Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Henkilökohtainen hysteria

20.5.2018

Edessä ajavan linja-auton perässä se kummittelee. Iltapäivälehtien otsikoissa se tulee vastaan päivittäin. Se on suomen vaarallisin peto. Se niin vastenmielisen näköinen pieni hämähäkkieläimiin lukeutuva katala rumilus. Ei se edes näe mitään, saatika osaa hyppiä tai lentää. Hysteriaa se osaa herättää, ainakin minussa. Minulle on iskenyt henkilökohtainen hysteria, punkkihysteria. Lämpenevien säiden seurauksena tämä sormenpään kokoiseksi itsensä  imaiseva vastakulttuurimusiikkityylistä muistuttava ötökkä on levinnyt maassamme lähes kaikkialle.

Pikkumimmin kanssa aurinkoista viikonloppua viettäessämme huomasin koko ajan vältteleväni pitkiä heinikoita ja metsäisiä oikoreittejä. Vaikka olimme vain Lahdessa mummolassa. Näitä hyvin vakavia tauteja levittäviä yksilöitä lienee edelleen eniten tuolla rannikkoseuduilla, mutta iltapäivälehtiä lukeneena nekin saattavat piillä ihan tuolla pihojen nurmikoilla ja lähimetsissä. Täit ja kihomadot voi selättää stressipiikillä ja asunnon totaalisiivouksella. Tämän pienen iljetyksen puraisun seurauksena mahdollisesti tulevien sairauksien selättämiseen ei pelkkä stressaaminen ja pyykkirumba riitä.

Tiedän, että hysteriani saattaa olla hieman ylimitoitettua ja koulumme virkistyspäivänä jalassani olleet kumisaappaat aiheuttivat enemmänkin hilpeyttä. Olihan mittarissa lämpöä lähemmäs kaksikymmentäviisi astetta. Itse en edes hirveästi metsissä samoilua harrasta, ja näin kaupunkilaisena tuskin olen se potentiaalisin punkin uhri. Vuosia sitten kävimme punkkibussissa rokotteetkin ottamassa, mutta jostain syystä ne uusimisrokotteet taisivat jäädä nappaamatta.

Täytynee siis marssia punkkibussiin ja käydä tarkastamassa missä jamassa ne rokotusohjelmamme mahtavat olla. Täytynee myös jättää tätä ötökkää koskevat kirjoitukset lukematta ja tehdä säännöllisiä tarkastuksia. Niin ja sitten se ötökkä osaa vielä mennä semmoisiin ihmisvartalon paikkoihin, joiden syynääminen on äärimmäisen haastavaa. Sekin vielä!

Punk ilman viimeistä tavua olisi riittänyt!

-Esko-

// Kuvat: Antti Sihlman //

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply maikki 21.5.2018 at 06:20

  Just eilen tarrasi ensimmäistä kertaa punkki kiinni selkään :/ ja ihan omalla takapihalla vaan pihahommissa, että ei mitään pitkää kosteikkoa :/
  Että tämmöiset terkut oulun seudulta

  • Reply Esko Kyrö 23.5.2018 at 20:29

   No, niinpä. Kaikkialle ne retaleet ennättää. Toivottavasti saitte nopeasti napattua irti…????

 • Reply Mummi 21.5.2018 at 12:22

  Minäkin kävelen mökillä kumisaappaissa lyhyessä nurmikossa. Pensaita en mene lähellekään.
  Pojan perheen koirilla on iltaisin punkkitarkastus.
  Silloin kun työssä vielä olin, punkin irroitukset tuli tutuiksi kesäisin.

  • Reply Esko Kyrö 23.5.2018 at 20:30

   Näin on Mummi varmasti järkevä toimia!…???? Ikinä en ole irroittanut ja toivottavasti ei tarvitsekaan.

 • Reply Veera 22.5.2018 at 09:57

  Punkeissa on se hyvä puoli, että harvempi enää muistaa pelätä käärmeitä 😉
  Tilastollisesti meidän pitäisi osata pelätä jotain ihan muuta. Vaikka autoja ja autoilua. Liikenteessä kuolee ja vammautuu varmasti useampia ihmisiä vuodessa kuin mitä käärmeiden ja punkkien uhreina. Silti me ajelemme liikenteestä melko huolettomasti.

  Yksi taktiikka on kulkea luonnosa paljain jaloin. Silloin punkin huomaa helpommin heti, kuin saappaaseen pudonneen ja jo ehkä ihoonkin kiinnittyneen.

  En itsekään juuri punkeista pidä. Mutta mitä enemmän niihin törmää, sitä tutummiksi nuo tulevat. Eikä tuttu asia niin sitten pelotakaan. Olen jopa vähän sitä mieltä, että punkkibussit ja rokotemainokset lietsovat turhaa paniikkia. Olisiko paikallaan rokotekamppanja aikuisille, jossa heitä kehoitettaisiin tarkastamaan niiden muiden rokotusten voimassaolo. Että milloin menikään vanhaksi jäykkäkouristusrokotteesi, mites tuhkatokot, hinkuyskät… emme pelkää, kun ei kukaan pelottele.

  • Reply Esko Kyrö 23.5.2018 at 20:32

   Heippa Veera!
   Juurikin niin. Mediassa ovat kyllä vahvasti edustettuna. Kuten myös bussipysäkeillä ym…Varmasti osittain aiheesta. Vaikka toki on useita muitakin aiheita, joilla voi päähänsä hysteriaa kehittää.
   Vai, että paljain jaloin mustikkametsälle, hmm…????

 • Reply Aleksi 11.6.2018 at 10:39

  Inhoon punkkeja, iljettäviä ja kamalia! Toivottavasti lähtisivät äkkiä pois.

  • Reply Esko Kyrö 11.6.2018 at 19:54

   Sama!!! Ja kyllä, lähtisivätkin…Mukavaa viikkoa Aleksi!!…:)

  Leave a Reply