Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , , , , , ,

Helsingin ja Suomen parasta sushia

22.3.2017

Hain tänään työpäivän päätteksi sushia vakiopaikastani Sushi-sanista Munkkivuoren ostoskeskuksesta. Tilausta odotellessani mietinkin, että miksen ole koskaan tästä paikasta vielä vinkkipostausta tehnyt. No, nyt korjaan tämän virheen. Tässä paikassa on hieman sellaista Netflix-dokkari Jiro Dreams of Sushi tunnelmaa. Paikka sijaitsee hieman syrjemmässä keskustasta. Asiakaspaikkoja on vain muutama. Paikkaa pyörittää asialleen omistautunut huippukokki, jo vuonna 1999 ensimmäisen sushiravintolansa Suomeen perustanut Kimmo Jylhä. Sanotaanko näin, että vuosien kokemus todellakin maistuu Sushi-sanin tarjoamassa sushissa.

En ole aiemmin ollut mikään suuri sushin ystävä. Suoraan sanottuna kummaksuin kaikkia ystäviäni, jotka tätä ruokaa ylistivät. Sushi-sanin grillattu lohinigiri muutti minun käsitykseni sushista. Tämä makukokemus nosti tuon kyseisen ruoan suosikikseni. Jos minulta kysytään lempiruokiani, on yksi niistä ehdottomasti: Sushi-sanin grillattu lohinigiri. Se on parasta mitä mies voi raakana suuhunsa laittaa. Tai no, hieman grillattuna. Vakioannokseni on Large-boksi. Large-boksi niin, että kaikki nigirit muutetaan grillatuiksi lohiksi. Tällä herkulla olen käännyttänyt monta sushia vieroksuvaa ystäväänikin grillattujen lohinigirien suurkuluttajiksi.

Paikka löytyy siis Munkkivuoren ostoskeskuksesta. Nostalginen ostari. Ostari, jossa on säilynyt vanha fiilis. Näin voin sanoa, koska olen käynyt tuolla lähes koko ikäni. Isovanhempani asuivat ihan kivenheiton päässä viitisenkymmentä vuotta. Munkkivuoren kirkon siluetti kruunaa tuon ostarin fiiliksen. On muuten Suomen vanhin ostoskeskus, joka on vihitty käyttöön vuonna 1959. 1964 sinne rakennettiin Suomen ensimmäinen metroasema. Metro ei kulje sinne ihan vielä, mutta kulkeeko ennen Länsimetroa? Saa nähdä.

Menkääpä tutustumaan. Sushi-saniin ja historialliseen ostariin. Vai onko jo tuttuja paikkoja?

Nigirit huuleen!

-Esko-

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Roosa 22.3.2017 at 19:56

  Mitäs mieltä olet hanko sushista? Itse olen aivan koukussa heidän sushiin ja etenkin siihen soijaan! Entä käytetäänkö tuolla sushi-sanissa perus kikkomania vai onko heilläkin jokin oma resepti? 🙂

  • Reply Esko Kyrö 23.3.2017 at 13:49

   Heippa Roosa!
   En ole käynyt Hanko-sushissa aikoihin. En osaa siis antaa mielipidettäni. En tiedä Sushi-sanin soijasta. Selvittelen asiaa…:)

 • Reply Henna 22.3.2017 at 23:12

  Nappasin vinkin jo syksyllä sun instasta. Kerran vain olen pysähtynyt matkalla siinä käymään, mutta oli pysähdyksen arvoinen! Pitääkin ensi viikolla käydä, kun palkka kolahtaa tilille 🙂 kiitos muistutuksesta.

  • Reply Esko Kyrö 23.3.2017 at 13:50

   Kannattaa käydä!!…:) Kyllä, todellakin pysähdyksen arvoinen paikka.

 • Reply Milla 23.3.2017 at 07:44

  Kuljen aina vaan ohi tosta mennessäni ruokakauppaan. Pitänee testata!

  • Reply Esko Kyrö 23.3.2017 at 13:50

   No kyllä kannattaa!!!…:)

 • Reply Eevis 23.3.2017 at 07:49

  Kiitos vinkistä! Suurena sushin ystävänä täytyy käydä kokeilemassa, kun menee seuraavan kerran isolle kirkolle.
  Ootko Esko jo vieraillut Lahen Domino-sushissa? Suosittelen lämpimästi????

  • Reply Esko Kyrö 23.3.2017 at 13:51

   Heippa Eevis!
   Kannattaa. En ole Dominossa käynyt. Eikös se ole siellä Veskulla. Sataman puoleisessa päässä?…

 • Reply Vera 28.3.2017 at 22:53

  Eikö tästä ollu jo puhe? Ettet mee paljastamaan näitä vinkkejä kenellekään. Kun mä en kuitenkaan muista soittaa sinne etukäteen enkä jaksa niin kauaa nälkäisenä ostarilla pyöriä, että kaikki sun lukijat saa annoksensa.
  Ollaan ihan hiljaa ja nautitaan 😀

  • Reply Esko Kyrö 29.3.2017 at 21:44

   🙂

  Leave a Reply