 at 22:40

   Heippa!
   Jatkuvaa oppimista tämä taitaa olla. Bad hair dayt tuntuu täällä sattuvan lähes joka päivä. Itsellä ja pikkumimmillä…:)

 • Reply Katja 3.11.2016 at 20:48

  Eiks se ole kaikkein tärkeintä, että on läsnä? Ei kaikissa asioissa voi olla täydellinen(hiusten-ja ruoanlaitto). Mutta jos meinaat niitä opetella, niin kato vaikka youtubesta jotain videoita(nyt puhun leteistä). Ehkä joku ranskanletti? Se peruslettikin on ihan ok, eikä siinä voi epäonnistua. Tsemppiä treenailuun. ???? Ja jos F:llä on jotain leluja, joilla on hiuksia(siis barbiet tms.), niin treenaa vaikka niilläkin eka….

  • Reply Esko Kyrö 3.11.2016 at 22:41

   Kiitos Katja vinkeistä.

 • Reply Katja 3.11.2016 at 20:52

  Esim. Saara Sarvaksella (Sape) on joku letityksen abc-video muistaakseni youtubessa

  • Reply Esko Kyrö 3.11.2016 at 22:41

   Täytyykin mennä katsomaan…:)

 • Reply ihan vaan vinkkinä :) 11.11.2016 at 22:26

  Hei kai Esko olet kuullut letityskirjasta? Raumalainen isä alkoi opetella letittämistä ja on nyt kirjottanut suomen eniten myydyimmän (?) letityskirjan!

  https://www.kirja.fi/kirja/matti-airola/isin-ja-tyttojen-lettikirja/9789515237095/

  • Reply Esko Kyrö 12.11.2016 at 09:20

   Heippa!
   Kiitos vinkistä. Olen kuullut ja veljeltäni tuo kirja taitaakin löytyä. Täytynee siis lainata.

  Leave a Reply

  Categories

  Archives