Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

VIISARIT: Värähtää tarvittaessa…

30.3.2017

Usein puhutaan, että lemmikit ovat omistajiensa näköisiä. Olen kuullut myös puhuttavan, että ihmisten kulkuneuvot muistuttavat kuljettajiaan. Hurjapäille hieman enemmän hevosvoimia ja rauhallisimmille riittää tasainen ja varma kyyti. Hepat tarkoittavat näille ihmisille jotain ihan muuta. Itseänikin kiinnostaa enemmän ne aitauksesta löytyvät. Tämän olen sanonut jo aiemminkin: Nykyinen autoni muistuttaa kuljettajaansa. Ulkoa hyvin erikoinen, mutta sisältä kaunis. Autoni onkin ollut lähiaikoina ahkerassa käytössä, vähän liiankin.

Uudessa asunnossani on autopaikka noin metrin päässä ulko-ovestani. Siinä on hyviä ja myös huonoja puolia. On liian suuri kiusaus hypätä aina autonrattiin ja siirtyä sillä joka paikkaan. Edellisessä asunnossa asuessani en käyttänyt autoa juuri muuhun kuin työmatkoihin, F:n noutamiseen ja viemiseen päiväkodista sekä mummolareissuihin. Nyt on jopa noloa myöntää. Käytän autoani enemmän kuin julkisia kulkuneuvoja. Tähän on tasan yksi syy. Laiskuus ja helppous. Kevään saapuessa tähän on saatava muutos. Jätettävä Juke pihaan ja hypättävä pyörän selkään.

Autoahan tulee käyttää ajoittain määräaikaishuolloissa. Tässäpä pohdiskelin, jos käyttäisin itseni näillä kilometreillä määräaikaishuollossa. Todennäköisesti katsastaja antaisi seuraavia arvoita:

 • NIVELET JA JOUSITUS: Vaatii säännöllistä huoltoa. Alastaivutuksessa kilometrejään huonompi tulos. Ei mene sormet lattiaan. Noin kerran kahdessa kuukaudessa vartalo kaartuu vahvasti sivulle sekä ajoneuvon liikkuminen hyvin vaivalloista ja jopa koomisen näköistä. Oikean jalan akillesjänne operoitu kunnallisessa terveydenhuollossa vuonna 2011. Leima löytyy.
 • PISSAPOIKA: Suihku hieman heikentynyt ja tyhjentämistarve tihentynyt. Tutkittu työterveyshuollossa vuonna 2016. Kilometreihin liittyvää normaalia toimintaa.
 • ETULASI: Vuonna 2016 tuulilasiin tuli todella kova isku, joka jätti jäljen. Iskemä lähti leviämään todella nopeasti. Leviäminen saatiin pysäytettyä ja iskemä porattiin ammattilaisen toimesta. Haitta enää kosmeettinen eikä haittaa näkyvyyttä.
 • JARRUT: Jäi hieman jumittamaan paikalleen. Jarrupaloissa väliaikainen toimintahäiriö. Pyörät eivät oikein pyörähtäneet eteenpäin. Jarrupalat vaihdettu ja pyörät rullaavat eteenpäin. Ei ole enää vanhoja paloja jarruttelemassa.
 •  VALOT: Molemmissa etuvaloissa näkyvyys hieman heikentynyt. Vasemmassa ajovalossa hajataittoa. Korjattu Kaaren Specsaversissa vuonna 2016.
 • PÄÄSTÖT: Kilometreihin nähden normaalilla tasolla. Ajoittain haitallisia ympäristölle.
 • VIISARIT: Värähtää tarvittaessa ja kiihtyy jopa liiankin nopeasti nollasta sataan.
 • MOOTTORI: Hyvin huollettu. 1,89 metrinen kone. Kulkee kouluruoalla, Naughtybrgreilla ja Sushisanin grillatuilla lohinigireillä.

Katsastuspäätös: HYVÄKSYTTY!

Jes, meni läpi.

-Esko-

// KUVA: Jere Lehtonen //

Comments (32)

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Heli 30.3.2017 at 16:15

  Onnistut kyllä yllättämään, siinä ei moni onnistu 😀 😀 😀

  • Reply Esko Kyrö 30.3.2017 at 21:24

   No, onpas kiva kuulla…:)

 • Reply oppilaan huoltaja 30.3.2017 at 18:10

  Värähtelevä viisari… Yksityisyyden raja täällä blogissa voisi ehken olla jossain kohtaa himppasen tiukempi ammattisi huomioiden.

  • Reply Esko Kyrö 30.3.2017 at 21:24

   Iltaa oppilaan huoltaja!
   Kiitos huomiostasi. Oikein mukavaa iltaa sinulle!!…:)

  • Reply Erika 30.3.2017 at 22:37

   Olen joskus ajatellut samaa tätä blogia lukiessani ja ollut hiukan hämmentynyt. Olisi outoa ajatella että tuossa ammatissa toimiva ihminen, joka noinkin avoimesti tuo yksityiselämäänsä liittyviä sangen henkilökohtaisia seikkoja ja tunnekuohuja esille, olisi lapseni opettaja… Hmm. Erikoinen yhdistelmä.

   • Reply Esko Kyrö 30.3.2017 at 23:04

    Iltaa Erika!
    Ymmärrän hämmennyksesi. Toivon, että opettajaa, tässä tapauksessa minua voidaan pitää lähes normaalina ihmisenä. Ihmisellä kenellä on alamäkiä, ylämäkiä, tunnekuohuja ja ajoittain jopa sukupuolielämääkin. Outo opettaja, semmoinen minä olen. Ilman minkäänlaista kuorta ympärilläni. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!…✌

    • Reply Erika 31.3.2017 at 07:22

     Kiitos vastakommentistasi. En minä mitään kuorta tarkoita vaan sitä, että kyllä edelleenkin joissain ammateissa toimivien ihmisten olisi hyvä hiukan suodattaa julkisuuteen kertomiaan asioita. Edellä mainittuja asioita tapahtuu luonnollisesti jokaisen elämässä, senhän toki jokainen ymmärtää. Minusta kuitenkin jokaisen pitäisi myös ymmärtää oma asemansa, sillä näitä saattavat lukea myös oppilaasi.

     • Esko Kyrö 31.3.2017 at 14:17

      Päivää, päivää Erika!
      Ymmärrän hyvin asemani. Tiedän myös, että oppilaat saattavat tekstejäni lukea. Olettaisin näin, että täältä internetin syövereistä saattaa löytyä myös vahingollisempaa materiaalia kuin opettajan henkilökohtainen elämä. Kivaa viikonloppua!!…????❄

 • Reply Nippe 30.3.2017 at 18:45

  WRUUUUUUMMMM!???? ???? ????

  • Reply Esko Kyrö 30.3.2017 at 21:22

   Kaasua, kaasua…:)

  • Reply Nettanen 31.3.2017 at 18:22

   Täällä kommentoi toinen opettaja. Mielestäni 2010-luvulla ei voida odottaa yhdenkään opettajan olevan herranterttu ja kansankynttilä, vaan aivan tavallinen ihminen tavallisine vapaa-ajan kiinnostuksenkohteineen. Myös opettajat käyvät perjantaisin Alkossa ostamassa viiniä, opettajillakin on samanlaiset halut kuin muillakin ihmisillä ja myös opettajalla pitää olla lupa kirjoittaa tällaisista asioista blogiin ihan siinä missä kaikkien muidenkin ammattien edustajilla. Eivät lapset tarvitse opettajikseen pyhimyksiä vaan tavallisia ihmisiä. Yhtä lailla kuin Esko voi isä-ihmisenä kirjoittaa tämän, voi hän varmasti myös opettajana kirjoittaa tämän. Ihmisten opettajan työlle asettamat normit ovat vielä tänä päivänäkin aivan liian tiukkoja ja todellisuudesta vieraantuneita. Jos näin jatkuu, niin se rajoittaa varmaan tulevaisuudessa nuorten kiinnostusta edes pyrkiä koko alalle.

   • Reply Esko Kyrö 1.4.2017 at 11:21

    Lauantaita Nettanen!
    Kiitos viestistäsi. Tähän voin samaistua ja allekirjoittaa. Mukavaa viikonloppua!!!

 • Reply Mari 30.3.2017 at 19:04

  Esko, nää oot ihana! Mää hihitin ääneen tälle!! ????

  • Reply Esko Kyrö 30.3.2017 at 21:22

   Hyvä, että sai hymyn huulille…:)

 • Reply Kata 30.3.2017 at 20:14

  Nyt on hyvä, ytimekäs. Ihan loistava ☺

  • Reply Esko Kyrö 30.3.2017 at 21:21

   Kiitos Kata…:)

 • Reply Iitu 30.3.2017 at 21:36

  Meidän elämäntilanteet ei kohtaa kyllä missään tasolla, mut sun jutut viihdyttää todella aina! Jatka samaan malliin vaan ????
  T. 19v opiskelija

  • Reply Esko Kyrö 30.3.2017 at 22:28

   Miikka Iitu!
   Olipas mukava palaute…Todella mukava. Jatkan…????

 • Reply Hekku 30.3.2017 at 21:44

  Voi jee????????????

  • Reply Esko Kyrö 30.3.2017 at 22:28

   ????

 • Reply minttu 31.3.2017 at 09:06

  Olet Esko aivan omaa luokkaasi! Mielettömän hyvä kirjoittaja ja niin hauska:) Täällä flunssan kourissa niin tämä sai todella hymyilemään! Mukavaa viikonloppua!

  • Reply Esko Kyrö 31.3.2017 at 14:18

   Kiitos, samoin sinulle Minttu!…❄

 • Reply Nonsku 31.3.2017 at 12:15

  Nyt oli paha! Melkein tipahdin tuolilta! ???? Minusta on vain ihanaa että opettaja (tai ihan kuka vaan) uskaltaa näyttää olevansa ihminen siinä missä muutkin. Iloista kevättä Esko! ????

  • Reply Esko Kyrö 31.3.2017 at 14:18

   Samoin Nonsku sinulle!…❄????

 • Reply Sade 31.3.2017 at 12:32

  Turvallisia ja iloisia kilometrejä! Muista kattoa eteenpäin, koska takana ajajilla on vastuu enää omasta ajamisesta. Isolla vaihteella! Stop- merkin kohdassa pysähdys ja sitten etiäpäin!
  Ihana kevät!

  P.s .Huippu postaus. Kiitos! Sinussa on kirailijan ainekset.

  • Reply Esko Kyrö 31.3.2017 at 14:21

   Oleppa hyvä Sade! Kiitos mukavasta viestistäsi!…Kevät, varsinainen…❄????

 • Reply Sanna 31.3.2017 at 22:45

  Nyt todellakin eletään 2017. Kyllä lapset näkevät ja lukevat internetistä pahempaakin, kun opettajan blogikirjoitukset! Ja jos sikseen tulee, että ne lukee näitä niin korkeintaan nauraa ja “häpeää” open puolesta! Niin kun sen ikäiset häpeää vanhempiaan. Terveiset vaan ex open vaimolta ja teinien äidiltä, että laitetaas taas kukkahatut naulaan ja lierihatut päähän kevään kunniaksi!

  • Reply Esko Kyrö 1.4.2017 at 11:24

   Kiitos viestistäsi Sanna! Terveisiä ex-opelle ja teineille…:) Mukavaa viikonloppua!

 • Reply Päkkänä 1.4.2017 at 11:07

  Hyvä Sanna! Ihan samaa mieltä!!

  • Reply Esko Kyrö 1.4.2017 at 11:24

   Mukavaa viikonloppua Päkkänä!

 • Reply Alli 1.4.2017 at 14:19

  Ihailen, että omalta osaltasi purat “opettaja-myyttiä”; aitous tässä(kin) ammatissa on kaiken a ja o. Keep on going! ????????

  • Reply Esko Kyrö 1.4.2017 at 14:34

   Kiitos Alli ja kivaa päivää!

  Leave a Reply