, , , , ,

Tästäkö uusi somehitti?

6.1.2023

Olen saanut tässä viimeisen vuoden ajan olosuhteiden saneltua mahdollisuuden tutustua vegaaniseen ruokavalioon. Myönnettäköön, että se on ollut itselleni hieman vieraampi asia. Kovin vieraita ovat myös ruoka-aiheiset kirjoitukset täällä blogissani. Ahkerimmat lukijat tietävätkin, että itselleni se keittiö ei ole ehkäpä se kodin hyvää ympärilleen pumppaava sydän. En tiedä missä olisin ilman sitä suomalaisen peruskoulun ylpeyden aihetta; kouluruokaa. Päivieni tärkein ateria.

Minähän rakastan ruokaa, etenkin muiden laittamana. Ja onneksi lähelläni on ihmisiä, ketkä viihtyvät siellä ruokapatojen ääressä. Kuten jo sanoinkin niin kuluneen vuoden aikana minä olen saanut syväluotaavan kokemuksen erinäisiin vegaanisiin ruokiin. Asiasta tietävän ja oikeita raaka-aineita käyttävän seurassa on ollut vain ilo olla ja niinsanotusti nauttia matkasta itselleni täysin uusien makujen maailmaan.

Aina, kun jaan Instagramiin jotain kuvia näistä vegaanisista annoksista saapuu minulle useampia kyselyitä reseptiikan perään. Joten aloitanpas täällä säännöllisen epäsäännöllisen postaussarjan, jossa on esillä erinäisiä reseptejä. Kiitos huippukokille, joka suostui näitä tekemään. Ensimmäisenä yksi suurimmista suosikeistani: 

Rapeat nachokukkakaaliwingsit, olkaa hyvä:

Ainekset:

4 annosta

1 kukkakaali (n.700g) 

Kuorrutus:

1,5dl vehnäjauhoja

1,5dl vettä

1rkl öljyä

1/2tl suolaa

1tl paprikajauhetta

1tl valkosipulijauhetta 

Kuorrutuksen toinen osa:

3dl nachoja murusteltuna  

Öljy kukkakaaleille:

2rkl rapea chili- öljy

6rkl ruokaöljy

Dipit (2kpl):

1tlk (200 g) Oatly Fraiche

Puoli pussia Hot Holiday- dippijauhetta 

1tlk (200 g) Oatly Fraiche

Limemehua 

Ripaus suolaa 

Ripaus mustapippuria 

Lisukkeet:

3 porkkanaa viipaloituna 

puolikas kurkku viipaloituna  

Valmistus:

30 – 60 min

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. 
  2. Irrota kukkakaalista nuput. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Anna taikinan turvota 5 minuuttia.
  3. Pyörittele kukkakaalit taikinassa.
  4. Murustele nachot pieneksi (toinen osa kuorrutusta)
  5. Pyörittele kukkakaalit nachomuruissa 
  6. Levitä kukkakaalit pellille leivinpaperin päälle.
  7. Kypsennä 220 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita tällävälin dipin ainekset keskenään ja pane ne jääkaappiin tekeytymään.
  8. Sekoita chiliöljy ja öljy 
  9. Ota kukkakaalit uunista, kääntele ja sivele sudilla öljysekoitus kukkakaaliwingseihin kauttaaltaan. Jatka paistamista uuniin keskitasolla vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa kukkakaaliwingsit heti dipin, kurkku- ja porkkanaviipaleiden kanssa. 

Hyvä elokuva tai sarja pyörimään ja nauttimaan.

Mukavaa viikonloppua!

-Esko-

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Eet 12.1.2023 at 10:49

    Näyttää herkulliselta 😊
    Mitä merkkiä tuo chilliöljy on?

    • Reply Esko 11.4.2023 at 09:48

      Heippa Eet!

      Täytyykin varmistaa pääkokilta.

      Mukavaa pääsiäisen jälkeistä viikkoa!!

    Leave a Reply