Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

…kun saat sähköpostia, että olet mahdollisesti joutunut tietovuodon uhriksi

24.10.2020

Menin maksamaan harvemmin käyttämääni sähköpostiosoitteeseen puhelinlaskuani ja samalla huomasin minulle saapuneen sähköpostia Vastaamolta. Tiesinpäs sitten välittömästi mihin asiaan tämä kytkeytyy. Aloin muistelemaan, että kävinkö minä silloin vuonna 2016 elämäni pyörremyrskyvaiheessa kyseisessä paikassa? Ja kyllä, siellä olin yhden kerran käynyt. Muut kerrat hoituivat (nyt voi todeta onneksi) ihan muissa paikoissa. Kyllähän siinä todella absurdi ja epäuskoinen tunnelma valtasi mieleni. Yritin soitella Vastaamoon, jotta olisin saanut hieman tietoa, kuinka asiassa tulisi toimia. En päässyt läpi.

Terapia on paikka, jonka ympärillä ainakin kohdallani vallitsi semmoinen häpeän reunus. Enhän minä nyt minnekään terapeutille voi mennä. Mitä ihmiset minusta oikein ajattelevat? Joskus sitä vaan ne elämässä koetut asiat menevät niin pahasti umpisolmuun, ettei niitä niinsanotuin omin pikku kätösin saa oikein avattua. Tuli sitten mentyä ja solmuja availtua. Ei sitä silloin voinut ajatellakaan, että neljän ja puolen vuoden päästä saan sähköpostia liittyen tuohon yhteen tapaamiseen.

Tässä on nyt oltu aika pitkälti julkisen uutisoinnin varassa ja tuntuu, että kytkeydyn johonkin tieteiselokuvaan. Hakkeri kiristää rahaa ja julkaisee tiettyyn kellon lyömään mennessä aina tietyn määrän ihmisten niitä kaikista herkimpiä asioita Tor-verkossa. Tänään soittelin eräälle näistä asioista hieman enemmän ymmärtävälle kaverilleni. Kyselin hieman tarkemmin tämmöisestä Tor-verkosta. Ei se kovin miellyttävältä paikalta kuulostanut.

Paljon tässä nyt on kysymyksiä päässäni. Onko jotain tietojani nyt oikeasti jossain julkisessa jaossa? Mitä tietoja siellä mahdollisesti on? Mitä tästä saattaa seurata? Jne…jne…Eilinen yö meni pitkälti asioita googlaillessa ja yritin etsiä keinoja, joita voin itse tehdä asian eteen. Tein luottokiellon, vaihtelin salasanoja. Lueskelin asiasta esiin tulleiden kertomuksia, jotta saisi hieman lisää infoa. Kiitos, että olette asiasta puhuneet.

Jotenkin tässä nyt haluaisi uskoa ihmisten hyvään. Ettei kukaan nyt ehdoin tahdoin lähde tonkimaan kenenkään hyvinkin henkilökohtaisia asioita enää yhtään enempää. Ainakin julkisuudessa esitettyjen tietojen valossa on seassa myös lasten kertomuksia. Jotenkin todella absurdi ja surullinen koko keissi.

Kunnioitusta ja lempeyttä!

-Esko-

// Kuva: Jere Lehtonen //

Comments (5)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Lotte 24.10.2020 at 22:16

  Tsemppiä! ❤

  Kyllä täällä maailmassa tapahtuu nyt toinen toistaan hullumpia asioita. 😢 Juuri kun tuntuu, että ammattilaisten kanssa keskustelusta on tullut isommassa kuvassa normaalia itsensä hoitamista. Toivottavasti tämä ei lyö takapakkia mielenhoitamisen saralle, koska sen seuraukset ei oo hyviä. 🙏 (Liian läheinen kokemus siitä mitä voi tapahtua kun ihminen masentuu, eikä halua itselleen apua.)😢

  • Reply Esko 25.10.2020 at 12:25

   🙏🏻

 • Reply Estella 25.10.2020 at 12:42

  Tunnen suurta myötätuntoa tietomurron uhreja kohtaan. Yksityisten tragedioiden paljastuminen on kuin henkinen raiskaus.
  Iso riski on, että tämä ei jää viimeiseksi tietoturvakriisiksi. Jos joku on katsonut sarjan Vakoojaverkosto, niin voi saada tarkemman mielikuvan kybertaistelusta…
  Mutta tässä terapiamaailmaan tunkeutumisessa on jotain poikkeuksellisen hävytöntä ja julmaa. Viranomaisten on nyt toimittava erittäin tehokkaasti lisävaurioiden estämiseksi, uhrien auttamiseksi ja syyllisen etsimiseksi.

  • Reply Esko 26.10.2020 at 15:55

   🙏🏻

 • Reply Kuinka paljon paskaa on tarpeeksi? – E2O 26.10.2020 at 19:08

  […] sitä olisi arvannut minkälaiset kierrokset tämä absurdi tapahtumaketju saa alleen. Tähän aihepiiriin liittyvän kirjoituksen julkaisin lauantaina alkuillasta. Noin tunti Julkaise-napin painalluksen jälkeen alkoi sitten tapahtua oikein kunnolla. Juttelin […]

 • Leave a Reply