Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Isä ja poika Joensuussa

11.4.2023

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu / PKO

”Lähetään sitten ajoissa ettei myöhästytä.” Ja näin lähdettiin isäni kanssa molempien kovasti odottamalle pääsiäismatkalle Joensuuhun. Ajoissa kyllä. Vähän liiankin ajoissa, koska odottelimme junaa noin tunnin Lahden rautatieasemalla. Isäni on vanhan koulukunnan ”varmanpäällematkustaja”. Myönnän, että hetkisen tuossa vaiheessa mietin, jotta mitäköhän tästä reissusta mahtaa tulla? Toisaalta kiireettömyyshän on yksi matkustamisen parhaita puolia. Ja menköön sukupolvikokemuksena.

Viimeksi olemme olleet kahdestaan matkalla vuonna 1989 Kanarialla, jonne isäni minut vei. Nyt hieman myöhemmin oli minulla mahdollisuus tarjota iskälle matka meidän vanhaan kotikaupunkiimme Joensuuhun. Vanhemmilleni on lähes mahdoton ostaa mitään joulu- tai syntymäpäivälahjoja. Aina ne ovat avaamattomina vielä kymmenen vuoden jälkeenkin. Yhteinen aika olkoon hyvin arvokas lahja ja näin hieman iäkkäämpänä sen arvo vain entisestään kirkastuu.

Majoituimme aivan Joensuun ydinkeskustassa, torin laidalla sijaitsevassa Original Sokos Hotel Vaakunassa. Tämä hotelli täyttää tänä vuonna jo kunnioitettavat 80 vuotta ja hotellilla onkin kuukausittain vaihtuvia juhlavuoden tarjouksia. Hotellin historiaan voit tutustua täällä.

Joensuun Vaakunasta löytyy myös Ilosaarirock- teemaisesti sisustettu huone, jonne me pääsimme yöpymään. Sehän sopi mukavasti, koska lukeudun kyseisen festivaalin konkarikävijöihin. Olenhan vieraillut festareilla noin kaksikymmentä kertaa. Jälleen tulevana kesänä tietysti menossa ja Joensuustahan löytyy kesäisin muitakin festivaaleja. On Ilovaarirockia kesäkuussa ja Osuuskaupparockia elokuussa.

Huone oli aivan mahtava ja täytti tarpeemme täydellisesti. Molemmilla oli omat makuupaikat, koska sohvasta sai levitettyä helposti toisen vuoteen. Huoneesta pääsi myös todella helposti kaikkiin reissumme ruokapaikkoihin. Hissi, johon oli ovelta matkaa noin seitsemän askelta vei suoraan legendaariseen Joensuun Rossoon, jossa söimme ensimmäisen päivän illallisen. Sehän kuljetteli myös aamiaiselle niiden maailman parhaiden pohjoiskarjalaisten karjalanpiirakoiden ääreen. Ja vieläpä toisen päivän päivällispaikkaan, espanjalaistyylistä ruokaa tarjoilevaan Toreroon, jossa söimme myös todella maistuvat ja isot annokset. Erityismaininta molempien paikkojen henkilökunnalle. Aivan ensiluokkaista palvelua. Juuri sitä joensuulaista ”lupsakkuutta”. 

Paljon oli matkassa mukana myös arvokasta ja tärkeää nostalgiaa. Asuimme Joensuussa lapsuudessani noin kuutisen vuotta. Silloin söimme Joensuun Rossossa, kuten nytkin. Silloin kävimme katsomassa Joensuun Katajan koripallo-otteluita, kuten nytkin. Isäni kävi myös pitkällä kävelyllä katselemassa vanhoja tärkeitä paikkoja. Vanhan työpaikkansa, hautuumaan sekä vanhan asuntomme ja muistoretkeltä tultuaan esitteli ottamiaan valokuvia puhelimestaan. Ne olivat ihastuttavan epäselviä, mutta sanoma olkoon tärkein ja ihana, että ovat nyt siellä tallessa.

Tämä oli täyden kympin matka. Isä ja poika reissaa on loistava konsepti ja täytyisi ehkäpä hieman useammin toteuttaa. En ollut isäni kanssa vuosiin ja vuosiin näin paljon aikaa viettänyt sekä aivan niitä näitä jutellut. 

Ihanaa iltaa!

Esko

PS. Jos Joensuu kiinnostaa, Visit Joensuun sivuilta löytyy paljon vinkkejä: https://www.visitjoensuu.fi/fi-FI 

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply