Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Talvijuoksuaika

14.11.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lunta, jäätä ja kylmyys. En minä nyt tuonne ainakaan lenkille lähde. Ehei, talvihan on mitä parhainta aikaa juoksuharrastukselle. Oikeilla varusteilla ja oikealla asenteella voit nauttia juoksemista myös talvella. Juoksua ei mielletä välineurheiluksi, mutta Suomen talvessa on pakko hieman miettiä oikeaa varustusta tuonne lenkkipolulle. Listaankin tähän alle Eskon vinkit aloittelevalle talvijuoksijalle:

 1. Nastalenkkarit. Aivan ehdottoman tärkeät. Vältät turhat rannemurtumat ja uskallat oikeasti juosta. Luotat, että askel pitää ja et joudu muuttamaan askellustasi varovaiseksi hyppelyksi. Hankin omat Sarvan nastalenkkarini jo vuosia sitten, kun kuntoutuin revennyttä akillesjännettäni. Tänä talvena kaivoin ne muuttolaatikon pohjalta ja ai, että. On todella hyvät. Luotan kenkiini ja askel on lähes yhtä pitävä, kun asfaltillakin.
 2. Lämpöshortsit. Aiemmin olen juossut samoilla trikoillani vuoden ympäri. Usein reiteni ovat aivan punaiset ja lähes paleltumispisteessä. Googlailin, mistä löytäisin ratkaisun tähän ongelmaan. Ja, sitten, kun ihmeen kaupalla löysin nämä Salomonin lämpöshortsit. Helppo vetäistä trikoiden päälle ja ovat todella lämpöiset. Ei ole reidet enää punoittaneet ja sukukalleudetkin pysyvät hyvin suojattuina. Vaikkei ne kovin laajaa toppausta tarvitsekaan.
 3. Kunnon heijastimet. Omat lenkkini ajoittuvat usein ilta-aikaan ja ulkona on todella pimeää. Heijastinliivi on edullinen henkivakuutus. Isäni hankki minulle Lidlistä myös nykyaikaisia led-valoheijastimia. Juokseva linnanmäenlaite bongattavissa Munkkiniemestä…:)
 4. Oikea pukeutuminen. Lenkille pukeutuminen on yllättävän vaikeaa. Sain ystävältäni tähän hyvän vinkin. Hanskat ja pipo ovat tärkeimmät. Muuten pukeudu niin, että aluksi on hieman kylmä. Lenkin edetessä lämpö tasoittuu ja et pakahdu liiallisiin vaatemääriin. Talvisin vedän lenkkini lähes aina samoilla hyväksitodetuilla kamoillani. Pesukone on kovilla, mutta onneksi koneessani on urheiluohjelma. Ja huuhteluaine tasoittaa pahimmat hajut. (Tiedän, ei saisi käyttää trikoovaatteisiin.)

Rohkeasti vaan lenkkipolulle. Ilma on raikas ja ainakin täällä Helsingissä on valaistukset kohdillansa. Niin, ja lenkkikerhosta.

Olisiko vielä innokkaita juoksijoita, jos vetästäisiin kunnon talvilenkit?

-Esko-

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ilona 14.11.2016 at 20:44

  Juokseminen kylmässä on kyllä ihanaa. Ei tule samalla tavalla hiki. Saanko antaa vinkin tuohon hajuongelmaan? Huuhteluaineen sijasta lorauta pari ruokalusikallista etikkaa pesupalloon ja heitä pyykin sisään. Etikka auttaa hajuongelmissa ja on kovasti ystävällisempi tekstiileille.

  • Reply Esko Kyrö 14.11.2016 at 20:55

   Heippa Ilona!
   Juuri tulin lenkiltä ja olipa hyvä…???? Hei, superkiitos vinkistä. Otan testiin!!…

  Leave a Reply

  Categories

  Archives