Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Alkushokista isyyden porttiteorian kautta hymy huulille

8.2.2021

Oikea laitahyökkääjä Jussi salibandyjoukkueestani (molemmat pelaajat tauolla) otti minuun yhteyttä haastattelun tiimoilta. Tämä armoitettu maalinsylkijä on aloittanut kirjoitteluhommat lapsiperheyhteisöön (ruuhkavuodet.fi). Aiheena oli isyys ja haastattelun taisin aloittaa sanomalla, että mitään ohjeita en halua kenellekään antaa, mutta omista kokemuksista voin kyllä rupatella. Tämä vanhemmuus, kun on hyvinkin yksilöllistä hommaa. Kaikki sitä omalla tyylillään hoitavat. Itse en ole koskaan mitään kasvatusoppaita lukenut (joskus olisi varmasti kannattanut) enkä lue. Kokemuksella sitä on kasvanut ihan hyväksi isäksi. Parhaaksi ja rakkaimmaksi omalle lapselleni.

Ohessa muutamia lainauksia etäjuttutuokiostamme.

“Asia on kokonaisuutena monimutkainen, mutta silti lopulta todella yksinkertainen. Isä ilman etuliitteitä kuvaa Kyrön näkemystä asiasta. Hänellä ei ole tarvetta määritellä isyyttä sen tarkemmin. Hän on faija ja sillä hyvä. Lokeroiminen tai itsensä asettaminen johonkin muottiin ei ole hänelle tarpeen, vaikka hän ei jatkuvasti olekaan lapsensa kanssa saman katon alla.”

“Varsinkin alkuvaiheessa tunteet olivat pinnassa ja niiden äärelle oli pakko opetella pysähtymään. Alkushokin jälkeen elämä on askel askeleelta asettunut uomiinsa. Kyrö on löytänyt oman tapansa olla ja elää yksin ja lapsensa kanssa.”

“Suurin haaste ja myös suurin oppi on liittynyt siihen hetkeen, kun lapsi siirtyy äidilleen. Aluksi tähän hetkeen liittyi voimakas henkinen romahdus ja kuopasta kipuaminen vaati aina ison määrän energiaa ja aikaa. Ammattilaisen antama vinkki ”porttiteoriasta” on toiminut Kyröllä loistavasti ja sen avulla siirtyminen tilanteesta toiseen on alkanut sujumaan kivuttomammin. Pointti on siinä, että eron hetkeen pitää ankkuroida jokin itselleen mieluinen asia, jonka avulla siirrät itsesi mielekkään tekemisen kautta eteenpäin.” 

Kokonaisen jutun voit lukea TÄÄLTÄ.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

-Esko-

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply