Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Mikä Helsingissä kiehtoo?

7.2.2017

Jos minulla olisi rivitaloasunto. Minulla olisi sata neliötä. Minulla olisi farmariBemari. Minulla olisi grilli. Minulla olisi piha, jonka ruohoa leikkaisin hymy huulilla. Piha, johon istuttaisin Puutarha-messuilta vinkatut viimeisimmät ”hittikasvit.” Minulla oli rivitaloasunto. Remontoitu rivitaloasunto. Minulla oli sata neliötä, josta n. 50 oli hyvin vähällä käytöllä. Minulla oli farmariBemari. Sain maanantaikappaleen ja korjaamolle vein kuukauden välein. Minulla oli grilli. Kerran grillasin ja möin naapurille. Minulla oli piha, jonka ruoho ei edes kasvanut kunnolla. Kivinen maaperä ei ollut tarpeeksi hedelmällistä. Puutarhanhoidosta en tajua mitään. Rivitalounelma ja farmariBemari ei ollutkaan minun juttu, vaan veri veti takaisin Helsinkiin. Miksi?

Helsinki on kaupunki, jota minä rakastan. Kaupunki tarjoaa paljon aktiviteetteja ja uusia mielenkiintoisia asioita nousee tasaiseen tahtiin. Esimerkkeinä aivan ydinkeskustaan rakennettu ulkouimala Allas ja Hernesaaren rannan todellinen valopilkku Löyly. Jälkimmäisessä vietin kesäloman omasta ajastani n. 65 prosenttia. Ihmisvilinä, joka keskustassa lähes aina vallitsee on minulle rauhoittavaa. Usein istahdan kahvilaan ja katselen ohikiitäviä ihmisiä. Ravintoloita löytyy jokaiseen lähtöön ja niihinkin riittää ihmisiä lähes jokaisena iltana viikossa. Jos ihmisvilinä ajoittain ahdistaa, voit hakeutua lenkille esimerkiksi Keskuspuistoon, jonka reitit lähtevät lähes ydinkeskustasta.

Siis, noin kallis. Noin pieni kämppä. Mitä järkeä? Eihän tämän kaupungin asuntojen hinnoissa olekaan mitään järkeä ja keskustan hinnat ovatkin jo karanneet perustoimeentulijan ulottumattomiin. Varsinkin yksin asuntoa ostavalle. Nykyinen asuntoni maksoi vain parikymmentä tuhatta vähemmän kuin sadan neliön rivitaloasunto järvinäkymillä Lahdessa. Neliöitä 70 vähemmän ja ei ole omaa puutarhaa eikä omaa pihaa, onneksi. En minä semmoisia tarvinnut. Olen oikein tyytyväinen, että tuli tuokin unelma kokeiltua. Ei tarvitse enää haikailla neliöiden ja Landmanin täydellisen lankkupihvin perään.

Juuri nyt on hyvä. Pieni ja kotoisa pikkukämppä. 31 neliötä. Kaksi tilaa. Sata jätesäkkiä. Keskustan vilinään 15 minuuttia. Joku muu tekee lumityöt talvella ja leikkaa nurmikon kesällä. Pihassa Nissan. Hyvin on toiminut. Lainaa on paljon. Kuukausierä järkevä. Ystävät lähellä ja vieressä tuhiseva pikkumimmi vielä lähempänä. Hesa oot <3!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

P.S. Kysyin vieressä istuneelta Joensuusta Helsinkiin muuttaneelta kollegalta sanan, joka tulee ensimmäisenä mieleen Helsingistä. Vastaus: Suomenlinna. Kyllä, sekin on muuten hieno paikka.

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Henna 7.2.2017 at 20:45

  Helsinki on <3 Aiemmin "pelkäsin" Helsinkiä, mutta nyt oli pakko muuttaa, eikä harmita yhtään! Ei ole aiempaa kaupunkia ikävä.

  Minäkin n. 40 m2 -asunnossa ilman pihaa eikä ole autoakaan. Pihattomuus on ihana asia, koska en tykkää pihatöistä. Voin laittaa parvekkeelle jonkun rehun kesäksi ja kasvattaa sitä, jos kiinnostaa. Bussit, junat, ratikat ja metro kulkee ja niillä pääsee halvalla.

  Asun vähän syrjemmässä kuin sinä, mutta olen tyytyväinen, et alle puolessa tunnissa olen Kampissa, toisaalta alle vartissa pururadalla metsämaisemassa. Ystäväpiiri ostaa omakotitaloja kauempana ja jakaa kokemuksiaan ilmalämpöpumpuista, kukkapenkeistä, remppafirmoista ja rautakaupoista. Minä en ole sellaisesta unelmoinut enää vuosiin. Tiedän, etten olisi onnellinen. Ihanaa kuitenkin, että ystäväni ovat.

  • Reply Esko Kyrö 7.2.2017 at 20:56

   Moi Henna!
   Niin, tuo julkinen liikenne on todella toimiva ja edullinen. Kätevää siis.
   Minäkään en kyllä unelmoi enää ilmalämpöpumpuista, en.
   Kaikki toki asuvat juuri parhaaksi toteamallaan tavalla. Toiselle sopii piha ja grilli. Toiselle ei. Kuinkas se sanonta kuuluikaan? Home is where your heart is…????

 • Reply Heli 7.2.2017 at 20:46

  Onhan teillä siellä tosi hienoja rakennuksiakin, niitä täytyy aina jäädä katselemaan, ikkunoita, ovia..hauskoja pieniä kerrostalojen sisäpihoja, porakiviä..en tunne Helsinkiä kovin hyvin, mutta Löyly täytyy ehdottomasti nähdä, kuvissa ainakin lumoava, maaliskuussa käyn Helsingissä, mutta kesä taitaa olla Löylyn parasta aikaa. Todennäköisesti asuntosi tulee kyllä säilyttämään arvonsa, joten siinäkin mielessä hyvä juttu 🙂 Serkkuni osti asunnon hyvään aikaan Töölöstä noin 10 vuotta sitten, pidin hulluna, mutta arvaappas kenen asunto on melkein kolminkertaistanut arvonsa.

  • Reply Esko Kyrö 7.2.2017 at 20:53

   Moikka Heli!
   Kyllähän tuo keskusta on kaunis. Punavuori illalla, ah. Heittelen sieklä usein huvikseni kävelylenkkejä ja tuijottelen ynpärilleni.
   Löyly, mene ehdottomasti. Et pety. Aurinkoinen päivä, niin jes!
   Toivottavasti säilyttää…????

 • Reply Ellis 7.2.2017 at 21:21

  Helsinkirakkaus <3 todellakin jaan tämän tunteen sun kanssa! 🙂 Viimeks tänään aamulla ruuhkaratikassa istuessani mietin että on tää vaan ihana kaupunki.

  • Reply Esko 7.2.2017 at 21:32

   Kyllä Ellis!
   Se on hyvä tunne! Ja ruuhkaratikka istumapaikalla on…❤

 • Reply venla 7.2.2017 at 22:07

  Helsinki on Suomen mittapuulla suuri ja urbaani, mutta aika lähellä muissa Euroopan maissa on oikeasti isoja kaupunkeja. Helsingistä on tullut puolessa vuosikymmenessä mulle koti, jonne tuntuu hyvältä palata, niin maalta vanhempien luota kuin miljoonakaupunkien vilinästä. Täällä on sopivasti kaikkea <3

  • Reply Esko 8.2.2017 at 21:28

   Juuri niin Venla! Sopivasti kaikkea! Ja sopivasti kaikkea tulee myös lisää koko ajan…✌

 • Reply taru 8.2.2017 at 22:00

  Helsinki on ihana paikka asua! Itse vietin lapsuuden Helsingissä ja viimein miltei 20 vuoden jälkeen tajusin muuttaa takaisin tänne. Merenranta kodin vieressä, työmatkat ratikalla ja ihana työ lastentarhanopettajana kaupunkiympäristössä <3 Helsinki on paras paikka olla nyt!

  • Reply Esko 11.2.2017 at 11:20

   Kyllä Taru!! Ja wau merenrantamaisemat!…???????? Kivaa viikonloppua!!!

  Leave a Reply