Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Sinkun painajaispäivä

4.12.2016

Viikonloput. Nehän ne olivat aina niitä niin odotettuja hetkiä. Aamulla oli upea nousta sieltä haaveasunnon makuusopesta. Pieni tyyppi pomppi päällä ja aamun touhut olivat valmiit alkamaan. Hitaita aamuja. Useita kuppeja kahvia. Ehkäpä kaupungilla pyörähdys ja iltaisin usein viettämään iltaa ystäväperheen kanssa. Lapset leikkivät ja aikuiset turisivat omia juttujaan. Onhan se todettava, että lauantaina pikkujoulujen jälkeen yksin asunnossa makaillessa kaipasin ensimmäistä kertaa niitä hetkiä. Ensimmäistä kertaa. Tuli todella yksinäinen olo. Se pieni sydänkin jyskytti noin 1600 kilometrin päässä.

Itsellä jyskytti päässä juhla. Iloinen juhla. Mutta aamu ja päivä ei sitten ollutkaan niin iloinen. Makasin sängylläni ja tuijottelin kattoa. Tuijottelin ja mietin, että mitähän tässä nyt sitten oikein tekisi. Keittiön pöydällä puoliksi syöty kebab. On se kontrasti vaan melkoisen suuri, joka perhe-elämän ja sinkkuelämän välillä vallitsee. Ajoittain sitä vaan näemmä tulee hetkiä, kun otetaan vähän askeleita takaisinpäin. Onneksi se suurin jättiloikka eteenpäin on kuitenkin jo tehty. Turha tässä on liikaa synkistellä. Serotoniinitasot alkoivat pikkuhiljaa palautumaan normaaleiksi ja illalla lähdinkin Lahteen vanhemmilleni.

Automatkalla tein taas kerran nopean läpiluotauksen elämääni. Minä voin hyvin. Minulla on vakituinen työpaikka. Minulla on laaja ystäväpiiri. Minulla on pankista lainalupaus omaa asuntoa varten. Minulla on maailman ihanin tytär. Minulla on mahtavat vanhemmat sadan kilometrin päässä, jonne voit ajaa täysihoitoon masentavien päivien päätteeksi. Minulla on ajoittain ihan h#####n yksinäistä, mutta mitä sitten? Se on asia, jonka kanssa on vaan opittava elämään. Parisuhteessa ollessaan oikein odotti niitä yksinäisiä hetkiä. Silloin sinulla oli kuitenkin tietous parisuhdeyksinäisyyden päättymisestä. Nyt sitä ei ole. Tuleeko sitä? Ei voi tietää, mutta ei ainakaan pakottamalla tai kiirehtimällä.

On nuo juhlan jälkeiset päivät kyllä melkoisia sinkun painajaisia. Lähtee ajatukset aina harhailemaan ihan väärille poluille. Onneksi niitä ei ole usein. Onneksi.

Mukavaa iltaa!!

-Esko-

// Kuva: Jere Lehtonen //

Comments (28)

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Sandra 4.12.2016 at 19:18

  Hei mies, sä oot ollu sinkkuna vajaan vuoden vasta! Mä oon ollut 5 vuotta! Ja suoraan sanottuna rakastan yksin oloa. Saa tehdä mitä haluaa ja vaikka maata koko viikonlopun sohvalla katsoen netflixiä jos haluaa. Opi nauttimaan yksin olosta 🙂 Ja mieti tosiaan niitä hetkiä kun parisuhteen aikana halusit olla yksin 🙂

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:59

   Heippa Sandra!
   Täytyy yrittää oppia. En oikein osaa olla, enkä juurikaan viihdy yksin…ehkäpä tämä tästä…:) Hyvää itsenäisyyspäivää!!

 • Reply Otäti 4.12.2016 at 19:27

  Hei, normielämää! Itsekin tulee välillä mietittyä elämää, nyt, mennyttä ja tulevaakin. Onneksi on hiljaisia hetkiä että voi pysähtyä miettimään.

  Ja mitä kaikkea sitä voikaan saada aikaan!

  Moni asia kaduttaakin mutta paljon on vielä kokematta.
  Nyt on pää pyörällä tuosta lumisateesta kun ulkoa juuri tulin että lopetan kirjoittamisen. Rauhallista iltaa!

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:59

   Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle/teille Otäti!!

 • Reply Eve 4.12.2016 at 20:06

  Moi Esko!

  Täällä toinen sinkku, jolle varsinkin nuo juhlimisen jälkeiset päivät ovat täyttä tuskaa. Pieni tai isompi darra vetää mielen aina mustaksi ja koko päivä menee todella syvissä vesissä. Ahdistaa, masentaa ja mieli ottaa oikein pitkän itsesäälikylvyn. Huh. Tämän takia olen alkanut vähentää juhlimista tai sitten varmistan itselleni jotakin mukavaa seuraa ja tekemistä darrapäivälle. Yksin kotona makoilu siinä tilassa on KAMALAA!

  Samoja fiiliksiä tulee pienemmässä mittakaavassa silloin tällöin arkena duunin jälkeen tai yksinäisinä viikonloppuina, mutta kuten sanoit, näiden fiilisten kanssa pitää vaan oppia elämään, vaikka ne aika tuskaisia tilanteita ovatkin.

  Valoa joulukuuhun!

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 16:01

   Heippa Eve!
   Kiitos viestistäsi ja yksinmakoilu, kyllä kamalaa. Eipä itsekään tule hirveästi juhlittua. Tai jos tulee niin “sivistyneesti”…Kaikkeen varmaan oppii. Myös yksinäisyyteen. Hyvää itsenäisyyspäivää!!

 • Reply Heidi 4.12.2016 at 20:28

  Täälläkin yksi sinkku. Pari vuotta olen ollut ilman suhdetta ja olen suurimmaksi osin nauttinut yksinolosta. Sitten tulee niitä hetkiä, kun tosiaan kaipaisi jonkun siihen viereen. Puolensa ja puolensa 🙂

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 16:01

   Nimenomaan. Puolensa ja puolensa. Itse en oikein vaan viihdy yksin. En ole juuri koskaan viihtynyt. Ehkäpä kaikkeen tottuu. Hyvää itsenäisyyspäivää Heidi!

 • Reply Iiris 4.12.2016 at 20:56

  Samoja fiiliksiä, pari vuotta sinkkuna. Useimmiten on hyvä ilman parisuhdetta, mutta on se yksinäisyys välillä raastavaa. En ehkä osais edes elää enää miehen kanssa, lapset riittää, mutta olis edes joku henkisesti olemassa, vaikka tekstarin päässä. Että tietäis että on joku.

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 16:02

   Nimenomaan. Tietous toisen läsnäolosta saattaisi ajoittain helpottaa…Oikein hyvää itsenäisyyspäivää sinulle Iiris!!

 • Reply Elina 4.12.2016 at 20:58

  Pari vuotta sinkkuelämää takana ja ai että mä rakastan tätä!! Ensin olin aivan pallo hukassa ja menin vaan koko ajan paikasta toiseen, kun ei vaan osannut olla yksin kotona. Nykyään kotona yksin oleminen on parasta mitä tiedän. Saa tehdä just niitä asioita mistä itse nauttii. Ja toi juhliminen.. Joo ne sunnuntaipäivät darrassa on edelleen epämiellyttäviä, joten sitä oon tarkoituksella vähentänyt. Mutta muuten sinkkuelämä on erittäin jees! ????

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 16:03

   Kiitos Elina rohkaisevasta viestistä…!! Hyvää itsenäisyyspäivää!!

 • Reply Sigrid 4.12.2016 at 21:06

  Aamen.

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:54

   Je.

 • Reply Lotta 4.12.2016 at 21:14

  “Kuljen kadulla ja maailmaa mietin
  Missä kenen kaa mä vuoteni vietin
  Mihin on menossa ja mistä mä tuun
  ja miten kaikki tapahtuu
  Jos sokeana juoksee vaan pelaa aikaa
  unohtaa että maailmassa on taikaa
  Istu alas ja kuuntele elämää
  se on tässä ja nyt ei enempää”

  Säe hienosta kappaleesta. Kestää tovin, kun helpottaa ja siltikin välistä tulee tuollaisia päiviä!
  Helpottavaa kuulla että itse ei ole myöskään ainut, joka kokee välillä yksinäisyyttä

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:53

   Kiitos Lotta!
   Hyvä on säkeistö ja paljon puhuva. Hyvää itsenäisyyspäivää!!

 • Reply Korinna 4.12.2016 at 21:41

  Arvostan suunnattomasti sua Esko, koska uskallat sanoa ääneen sen mitä suurin osa kokee häpeänä! En tiedä tuleeko se meidän kasvatuksesta, kulttuurista vai mistä, mutta aina pitäisi vastata mitä kuuluu -kysymykseen : ihan hyvää. Eihän se niin mene, eikä tarvikkaan mennä aina ihan hyvin. On inhimillisempää tuntea surua, ikävää ja pettymyksiä. Välillä täällä sunkin blogissa kommentteja kyylänneenä ihmettelen, miksei ihminen saisi käsitellä eroa ja uuteen yksinelämiseen totuttelua ihan niin kauan kuin tarvitaan? Miksi niin kauheasti ihmiset paheksuu sitä kun omista tunteista puhuu? Ihan ku täällä täytyis kaikkien olla kivisillä sydämillä, 2 kuukauden suruaika ja thats it. Enempää ei anneta aikaa. Eikö se, että tuntuu pahalta, nimenomaan kerro kuinka syvästi osaakin rakastaa? Eikö se vaan ole sunkin hienoin piirre – että oot antanut sydämestäs oikeasti osan pois sille toiselle aikoinas. Ei sitä ihan niin vaan sellaista toista löydä, joka paikkaa taas sinun kolosi omalla puolikkaallaan <3 eikä tarvitsekkaan. Kaikella on oma aikansa.

  Karkas vähän ajatus, mutta kerrankin viitsin kommentoida pitkään lukeneena, niin tuli vähän kaikki ulos 🙂

  Ihanaa Joulunaikaa & kiitos ihanasta blogistasi!

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:52

   Heippa Korinna!
   Kiitos viestistäsi, kiitos. Itse en näe häpeänä sitä, että puhuu vaietuista ja vaikeista asioista. Näen sen ennemmänkin vahvuutena ja jokainen ihminen on erilainen. Joku menee esim. erosta yli päivässä, joku vuosissa. Ei näissä oikein voi lokeroida mitään parasta ennen päivämäärää. Hyvää itsenäisyyspäivää!!

 • Reply Mikaela 4.12.2016 at 22:39

  En voi kuin arvostaa, kiitos että puhut asioista rehellisesti. Juurikin samasta syystä en oman eroni jälkeen juonut pitkään aikaan, se veti mielen todella mustaksi ja sitä oloa en kestänyt.
  Onneksi tulee uusia ja parempia päiviä (ja olotiloja).

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:50

   Heippa Mikaela!
   Kyllä tulee ja tulikin aika nopeasti. Juuri tulin parin tunnin ulkoilulta upeasta aurinkosäästä. Ah. Hyvää itsenäisyyspäivää!!

 • Reply crissy 5.12.2016 at 21:31

  Ai että kun kuullostaa niin tutuilta fiiliksiltä! Ei se oo aina oo helppoo, ei sinkuilla eikä parisuhteessa elävillä. Niin se vaan on. Elämä ei oo ihan koko ajan maailmankaikkeuden syleilyä ja ruusunlehdillä tanssaamista, välillä on ankeita hetkiä. Ja jotain siltä väliltä.. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:48

   No, näinpä Crissy!!

 • Reply Maiju 5.12.2016 at 22:50

  Moi Esko!

  Huh, pakko yhtyä edellisiin kommentteihin siitä, miten ihanaa on kun olet noin AITO näissä teksteissäsi. Olen itsekin rypenyt aika syvissä vesissä viime aikoina, tosin eri syistä kuin sinä. Vaikka syyt ovat eri, ovat fiilikset ja tunteet aivan samat, kuin mitä sinulla. Pahimpia ovat nuo yksinäiset hetket, ja niiden tuoma lähes ahdistuksen kaltainen pakokauhu, ja tarve lähteä ulos tai soittaa jollekulle.

  Muistetaan kuitenkin noina synkkinäkin hetkinä, että kaikella on aina tarkoitus, niin myös sillä ahdistuksen hetkellä ja tunteella. Kaikki järjestyy kyllä, aika parantaa silloinkin, kun sitä ei uskoisi.

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:48

   Moikka Maiju!
   Kiitos, turhapa sitä muuta olla kuin aito. Ihan turha. Ja hieno viimeinen kappale, näinhän se menee!…

 • Reply Susan 6.12.2016 at 07:51

  Kiitos Esko rehellisyydestä ja tuntemuksien jakamisesta taas kerran!

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 15:47

   Susan, oleppas hyvä ja hyvää itsenäisyyspäivää!!

 • Reply minttu 6.12.2016 at 22:49

  Arvostan Esko todella rehellistä tapaasi kirjoittaa ja pohtia ajatuksiasi. Sinulla on riittävää rohkeutta kirjoittaa vaikeistakin asioista. Hyvä on muistaa, että ihminen itse on vastuussa omasta onnestaan. Tarkoitan, että kun olet onnellinen nykyisessä elämässäsi niin on helpompi löytää onni myös toisen kanssa. Pienistä asioista syntyy onni ja niitä huomaat varmasti päivittäin ympäriltäsi. Taustalla soi jouluradio ja joulumaa..Sanat kuvaavat hyvin mitä kirjoitin, onnea ei mikään mylly valmiiksi nyt jauha vaan itsestään on ihmisen löydettävä rauha. Valoa joulukuun päiviin!!

  • Reply Esko Kyrö 6.12.2016 at 23:00

   Iltaa Minttu!
   Joulumaa. Sehän se on yksi suosikkijoululauluistani. Onni on, se on semmonen aika monivahteinen aihe…???? Hyvää itsenäisyyspäivää!!

  Leave a Reply

  Categories

  Archives