Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Vaihdetaanko asentoa?

3.11.2016

Mitä asiaa moni ei sinusta tiedä? Tähän kysymykseen vastaan lähes poikkeuksetta: Minulla on jokin kummallinen fiksaatio lukea naistenlehtiä. Annasta katson aina ensimmäisenä Annakan ja Me Naiset aloitan aina alusta. Annan netissä oli juttu aiheesta, mitä kumppanien sängyssä sanomat asiat mahtavat tarkoittaa miesten ja naisten kertomana.

Kerronkin mitä nämä asiat ovat tarkoittaneet minulle tässä lähiaikoina.

”Minulla on ollut rankka päivä”

Uniongelmat ovat ajoittain taas palailleet elämääni. En tiedä johtuuko kellojensiirrosta vai mistä. Arviointiviikot koulussa venyttävät päiviä ajoittain aika pitkiksi. Suoraan kiireellä hakemaan pikkumimmi hoidosta. Nopea kierros kodin kautta ja harrastuksiin. Kaupan kautta kotiin. Muutaman tunnin unilla hermokontrolli on tiukassa ja saatan turhaan tiuskasta F:lle ihan typeristä asioista. Nukahtaessamme voi kuitenkin onneksi aina sanoa: ” Anteeksi, minulla on ollut rankka päivä…”

”Kokeiltaisiinko jotain uutta?”

Syön NaughtyBurgerissa viikottain. Otan aina saman annoksen. NaughtyBurger tuplana, bataattiranskalaiset ja aioli-dippi. Nämä herkut huuhtelen alas lasipullo-Cokiksella. Tarjoilijatarkin oli jo huomannut aina toistuvan tilaukseni ja kysykin minulta: ” Kokeltaisiinko jotain uutta?…” En kokeillut.

”Käteni puutuu”

Koristreeneissä sain iskun vasempaan olkapäähäni. Ajattelin näin suomalaisena miehenä, että ei siinä mitään vakavaa ole. Kyllä se paranee Buranalla ja käsienpyörittelyllä. Viikon vasempaa kättä käyttämättömänä oli pakko mennä lääkäriin ja sanoa mukavalle lääkäritädille: ” Onkohan tässä kädessä jotain vikana. Käteni puutuu ja on todella kipeä. ” Onneksi nyt on jo kunnossa.

”Tunnut hyvältä”

Viime viikonloppuna vierailin kirjamessuilla ja Unikulman osastolta hankin itselleni uuden tyynyn. Viimeksi tänä aamuna mietin itsekseni: ”Sinä tunnut niin hyvältä…”

”Vaihdetaanko asentoa?”

Opehuoneessa on takana oikein viihtyisä pieni sohvaryhmä. Vietän lähes poikkeuksetta siellä istuskellen kaikki välitunnit. Ja niin haluaa viettää moni muukin kollegani. Takapöytään onkin muodostunut erilaisia kerhoja. Esim. pähkinä- ja suklaakerhot.

Toiselle sohvalle mahtuu helposti kaksi, mutta oikeassa asennossa istuen kolme kahvinjanoista opettajaa. Eilen taisin viimeksi kysyä, että vaihdetaanko asentoa, että minäkin mahtuisin?

”Rakastan sinua”

Syyslomalla olimme F:n kanssa vanhemmillani. Äitini teki maailman parasta kantarellikastiketta. Tämä herkisti minut ja kuiskasinkin hänen korvaansa: ” Äiti, minä rakastan sinua!…”

Mitä nuo tommosia sängyssä oikein puhuvat? Ei nuo pehmolelut mitään juttele.

-Esko-

Lähde: anna.fi Kuva: Amanda Aho

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mini 4.11.2016 at 07:05

  Oli mukava lukea postauksesi. Kiinnostaa, kuinka pitkiksi koulupäiväsi yleensä tuolla alalla venyvät ja montako kertaa viikossa haet pikkumimmin hoidosta? Ja tietenkin se, että mistä opehuoneessa välitunneilla oikeasti keskustellaan?? 🙂

  • Reply Esko 4.11.2016 at 19:45

   Iltaa Mini!
   Kiva, että tykkäsit. Työpäivät vaihtelevat paljonkin. Ajoittain pidempiä, ajoittain lyhyitä. Haen pikkumimmiä sovitusti ja opehuoneessa puhutaan suuria salaisuuksia. Kivaa viikonloppua!!…✌

   • Reply Mini 4.11.2016 at 20:28

    Olen kyllä nyt ja olen monasti muulloinkin ollut hiukan pettynyt vastauksiisi, sillä mielestäni et vastaa kysyttyihin kysymyksiin vaan sivuutat ne jonkinlaisella pelleilyllä sanomatta mitään konkreettista. Kysymys on asioista, joita kuitenkin blogissasi käsittelet. 🙁 Silloin kai pitäisi antautua keskusteluun asiasta lukijoiden kanssa.

    • Reply Esko 4.11.2016 at 20:45

     No, heippa Mini!
     Ei ole tarkoitus pelleillä. Työpäivät vaihtelevat. N. 14-16… Haen sovitusti. Vaihtelee nämäkin. Opehuoneessa puhuttiin tänään esimerkiksi kollegoiden viikonloppusuunnitelmista. Hyvää semmoista sinullekin!

 • Reply Nippe 4.11.2016 at 10:39

  Kyllä ne pehmolelutkin juttelee!????????
  Olen tästä täysin vakuuttunut.
  Ja niin ovat lapsenikin!
  Ja kainaloon tai tyynyn viereen mahtuvat niin lämpöisesti…????

  • Reply Esko 4.11.2016 at 19:45

   No, ohan se Nippe sitten uskottava!…✌

 • Reply Veera 6.11.2016 at 03:26

  Unijutut muuttumassa taas ongelmiksi täälläkin. Iltaisin kyllä väsyttää. Se alkaa oikeastaan jo iltapäivästä. ..
  Illalla nukkumaan käydessäni nukahdan vielä melko helposti. Silleen “normaalisti”. Unta kestää ehkä neljä tuntia, kunnes olen “valmis”.
  Kaksi, kolme, neljä, viisi
  – valvottuja tunteja kaikki.
  Aamun sarastaessa nukuttaisi taas. Viikonloppuna se ei ole ongelma. Otan aamun aikaisina tunteina 1-2 h aamu-unet. Viikolla, kun kello soi viimeistään kuudelta, jää nuo aamu-unet yleensä nukkumatta tai liian lyhyinsi ainakin.

  Työ vie taas mennessään. Myönnän.
  Se hautaa alleen melkein kaiken sen, mitä olen.
  Ihan mukavaa, mielekästä työtä, ei siinä mitään.
  Mutta liikaa.
  Ehkä liiankin mielenkiintoista…

  Perhe imee minusta loput.
  Liian vähän. Mutta loput, sillä enempää ei ole.

  Jäljelle jää, vain minua itseäni varten, ei mitään.
  Luulen siksi herääväni öihin olemaan taas hetken minä, ihan vain itseni kanssa rauhassa.

  Yöllä valvominen ei tosin ole kivaa.
  Siinä ajassa ei ole mitään tehokasta, ei hyvässä eikä pahassa.
  Mitään ei voi tehdä.
  Ja häiritseehän se parisuhdettakin, valvon sitten yhteisessä vuoteessa tai sohvalla.
  Tietynlaiseen valvomisen harhaan jää myös helposti kiinni. Lyhyistä ja katkonaisista yöunistakin tulee suoritus.
  Ja oikeutus.
  Saan olla väsynyt, saamaton ja vähän huonosti käyttäytyväkin.
  Kun en kerran saa edes nukuttua.

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives