Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Lastenelokuvat top 4

31.1.2018

Elokuvia tulee. Lastenelokuvia tulee myös nykypäivänä todella paljon. Varsinkin kotimaisia lastenelokuvia tulee nykyään kuin liukuhihnalta ja ne myös keräävät teattereihin mukavasti yleisöä. Tai sitten niitä on aina tullut, mutta oman lapsen myötä tähän genreen suhtautuu hieman eri silmällä. Viikonloppuna olemme menossa katsomaan juuri ensi-iltansa saanutta Supermarsua. Kirjasarja on ainakin kiinnostava, aihepiiri on kiinnosta, joten uskon, että elokuva tulee olemaan myös hyvä. Elokuvantekijät huomioivat leffoissaan kiitettävästi myös aikuiset katsojat ja elokuvista löytyy paljon koukkuja myös aikuiseen makuun.

Kotimaisista elokuvista täytyy myös tehdä tämmöinen listaus, mutta tällä kertaa keskityn neljään mielestäni parhaaseen animaatioelokuvaan. Nämä kaikki on tullut katsottua todella monta kertaa ja jokaisessa näissä on toiminnan ja tapahtumien lisäksi myös hyvää sanomaa.

INSIDE OUT- MIELEN SOPUKOISSA

Jokaisella ihmisellä on tunteita, jotka ohjailevat elämäämme. Myös elokuvan 11-vuotiasta Riley-tyttöä. Ilo, kiukku, inho, pelko ja suru asustelevat Rileyn päässä ja ohjailevat “komentokeskuksesta” hänen elämäänsä. Hienosti toteutettu ja tunnemaailma ja sen säätely on tuotu lähelle lapsen elämää. Pienemmätkin sankarit oppivat tunnistamaan tunteita ja niiden vaikutusta arkiseen elämään ja sen vaihteleviin tapahtumiin. 5/5

BOSS BABY

Kolmio on 7-vuotiaan Timin mielestä maailman arvokkain geometrinen kuvio. Hän nauttii täysillä vanhempiensa jakamattomasta huomiosta, kunnes perheeseen saapuu uusi tulokas. Puku päällä komentoa pitävä pieni “sinappikone” ja “rakkauspakkaus”. Perheen keskipisteen rooli alkaa livetä Timin käsistä ja vanhempien jakamaton huomio siirtyy hetki hetkeltä enemmän tähän erikoiseen pikkuheppuun. Pikkuheppuun, joka olisi valmis nirhaamaan täydellisen makirullan takia. Ei ehkä ihan tyypillinen herkku vastasyntyneelle. Pikkuhiljaa roolit löytyvät ja hymy alkaa palailemaan myös Timin huulille. 5/5

ZOOTROPOLIS

Voiko pienestä jäniksestä tulla huippupoliisi? Ihan kenestä tahansa voi tulla ihan mitä vaan jos jaksaa uskoa unelmiinsa. Laiskiainen ajaa nopeaa urheiluautoa ja roolit ovat muutenkin kääntyneet päälaelleen. Elokuvan “pahista” on tässä elokuvassa myös todella vaikea arvata, edes aikuisen. Eihän söpö lammas nyt voi haluta kenellekään mitää pahaa, vai voiko? Myös norsupukuun pukeutunut töräyttelevä, jenkkiautoa ajava, matalaääninen gangsta-aavikkokettu on huipputyyppi. 5/5

ITSE ILKIMYKSET

Kolme orpotyttöä ja heidät adoptoiva herra Gru. Jää sulaa ja tuosta kombinaatiosta syntyy todella tiivis porukka, joiden edesottamuksia on mukava seurata. Agnes, Margo ja Edith ovat kyllä melkoisia mimmejä. Nuo keltaiset pikkuminionit ovat varmasti kaikille tuttuja ja kova on heillä meininki. Yhdestäkään heidän sanasta ei saa mitään selvää, muttei tarvitsekaan. Tai saa yhdestä. Banana! Viimeisimmän osan purkkapalloja puhalteleva, alopecia androgenetica- tyyppisestä kaljuuntumisesta kärsivä diskoukkeli on kyllä animaatioelokuvien kirkasta kärkeä. Kasaridiskobiittejä ja uskomattomia tanssimuuveja viljelevä “pahis”. Ei voi mennä pieleen. 5/5

Jos ette ole katsoneet, niin ottakaapa vinkit haltuun.

Mitkä ovat teidän suosikkejanne?

-Esko-

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Lukijatee 31.1.2018 at 21:37

  Totoro on ehdottomasti paras animaatio ja kaikki muutkin Studio Ghiblin elokuvat. Ehdottomasti meidän perheen lemppareita joihin ei koskaan kyllästy.

  • Reply Esko Kyrö 31.1.2018 at 21:52

   Myönnän LukijaTee! En ole Totoroa edes nähnyt…:) Pakko siis korjata tilanne.

 • Reply 6tytönäiti 31.1.2018 at 23:01

  Omia suosikkeja on ehdottomasti kaikki vanhat kuten Lumikki, Bambi, Topi ja Tessu, Dumbo ym 😀 Niitä tuli kateltua vanhempien lasten ollessa pieniä.. Tätä nuorinta tyttöä nuo ei oo niinkään kiinnostaneet.. Viimeksi kattelin Emoji-elokuvan ja oli ihan hauska. Suosikkeja näistä uudemmista on Inside out, Vaiana ja Itse ilkimykset 😀

  • Reply Esko Kyrö 1.2.2018 at 20:34

   Iltaa 6tytönäiti…????
   Kovat klassikot tuossa kärjessä…Emojia en ole nähnytkään. Sepä täytyykin katsoa. Kivaa iltaa!

 • Reply Charlotta 31.1.2018 at 23:30

  Zootropolis ja Itse ilkimykset on kans mun lemppareita, Inside outista en kovasti välittänyt. Yksi todella hauska animaatio on Sing, jota voin kyllä suositella!

  • Reply Esko Kyrö 1.2.2018 at 20:35

   Moikka Charlotta!
   Sing onkin muuten hyvä. Nähnyt todella monta kertaa,kuten myös Lemmikkien salaisen elämän…????

 • Reply Veera 1.2.2018 at 12:23

  – Leijonakuningas. Teinipojan suosikki ei vaan koskaan haalistu 😉
  – Frozen ja Salama mc Queen. Kova kulutus on periaatteessa vienyt näistä jo mehut, mutta onhan nuo nyt hyviä – ja siksi niitä kai niin katsotaankin.
  – kotimaisista mainittava ensimmäiset Risto Räppäjä elokuvat. Ne Mari Rantasilan ohjaamat. Ihan huippuja!

  • Reply Esko Kyrö 1.2.2018 at 20:38

   Hyvä listaus. Leijonakuningasta en ole nähnyt vuosiin. Täytyisi katsoa kyllä…! Joo, Rantasilan Räppääjät olleet kovassa kulutuksessa…✌

 • Reply Heli 1.2.2018 at 17:25

  Mulle uppoaa lähes kaikki, lapsi on hieman tarkempi ????

  • Reply Esko Kyrö 1.2.2018 at 20:40

   Niin mullekin ja sama juttu!…????

 • Reply Nina 14.9.2018 at 22:56

  Totoro on maailman parhain lasten elokuva. Mielikuvituksellinen, upeasti piirretty, kaunis katsella, jännäkin. Antaa toivoa.

  • Reply Esko 16.9.2018 at 20:42

   Heippa Nina!
   En ole Totoroa katsonut. Tätä on moni kehunut. Täytyy F:n kanssa katsoa, ehdottomasti.

 • Reply Maija 7.1.2019 at 20:26

  Viaplayssa on nyt Coco, aivan ihana! Meillä tykätään noista japanilaisista myös kovasti, niistä sun tyttären ikäiselle voisi olla kiva myös Kikin lähettipalvelu.

  • Reply Esko 10.1.2019 at 18:55

   Heippa Maija!
   Ei olla muuten Cocoa edes katsottu. Kiitos tipsistä! Ja myös tästä toisesta. Olette niin huippuja, kun annatte ideoita. Kivaa iltaa!

  Leave a Reply