Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Suutari-Eskon yksinäinen joulu

22.12.2016

Jouluviikko työpaikallani on aina erityinen. Mukavan erityinen. On joululaululaulajaiset, jouluateriaa, riisipuuroa ja tietysti joulujuhla. Joulujuhlassa esitimme luokkamme kanssa perinteisen Jouluevankeliumin. Esitys oli todella hieno, tunteikas ja sen kruunasi ”oikea” Jeesus-vauva. Soitin erään oppilaani äidille ja esitin kysymyksen, jotta saanko lainata vauvaasi? Hieman kysymys aluksi ihmetytti, mutta asiat etenivät rennossa hengessä. Oli kyllä niin hellyttävä näky, kun Maria piti sylissään omaa pikkuveljeään Joosefin katsellessa suurta ihmettä. Niin ja olihan meillä tietysti perinteinen joulukirkko.

Joulukirkossa oli esitys, jossa päähenkilönä oli suutari-Esko. Esko oli yksinäinen mies. Mies, joka oli ahkera. Päivät hän teki töitä pienessä mökissään. Illalla myöhään meni nukkumaan ja lepäsi. Lepäsi yön, jotta jaksoi olla taas seuraavana päivänä ahkera ja tehdä lapsille kenkiä. Esko oli ystävällinen. Esko oli pidetty mies kylällään. Usein Esko kutsui kyläläisiä kanssaan syömään ja juomaan kahvetta. Jouluaaton suutari-Esko vietti yksin. Yksin mökissään Esko keitteli kahvia ja odotti ystäviä luokseen. Esko veti karvahattua syvemmälle päähän ja meni katselemaan, kun kyläläiset perheineen menivät reellä joulukirkkoon. Esko vilkutteli tutuille mökkinsä ovelta. Mökkinsä oven Esko sulki yksin, mutta kuitenkin onnellisena.

Tämä oikean elämän suutari-Esko aloitti tänään joululomansa. Nappasi pikkumimmin mukaan ja suuntasi Lahteen vanhemmilleen. Suutari-Eskon veli suuntasi myös perheineen mummolaan. Huomenna tämä porukka viettää jouluaattoa ja oikeana aattoaamuna suutari-Esko saattelee tulevan pikkusuutarin toisen joulun viettoon. Esko viettää jouluaaton isänsä ja äitinsä kanssa. Varmasti lepää ja syö. Juoksee pitkän lenkin. Saunoo ja illalla lähtee autoajelulle. Vetää karvahattunsa syvälle päähän ja vie haudalle kynttilän. Sytyttää omaan lapsuudenhuoneeseensa kynttilän. Katselee televisiota ja pohdiskelee kulunutta vuotta. Viettelee jouluaattoa vanhemmillaan. Yksin, mutta onnellisena ja toiveikkaana tulevasta vuodesta 2017.

Suutari-Eskon tarina oli aika osuva tälle opettajalle.

Mukavaa iltaa!!

-Esko-

Comments (27)

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Katja 22.12.2016 at 19:17

  Hyvää ja rauhallista joulua❤

  • Reply Esko 22.12.2016 at 22:09

   Kiitos! Samoin sinulle!!…????????

 • Reply mummi 22.12.2016 at 19:32

  Kun luin kirjoitustasi, kyyneleet sumensi silmäni. Oikeastaan sinulla on nyt lähes kaikki hyvin..
  Huomenna teillä on aattojuhla ja nautille varmaan olostanne.
  Hyvää Joulua kotiisi! Minun on monta kertaa tehnyt mieleni sanoa, terveisiä äidillesi, nyt sen teen!!!

  • Reply Esko Kyrö 22.12.2016 at 21:22

   Iltaa mummi!
   Kyllä, niin on! Joo, en malta odottaa huomista ykkösaattoa!! Ja välitän äidille terkut. Rauhaisaa joulua!!…????

 • Reply napsu 22.12.2016 at 19:44

  Miksi F on kaikki juhlapyhät äitinsä kanssa?

  • Reply mom 22.12.2016 at 21:16

   Ehkä siksi, että vahemmat ovat näin yhdessä sopineet?? Mietin, että eron jälkeen juhlapyhiä on ollut kaksi, jos vappu lasketaan pyhäksi ja silloin he muistaakseni kirjoittivat että viettivät vappua perhe yhdessä. Mielestäni ikävää toisten elämän sorkkimista tällainen. Eiköhän meidän kommentoijien ole syytä jättää tällaiset kysymykset, koska ne ovat aika henkilökohtaisia ja Esko on tehnyt jo monesti aika selväksi sen, että ei ota niihin julkisesti kantaa. Kunnioitetaan sitä.

  • Reply Esko Kyrö 22.12.2016 at 21:24

   Heippa Napsu!
   Tämä kahden aaton juttu ollut tapana jo vuosia. Samalla kaavalla mennään. Kokoonpanot vain hieman vaihtuneet…Rauhaisaa ja hyvää joulua!!…????

 • Reply minttu 22.12.2016 at 20:44

  Tunnelmallista ja ihanaa Joulua! Et ole yksin ollenkaan vaan läheistesi kanssa. Pääset varmasti rauhoittumaan hyvin ja viettämään mukavaa Joulun aikaa.

 • Reply tätiO 22.12.2016 at 21:29

  Hyvää Joulua Esko Ja F ja muu perhe.

  Pidä jalat lämpiminä.. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 22.12.2016 at 22:04

   Kiiitos TätiO!
   Kyllä muuten pysyy. Mieletön kiitos!!…????????

   • Reply tätiO 23.12.2016 at 12:24

    Postimiehille töitä!

    Hyvää Joulua!

    • Reply Esko Kyrö 23.12.2016 at 19:54

     Samoin tiedän poppoolle!!!!

 • Reply Heli 22.12.2016 at 21:48

  Mukavaa lomaa, loma alkoi täälläkin, nyt yli kaks viikkoa saa akkuja latailla. Koulun joulujuhlat sai jotenkin herkistymään, kun näki ne harjoitukset ja jännityksen ja sitten esityksen, jossa vanhemmat olivat katsomassa, mukavia muistoja. Hyvää joulua!

  • Reply Esko Kyrö 22.12.2016 at 22:04

   Hyväääää joulua sinullekin Heli!!!…????????????????????

 • Reply Anu 22.12.2016 at 22:27

  Hei Esko. Kiitos postauksista ja jakamistasi ajatuksista. Itsekin olen eronnut tänä vuonna ja välillä on postauksia luettu kyyneleet valuen mutta kuten sulla, myös mulla on alkanut meno parantua loppuvuotta kohden. Hyvä me ???????? Hyvää joulua, onnea uuteen omaan kotiin ja kaikkea hyvää vuodelle 2017 ????

  • Reply Esko Kyrö 23.12.2016 at 19:53

   Heippa Anu!
   Meno paranee ja vauhti kiihtyy…:) Hyvä me! Oikein hyvää joulua myös sinulle!!

 • Reply -M 22.12.2016 at 22:44

  Mukavaa joulunaikaa sinne vanhempiesi luo! ihanaa että saat viettää tyttäresi kanssa myös “aaton” 🙂 meillä myös vähän erilainen joulu kun nyt esikoisen lisäksi joulussamme mukana on myös pikkusisko, jolla ikää alle kuukausi <3 tiedän jo etukäteen että liikutun hormoonihöyryissäni jouluna varmaan ihan kaikesta 😀

  • Reply Esko Kyrö 23.12.2016 at 19:53

   Heippa!
   Varmasti ikimuistoinen joulu teillä!! Nauttikaa ja liikuttukaa ja syökää ja kaikkea!!…:)

 • Reply Sade 23.12.2016 at 00:04

  Kaunis kirjoitus, Esko. Seuraavaksi kirjoita lapsille kirja. Osaat kuvittaa sanoin tunteita. Itkupillinä kyyneleitä pyyhkiessä.
  Rauhallista joulua, Esko.
  Ja kun sytytät sen kynttilän, muista, se on elämänliekki.

  • Reply Esko Kyrö 23.12.2016 at 19:54

   Kiitos Sade!! Rauhallista joulua myös sinulle!!…:)

 • Reply Ellis 23.12.2016 at 08:49

  Mukavaa joulunaikaa Esko ☺ ja kiitos siitä, että kirjoitat ❤

  • Reply Esko Kyrö 23.12.2016 at 19:54

   Kiitos samoin sinulle Ellis!!…:)

 • Reply Henna 23.12.2016 at 13:10

  Oli muuten hyvä veto tuo ihan oikea Jeesus-vauva. Olin yleisössä ja kyllä tuli hymy huulille, kun huomasi, ettei vauva ollutkaan nukke vaan ihka elävä vauva. Ja hienosti osasikin käyttäytyä isosiskonsa sylissä. Hyvää Joulua sinulle!

  • Reply Esko Kyrö 23.12.2016 at 19:55

   Oli hieno idea oppilailta…:) Kiitos, hyvää joulua myös sinulle!!!!

 • Reply tätiO 23.12.2016 at 22:14

  Aiheen vierestä, mutta koska on seuraava lenkkikerho? En ole talvijuoksija mutta urheilemaan täytyy päästä, ainakin kävellen…

  ????

 • Reply Eroisän joulu | E2O 18.12.2017 at 18:56

  […] vuonna kirjoittelin suutari-Eskon yksinäisestä joulusta. Se oli Eskon ensimmäinen yksinäinen jouluaatto pitkään aikaan. Tämä aatto on jo […]

 • Reply Perjantain vanhat: Eroisän joulu – E2O 21.12.2018 at 18:19

  […] vuonna kirjoittelin suutari-Eskon yksinäisestä joulusta. Se oli Eskon ensimmäinen yksinäinen jouluaatto pitkään aikaan. Tämä aatto on varmasti jo […]

 • Leave a Reply

  Categories

  Archives