Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Minä muutan, minä muutan (tune: Sinä riität)

8.5.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Suomen Blogimedia ja Hyvinkään kaupunki

Näin siinä nyt pääsi käymään, että Esko Sakarin on aika lähteä kuukaudeksi aivan uusiin maisemiin. Kirjaimellisesti aivan uusiin maisemiin. Muutan kuukaudeksi Hyvinkäälle. Kuultuani tästä mahdollisuudesta, olin aluksi, että nyt on kyllä erikoinen juttu. Mietin sadasosasekunnin ja olin, että tämä se on niin erikoisenmahtava juttu, johon on tartuttava. Olen mies, joka tykkää tehdä hyvinkin vaihtelevia asioita elämässään ja olkoon tämä yksi semmoinen. Hyvinkäälle nostan suuresti tuota ruskeaa hattuani, että tarjosivat tämmöisen mahdollisuuden.

Hyvinkään ohi ajan usein, mutta itse kaupungissa en ole juuri koskaan käynyt. Tämä tarjoaa todella herkullisen lähtökohdan kuukaudelleni hyvinkääläisenä. Aika ummikkona lähdetään tutustumaan ja seikkailemaan kyseiseen kaupunkiin. Muutan asuntomessualueelle Kravunharjuun. Kävin juuri Google Mapsista katsomassa missä mahtaa sijaita. Hesburger oli ainakin lähellä. Parin viikon päästä näitä juttuja tosiaan naputellaankin sitten jo vähän erilaisen keittiönpöydän äärestä.

Maisemanvaihdon otan todella mielelläni vastaan. Tämä elo Helsingissä välillä toistaa hieman itseään ja on todella piristävä päästä kuluttamaan lenkkareita aivan uusiin maisemiin. Kompassi etutaskuun, tai semmoinen laivoilta tuttu lapsille laitettava tarra selkään. Löytyy sitten osoite, johon eksyneen lenkkeilijän voi palauttaa.

On todella piristävä päästä hörppimään kahveja aivan uusiin ympyröihin. Rakastan vaan istuskella ja ihmetellä ihmisvilinää. Tulkaa ihmeessä nykäisemään hihasta jos näette tämmöisen hattupäisen sankarin möllöttämässä suu auki kaupungin kuppiloissa. Rakastan myös ruokaa. Ennenkaikkea toisten laittamaa ruokaa, joten uudet ravintolakokemukset ovat enemmän kuin tervetulleita.

Aikataulullisesti tämä asumisjakso osui lähes täydellisesti. Saan elää hetkisen sitä ihan normaalia luokanopettajan arkea. Saan myös elää hetkisen kesälomalaisena. Saan vietellä hetkiä sinkkumiehenä ja saan vietellä hetkiä tyttäreni kanssa. Kiva päästä katsomaan Hyvinkäätä myös näin monesta eri perspektiivistä. Variaatioiden kuukausi siis luvassa.

Eikä tarvitse ihan yksin muuttaa, vaan projektin tiimoilta Hyvinkäälle muuttaa myös kovasti arvostamani blogikentän pioneeri WTD-blogin Nata. Nata on suomalaisesta “blogiskenestä” oikeastaan ainoita tyyppejä, jonka voin sanoa tuntevani oikein hyvin. Eli oli todella mieluisa yllätys, että juuri Nata pyörii kuukauden samoissa maisemissa. Toivottavasti saan kutsun hänen lupailemiinsa tupareihin. Pitäisiköhän minunkin järjestää? Kovasti oli Nata myös organisoimassa kanssani golf-kisoja. Ihan hyvän lajin valitsi, koska en osaa pelata kyseistä lajia yhtään. Mistä lie tiennyt?

Saa nähdä mitä kuukausi tuo tullessaan? Tiedä vaikka Hyvinkään Medicin Manissa (hyvinkääläistaustainen kollegani kertoi paikan) mielitietty koputtaisi olkapäälle ja ja ja…Noniin, tässäpä tuli hienoista esimakua tulevan kuukauden kiemuroista.

Hyvinkäätä tuntevat!! Nyt vinkkejä kehiin!!

Kivaa ja erilaista!

-Esko-

// Kuvat: Arttu Mustonen //

Comments (16)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply HmL 8.5.2019 at 19:51

  Tervetuloa Esko. On kyllä Superia saada sinut meille hyvinkäälle vieraaksi. Ja tämä mainitsemasi Hesburger on meiltä kotoa vain kivenheiton päässä että voin hyvinkin tulla nykäisemään hihasta. Ja hei onhan mulla E20 kassi.

  • Reply Esko 8.5.2019 at 20:14

   Kiitos ja kiitos! Tämä on varmasti ikimuistoinen juttu. No, tule ihmeessä. Kassi olalle ja purilaiselle. ☀🍔

 • Reply Inkuli 8.5.2019 at 22:04

  Nonni,me tullaan sun luo kaffelle 🙂 On muutakin asiaa Hyvinkäälle tässä lähiviikkoina.Hieno homma 👌🏻

  • Reply Esko 8.5.2019 at 22:11

   Jees Inkuli!! Tervetuloa!! Tänne vaan. Tai siis kohta noin voi jo sanoa. ☀

 • Reply Mimzzu 8.5.2019 at 23:08

  Toivottavasti törmäillään. Tulen sinne itse festareille kuukauden päästä ja ihan tuntematon kaupunki 😀

  • Reply Esko 9.5.2019 at 07:44

   Toivottavasti! Kyseessä Mimzzu lienee Rockfestit? ☀

 • Reply lotte 9.5.2019 at 21:47

  Pihkalaan katsomaan legendaarista superpesistä! 👍🏼😁

  • Reply Esko 13.5.2019 at 20:33

   Heippa Lotte!

   Olenkin menossa 23.5 torstaina. 🙂

 • Reply Hanna 10.5.2019 at 23:08

  Tulkaa Natan kanssa Ouluun. Pohjoisessa on rentoa jengiä, rauhallisuutta ja ihana luonto. Tervetuloa 💚

  • Reply Esko 13.5.2019 at 20:33

   Kiitos Hanna kutsusta! Käydään ekana Hyvinkäällä! 🙂

 • Reply Housut pois hyvän asian puolesta – E2O 19.5.2019 at 20:15

  […] Huomenna olisikin sitten maisemanvaihto edessä. Hyvinkää, täältä tullaan! […]

 • Reply Saparo 19.5.2019 at 22:37

  Kauppakeskus Willaan ostoksille, Medicin Manin alakerran ruokapaikka on ehdottomasti kokeilun arvoinen, samoin Obelix Willan vieressä. F:n kanssa kannattaa mennä Superparkiin ja Sveitsin maauimalaan.
  SeikkailuSveitsi on myös huippukiva, jos noista kiipeilypaikoista tykkää 🙂

 • Reply kle 23.5.2019 at 10:41

  2puuta on ehdottomasti Hyvinkään paras ruokapaikka

  • Reply Esko 26.5.2019 at 09:11

   Kävinkin siellä, tosin maistamassa vain hieman jälkkäriä. Täytyy mennä ihan ajan kanssa uudestaan. ☀

 • Reply Uudet kuviot – E2O 26.5.2019 at 10:18

  […] kaupunginosassa uudehkon kerrostalokaksion sängyllä istuu mies ja katselee ympärilleen. Aikaisemmin kirjoittelin muutostani ja nyt minä tosiaan asun tässä asunnossa seuraavan kuukauden. Useassa eri kaupungissa olen […]

 • Reply …kun Esko vähän ihastui – E2O 16.6.2019 at 19:37

  […] juuri kotiini Helsinkiin Hyvinkäältä. Kaupungista, jossa asustelin menneen kuukauden. Kaupungista, josta en tiennyt kuukausi sitten juuri yhtään mitään. Nyt tiedän vähän enemmän. Pää  on vielä pyörällä ja olo on hieman haikea. Joissain […]

 • Leave a Reply