Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Eroon eroasunnosta!

18.12.2016

Tänään keskustelin ystäväni kanssa asuntoasioista ja sanoinkin hänelle, etten suoraan sanoen muista oikein mitään tuosta ajasta, kun tähän nykyiseen asuntooni muutin. Kaikki oli vielä aivan sekaisin. Päässä ja asunnossa. Nykyinen vuokra-asuntoni on oikein hieno ja varmasti myös viihtyisä. Itselleni tämä kämppä ei missään vaiheessa alkanut tuntumaan kodilta. Toki sen myös tiedostin, että tämä on väliaikainen asumus. Asumus, johon tulin rakentamaan itseni kuntoon. Keskityinkin enemmän itseni remontoimiseen, kun asuntoni. Lattialla ovat vieläkin taulut. Oma remontti alkaakin olla valmiina. Vanhasta saneerattiin ihan uusi laadukkailla materiaaleilla. Remonttivapaa kohde.

Nyt tämä remonttivapaa kohde on siirtymässä toiseen remonttivapaaseen kohteeseen. Jotenkin tämä viikko ja oman asunnon löytäminen on avannut taas jonkun lukon päästäni. Tällä viikolla olen ollut todella hyvällä fiiliksellä ja tämä on taas yksi merkittävä etappi elämässäni. F:n kanssa olemme jo käyneet uuden asuntoni sijainnin katsastamassa ja hänkin odottaa muuttoa iloisissa tunnelmissa. Tämän huomattuani olin äärimmäisen helpottunut. Yksi tärkeimmistä kriteereistä uuden asunnon etsimisessä oli tyttäreni maailman pysyminen suhteellisen muuttumattomana sijainnin ym. suhteen. Ja siinä onnistuin. Tunsin vilpitöntä ylpeyttä ja onnistumista.

Henkisesti muuttaminen kahdesta upeasta omistusasunnosta vuokrayksiöön erotuskissa oli melkoisen kova paikka. Vaikka sitä kuinka yritti laittaa tätä kämppää itseni näköiseksi. Yritti todistella, että kyllä on nyt hyvä. Ei ollut. Astuessani ovesta asuntooni, en tuntenut astuneeni kotiini. Ja se ei ole hyvä juttu, se. Kodin täytyy olla paikka jota rakastat ja aina ovesta astuessasi tunnet tulevasi kotiin. Turvalliseen kotiin. Omaan satamaasi. Satamaasi, jossa voit rauhoittua ja hypätä sängylle miettien. Täällä minun on hyvä! Täällä meidän on hyvä!

Uudesta asunnosta olen aivan innoissani ja tulen tekemään siitä aivan itseni/meidän näköisen. Teen siitä semmoisen sataman, jonne tämän ristiaallokoissa seilanneen laivan on turvallinen ankkuroitua. Pienempi paatti saa jatkaa tasaista aurinkoista seilaamistaan tutuissa maisemissaan.

Maata näkyvissä!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (15)

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Suvi 18.12.2016 at 17:34

  Onnea omasta kodista!
  Kuulostaa kyllä taas jotenkin tosi tutulta nää sun mietteet! Itse muutin keväällä omaan eroyksiööni ja koko sen ajan, mitä siinä kämpässä vietin (reilut 4 kk), se ei tuntunut hetkeäkään kodilta. Niiden seinien sisään tuntui kasaantuvan kaikki se ahdistus ja yksinäisyys mikä erosta aiheutui. Kroppa eikä mieli todellakaan siinä tilassa rauhoittunut. Onneksi syksyllä tärppäsi ja löysin itselleni sen paikan, missä mä olen kotona ja sen muuton seurauksena alkoi elämässä muutenkin näkyä taas uusia värejä. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:57

   Iltaa Suvi!
   Onnea asunnosta ja srn mukanan tuomista väreistä!!…????????

 • Reply Heli 18.12.2016 at 17:44

  AUTS, kun kuulostaa tutulta..voisko tuota enää paremmin sanoa, niiiiin samoja fiiliksiä, mulla vaan sen satama saa vielä odottaa..olen kyllä kärsivällinen ihminen ja ehjä. Olen iloinen teidän puolestanne, kotiin tulon tunne tuntuu varmasti ihan sydämessä asti 🙂

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:56

   Kaikkea hyvää sinulle Heli! Ja, kyllä tuntuu. Mukavaa joulukuuta…????????

 • Reply Piitu 18.12.2016 at 19:00

  Jee ???????? onnea uuteen kotiin. Teksti oli hyvin tuttua. Itse asun eron jälkeisessä kodissa. Alussa oli vaikeaa, nyt jo kotina pidän. Kallis, mutta ympäristö tuttu ja ystävät sekä työ lähellä. Lisäksi tärkein ettei tyttären elämä paljon muuttunut.

  Hyvää joulun odotusta ♡♡

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:56

   Heippa Piitu!
   Kuulostaapa samanmoiselta…kiitos, samoin sinulle!!…????????

 • Reply Marjo 18.12.2016 at 19:48

  Mahtavaa! Onnea uuteen kotiin ❤ Ja mukavaa joulun odotusta ????

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:55

   Oi, kiitos! Samoin sinulle!!…????????

 • Reply Laura 18.12.2016 at 23:37

  Kuulostipa ihanan aidolta ilolta ja onnelta joka sana! Onnea uuteen kotiin isille ja pikkuneidille, valoisaa joulunaikaa!

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:54

   Kiitos, samoin sinulle Laura…????????

 • Reply Sade 19.12.2016 at 02:28

  Näin just, Eskoni ! Elämä kantaa aina.
  Huippua. Tästä tuli hyvä mieli.
  Onnea uuteen kotiin. Rauha, rakkautta sekä lämpimiä tuulia kotisatamaan.

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2016 at 21:54

   Oi, kiitos Sade!!…????

 • Reply Illilli 22.12.2016 at 21:27

  Kirjotat älyttömän hyvin ja näihin sun kirjoituksiin on jotenki tosi helppo samaistua. Itsekin vastikään eronneena on vapauttavaa lukea että on ihan okei olla hetken aikaa ihan romuna mut kyllä se aurinko tulee näkyviin ajan kanssa. Kiitos mielettömästä blogistasi ja aidoista kirjoituksistasi!
  Hyvää joulua ja onnea uudesta kodista!

  • Reply Esko Kyrö 22.12.2016 at 22:05

   Oi, kiitos!! Romuna on hyvä olla. Käydä pohjalla ja nousta. Nousta ja elää!!! Hyvää joulua myös sinulle!!…????????

 • Reply Vuokra-asunto, omistusasunto, yksiö, kaksio, Helsingin helmi, minulla… | E2O 12.12.2017 at 18:47

  […] päivälleen vuosi sitten olin jättänyt tarjouksen elämäni ensimmäisestä omasta asunnosta. Olin asunut hetkisen aikaa ”eroyksiössä”, josta oli jo korkea aika päästä eroon. Korkea oli vuokra ja kovinkaan korkealle eivät olleet henkiset tunnelmat siellä Munkkiniemessä […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives