Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Elämyssynttärit

15.12.2016

Syntymäpäivät. Ovatko ne nykyisin vain aikuisten kilpailua? Viikonloppuna järjestetyillä F:n synttäreillä oli kyllä aikuisten kilpailua, mutta lajina oli trampoliinihyppy. Siellä vanhemmat intoutuivat esittelemään myös omia hyppytaitojaan. Taisipa yksi isä vetäistä ihan tyylipuhtaan voltin. Alastulo ei tullut ihan jaloilleen, mutta hypystä selvityminen ilman lääkärireissua oli varmasti alastuloa tärkeämpää. Tärkeää oli pienille synttärivieraille myös mahdollisuus päästä käymään ihan oikeassa liikkasalissa ja ihan oikeassa koulussa.

Oli tilaisuus järjestää synttärit koulumme liikuntasalissa ja juhlat olivat todella onnistuneet. Rakensin liikuntasaliin temppuradan, jossa pikkuheput pääsivät hyppimään trampalla, kiipeilemään köysissä, pelaamaan salibandya ja tekemään renkailla linnunpelättimiä ja puolivoltteja. Teimme myös koulukierroksen koulumme tiloissa. Retkemme varrelle osui täytettyjä eläimiä, joita yhdessä tunnistettiin. Vierailu ykkösluokassa, jossa ihmetystä aiheuttivat oikeat pulpetit ja istuimina olleet Boblesin tuolit. Leikimme ohjelmointiroboteilla ja kruunasimme retkemme opettajanhuoneeseen. Se olikin niin tylsä paikka, että trampoliini ja köydet kutsuivat melkoisen nopeasti. Oli kiva tarjota lapsille tuommoinen elämyksellinen koulukierros. Ammattini tuoma etu, jota tulen varmasti hyödyntämään myös tulevaisuudessa.

Synttärit ovat hienoja päiviä ja varsinkin tuossa iässä lapselle todella merkityksellisiä. Itsellenikin on jäänyt mieleen edelleen hyvän ystäväni 10-vuotissynttärit. Tai tarkemminkin juhlista otettu kuva. Kuvassa muut hymyilevät kameralle kauniisti ja takapenkillä eräs pellavahiuksinen poika on käärinyt mokkapaloja servetteihin ja työntää tätä salapakettia taskuunsa. Mahtoi olla hyviä mokkiksia, kun piti salaa viedä kotiin asti. Kukakohan mahtoi tämä pellavahiuksinen poika olla?

Olihan kiva sunnuntai! Toivottavasti tarjosi elämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin.

-Esko-

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Em 15.12.2016 at 20:04

  Varmasti mieleenpainuvat juhlat joka lapselle. Mahtava työsuhde-etu.

  • Reply Esko Kyrö 15.12.2016 at 22:28

   No, toivottavasti…✌✌????

 • Reply ohis 15.12.2016 at 23:49

  Tää on niin parasta! 🙂 Minun mielestäni kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa pitäisi olla 1-2 kertaa viikossa vapaavuoro liikuntasalissa. Siis sellainen vaikkapa tunnin, puolentoista mittainen iltavuoro, jolloin sen “oman” talon lapset voisivat käyttää salia omien aikuistensa kanssa. Älä kysy miten vastuukuviot ja muut hoidetaan, mutta kyllä tuo edistäisi ihan hiivatisti lasten ja aikuisten liikuntaa sekä koko talon porukan yhteisöllisyyttä. Toki liikuntaseurat ja muut käyttävät saleja ihan hyvään tarkoitukseen, mutta kyllä siinä on vissi ero siihen että ne aikuiset ja lapset jotka muutenkin joka päivä tapaavat saisivat ihan kunnolla tutustua toisiinsa ja samalla hassutella ja liikkua. Aika nopeasti syntyisi myös erilaisia “voiks teidän Mirku lähtee meidän Mellan kanssa ulos, oltais menossa tohon pulkkamäkeen” -(YYA-)verkostoja, jotka ainakin pk-seudulla tuntuvat olevan heikoissa kantimissa.

  Moni vanhempi ei nykyään uskalla/jaksa ottaa selville jonkun uppo-oudon päiväkotikaverin vanhempien numeroa, saati että kyselisi jotain random-lasta leikkimään. Tietosuojasyyt estävät yhteystietolistojen jakamisen, ellei kaikilta ole suostumus. Lisäksi etenkin päiväkodeissa on hoidon osa-aikaistumien yleistyminen (eli subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittaminen) johtanut usein siihen, että niitä osa-aikaisia lapsia tuodaan ja haetaan prikulleen samaan aikaan. Ei siellä eteiskaaoksessa voi jäädä hengailemaan ja juttelemaan muille vanhemmille, vaan pakataan oma nassikka mukaan ja lähdetään kotiin. Jos tutussa päiväkodissa/koulussa olisi tarjolla tila, jonne voisi ihan vain tulla ja lisäksi olisi pieni vapaamuotoinen liikunnallinen viitekehys, en yhtään ihmettelisi vaikka perheet alkaisivat alkuhämmennyksen jälkeen kerääntyä innolla yhteen. Siis vähän niin kuin päivähoito-/kouluikäisten lasten ja vanhempien liikunnallinen perhekahvila, sama Bat-aika ja -paikka joka viikko. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:48

   Iltaa!
   Todella hieno näkökulma. Tuntuu olevan vain nuo salivuorot nykyisin melkoisen kortilla ja ei varmasti ole kovinkaan helppoa löytää vapaita “höntsävuoroja”…Bat-vuoro. Se olisi kova…✌

 • Reply Silla 16.12.2016 at 12:44

  Kivoilta kemuilta näyttää!
  Me ollaan muutaman ystäväperheen kanssa otettu koululta oma viikottainen. salivuoro, jossa saa pelata ja jumpata kaiken ikäiset. On huippu juttu ja vastapainoa kaikelle muodolliselle harrastamiselle!

  • Reply ohis 18.12.2016 at 10:25

   Mahtavaa! Pitää kyllä kysäistä josko kevääksi irtoaisi jotain. En tosin tiedä miten byrokratia taipuu päiväkodin jumppasalin käyttämiseen (meidän päiväkodissa ei onneksi ole jumppasaliin vielä sijoitettu kerhotoimintaryhmää tms. eli sali on edelleen sali) tai olisiko “oman talon väen” mitenkään mahdollista saada tilaa ilmaiseksi. Mutta selvitän ja kiva että jollain on höntsäsalivuoro käytössä. 🙂

   • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:58

    Kannattaa selvittää…????

 • Reply Anna 16.12.2016 at 17:19

  Ihanat juhlat ja etenkin ihana postaus! Luin eksäsi postauksen samoista synttäreistä. Miten voikaan kaksi ihmistä kirjoitaa niin eri tavalla samoista juhlista. Toisesta postauksesta jäi lähinnä mieleen hieno kakku ja viimesen päälle mietityt tarjoilut. Ajattelin sen luettuani, että juhlat olivat pelkkää kuorta. Sun kirjoituksesta välittyi, ettei tarjoilut tosiaankaan ollut ne tärkeimmät vaan yhdessä olo ja uusien asioiden ihastelu. Meidän aikuisten mielestä tavalliset asiat ovat lapsista ihania ja niin sen pitää olla!

  • Reply mom 16.12.2016 at 22:24

   Siinä postauksessa puhuttiin kutsujen ajankohdasta, tilasta. tarjoiluista, yllätyspussukoista ja lahjojen avaamisesta ringissä. Esitettiin myös kysymyksiä/vastakommenttien aiheita. Kuvia oli useita, muitakin kuin kakku. Tästä ehkä voimme huomata, että ihmisillä on erinäkökulmia asioihin ja joskus niissä voi olla jopa työnjakoa….

   • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:59

    Heippa Mom!
    Kyllä erilaiset näkökulmat ja työnjako ovat äärimmäisen tärkeitä. Elämän edellytyksiä. Mukavaa viikkoa!!..????????

  Leave a Reply

  Categories

  Archives