Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Miten olet muuttunut eron jälkeen?

24.1.2017

Laitetaanpas tähän tiistain ratoksi ensimmäinen vastauspostaus. Kysymyksiä tuli jälleen todella runsaasti ja vastailen niihin muutaman kirjoituksen muodossa. Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille.

Mistä tällä hetkellä unelmoit? Tavoittelet?

Unelmoin hyvästä, virikkeellisestä, tasapainoisesta elämästä. Tavoittelen tilaa, jossa minulla on kokonaisvaltaisesti hyvä olla. Jos itselläni on hyvä olo, heijastuu se lähelläni oleviin ihmisiin. Tällä hetkellä yksi unelmistani on toteutunut uuden juuri näköiseni asunnon myötä. Unelmoin ja tavoittelen läheisten välejen säilymistä F:n kanssa. Niin, että hän voi vielä teini-iän pahimmissakin karikoissa tulla viereen ja ottaa kädestä kiinni, tarvittaessa.

Oletko edelleen laiska ja saamaton mies, joka menee monessa asiassa sieltä mistä aita on matalin?

Tämä on yksi piirre, josta en ole itsessäni yhtään ylpeä. Aikaisemmin olin varmasti huomattavasti laiskempi ja tämä heijastui mm. kotitöihin. Viime aikoina olen opetellut tästä tavasta eroon, mutta toki jotkut asiat jätän aina viime tinkaan. Kyllä aidanrima on noussut ja pyrin hoitamaan asiani niin hyvin kuin mahdollista.

Koetko, että et saa viettää aikaa niin paljon tyttäresi kanssa, kun haluaisit?

Kyllähän ydinperheajatus on varmasti kaikilla mielessä, kun sitä suuresti odotettua jälkikasvua siunaantuu. Myös minulla. Tottakai sitä haluaisi antaa sen hyvän yön suukon jokaikinen ilta, mutta tilanne on tämä. Sen kanssa on opittava elämään. Onneksi on aina mahdollisuus virtuaalipusuun.

Miten olet muuttunut eron jälkeen?

Hyvin paljon. Ensimmäiset puoli vuotta meni melkoisessa sumussa. Asiat vain vilisivät ympärillä ja mihinkään ei oikein osannut tarttua. Kesällä ja alkusyksystä aloin pääsemään jaloilleni ja ymmärrys tapahtuneesta pikkuhiljaa muuttui konkretiaksi. Kävin todella pohjalla ja sieltähän ei ollut kuin yksi suunta, eli ylöspäin. Hyvä, että kävin. Itsensä rakentaminen uudestaan lähes nollapisteestä on aika eheyttävä kokemus.

Eron jälkeen olen keskustellut ja keskustellut ja keskustellut. Minusta on varmasti tullut paljon avoimempi ja epäitsekkäämpi kuin aikaisemmin. Kääntöpuolena olen tunnepuolella hyvin epävarma ja uusien ihmissuhteiden rakentaminen tuntuu haastavalta. Toivon, että ajan kanssa nämäkin asiat korjaantuvat.

Haluaisitko joskus muuttaa takas Lahteen?

Lahti on minulle hyvin rakas kaupunki. Käyn/Käymme siellä vähintään kerran kuukaudessa. Vanhempieni lisäksi useat ystäväni asuvat siellä edelleen ja pyrin myös heitä morjestamaan Lahessa käydessäni. Lahen lenkkikerho on piristävä jengi ja siinä on juoksemisen ohessa hyvä päivittää kuulumiset.

Tällä hetkellä elämä on Helsingissä. On asunto, vakituinen työpaikka, ystäviä ja F:n tulevaisuus rakentuu tänne, niin muutto Lahteen lähitulevaisuudessa ei ole laskelmissa.

Minkä makuisen metrilakun valitsisit ekana jos niitä olisi tarjolla?

Aivan ehdottomasti banaanin.

Mistä saat ideasti postauksiin?

Kirjoitan aika fiilispohjalta. En niinkään suunnittele juttujani. Usein ihan perusarjesta nousee tilanteita, joista tekee mieli kirjoittaa ja pohdiskella asioita. Bloggaamisessa hyvänä puolena on se, että tarkastelee ja havainnoi ympärillä tapahtuvaa elämää hieman tutkivammalla silmällä.

Lähestymistapani arjen tilanteisiin tai polttaviin aiheisiin on hieman erikoinen ja kirjoittelen usein vahvasti omaa mielikuvitusta käyttäen. Tällä hetkellä arkeni yksi polttavista aiheista on uusi asuntoni, jonka “valmistusprosessista” varmasti tulen paljon kirjoittamaan.

Mistä ammennat onnea ja iloa elämääsi?

Arjen pienistä hetkistä ja kaikesta ajasta, jotka vietän pikkumimmini kanssa. Kyllähän siihenkin arkeen mahtuu myös niitä haastavampia tilanteita, mutta pääosin yhteinen aikamme on naurun ja positiivisen toiminnan värittämää.

Urheilu on itselleni lähes henkireikä ja lenkkipolku hyvällä musiikilla tarjoaa tähän hyvät puitteet. Hankin kevääksi myös kuntosalikortin, joten painojen nostelu ja selän jumppaaminen tuovat iloa arkeen. Hyvä ruoka ystävien seurassa saa myös suun kääntymään hymyyn.

Niin ja kyllähän oma arkityö ja touhuaminen huippuluokkani kanssa on lähes aina palkitsevaa. Vahvasti olen päättänyt, että vuosi 2017 on elämässäni muutoksen vuosi. Positiivisen muutoksen.

Olipahan mukava vastailla. Jatketaan taas lähiaikoina. Aurinkoa!!

-Esko-

// Kuva: Jere Lehtonen //

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Aija 24.1.2017 at 20:25

  mitä tarkoitetaan kysymyksen laiskalla? Urheilet ja touhuat joka päivä jotain(ainakin sen käsityksen saa blogia seuraamalla) ja käyt töissäkin vielä, mikä tekee sinusta laiska? Haetaanko tuolla kyymyksellä että siivoatko joka päivä? tiskaatko? peetkö pyykkiä, vai mitä ihmettä sillä tarkoitetaan 😀
  Jokaisella meistähän on ihan eri intressit ja se miten haluaa aikansa tässä elämässä kuluttaa,on jokaisella varmasti eri. Voi vanhana sit muistella että olipa minulla koko elämän siisti koti ja tavarat järjestyksessä tai että kävin paljon eri tapahtumissa ja urheilin joka päivä… Mitä väliä kellekkään? Oma mieheni esimerkisi käyttää vapaa-aikansa moottoriajoneuvojen ja elokuvien parissa, käy salilla joka päivä, uimassa lasten kanssa yms, eikä häntä voisi vähempää kiinnostaa siivoilla töitten jälkeen yms. Itse taas tykkää siivoilla ja haluaisin että paikat olisi aina tiptop,mutta ollaan päästy aika hyvään harmoniaan siinä että se tekee kuka haluaa. Minua taas ei saisi salille tai juoksemaan joka päivä kirveelläkään, enkä edes uimahallissa tykkää käydä 😀 Toki näistä välillä kinastellaan mutta tosissaan ei ole mitään väliä imuroiko hän vai ei, kunhan nyt suhteellisen sisäsiistinä pysyy 😀

  • Reply reija 25.1.2017 at 15:13

   Kai ne kotihommatkin jonkun pitää tehdä…?? Tutkimusten mukaan suurin syy suomalaisten parisuhteiden ristiriitoihin, joten ei kai sitä voi ihan kokonaan ohittaakaan.

   • Reply Aija 26.1.2017 at 13:12

    Tottakai täytyy, mutta tarkoitinkin sitä että toisille riittää vähempi siisteys kuin toisille ja tahti voi olla eri. Onko sillä mitään merkitytä siivoako joka päivä vähän vai kerran viikossa tai kahdessa 🙂 Olen huono kirjoittamaan ajatuksiani,enkä tiedä avasiko tämä ajatustani yhtään enempää.

 • Reply Usko, toivo ja rakkaus 24.1.2017 at 22:03

  Mun kyssäri: suhtautumisesi kirkkoon, mitä tabuja kuuluu sun kirkkopyhien viettoon?

 • Reply Larlittan / Onnen pilkettä 25.1.2017 at 14:57

  Voimia ja valoa eron jälkeiseen ihmissuhteiden rakentamiseen! Eron myötä on luonnollisesti hieman epävarma, mutta toisaalta itse uskon, että se tuo mukanaan myös hyvää herkkyyttä. Nyt näin vuosia oman eron jälkeen, onnellisesti toisella kierroksella koen rakkauden ja parisuhteen ihan eri tasolla. On tietoisempi omista virheistään ja sitoutuneempi kasvamaan kohti parempaa versiota itsestään. Ajan kanssa sitä huomaa, miten vastoinkäymiset usein toivatkin mukanaan enemmän hyvää kuin harmia. Toivottavasti niin myös sinne! 🙂

 • Reply Taija 25.1.2017 at 21:40

  “Itsensä rakentaminen uudestaan lähes nollapisteestä on aika eheyttävä kokemus.” Tämä pitää niin paikkaansa. Mä olen kokenut saman, syyt olivat vähän erilaisia mutta eroa pitkästä liitosta kokemuksena verrataan usein läheisen kuolemaan. Toipuminen vei kolme vuotta mutta olen sen jälkeen ollut onnellisempi kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

 • Leave a Reply