Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Pettämistä ja pahoinpitelyä…

8.12.2016

Eilen töissämme oli loistava koulutusiltapäivä, jossa puhuttiin positiivisesta pedagogiikasta. Tutkailimme tarkemmin luonteenvahvuuksia. Näitä vahvuuksia on yhteensä 24. Etsimme näiden joukosta yhden ydinvahvuuden. Vahvuuden, joka on syvällä meissä. Itselläni tämä ydinvahvuus on huumori. Tämän vahvuuden avulla olen varmasti selättänyt useita vastoinkäymisiä. Tämän ydinvahvuuden johdosta olen varmasti joidenkin mielestä täysin sietämätön ihminen. Eikö tuo osaa ottaa mitään vakavasti? Kaiken kääntää aina vitsiksi. Osaan ottaa asioita myös vakavasti, mutta huumori on minulle myös tapa käsitellä minussa syntyviä negatiivisia tuntemuksia.

Tällä viikolla olen tuntenut itseni saippuasarjan tähdeksi. Tähdeksi, jolla on kuitenkin ihan oikeakin elämä. Jos minun oikea elämä, minun oikea nimeni mainitaan samassa keskusteluketjussa, jossa nousevat esille sanat: pettäminen, pahoinpitely. Silloin sitä luonteen omaa ydinvahvuuttakin hieman mitataan. Mitataan ja lasketaan. Lasketaan viiteen ja puhalletaan. Puhalletaan ulos ja todetaan, että tämä on internet. Tämä on internet. Tämä internet ei tiedä kuka minä oikeasti olen. Vaikka tälle kuinka huutaa, ei tämä huuda takaisin. Vaikka tälle kuinka iskee silmää, ei tämä iske takaisin.  Tämän kanssa ei kannata aloittaa taistelua. Sen taistelun häviät varmasti. Vaikka tälle kertoo vitsin, ei tämä naura. Noh, se on ihan normaalia kohdallani reaalimaailmassakin.

Huumori on minulle maailman tärkein asia. Ilman huumoria en tiedä missä olisin tämän melkoisen ravistelleen kevään jälkeen. Kiitos Herra Huumori. Kiitos, kun valitsit juuri minut. Se Sinikka Sinnikkyys kuuluu jollekin sitä enemmän ansaitsevalle. Herra Huumori esitellään luonteenvahvuuskortissa seuraavalla tavalla: ” Huumorintaju on taipumusta tutkia arkielämän tapahtumia myönteisestä näkökulmasta. Se tuo leikillisyyttä ja toivoa myös vaikeisiin hetkiin ja nostaa suupielet hymynkareeseen. Huumori oikein käytettynä sitoo ihmisiä yhteen ja parantaa fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Huumorin avulla elämään tuodaan keveyttä, iloa ja naurua ja huumorintaju on myös elämänasenne. Huumoritaju vahvuutena tarkoittaa ihmisen suhtautumistapaa elämään ja sen eri ilmiöihin. ”

Kauniit ja rohkeat on pyörinyt jo lähes kolmekymmentä vuotta. Toivottavasti tämä saippuasarja ei jatku ihan yhtä kauaa. Onhan Brookella ja Ridgelläkin ihan omat elämät.

Kaikkea sitä itsestään löytää, kun vain jaksaa etsiä…Kaks mummoo meni mustikkaan…Case is closed!

-Ridge, eiku se olikin Esko-

Lähde: kaisavuorinen.com Kuva: Jere Lehtonen

Comments (25)

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply H 8.12.2016 at 20:55

  Nuo luonteenvahvuuskortit on aivan loistavia. Meillä on koko koulun voimin käyty niitä läpi tänä syksynä. Ihania ahaa-elämyksiä oppilailtakin tullut omista vahvuuksista.

  Pidä kiinni huumorista ja jätä tuollaiset nettikeskustelut omaan arvoonsa. ????

  • Reply Esko Kyrö 8.12.2016 at 21:21

   Heippa H!
   Täytyy nyt tutustua noihin tarkemmin ja tuoda pikkuhiljaa arkeen mukaan.

   Huumorilla mennään, huumorilla mennään…????????

 • Reply Henna 8.12.2016 at 21:52

  Huumori on parasta! Se sam.vahvuus on varmasti myös minulla vahvin luonteenpiirre. Se tekee jokaiseen päibään uusia twistejä ja näkökulmia niihin vaikeisiinkin asioihin. Tunnistan, että monet vaikeat asiat olen selättänyt paitsi itsetutkiskelun ja -analyysin, myös huumorin avulla. Huumori tuo niihin kipukohtiin hyvää etäisyyttä ja auttaa niiden käsittelyssä. Eräs läheiseni ei aina pidä tavastani suhtautua asioihin, mutta se on hänen luonnettaan se.

  Huumori on myös työvälineenä mulle tärkeä. Se tuo toista osapuolta lähemmäksi ja rakentaa luottamusta, kun sitä osaa käyttää oikein. Välillä pitää olla varovainen, mutta lähes aina onnistun huumorin valjastamisessa työvälineeksi. Varmasti myös luokanopettajan työssä aivan ehsottoman tärkeä väline!

  • Reply Esko 9.12.2016 at 17:51

   Heippa Henna!
   Työssäni erittäin tärkeä väline, erittäin. Joo, ei minunkaan huono huumorini ihan kaikkiin uppoa, mutta se lienee ihan normaalia…:) Mukavaa viikonloppua!!

 • Reply Saana 9.12.2016 at 00:01

  Ei voi muuta sanoa kuin, että sulla ei taatusti ole ollut helppoa. Sympatiat on väkisinkin sinun puolellasi, vaikkei tässä tuntemattomien ihmisten elämämässä ole järkevää mitään puolia ottaakkaan. Tuntuu, että kaikilla jotka teidän blogeja seuraavat on sanansan sanottavana. Tunteet kuohuaa 🙂 Mulla ei sinällään ole ollut mitään sanottavaa asiaan, toivon vain että ne taannoiset kuvat eivät repineet sieluasi. Minun sieluni ne olisivat repineet. Fakta on tietenkin se, että on kaikkien kannalta hyvä asia, että toinen on onnellinen. Jonkinlainen hienotunteisuus olisi silti minusta hyvä muistaa. Ihanaa joulun odotusta sinulle ja joulua 🙂

  • Reply Esko 9.12.2016 at 17:52

   Kiitos Saana! Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!!!…:)

 • Reply Anneli 9.12.2016 at 16:19

  Tsemppiä! Eksäsi ei ainakaan ole tehnyt helpommaksi elämääsi vihjailemalla noista pettämisistä ja pahoinpitelystä. Se selviää aina elämässä, joka pystyy pääsemään kaiken tämän yläpuolelle. Toinen osapuoli paljastaa toiminnallaan ettei ole päässyt tilanteen yli ja katkeruutta on vielä ilmassa. Hyvää joulun aikaa! Huumorilla eteenpäin!

  • Reply Esko 9.12.2016 at 17:53

   Heippa Anneli!
   Oikein hyvää joulun aikaa myös sinulle!!

 • Reply laurie 9.12.2016 at 16:42

  Puhutaanpa nyt kukin meistä totta, vaikka kuinka ollaan jonkun puolella. Ei se eksä niistä todellakaan vihjaillut, ei pidä haukkua väärää puuta! Hänen bloginsa kommenteissa sen sijaan kaksikin henkilöä sanoi, että ei voi koskaan tietää mitä on erojen takana, esimerkiksi pettämistä ja väkivaltaa. Ei se ollut minusta Eskoon kohdistuvaa vihjailua vaan ihan totta yleisellä tasolla. Koskaan ei voi toiset tietää ja silloin on itse kunkin parempi olla ketään syyllistämättä.

  • Reply Esko 9.12.2016 at 17:55

   Heippa Laurie!
   En ole mielestäni puhunut missään kenenkään vihjailuista. Ainoastaan todennut, että nuo kaksi sanaa ja oma nimeni samassa keskusteluketjussa eivät ole ns. hirveän mukava juttu. Molemmat täysin vastenmielisiä asioita, joihin en mielellään millään tasolla, missään haluaisi olla tekemisissä. Edes samassa keskusteluketjussa. Mukavaa viikonloppua sinulle Laurie!!…:)

 • Reply laurie 9.12.2016 at 16:44

  Edelliseen vielä lisäyksenä kun tarkistin: Esko kirjoittaa itsekin että asia nousi esiin KESKUSTELUKETJUSSA.

  • Reply Esko 9.12.2016 at 17:56

   Hyvä täsmennys.

 • Reply Ellen 9.12.2016 at 17:52

  Sulla on, vastoinkäymisistä huolimatta, ihan mahtava asenne elämään. Huumori on itsellekin se kantava voima, jonka avulla olen selvinnyt suht selväjärkisenä 😀 isoistakin kolhuista. Tunnelmallista viikonloppua!

  • Reply Esko Kyrö 9.12.2016 at 17:57

   Heippa Ellen!
   Tunnelmallista viikonloppua myös sinulle!!..:)

 • Reply sitruuna 9.12.2016 at 21:00

  niin pakko nyt miunkin lisätä..
  Olisi siinä keskuseluketjussa voinut blogin pitäjä hyviin ja kohteliaisiin tapoihin kuuluvana todeta perättömäksi tuollaiset kommentit.
  Olisi sitten tullut sellainen olo että haluaa kunnioittaa ja asettaa rajat turhille huhuille, jos/kun keskustelut lähtee lapasesta.

  Suututtaa aina, jos ei kyetä rajaamaan keskustelua sellaiseksi, ettei se edes rivien välistä satuttaisi ketään.
  Huhuilta on oikeasti aika helppo tuollaisessa keskustelussa katkaista siivet, ennen kuin ne lähtee leviämään, jos vai tahtoo niin ja on tarpeeksi napakka.

  Tuntuu pahalta, kun miun mielestä K kohtelee siuta huonosti, voin tietty olla väärässä, mutta inhottava tunne tulee, kun ajattelisin, että minun ex puolisoni kohtelisi miuta noin välinpitämättömästi, mutta toivon että olen todellakin väärässä ja asiat todellisessa elämässä ovat teillä paremmin. Miun näkemys perustuu vain blogeihinne ja niitäkin vain harvakseltaan selailen, tätä kylläkin ajoittain tiivimminkin, kun siun blogista tulee jotenkin hyvälle tuulelle, paisti nyt kun rupesi harmittamaan puolestasi.

  Hyvää viikonloppua vaan, tulipahan purettua oma kiehuminen nyt sitten tänne!

 • Reply Esko 9.12.2016 at 21:11

  Heippa Sitruuna!
  Hyvää viikonloppua sinullekin kiehuja!…???? Täällä internetin maailmassa, kun tuntuu nuo keskustelut aika usein lähtevän hieman rönsyilemään. Tahtomattaan, kun joutuu noiden hirveiden sanojen ympäröimäksi, niin eihän se myönnettäköön kovin pramia fiilis ole. Mutta tässä maailmassa kaikki vetelevät omalla tyylillään ja kaikilla on täysi oikeus siihen…Mukavaa viikonloppua!…????

 • Reply Kirmi 9.12.2016 at 21:46

  Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.. Mutta siirryn suoraan tuon tylsän aiheen ylitse siihen, mitä ihmisestä jää, kun kaikki muut ominaisuudet otetaan pois. Aivan todella mielenkiintoinen ajattelutapa itsetutkiskeluun. Uskoisin, että minussa voimakkainta on sitkeys. Se on hyve ja toisaalta taakka, kuin jossain juustomainoksessa(?) “minähän en taivu koskaan”. Kiitos Esko tästä iltamietteestä!

  • Reply Esko Kyrö 11.12.2016 at 21:31

   Moikka Kirmi!!
   Oleppa hyvä ja kiitos sinullekin hyvästä viestistäsi!!…:)

 • Reply Kollega 10.12.2016 at 11:11

  Superlastillinen sympatiapisteitä! Mulla on susta hirveän aidon ja hyväntahtosen ihmisen mielikuva, ja sellasiin ihmisiin elämä iskee useimmiten kovaa. Toisaalta, kun joutuu aina kiipeämään isojen murheiden ja epäreiluuden yli, huomaa olevansa hyvin kestävä ihminen ja selviävänsä miltei kaikesta. Parempi kuitenkin olla kovettamatta itseään, koska vain siten pystyy elämään hyvällä omallatunnolla. Sellasia ihmisiä maailma tarvii – ja erityisesti opettajia!

  Oikein hyvää joulua!

  • Reply Esko Kyrö 11.12.2016 at 21:30

   Heippa kollega!!
   Olipas mukava viesti. Voi kiitos ja oikein hyvää joulua myös sinulle!!!

 • Reply Pikkis 10.12.2016 at 16:29

  Niin, vaikka eron toinen osapuoli olisi totaalisen kyllästynyt eroa ja exää käsitteleviin viesteihin, niin moisille syytöksille voisi heti pistää lopun. Ihan silkasta kunnioituksesta. Mun on mahoton uskoa, etteikö moni tekisi niin vastaavassa tilanteessa. Sillä vaikka kuinka on exä, niin onhan toisessa, tässä tapauksessa sinussa, ollut joskus jotain hyvää ja kaunista. Luulis, että ihan jo senkin takia puuttuis moiseen syyttelyyn.
  Kaikesta huolimatta hyvää joulun odotusta! Muista olla kiltti, jos haluat lahjoja. Tontut kurkkii jo ikkunoista! 😉

  • Reply Esko Kyrö 11.12.2016 at 21:29

   Kiiiiitos Pikkis! Minähän olen niin kiltti, koska tänä jouluna haluan ainakin yhden paketin…:)

 • Reply tätiO 11.12.2016 at 15:31

  Itsekin kuullut kaisa vuorisen puhuvan 🙂 itsellä oli kiitollisuus ja uteliaisuus ja innokkuus vahvuudet…

  Joo 🙂

  Hyvää alkavaa viikkoa!

  • Reply Esko Kyrö 11.12.2016 at 21:24

   🙂 Hyvä OO!
   Hienot vahvuudet. hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!!

 • Reply Kolme hyvää asiaa | E2O 5.2.2018 at 17:12

  […] Huumorintaju ja nopea tilannekomiikka. Tai näin ainakin itse koen. Toki saattaa olla ajoittain myös hienoinen rasite, kun melkein joka asiaa lähestyn huumorin kautta. Joskus voisi olla vakavampikin. Läpällä. […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives