Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Blackout!

28.2.2017

Life is like a cross-country skiing. You never know what you´re gonna get.” Miesten parisprintin finaali oli kuin elämäni käsikirjoitus. Hiihtäjät olivat toki valmistautuneet suoritukseensa paremmin. Harjoitelleet itsensä huippukuntoon ammattilaisten avustuksella . Valmistautuneet jo vuosia taisteluun. Taisteluun paikasta auringossa.

Alku lähtee nihkeästi likkeelle. Sukset lipsuvat. Otat aivan vääriä latuvalintoja. Usko alkaa loppumaan. Nouset lähes vaakasuoraa nousua ylöspäin. Verenmaku suussa, ajoittain tekisi mieli jo luovuttaa. Antaa muiden ottaa se kulta ja kunnia. En minä sitä ole edes ansainnut. Ei, ei tuo on väärä mentaliteetti. Kaikki peliin, jotta voit tulevaisuudessa seisoa selkä suorana. Kaikkesi tehneenä. Pitovoide alkaa puremaan. Mentaalivalmentajien neuvot jyskyttävät takaraivossa.

Ympärilläsi olevat ihmiset. Läheiset, tukijoukot tsemppaavat vieressä. Pää pystyyn. Anna mennä. Jaksat kyllä. Jaksat kyllä. Niin jaksan. Minä perkele jaksan. Silmiini piirtyy kuva suolla harjoittelevasta jo edesmenneestä hiihtäjäsuuruudesta Mika Myllylästä. Saappaat syvällä nevassa. Niin syvällä, että moni olisi ne sinne jo jättänyt. Kuvassa siintää taustalla toiveikas pilkahdus auringosta.

Tuo aurinko antaa voimaa. Viimeinen ylämäki menee jo lennokkaalla haarakäynnillä. “Kone” on käynnistynyt ja voimat ovat palanneet. Koko keho tekee työtä. Kalusto on saatu kuntoon. Ei ole enää lainavälineet. Omat huippusukset lennättävät eteenpäin. Antavat turvaa ja voit luottaa niiden kantavuuteen. Parisprintin aisaparisi on elämäsi tärkein lenkki. Lenkki, jonka vuoksi annat kaikkesi. Ihan kaikkesi. Maalisuora lähestyy.

Tulet erittäin hyvällä liuulla. Liut niin lennokkaasti, että suusi alkaa jo kääntymään hymyyn, jopa nauruun. Maalisuora. Valoisa tulevaisuus on enää muutamien kymmenien metrien päässä. Olet antanut kaikkesi ja sitten tapahtuu jotain. Jotain täysin odottamatonta. Blackout!

Juuri, kun eilen kirjoittelin uudesta motostani. Noh, tämmöinen tuli mieleeni tänään, kun katsoin uusintana parisprintin maalisuoraratkaisua. Välillä tulee kultaa ja kunniaa. Välillä tulee täydellinen blackout. Elämä, sitä se on.

Pitoa pohjaan!

-Esko-

// Kuva: Jere Lehtonen //

Comments (%)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nippe 2.3.2017 at 18:48

    ????????????✌????????

  • Leave a Reply