Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Säästä henkesi ja halvalla!

29.9.2017

Täällä olen jo monia ja monia kertoja kirjoitellut kuinka nämä pimenevät syysillat ovat upeita ja tunnelmallisia. Kyllä, niitä ne todellakin ovat. Samalla ne ovat myös äärimmäisen haastavia autolijalle. Eilen ajelin illalla koristreeneistä kotiin ja matkalla sydän pomppasi kurkkuun. Pimenevällä tienpätkällä yhtäkkiä eteeni juoksi lenkkeilijä. Onneksi kerkesin jarruttaa, mutta ei ollut törmäys kovinkaan kaukana. Huh! Tämä on varmasti kaikista pimein vuodenaika. Ei ole lunta heijastelemassa edes pieniä valonsäteitä. Kostea tienpinta vaikeuttaa entisestään havaitsemaan ihmistä ilman sitä maailman halvinta henkivakuutusta.

Tuo eilinen välikohtaus sai taas muistamaan kuinka tärkeä se pieni heiluva heijastin siinä käsivarressa onkaan. Täytyy siis kaivaa huomenna esiin ja ripustaa rotsin hihaan. Lenkillä puen pimeinä iltoina päälleni huomioliivin, joten menee sekin taas ohjelmistoon. Koulussa tästä asiasta puhuttaessa käytän Liikenneturvan sivustoa, jolla pystyy havainnollistamaan heijastimen käytön tärkeyttä. Pikkumimmi saapuu tänään, joten mennäänpäs hänenkin kanssaan vierailemaan tuolla sivustolla.

Tämä kirjoitus oli ihan puhdas muistuttelu ja varsinkin autoilijan näkökulmasta. Tuolla ulkona on iltaisin aivan h######n pimeää. Heijastin on kyllä melkoisen tärkeä kapistus. Saa nähdä milloin vaateteollisuus alkaa integroimaan heijastimia tuotteisiinsa. Weekday sitä taisi jo hieman kokeillakin.

Huh, olipa säikäyttävä tilanne ja sitten iloisempiin asioihin. Edessä mahtava viikonloppu. F messissä ja luvassa on ainakin ulkoilua, herkkuja, mummolaa, uintia. Jes ja jes! Isänä on kyllä siistiä olla.

Mukavaa viikonloppua!!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Aud 29.9.2017 at 22:15

  Ihanaa Esko että kirjoitit näin tärkeästä aiheesta. Näin päivittäin pyöräilevänä toivoisin ihmisten tajuavan, että ei tarvitse ajaa edes autoa, vaan ihan jo pyöräillessä on vaikea nähdä heijastittomia tai lamputtomia pyöräilijöitä. Ne on yhtäkkiä edessä jos ajaa kovempaa ja jos vastakulkija tulee vaikka loivan mutkan takaa.

  • Reply Aud 29.9.2017 at 22:18

   Tarkennuksena siis että on vaikea nähdä heijastittomia kävelijöitä tai lamputtomia pyöräilijöitä.

   • Reply Esko Kyrö 2.10.2017 at 20:19

    🙂

  • Reply Esko Kyrö 2.10.2017 at 20:19

   Kyllä Aud! Pitää täysin paikkaansa. Heijastimet ja lamput kunniaan. Menee vaan entistä pimeämmäksi.

 • Reply Janita 30.9.2017 at 08:27

  Mä ajattelin käydä clas ohlsonilta hakemassa ledivaloja, joita saa ripustettua esim takkiin. Ne kun näkyy jo ennenkun ajovalot osuu kohteeseen 😀

  Näitä: https://www.clasohlson.com/fi/LED-valaisin-käsivarteen-Asaklitt/31-5068 tai näitä: https://www.clasohlson.com/fi/LED-valaisin-minitwist-Asaklitt/31-9500

  • Reply Esko Kyrö 2.10.2017 at 20:19

   Noi, on huippuja!! Kiitos vihjeestä!!…:)

  Leave a Reply